Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
casa verde 2024

Intrerupator cu N - doza doar cu ...

Incalzire casa fara gaz/lemne

Incalzire in pardoseala etapizata
 Suprataxa card energie?!

Cum era nivelul de trai cam din a...

probleme cu ochelarii

Impozite pe proprietati de anul v...
 teava rezistenta panou apa calda

Acces in Curte din Drum National

Sub mobila de bucatarie si sub fr...

Rezultat RMN
 Numar circuite IPAT si prindere t...

Pareri brgimportchina.ro - teapa ...

Lucruri inaintea vremurilor lor

Discuții despre TVR Sport HD.
 

Sofpedia.com a iesit din Trafic.ro

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
15 replies to this topic

#1
gumball3000

gumball3000

    ...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 49,649
  • Înscris: 24.09.2006
Site-ul Sofpedia.com a iesit din clasamentul Trafic.ro marti dupa-amiaza. Deocamdata, nu sunt cunoscute motivele acestei iesiri, mai cu seama ca softpedia.com era cel mai accesat site romanesc. Potrivit lui Sorin Tudor, responsabil de comunicare la netBridge (care detine trafic.ro), iesirea este temporara si ar fi cauzata de reorganizarea site-ului softpedia.com.

Bogdan Gheorghe, unul dintre sefii softpedia.com, a declarat pentru HotNews.ro ca iesirea este o decizie unilaterala, iar pana la noi coordonate site-ul nu va reveni in trafic.ro, desi are o poarta deschisa sa se intoarca.

"Mergem catre profesionism", spune Gheorghe, potrivit caruia toate site-urile serioase din strainatate nu au date de trafic publice. El a spus ca trafic.ro a avut un scop foarte bun in ultimii ani, dar piata merge inainte.

Potrivit lui Bogdan Gheorghe, odata cu asteptata lansare a BRAT Online, site-urile de Liga I vor fi incadrate pentru trafic si audienta la BRAT, in timp ce multe site-uri de Liga a II-a vor ramane in trafic.ro.

Vor fi, de asemenea, multe site-uri si in trafic.ro, si in BRAT Online, a spus Gheorghe, lasand de inteles ca - cel mai probabil - nu va fi cazul softpedia.com.

sursa http://www.hotnews.r...n-Trafic-ro.htm

#2
dixy

dixy

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 3,910
  • Înscris: 06.09.2004
Rămân oricum datele din alexa, care pot da o imagine destul de relevantă.

#3
ReDz

ReDz

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 60
  • Înscris: 14.04.2007

View Postdixy, on Jun 6 2007, 00:45, said:

Rămân oricum datele din alexa, care pot da o imagine destul de relevantă.
ce alexa?

#4
novakane

novakane

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 272
  • Înscris: 07.10.2005
alexa.com ,  check your self :)

#5
Cata.

Cata.

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 623
  • Înscris: 06.12.2004
Cred ca stiu motivul pentru care au iesit... sau il banuiesc


Ma rog la un site foarte vizitat intr-adevar statisticile nu trebuie sa fie publice... Aici ma refer la statistici mai detaliate...

#6
attempt

attempt

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 640
  • Înscris: 03.05.2005
Cred ca are legatura si cu declinul jucaushii. Daca datele acestora nu ar fi fost publice o eventuala cadere nu ar fi avut un astfel de impact asupra celor din jur. Ar fi fost simple speculatii. La fel daca la softpedia cade poate cu 40% traficul, toata lumea o va cataloga ca "just another forum", si va incepe aruncatul cu noroi. Cand statisticile sunt private prin niste masuri de PR, si bineinteles prin pregatirea revenirii, impactul ar fi mult mai mic.

P.S. De altfel in alexa, softpedia se afla in declin.

Edited by attempt, 08 June 2007 - 09:47.


#7
miromulus

miromulus

    c'mon inner peace...!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,613
  • Înscris: 25.01.2006
Mie mi se pare foarte stabil in alexa. Variaza, ca orice site, dar se invarte, ca trafic, in jurul aceluiasi numar.

#8
Valentine

Valentine

    Un Mosotti mai serios.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,279
  • Înscris: 30.11.2003
Tot intreb care e treaba cu jucausii!?!!

#9
Monitoxus

Monitoxus

    Back!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,184
  • Înscris: 26.11.2001

View Postattempt, on Jun 8 2007, 10:45, said:

P.S. De altfel in alexa, softpedia se afla in declin.

De altfel.. daca nu va pricepeti va rugam sa nu va mai dati cu parerea despre chestii ce va depasesc. OK ? Cand o sa ai un site de 600.000 + unici pe zi (conform Google Analytics) probabil ca o sa fii capabil sa emiti pareri despre chestii de genul asta.

Pana atunci incearca sa inveti ce e de invatat si sa emiti pareri despre chestii pe care le poti intelege. Thank You !

PS: lucru valabil pentru toti mesterii internetului .ro cu site-uri care oscileaza intre 2 si 2.000 unici pe zi...

Nu vreau sa fiu arogant dar m-am saturat sa aud pareri de la oameni ce HABAR nu au despre ce vorbesc. E ca si cum ar emite pareri toti neavenitii despre miliardele lui Gates si cum ar fi mai bine sa le investeasca/cheltuiasca... fara ca ei sa fie capabili sa faca macar UN amarat de miliard ;)

Majoritatea site-urilor au MINIM 50% trafic din Google (cautari). Oamenii care stiu cat de cat ceva si mai citesc stirile de pe net stiu ca de la inceputul anului Google face schimbari incredibile in fiecare SAPTAMANA ! Noi le stim si le simtim saptamanal in plus sau in minus. TOATE site-urile variaza saptamanal acum INSA e evident ca variatiile unui site de 5-6-700.000 unici sunt mult mai vizibile ca cele a unui site de 50.000 sa zicem. E posibil ca intr-o saptamana stirile sa fie mai prost citite, in alta download-urile de MAC sa zicem sa scada si cele de drivers sa creasca... etc. E ca un leagan si nu ai ce face.

De-a lungul celor 5 ani am avut variatii imense si asta o stim NOI. Cei de pe margine sparg seminte si-si dau cu parerea despre chestii ce nu au cum sa le stie pe pielea lor iar noi am cam inceput sa ne saturam sa ascultam remarci de tot felul.

Am explicat de 10000 de ori ca faptul ca Playfuls a fost scos din Google News NU ARE nici o legatura cu alte site-uri cu atat mai putin cu noi care NU suntem in Google News. NU mai vorbiti numai ca sa va bagati in seama.

MAI cititi ce se intampla pe net, ce e cu Google asta and stuff... si mai vedem. O sursa foarte buna de info este de exemplu http://www.webmasterworld.com/home.htm ...

PS2: s-a discutat si aici... am postat si graficele de la Google ;)  http://forum.softped...howtopic=253822

#10
attempt

attempt

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 640
  • Înscris: 03.05.2005
Intr-adevar sunt un "mester"  al internetului descris de tine. Trecand peste ironie ..., totusi am facut o presupunere nu o acuza. Eu pot dormi linistit ca a iesit sofpedia din trafic, nu-i nici o problema.
Eu am expus o varianta. O presupunere banala, bazata pe o oscilatie in alexa. In nici un moment nu am criticat, ci poate daca citesti cu atentie vei observa ca in realitate am considerat pozitiva iesirea din trafic. Intr-o lume reala si normala, se pornesc de la niste premise si rezulta niste scenarii care au o anumita sansa de a deveni realitate.

Din fraza aceasta:

Quote

"La fel daca la softpedia cade poate cu 40% traficul, toata lumea o va cataloga ca "just another forum", si va incepe aruncatul cu noroi. Cand statisticile sunt private prin niste masuri de PR, si bineinteles prin pregatirea revenirii, impactul ar fi mult mai mic."
nu vad ce este atat de aiurea. Daca este o aiureala inseamna ca si de acuma in colo softpedia va binevoi sa ne spuna totusi in fiecare luna traficul sau.
[ http://spinei.hotnews.ro/wp-content/uploads/2007/06/softpedia.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

ai dreptate traficul a mai oscilat, dar nu toata lumea care nu spune exact ca tine e impotriva ta.

P.S. Cred ca erai gata nervos, eu doar am umplut paharul :).

Edited by attempt, 08 June 2007 - 21:50.


#11
gumball3000

gumball3000

    ...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 49,649
  • Înscris: 24.09.2006

Quote

PS2: s-a discutat si aici... am postat si graficele de la Google wink.gif http://forum.softped...howtopic=253822
da dar eu am fost mai rapid cu cateva minute  :lol: , stiu ca in ziua in care a scos softpedia scriptul trafic.ro din site vroiam sa-l scot si eu pentru ca imi apareau 2 imagini cu sigla trafic.ro pe site, dar dupa 1 ora isi revenise

#12
soul4blade

soul4blade

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,144
  • Înscris: 28.04.2006
cand un sef e nervos e clar ca trebuie sa taci :)
------------------------------------------------------

revenind la lucruri mai serioase, nu stiu de ce va tot enervati pe tema asta... e adevarat, pentru multi dintre noi, softpedia a fost o sursa de inspiratie, pornind de la fabulosul trafic pe care il are saitul pana la fabuloasele resurse pe care le ofera, si ar fi urat din partea noastra sa nu recunoastem asta: ne-a placut sa fabulam pe marginea cifrelor, sa ne jucam cu calculele in gand (macar) pornind de la inaltimea cozorocului nostru pitic si privind spre varful maret iar rezultatul final sa ne faca sa ne zbarlim de furie ca nu avem si noi un astfel de sait...
Dar!
Softpedia nu e cea mai buna afacere - fie ea si pe internet!!! E un sait remarcabil, un sait al elitei business-ului (daca vreti) pe internet, un sait de referinta, un sait cu multe si marunte, ba chiar cu foarte multe (nu neaparat marunte), insa, e - doar - un sait !!!
Motivele retragerii sau ramanerii intr-un motor de numarare al vizitelor pe saptamana in functie de numarul de pagini afisate fiecarui vizitator pe ora e o chestie mult prea banala intr-o ecuatie de o asa anvergura. Mie unul mi se rupe daca maine se desfiinteaza trafic.ro, daca nu mai exista alexa.com sau Google analitycs...
Si pun pariu ca baietasii astia de secreta spume legate de evenimentul mai sus postat nu sunt decat niste numaratori pe degete ai rezultatelor hits-urilor din motoarele si topurile 100 cu pricina.
Din cate stiu eu, rezultatele REALE ale unei afaceri, (fie si ale unui sait) sunt BANII.

Succes Softpedia, indiferent de cate vizite/hits-uri vei avea!

#13
faken

faken

    Junior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 228
  • Înscris: 14.01.2007

Quote

De altfel.. daca nu va pricepeti va rugam sa nu va mai dati cu parerea despre chestii ce va depasesc. OK ? Cand o sa ai un site de 600.000 + unici pe zi (conform Google Analytics) probabil ca o sa fii capabil sa emiti pareri despre chestii de genul asta.

Pana atunci incearca sa inveti ce e de invatat si sa emiti pareri despre chestii pe care le poti intelege. Thank You !

PS: lucru valabil pentru toti mesterii internetului .ro cu site-uri care oscileaza intre 2 si 2.000 unici pe zi...

Mi se pare mult cam arogant pentru un admin ... softpedia a avut "600.000 + unici pe zi (conform Google Analytics)" de la inceput ?
Oamenii care au fost in '89 la revolutie au luptat ca noi sa avem "LIBERTATE DE EXPRIMARE" acum !
nu vad ce deranjeaza asa mult cand niste "mesteri ai internetului .ro,  care HABAR nu au despre ce vorbesc, cu site-uri care oscileaza intre 2 si 2.000 unici pe zi..." isi dau si ei cu parerea ...

In rest numai de bine !

Edited by faken, 21 June 2007 - 18:09.


#14
pancusb

pancusb

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 604
  • Înscris: 17.02.2007
cred ca i`o mitutit aia de la statistics.ro sa se inscrie la ei :)

#15
DarkAngelBv

DarkAngelBv

    === Proud owner of === ++++ Audi & Opel ++++

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,747
  • Înscris: 24.03.2006

View Postpancusb, on Jun 22 2007, 01:29, said:

cred ca i`o mitutit aia de la statistics.ro sa se inscrie la ei :)
cred ca la faza asta daca taceai filozof ramaneai.

#16
avramseby

avramseby

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,028
  • Înscris: 07.09.2006

View Postpancusb, on Jun 22 2007, 01:29, said:

cred ca i`o mitutit aia de la statistics.ro sa se inscrie la ei :)

daaaaa....fi sigur ca sp a renuntat la trafic pentru statistics  :lol:
p.s: eu cred ca google analytics este si va fi cel mai bun sistem de monitorizare a traficului si mi se pare normal ca un site cum e softpedia sa apeleze la cei mai buni!

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate