Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Internare spital psihiatrie

CM de snooker 2024

Scot penele dupa montajul tamplar...

Masina de spalat vase si grasimea
 Noua lege de acces in paduri

Sunt ouale proaspete?

Aplicatie invatare limba Germana

Presbiopia - la 43 ani ?
 Termen transcriere autovehicul

Cazare Timisoara pe 4-5 zile

Primele zile ale internetului per...

Ditra 25
 Casti USB-C ptr A-54

Aplicatie medicala / asistent med...

De ce vor atația politicieni...

ERR_ADDRESS_UNREACHABLE
 

Cancer de colon

- - - - -
  • Please log in to reply
566 replies to this topic

#73
cldeny

cldeny

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 22.03.2009
Buna! Sunt o persoana care sta in suspans de ceva timp. Vreau sa stiu si eu, mai pe intelesul meu, diagnosticul mamei mele si cat e de grav!
Are 57 ani si s-a operat pe 5 febr. anul acesta, in urma diagnosticului de neoplasm de colon descendent (colonoscopie).
Rezultatul in urma biopsiei este:
Macroscopic: - piesa rezectie colica de aprox. 23 cm prezentand o zona de aprox. 8 cm infiltranta si stenozanta, alba, friabila;  - 9 ganglioni limfatici prelevati de la nivelul seroasei;
Microscopic: - Ganglion paracolic - ganglion limfatic cu marcata hiperplazie si hipertrofie a centrilor germinativi
                  -Frament marginea de rezectie - fragment perete intestin gros cu edem la nivelul submucoasei fara invazie tumorala;
                   -Fragment tumora - adenocarcinom moderat diferentiat cu zone de adenocarcinom mucepar care invadeaza peretele colonului in totalitate, inclusiv seroasa;
                                              -9 ganglioni limfatici prelevati de la nivelul seroasei, 2 dintre acestia prezentand micrometastaze de adenocarcinom.
                  - Fragment marginea de rezectie - fragment perete intestin gros cu bogat infiltrat inflamator acut granulocitar la nivelul seroasei si zone de congestie.

As vrea un raspuns urgent si sfaturi pt ce e de facut!
Multumesc anticipat! O persoana disperata.

#74
antigen

antigen

    Djilawurr

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,599
  • Înscris: 10.08.2006
Se pare ca au scos toata tumora, ceea ce e bine. Problema e ca era un stadiu destul de avansat. Chimioterapie a facut?

Acum trebuie doar urmarita evolutia...

#75
cldeny

cldeny

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 22.03.2009

View Postantigen, on Mar 22 2009, 13:47, said:

Se pare ca au scos toata tumora, ceea ce e bine. Problema e ca era un stadiu destul de avansat. Chimioterapie a facut?

Acum trebuie doar urmarita evolutia...
Multumesc din suflet pt raspunsul prompt!
Marti vom merge la chirurg din nou pt ca a zis ca se va consulta cu oncologul, probabil pt tratament. Cred ca asta ii va recomanda, nu stiu. Dar inca nu a facut nici un tratament.

#76
cldeny

cldeny

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 22.03.2009
Am fost! Maine va merge sa se interneze la oncologie. Ce ii vor face?
Si, mai ales, ce trebuie sa faca ea pt a rezista tratametului si pt a fi bine? Ma refer la alimentatie sau altfel de tratamente. Ce e cel mai bine de facut?

#77
Mirovaia_Scorb

Mirovaia_Scorb

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,722
  • Înscris: 30.03.2004
Cel mai recomandat ar fi să ia niște omega 3 , EPA și DHA, în starea ei se pare că uleiul de pește ar fi mai recomandat, dar există și omega 3 din alge marine - DHA. Sursele vegetale ce conțin ALA, sunt mai eficiente în fazele de început ale bolii.
Din cîte m-am documentat EPA acționează prin limitarea conversiei LA în GLA și apoi în AA, respectiv nu mai sunt generate PGE2 și LTB4, ce favorizează vizibil inflamarea și diviziunea celulară.
În cancerul de colon se pare că DHA are acțiune specifica favorizînd distrugerea celulelor canceroase (apoptoza).

Ar merita citit și topicul de aici
Sau al doilea
Factorii favorizanti ai cancerului

Edited by Mirovaia_Scorb, 25 March 2009 - 19:17.


#78
emilia_07

emilia_07

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 31.08.2009
Buna ziua! cine ma poate ajuta si pe mine cu un raspuns? mama s-a operat acum un an de cancer la rect si as dori sa stiu ce inseamna rezultatul biopsiei, cat de grav este .
Descr macroscopica: fragment de interstin gros cu lungime de 17 cm, prezinta la 1 cm si 16 cm de extremitati o leziune ulcero-vegetanta si infiltrativa de 2/2 cm, rosietica, ulcaerata. Pe sectiune cenusie dura. Transe de sectiune chirurgicale libere.
Descr. micrsoscopica: 1. Limfoganglion paracentral cu diametrul de 0,5/1 cm cu hisiocitoza sinusala. 2. Transa de sectiune distala cu mucoasa de aspect tipic cu hiperemie in submucoasa. 3. Piesa de colectomie segmentara ce prezinta la 1 cm de transa de sectiune chirurgicala laterala o leziune ulcero-infiltrativa si vegetanta de 2/2 cm -adenocarcinom papilar moderat diferentiat cu invazie in seroasa. Accentuat infiltrat granulomos disecant abcedat. Vase capilare cu trombi carcinomatosi. Tesut nervos periferic cu infiltrat granulomatos. Tesut adipos peritumoral cu infiltrat granulomatos. Tesut adipos peritumoral cu infiltrat granulocitar abcedat. Limfoganglioni regionali de 0,5/0,5 cm cu invazie carcinomatoasa. p T3N1Mx(G2) C18M8140/3
Stiu ca T3 nu reprezinta un prognostic f bun si ca au fost afectati si ganglionii, cred, imi dau seama dupa N1(daca am inteles eu bine din ce am citit). Va rog sa ma lamurit si pe mine . Multumesc

#79
piumi

piumi

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 15
  • Înscris: 04.09.2009
Sanatate tuturor!

Am rugamintea pentru cineva avizat sa interpreteze un rezultat histopatologic:

Adenocarcinom de tip tubular moderat diferentiat, cu zone extinse de necroza, infiltrativ pana in subseroasa, cu invazie sanguina si limfatica, cu metastaze in 3/13 limfonoduli prelevati si formare de noduli tumorali secundari. Infiltrat inflamator si reactie desmoplazica moderata. Marginea de rezectie cea mai apropiata de tumora cu infiltrare tumorala. Dukes Mac C 1. Este vorba de tatal meu, 71 ani, avand diabet zaharat tip 2, cardiopatie ischemica si adenom de prostata. A fost operat acum 12 zile. Stiu ca Dukes Mac C 1 inseamna un cancer in stadiul 3  si ca, probabil, prognosticul nu e prea bun dar as vrea sa aflu daca ar trebui sa faca citostatice sau nu, avand in vedere starea generala destul de precara. Nu va face chimioterapia mai mult rau decat bine? Ma tem ca il va darama de tot...Medicul care l-a operat este momentan in concediu, pana la reintoarcerea lui m-ar lamuri parerile celor trecuti prin asta sau avand cunostinte in domeniu.
Multumesc!

#80
charme

charme

    the same

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,432
  • Înscris: 14.09.2008
@piumi: din pacate nu-ti poate spune nimeni cum va suporta tatal tau chimioterapia, insa nu cred ca te va sfatui cineva sa renunti la ea. interpretarea anatomo-patologica ai gasit-o singur din cate vad, intr-adevar e un stadiu destul de avansat, la care chimioterapia plus/minus radioterapia, avand in vederea ca marginile de rezectie sunt infiltrate tumoral, e tratamentul standard.

@emilia: intr-adevar diagnosticul e un cancer rectal destul de avansat, iar faptul ca existau trombi carcinomatosi in capilarele sangvine nu-i o chestie pozitiva, inseamna ca se poate raspandi pe calea sangvina si deci sa dea metastaze. nu-i insa obligatoriu, in acest interval de un an presupun ca mama ta a facut chimioterapie, care a avut sansa de a distruge acele celule. in continuare presupun ca i s-au recomandat controalele periodice.

Edited by charme, 05 September 2009 - 11:00.


#81
piumi

piumi

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 15
  • Înscris: 04.09.2009
@charme: multumesc pt raspuns  :) . Mai mult ca sigur tatal meu va face pana la urma citostatice, alternativa nu cred ca este, pt o sansa la viata...  Pentru inca un an, doi, cinci, cine poate spune? Dar mi-e neclar: ce inseamna " marginea de rezectie cea mai apropiata de tumora cu infiltrare tumorala" ?!? Adica cel mai aproape rezecat insemnand chiar IN tumora? Cu alte cuvinte, parte din tumora a ramas acolo? E confuz... De ce n-au extirpat-o integral? Astept sa revina doctorul si o sa mai cerem detalii. Care sunt citostaticele recomandate in astfel de cazuri, stiti cumva?  Sper ca cercetarile in medicina au adus noutati si in zona chimioterapiei, poate reactiile adverse ale unor medicamente mai noi sa fie mai putin agresive.... E greu sa gandesti rational cand cineva apropiat e in cauza, cand se pronunta, dureros de des, cuvantul 'cancer' in jurul tau. Pana acum 3 sapt auzeam doar despre 'cazuri', acum suntem si noi ' un caz' pt altii. Nu stim incotro sa ne indreptam. Sa mergem la Cluj pentru chimioterapie? Tata a fost operat in Sibiu, se simtea destul de rau inainte de operatie, am preferat sa ramanem acasa. Dar acum ma intreb daca nu cumva ar fi fost mai bine sa mergem in alta parte. Cred ca ramane mereu cate un regret legat de alegerile pe care le facem, cand e vorba de ceva atat de grav.  
Multumesc din nou !

#82
archmage

archmage

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 09.09.2009
Buna. Din pacate anul acesta in februarie am fost si eu diagnosticat cu un neo de colon signoid, ca aprox. 4 cm de anus. Cu toate ca am doar 30 de ani, am optat pentru ACN (colostoma) definitiv. Va voi explica de ce, pe parcurs.

Vestea ca am cancer mi-a venit pe neasteptate si am trecut printr-o perioada cumplita, din punct de vedere psihic. Aveam anumite dureri in zina anusului, dar atat. Fara alte simptome. Am crezut ca am hemoroizi interni si am mers la Clinicile On, mi s-a facut o sigmiodoscopie si medicul mi-a spus ca e tumora. Apoi am facut o colonoscopie, s-a prelevat tesut pentru biosie. Rezultatul a confimat: avem cancer. Apoi am facut un CT, analize complete si mi s-au prelevat ganglionii inghinali, intr-ucat unul era umflat si era suspiciune de invazie tumorala. Insa niciun ganglion nu era invadat tumoral. Rezultatul CT-ului nu a aratat nicio metastaza (abdomen, pelvis).

Ideea era operatia, limite de siguranta. Am stat si m-am gandit: "Am 30 de ani - colostoma" sau "incerc sa imi pastrez anusul si risc mai mult" (va reamintesc, tumora era la 4 cm de anus, limitele di siguranta sunt de cca 8-10 cm). Am ales siguranta mea, fie ea si iluzorie.

M-am operat. Odata cu tumora s-a rezecat si rectul, o buna parte din mezorect + 9 ganglioni din vecinatatea tumorii. Apoi s-a confirmat ca niciunul din ceio 9 ganglioni nu era afectat tumoral, tumora (avea 4-5 cm) nu depasea (nu iesea) peretele colonului spre exterior (pt. cunoscatori, nu depasea seroasa), marginile piesei operatorii erau FARA infiltratii tumorale. Deci stadiul a fost unul incipient (T2, N0, M0) si am avut noroc, caci sunt mai ipohondru din fire, insa multi nu ar merge la medic cand simt dureri usoare.

Refacerea a fost lenta (2 luni). Dupa care, oncologul si chirurgul au povestit despre cazul meu si au spus ca data fiind varsta, e bine sa fac cateva sedinte de radioterapie (doar pelvis) asociata cu 4 doze de citostatice (am facut in fiecare luni, timp de o luna. am inteles ca Cisplatinul e un sensibilizator mai mult, adica radioterapia e mai eficienta daca e asociata cu un sensibilizator).

Apoi in Iulie mi-am refacut toate analizele (inclusiv un RMN) si totul arata bine. Urmeaza alte analize prin octombrie, insa de data acesta vreau sa imi fac un PET (metoda imagistica care poate vedea activitatea metabolica a tesuturilor. Celulele Canceroase sunt mari "mancatoare" de glucoza, si metoda se bazeaza exact pe acest lucru). Insa dat fiind tabloul clinic, ma indoiesc sa mai fie ceva. Insa, pentru orice eventualitate, analizele trebuiesc facute din 3 in 3 luni in primul an, apoi din 6 in 6.

Incerc sa am o alimentatie echilibrata: proteina, glicide, lipide, vitamine, minerale (ultimele doua doar din fructe si legume). Nu fumez, beau o singura cafea pe zi, incerc sa dorm noaptea (nu e ok sa ne pierdem noptile, somnul de noapte e una, cel de zi e alta).

Nu prea imi place sa scriu pe forumuri caci sunt unele lucruri care ma privesc strict, insa MA MINUNEZ cand citesc diverse tampenii pe Net.

Oameni buni, nu va luati dupa toate prostiile si minunile cu plante si ierburi. O tumora nu dispare daca bei ceaiuri. O tumora maligna e formata din celule care au o rata de diviziune MARE. De aceea cancerul e distructiv. In momentul de fata daca cancerul (mai ales cel de colon) e descoperit in faze incipiente (adica daca nu a apucat sa disemineze la GANGLIONI - ALTE ORGANE ) (cancerul de colon metastazeza de abicei ficatul din cauza venei cave inferioare) putem vorbi de tratament curativ (adica se poate sa nu te mai intalnesti cu cancerul EVER).

O interventie chirurgicala facuta cum trebuie (asta e foarte important) + eventual radio cu sau fara chimio (daca medicul oncolog considera ca e necesar, si de regula va considera ca e "recomandat") este ceea ce se poate face la ora actuala si pentru stadiile incipiente (exceptand melanoamele, neo de pancreas) este de ajuns. Prognosticul in aceste cazuri este de peste 85%, ceea ce bineinteles cand vorbim de cancer INSEAMNA MULT.

Ceea ce vreau sa subliniez este:


1. Mergeti si faceti-va analizele o data pe an, nu asteptati sa aveti simptome evidente. De obicei pacientii merg la medic cand nu se mai poate face nimic (stadiu 4, cand tumora primara a apucat sa metastazeze).

2. Cei cu o viata sexuala activa: faceti-va testul pentru HPV (Human papiloma virus).

3. Incercati sa nu va biciuiti sistemul imunitar (cafea, alcool, tigari, IN EXCES - nimeni nu spune ca o cafea pe zi nu e ok, insa nu 5 si pe nemancate, :P )

4. Ganditi-va in primul rand asa: "Vreau sa traiesc, sau nu?". O colostoma (vb de cancerul de colon inferior) va schimba viata, insa e doar o chestiune de aspect/perceptie. Si sincer, ma bucur ca aceasta metoda se poate aplica. Ganditi-va cat de mult s-ar bucura un bolnav in stadiu final daca ar avea o solutie salvatiare. (am cunoscut un domn de vreo 55 de ani, cand mergeam sa fac radio. A optat sa isi pastreze anusul, chiar daca avusese un neo de sigmoid inferior. La vreo 2 luni dupa operatie, in jurul anusului au aparut 3 tumori micute. Urma sa treaca printr-o alta operatie + alta chimio + radio )

In concluzie: cand spune cineva sau cand cititi "depistat cu cancer" sa stiti ca asta nu e o problema, ci STADIUL IN CARE E DIAGNOSTICAT este cel care conteaza cu adevarat. E o diferenta ca de la cer la pamant intre o tumora localizata, unica, care nu a apucat de disemineze la niciun ganglion, si intre o tumora care a apucat sa faca puiuti si la alte organe. E ca si cum am compara o bronsita acuta su tuberculoza.

De aceea si toate informatiile care s-au scris despre Anca Parghel au fost cam in van. Nu am gasit nicaieri, stadiul primului cancer (cel de san) si regularitatea cu care a facut analizele de screening ulterioare. Poate ma ajuta cineva cu vreun link?? Apoi stilul de viata obositor, stressul, privarea de somn isi spun cuvantul la un moment dat pe un organism predispus sa faca cancer. Mai grav e ca aceasta boala afecteaza persoanele din ce in ce mai tinere... :(
Sanatate!

Edited by archmage, 09 September 2009 - 06:59.


#83
Mirovaia_Scorb

Mirovaia_Scorb

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,722
  • Înscris: 30.03.2004

View Postarchmage, on 9th September 2009, 07:55, said:

-------------------

Oameni buni, nu va luati dupa toate prostiile si minunile cu plante si ierburi. O tumora nu dispare daca bei ceaiuri. O tumora maligna e formata din celule care au o rata de diviziune MARE. De aceea cancerul e distructiv. In momentul de fata daca cancerul (mai ales cel de colon) e descoperit in faze incipiente (adica daca nu a apucat sa disemineze la GANGLIONI - ALTE ORGANE ) (cancerul de colon metastazeza de abicei ficatul din cauza venei cave inferioare) putem vorbi de tratament curativ (adica se poate sa nu te mai intalnesti cu cancerul EVER).
----------------------
Dumneata te-ai documentat cît de cît, dar ți-a scăpat ce era mai valoros. Ceaiul verde de pildă ajută în cancer atît în mod indirect dar și direct. Mai întîi de toate oferă stare de relaxare, calmează, deci organismul produce ceva mai puțin cortizol, și mai sunt multe ceaiuri cu efecte remarcabile la capitolul ăsta. Apoi este vorba de antioxidanții și EGCG-ul din ceaiul verde, renumiți în prevenirea și respectiv combaterea ulterioară a cancerului.

da, o tumoră nu dispare dacă bei ceaiuri, folosești niște plante și atît.

E vorba de acțiunea sinergică a seleniului + vit E și a celorlalți antioxidanți, precum și a mai multor plante, specific pentru fiecare tip de cancer, reglarea raportului n6:n3.

Mai multe detali + screenshoturi aici.
Teoretic (și practic în ultimă instanță), dacă scade îndeajuns de mult necesarul de cortizol și în consecință nivelul său, chimioterapia sau radioterapia pot deveni un remediu minor.
Lucru confirmat de altfel de cei care au practicat meditația sau rugăciunea.
----------------------------
Mai bine spune CE ai avut în meniu în ultimii 10 ani, ca să învățăm și noi ceva.

Multă sănătate și voie bună :)

Edited by Mirovaia_Scorb, 09 September 2009 - 13:11.


#84
archmage

archmage

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 09.09.2009
Nu am spus ca medicina naturista nu poate ajuta (concomitent cu medicina moderna), ci doar ca din pacate observ ca oamenii in momente disperate din viata lor ar incerca orice. E o capcana a omului cu siesi si nu stiu in ce masura este corect.

In special afirmatiile de genu': "nush' cui i-a sidparut o tumora doar cu ceai de radacina de nu stiu ce"... sau "3 lingurite de asta, cu 5 lingurite de aia... si se rezolva" nu sunt PRIMELE de care trebuie sa "se agate" un bolnav de cancer. (si nu numai). Ah, ca ulterior (dupa toate tratamentele pe care i le poate oferi medicina moderna) va bea ceaiuri, va face yoga, va manca numai produse 100% BIO si va trai fara stress, de acord - Foarte bine.

Legat de:

Mai bine spune CE ai avut în meniu în ultimii 10 ani, ca să învățăm și noi ceva.

In perioada facultatii am mancat cam ce mananca un student in mod obisnuit (si care nu sta la mama pe perioada studentiei) , de pe la 20 pana la 27 am fumat, cafea. Am lucrat destul de mult (consum psihic, nesomn, etc). In fine, ideea este ca in conditiile in care putem vorbi de cauzalitate directa, inseamna ca 70% din tinerii pana in 30 de ani ar trebui sa aiba cancer la colon, ceea ce bineinteles e aberant. Apoi chiar am luat Vitamax, am cam evitat afumaturile, fast-food, alcool. Oricum, alimentatia... doar ea singura, nu ne poate spune ceva 100%. (ma uit cu stupoare cum copii ies de la scoala si stau pe la fast-food-uri, fumeaza de pe la 15 ani, lumea e din ce in ce mai obosita, strasata, ingrijorata... asa ca... nu e de mirare)

Nu e ATAT de concludent "ce ai mancat in ultimii 10 ani", in cazul meu de la 20 la 30 de ani. Nu cunosc pe nimeni din aceasta categorie de varsta care sa fi alergat vreodata dupa produse BIO, care sa nu fi mancat niciodata vreun produs fast-food, etc. Uitam de factorii genetici si poate de factorii ce tin de spirit in sensul urmator: s-a observat ca in general persoanele triste, cele cu forme usoare de depresie, neimplinite, frustrate au tendinta sa faca cancer mult mai frecvent decat persoanele extrovertite, echilibrate (psihic vorbind), cu o viata sociala sanatoasa etc.

Cauzele sunt de mai multe origini si pana la urma pot admite doar ca este o diferenta intre un stil de viata sanatos si unul mai putin sanatos. Insa, chiar si aici e discutabil, caci comunismul, industrializarea si apoi fuga dupa imagine a nascut oameni stresati de mici, grabiti, care claxoneaza in intersectii, mananca pe unde apuca si ce apuca, ar face price pentru bani, rate la banca, etc. Peste asta vine o societate "credincioasa" care e capabila sa se omoare pentru "apa vie", barbati care isi bat nevestele si copii, oameni care cumpara haine doar pentru ca scrie mare si la vreun brand pe ele. Toate acestea genereaza frustrari, nemultumiri, tristete prelungita. Hormonii de stress sunt in cantitati mult mai mari decat ar trebui. (in acest sens, de ex: pana si gustul carnii de pui e diferit la puii speriati, inghesuiti in abatoarele de pui fata de puii crescuti in libertate. Oare ce efect are asupra noastra greutatea societatii pe care noi am construit-o si in care traim?).

Unde mai punem gazul de esapament, noxele, gunoaiele, dezastrul de la Cernobil?

Si-atunci ne mai miram de ce vedem copii cu diferite neoplazii, femei tinere cu cancer la san si altele. Daca acum 100 de ani cancerul era o boala aproape necunoscuta (din cauza incidentei extrem de reduse) acum am ajuns sa vedem cancerul aproape ca pe o raceala.

Cu bine.

#85
LoveDemon

LoveDemon

    Internet Lodger

  • Grup: Moderators
  • Posts: 3,418
  • Înscris: 22.09.2003
Nu e clar daca din pricina incidentei reduse, sau a metodelor de diagnostic primitive.

#86
piumi

piumi

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 15
  • Înscris: 04.09.2009
Tatalui meu i s-a recomandat initial o alta interventie chirurgicala ptr inlaturarea a ceea ce a ramas din tumora (reactia medicului la vederea bul. histopatologic a fost: " fir-ar sa fie, n-am taiat suficient"..........CE INSEAMNA ASTA? Cum se face operatia asta? Pe pipaite???? Cu ochii inchisi?si apoi, gandindu-se probabil la faptul ca tata nu s-a refacut dupa prima operatie ca sa poata suporta o  a doua , a sugerat cobaltoterapie si sa amanam operatia.  Intrebarea mea pt cine stie este daca ar fi mai bine sa faca operatia acum, cu toate riscurile, sau sa accepte totusi radioterapia? Ce se poate intampla pe termen scurt? Daca una dintre marginile de rezectie e infiltrata tumoral cancerul va disemina mult mai rapid? Medicul ne spune extrem de putin, ceea ce ce ne aduce la disperare.....  Nu i s-a facut CT nici inainte nici dupa operatie, deci chiar nu stim cum stam. Si pe deasupra, operatia nu se inchide din cauza unei infectii cu E-Coli si pioceanic, 'primite' in spital... Nu se imprastie infectia facand raze?? Va rog mult, daca are cineva vreo idee... nu stim ce sa mai facem....

#87
bcco

bcco

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 107
  • Înscris: 18.11.2008
archmage tot ce ai scris aici este foarte interesant si am urmarit cu atentie, cred
ca e foarte bine ca ne impartasesti prin tot ce ai trecut,

cum ai descoperit cancerul... prin ce teste?

#88
ninasandulache

ninasandulache

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 9
  • Înscris: 05.10.2009
:console: buna ziua.am o intrebare.mama mea a fost depistata la colonoscopie cu adenocarcinommoderat diferentiat g2 al colonului infiltrant cu moderata reactie a s/si nu inteleg ce scrie mai departe dar are si ciroza hepatica.am refuzat operati.ce facem mai departe?ce sanse mai are?cat mai are de trait?
multumesc

#89
antigen

antigen

    Djilawurr

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,599
  • Înscris: 10.08.2006

View Postninasandulache, on 5th October 2009, 12:00, said:

am refuzat operati.ce facem mai departe?ce sanse mai are?cat mai are de trait?
Ce ați făcut până acum? Doar colonoscopie cu biopsie?

De ce ați refuzat operația? Tratamentul chirurgical e de primă intenție în cancerul de colon, și are rezultate bune!

Cât mai are de trăit nimeni nu poate spune, dar diagnosticul ăsta nu e condamnare la moarte...

#90
ninasandulache

ninasandulache

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 9
  • Înscris: 05.10.2009

View Postantigen, on 5th October 2009, 12:50, said:

Ce ați făcut până acum? Doar colonoscopie cu biopsie?

De ce ați refuzat operația? Tratamentul chirurgical e de primă intenție în cancerul de colon, și are rezultate bune!

Cât mai are de trăit nimeni nu poate spune, dar diagnosticul ăsta nu e condamnare la moarte...
am refuzat operatia ptr ca este foarte slaba,anemia este f mare si chirurgul nu ne-a dat nici o garantie ca va iesi din operatie din cauza cirozei si a anemiei.da doar biopsia care a iesit cum am spus mai devreme.

am internat-o la oncologie a stat 3 zile si i-a facut perfuzii apoi i-a dat drumul.astept sa mergem la medicul de fam sa ne indrume mai departe.nu am operat-o ptr ca chirurgul nu ne-a dat nici o speranta ca se va trezi dupa ptr ca e foarte slaba vsh e foarte mare.

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate