Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cu ce va aparati de cainii agresi...

Nu imi platiti coletul cu cardul ...

Mi-au disparut amigdalitele ?

Exista vreun plan de terorizare p...
 Schimbare adresa DNS IPv4 pe rout...

Recomandare Barebone

Monede JO 2024

Suprasolicitare sistem electric
 CIV auto import

Mutare in MOZAMBIC - pareri, expe...

Scoatere antifurt airtag de pe ha...

Magnet in loc de clește pent...
 Cumparat/Locuit in apartament si ...

Pot folosi sistemul PC pe post de...

Sokol cu distorsiuni de cross-over

Filtru apa potabila cu osmoza inv...
 

Cancer de colon

- - - - -
  • Please log in to reply
566 replies to this topic

#19
xyzmary2001

xyzmary2001

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 7
  • Înscris: 03.07.2007
Buna!
Nu pot spune ca eu am avut vreodata probleme deosebite cu colonul, etc, dar acum vreun an m-am trezit cu fratele meu ca se plangea de scaun cu sange. De asemenea, nu mult...
Ideea este ca fratele meu este orice mai putin panicard (cum sunt eu) si a refuzat sa mearga undeva. Pana la urma a folosit cel mai tampit remediu posibil : unguent oftalmic cu kanamicina. Mai exact ca sa fie sigur ca nu e vb de hemoroizi.
Dupa vreo 4 saptamani mi-a spus ca a scapat si de atunci nu a mai avut probleme.
A doua chestiune : din experienta indelungata (sunt cancerofoba la cel mai inalt nivel!!!) va spun ca spaima de o boala poate duce la crearea mentala a simptomelor. Mi se intampla cel putin o data pe an sa am spaima de un anumit tip de cancer si toate durerile specifice, si asta de cand am facut noduli benigni la san in anul 1 de fac (acum 7 ani adica). Deci, in primul rand, faceti analize, dar incercati sa nu mai vedeti totul ca si cand ati fi siguri dinainte ca e de rau. Stresul duce mai tot timpul la efecte din cele mai nefericite.
A treia problema: chestia cu balonarea, durerile, constipatiile, etc, o auzeam constant la tata - si el tot cancer a crezut ca are. Stiti ce avea?! Apendicita in ultima faza - a ajuns la spital cand era pe punctul sa plezneasca. Durerile NU ERAU in zona apendicitei, ci oriunde in alte parti.
Deci, daca va duceti la analize, faceti unele si pentru alte chestiuni...

Referitor la analize. Tata este asistent medical la un centru de sange, iar unchiul doctor dermato. Odata ii vine tatei un pacient trimis de unchiul meu - care ii cere sa ii faca analize complete si lui si sotiei. Dupa ce i le face, vine omul la rezultate. Tata il felicita ca e sanatos tun, si el si nevasta, la care asta sa lesine. "Nu se poate, domne, nu sunt sanatos". Tata, care este un profesionist face ochii cat cepele. "Cum sa nu, adica eu nu stiu ce vad??!" La care asta ii spune "Am facut de 2 ori analize la spital si a iesit ca si eu si sotia avem sifilis, iar ea e insarcinata!!"
Ei bine, omul a mai repetat analizele ulterior la alt laborator si au confirmat rezultatul tatei...
De asta, mare atentie la ce laborator va duceti si cu ce fel de oameni aveti de-a face.

Sper ca nu am fost prea plictisitoare. Stiu ca nu ajuta mult, dar cititnd ce ati scris aici mi-am recunoscut unele din spaimele continue si stiu EXACT cum te simti cand te crezi aproape de un diagnostic de genul asta.

#20
MonicaGlavan

MonicaGlavan

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 18.05.2008
Buna ziua,
Tatal meu a fost diagnosticat cu Adenocarcinom hipersecretant mucipar extracelular bine - moderat diferentiat G1 - G2 (cancer de colon)... Exista cineva care imi poate explica acest diagnostic... am investigat de internet insa nu imi pot da seama ce stadiu si cat de grav ar putea fi G1 - G2. Ma poate ajuta cineva cu informatii?
Va incepe curand radioterapia la Fundeni, in acelasi timp urmeaza tratament naturist de intarire a imunitatii cu argila si aloe.
Va rog mult, daca exista cineva in aceiasi situatie sau o persoana specializata care imi poate explica diagnosticul....
Multa sanatate tuturor!

Edited by mianna, 18 May 2008 - 17:48.


#21
mianna

mianna

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 7,779
  • Înscris: 29.06.2005
mai intai trebuie sa precizezi diagnosticul complet, intrucat gradul de diferentiere e doar un aspect - exact asa cum ii spune numele, arata gradul de diferentiere a celulelor maligne. 1-2 e de bine, cele nediferentiate au prognostic mai prost, dar stadiul depinde de dimensiunile tumorii si de extinderea ei, nu de diferentierea celulara.

#22
MonicaGlavan

MonicaGlavan

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 18.05.2008
Multumesc foarte mult Mianna... spune-mi daca detaliile de mai jos sunt ajutatoare sa aflu despre gravitatea bolii tatalui meu.

Examenul de Computer Tomografic efectuat CT abdomen si pelvis cu substanta de contrast.
Concluzie: Formatiune tumorala rectala abcedata. Fara adenopatii tumorale sau leziuni secundare la nivelul regiunilor examinate, Chiste corticale renale.


Multa sanatate!

Mai gasesc aici o hartine de analiza a Abcesului Retro Ano-Rectal despre care se mentioneaza urmatoarele:

Formatiune cu contur neregulat, relativ bine delimitata, cu continut lichidian neomogen si hipercaptare periferica intensa la nivelul unui perete gros, care masoara ~9cm (cranio-caudal / 4cm (antero-posterior) / 6cm (transvers), localizata la nivelul compartimentului mezorectal postero-lateral stang in contact cu peretele posterior rectal. Formatiunea descrisa prezinta aspect de abces si comunica cu rectul printr-un orificiu larg de ~7cm cranial fata de orificiul anal.
Abcesul se extinde inferior pana la nivelul spatiului perineal posterior, interesand muchiul levator ani, ligamentul anococcigian si extinzandu-se in spatiul retroanal si fosa ischioanala.
.........
Concluzie: Abces mezorectal posterior de ~9/6 cm, cu un orificiu de ~3 cm comunicand cu rectul la nivelul peretelui posterior rectal si extensie inferioara la nivelul spatiului retroanal si fosei ischiorectale, traversand diafragma pelvina. Fistula perianala ora 7 transsfincteriana, comunicanta cu abecesul pelvi-perianal

Spune-mi te rog frumos... daca poti sa descifrezi pe intelesul tuturor care este gradul de gravitate si care ar fi sfaturile si parerile tale.

Multumesc respectuos...
Monica

#23
mianna

mianna

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 7,779
  • Înscris: 29.06.2005
ajutatoare, da - intrucat afirma ca nu sunt (tomografic) adenopatii, adica ganglioni. daca intr-adevar n-au fost invadati ganglionii, e stadiul I sau II A (tot nu stiu extinderea in perete - pana la mucoasa, submucoasa, musculara etc).

oricum, se pare ca e un stadiu incipient cu celule bine diferentiate, deci cu un prognostic bun.

multa sanatate tatalui tau!

#24
MonicaGlavan

MonicaGlavan

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 18.05.2008
In Examenul de Computer Tomografic efectuat CT abdomen si pelvis cu substanta de contrast, se mai specifica

Examenul pelvisului evidentiaza jormatiune de tesut moale, dexvoltata pe peretele posterior si lateral stg al rectului inferior si mijlociu care depaseste peretele si infiltreaza tesutul perirectal.
Aspect neomogen al extensiei parietale tumorale cu imagini aerice in structura care este dispusa lateral stg siposterior de rect si coboara posterior de canalul anal pana l anivel perineal, bombind in fosele ischio-rectale si infiltrand muschii ridicatori anali-tumora abcedata.
Infiltratia fasciei rectale, fata adenopatii tumorale pelvine sau lombo-aortice.
Prostata cu imagini calcare in structura, bine delimitata, neafectata de procesul tumoral rectal
Vezicule seminale si vezica urinara cu aspect normal
Rinichi drept cu mai multe formatiuni chistice corticale, cea mai mare avand un diametru axial de 7,8cm, dezvoltata la nivelul valvei posterioare, fara cai urinare dilatate, cu functie normala.
Rinichi stg cu formatiuni chistice corticale mai putin numeroase, cu diametrul axial maxim sub 1 cm, fara cai urinare dialtate, cu functie normala.
Ficat si splina cu dimensiuni normale
......

Multumesc din suflet

#25
mianna

mianna

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 7,779
  • Înscris: 29.06.2005
din aceasta descriere este un T4N0M0 - stadiul II B. un pic mai avansat decat intelesesem eu din descrierile trunchiare anterioare.

acum ai informatiile dupa care sa scormonesti netul, fiindca de la mine nu scoti procente sau alte povesti de genul asta carora nu le inteleg utilitatea.

#26
MonicaGlavan

MonicaGlavan

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 18.05.2008
Multumesc tare mult Mianna....

#27
Nicanor

Nicanor

    S t a l k e r

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,326
  • Înscris: 13.03.2003
ce analize trebuie sa faci pentru a detecta un cancer de colon?

#28
antigen

antigen

    Djilawurr

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,599
  • Înscris: 10.08.2006
Colonoscopia e destul de eficienta, si se poate insoti de biopsie daca se gaseste ceva. Se mai foloseste si testul Hemoccult (care depisteaza cantitati mici de sange din scaun, nevizibile cu ochiul liber).

#29
Anna-M

Anna-M

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 07.08.2008
Buna ziua,
va rog, daca poate cineva sa-mi spuna ce stadiu este si care sint sperantele !!!
Pacient in virsta de 78 de ani.
Colonoscopie: la internare: VSH-36mm/1 h ; fibrinogen- 613mg/dl; GLU- 274mg/dl; in rest probe biologice normale. La colonoscopie: subangulohepatic formatiune tumorala viloasa 3/4 cm cu baza larga infiltrata. Restul mucoasei colonice este de aspect normal.
La scintigrafie s-au descoperit posibile metastaze osoase la nivelul coloanei vertebrale lombare (L4,L5, S1)
Precizez ca pacientul are din copilarie probleme la coloana, parca spondilita anchilopoetica.
S-a recomandat operatia urgent, si ulterior vom afla daca este metastaza osoasa sau nu.
Stiu ca daca este metastaza este stadiul 4, dar daca nu este ce stadiu este??? si ce este de facut?
Va multumesc din suflet,
Anna-M.

#30
ionutz78

ionutz78

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 944
  • Înscris: 13.03.2008
In mare : Chirurgie, oncologie, consult diabet.

#31
Camy-Lydie

Camy-Lydie

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 43
  • Înscris: 26.05.2008
Buna. Unchiul prietenei mele tocmai a fost diagnosticat cu adenocarcinom de colon descendent (rezultatul biopsiei)  si polipoza colonica. I s-a spus ca este necesara radioterapia, pentru inceput, apoi operatia. Pana acum a fost la Spitalul Floreasca. Intrebarea mea este la cine e mai bine sa se adreseze acum? La oncolog in Institutul Oncologic? Direct la radioterapie, apoi chirurg? Chirurgie din Floreasca? Eu ma gandeam ca ar fi mai bine la Fundeni. Sau la chirurg din Institutul Oncologic?
M-a rugat prietena mea sa intreb la ce radioterapeut e mai indicat sa mearga? Apoi, la ce chirurg? Poate cineva sa-mi dea vreun nume? Din Bucuresti.
Multumesc anticipat.

#32
mr52

mr52

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 63
  • Înscris: 24.10.2006
Se pare ca pt tratarea cancerului e ff bine sa se mearga pe 2 planuri;
1 infometarea celulelor canceroase prin regim[fara dulce,fara carne ,fara lactate] cu sucuri legume [cura Bresus]
2 cresterea imunitatii diverse metode suplimente ex biobran1000,coenzima q10 in doza de390mg/zi
                                          injectare de celule limfocite t clonate in prealabil [experimental in Seattle-usa]

#33
mianna

mianna

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 7,779
  • Înscris: 29.06.2005

View Postmr52, on Aug 13 2008, 15:34, said:

Se pare ca pt tratarea cancerului e ff bine sa se mearga pe 2 planuri;
1 infometarea celulelor canceroase prin regim[fara dulce,fara carne ,fara lactate] cu sucuri legume [cura Bresus]
2 cresterea imunitatii diverse metode suplimente ex biobran1000,coenzima q10 in doza de390mg/zi
                                          injectare de celule limfocite t clonate in prealabil [experimental in Seattle-usa]

l-as mai recomanda si pe-al treilea, al medicinii clasice.

#34
loredana26

loredana26

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 13
  • Înscris: 31.07.2008
buna
am si eu o intrebare:care sunt riscurile unei biopsii in caz de colonoscopie si in cazul existentei unui cancer
si o lamurire:de ce este necesara biopsia daca esti suspect de cancer
multumesc

#35
antigen

antigen

    Djilawurr

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,599
  • Înscris: 10.08.2006
Compliatiile colonoscopiei cu biopsie sunt hemoragia, perforatia intestinului, aritmiile si depresia respiratorie datorate sedarii, durerea abdominala, ileusul tranzitor (adica oprirea tranzitului intestinal), infectiile. Riscul de a prezenta o complicatie e destul de mic (sub 1%), dar 1-3 persoane din 10000 decedeaza din cauza complicatiilor.

Examenul histopatologic (adica examenul fragmentelor de tesut obtinute prin biopsie) e singura metoda sigura de diagnostic, si poate preciza unele caracteristici ale celulelor maligne importante pentru prognostic.

#36
loredana26

loredana26

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 13
  • Înscris: 31.07.2008
bune
revin din nou cu problema biopsiei la colonoscopie.Deci e vorba de tatal meu care a suferit in urma cu 2 ani o interventie chirurgicala in urma careia i s-a scos o tumoare de la colon.In urma cam cu 2 luni am inceput unele investigatii din prostie mai mult,adica nu prezenta nici un simptom.
Dupa mai multe investigatii am mers la o gramada de medici care nu reusesc sa se puna de comun acord adica sa imi spuna 2 aceelasi lucru.Ba e cancer la pancreas si metastaza la plaman ori de la pancreas ori de la colon,ba e metastaza langa pancreas si la plamani tot nu stiu ce e metastaza sau ganglioni,ba ce e recidiva la colon si sa vedem ce e la plamani.
Ideea e ca i-au sugerat o colonoscopie (nu a trecut 1 an decand a facut-o pe cealalta la control si totul era in regula),deci sa faca colonoscopie cu biopsie si eu sincer nu inteleg de trebuie si bipsie pt ca oricum i s-a spus ca va trebui operat si dc se opereaza se trimite atunci la analiza ce se scoate de acolo,atunci la ce mai foloseste biosia acuma.
Mie sincer mie e frica sa il las sa faca biopsie,am auzit atatea despre asta cum ca ar imprastia tumoare si ca cancerul ar avansa mult mai rapid.
Sincer nu stiu ce sa mai cred si ce sa mai fac.Nu stiu nici dupa care medici sa ma iau,nu inteleg cum tot se uita la aceeleasi investigatii si nu vad acelasi lucru si in aceelasi loc,ideea e ca nu am un diacnostic scri,clar si sigur.

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate