Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

A inviat Florin Salam

Tot inainte, sa ajunga si la noi&...

Este zoofilia legala in Romania ?
 Zgomot ciudat in bloc

SSD Adata SU650

Multifunctional Laser monocrom Pa...

Xperia Z3 Compact
 Led rosu aprins camera ptz panou ...

Amenda pentru lipsa actelor?

Mesianism

Prezentare CI pentru inscriere in...
 Aplicatia ”Teme” daun...

Sfat achiziție ddr 4

Supapa presiune furtun apa?

Vreau sa imi cumpar o masina de t...
 

Tiroida: hipotiroidism, hipertiroidism, noduli tiroidieni, cancer tiroidian, boala Basedow etc.

- - - - -
  • Please log in to reply
174 replies to this topic

#73
liliana33

liliana33

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 31
  • Înscris: 01.06.2009
Buna ziua
Am 36 de ani iar acum 3 saptamani, dupa operatia de tiroida am fost diagnosticata cu: 1) Microcarcinom papilar sclerozant focar neincapsulat de 0,2/0,2 cm intraparenchimatos lst, situat la 0,3 cm subcapsular. 2) Adenomatoza anizofoliculara cu epitelii cu aspect hiperfunctional.Stiu ca este cancer, dar vreau sa stiu cat este de grav si daca se tine un regim alimentar strict (stiu ca nu trebuie sa mananc sare iodata, peste oceanic si nuci, - altceva?) .Abia in septembrie sunt programata pt. investigatii, asa ca daca cineva poate sa-mi dea mai multe informatii despre acest dignostic v-as ruga sa-mi raspundeti. Va multumesc din suflet ca mi-ati citit mesajul si astept raspunsul dumneavoastra.

#74
ionutz78

ionutz78

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 944
  • Înscris: 13.03.2008

 liliana33, on 10th June 2009, 18:06, said:

am fost diagnosticata cu: Microcarcinom papilar sclerozant tiroidian

Este o boala care progreseaza incet (netratata), metastazeaza rar si are un prognostic bun. Tratamentul de baza este cel chirurgical urmat de substitutie tiroidiana (Euthyrox) toata viata. Pentru a evidentia eventuale recidive este necesar control periodic endocrinologic.

Edited by ionutz78, 11 June 2009 - 08:36.


#75
liliana33

liliana33

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 31
  • Înscris: 01.06.2009
Va multumesc mult pentru mesaj!!!! Mai am o singura intrebare in martie aveam 54 de kg si am ajuns acum la 49 din ce cauza nu stiu poate este legat de diagnostic?

#76
ionutz78

ionutz78

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 944
  • Înscris: 13.03.2008

 liliana33, on 11th June 2009, 09:51, said:

... in martie aveam 54 de kg si am ajuns acum la 49 din ce cauza nu stiu poate este legat de diagnostic?

Ar ajuta daca ne-ai spune un TSH preoperator, doza de Euthyrox pe care esti acum si TSH-ul actual. O explicatie ar fi un hipotiroidism preoperator care s-a corectat dupa operatie printr-o substitutie corecta.

Edited by ionutz78, 11 June 2009 - 14:44.


#77
liliana33

liliana33

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 31
  • Înscris: 01.06.2009
de la aflarea diagnosticului mi s-a recomandat o doza de Eutyrox de 125 iar inainte de operatie toate analizele erau in limite normale acum sincer nu am mai facut un TSH de curand
Va multumesc pentru raspuns

#78
andreeasilivestru

andreeasilivestru

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 6
  • Înscris: 07.08.2008
Buna seara

Am si eu o mare nelamurire cu rezultatele mele la analize. In ultimele 5 luni am luat in greutate 15 kg, am fost la endo, am facut analize si culmea valoarea T3 este de 7.58 mai mare decat normalul ceea ce ar indica hipertiroidism si val la ANTI TPO este de224. Restul se incadreaza in limite normale. Deci nu mai inteleg nimic....se  poate sa ai hipertiroidism si sa te ingrasi? sau problema sta in acesti anticorpi.


va multumesc ptr orice raspuns

#79
Ivanna

Ivanna

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,518
  • Înscris: 10.01.2007

 andreeasilivestru, on 12th June 2009, 21:38, said:

am facut analize si culmea valoarea T3 este de 7.58 mai mare decat normalul ceea ce ar indica hipertiroidism
Nu cumva valori peste limita superioara indica hipo? :huh:

LE: scuze, credeam ca 7.58 e TSH-ul. T3-ul habar n-am ce indica.

Edited by Ivanna, 13 June 2009 - 15:37.


#80
Mr. Grumpy

Mr. Grumpy

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 134
  • Înscris: 30.09.2002
Buna!

Tot eu cu Basedowul...

Inainte de tratament aveam:

TSI - 14,9 UI/I
Free T3 - 23,57 pg/ml
Free T4 - 3,95 ng/dl
TSH - 0,0007
TPO antitiroidperoxidaza - 154,66 (normal < 5,6)

Dupa 3 saptamani de Thyrozol 30 mg pe zi:

Free T3 - 3,49 pg/ml (normal 3,48 sau mai putin)
Free T4 - 0,81 ng/dl (normal 0,70 - 1,48)
TSH - 0,001 (normal 0,3500 sau mai sus)
TPO antitiroidperoxidaza - 98,5 (normal < 5,6)

Ma simt excelent, dar mai am o saptamana pana la control.
Mi se pare ca trebuie sa reduc doza deja ca mi se duce FT4 in jos, nu?

#81
ionutz78

ionutz78

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 944
  • Înscris: 13.03.2008

 liliana33, on 12th June 2009, 09:31, said:

de la aflarea diagnosticului mi s-a recomandat o doza de Eutyrox de 125 iar inainte de operatie toate analizele erau in limite normale acum sincer nu am mai facut un TSH de curand

Probabil ca doza de Euthyrox de 125 este responsabila de scaderea ponderala, un TSH actual ar fi util pentru a da un raspuns mai exact.

 andreeasilivestru, on 12th June 2009, 21:38, said:

Am si eu o mare nelamurire cu rezultatele mele la analize. In ultimele 5 luni am luat in greutate 15 kg, am fost la endo, am facut analize si culmea valoarea T3 este de 7.58 mai mare decat normalul ceea ce ar indica hipertiroidism si val la ANTI TPO este de224. Restul se incadreaza in limite normale. Deci nu mai inteleg nimic....se  poate sa ai hipertiroidism si sa te ingrasi? sau problema sta in acesti anticorpi.

In general hipertiroidismul merge cu scadere ponderala dar si cu apetit crescut. E posibil ca asta sa fie cauza cresterii ponderale, un consum crescut de alimente in conditiile unui hipertiroidism (T3 crescut)? ATPO crescut inseamna un proces autoimun tiroidian care in conditiile unui T3 crescut poate insemna un inceput de boala Graves.

 Mr. Grumpy, on 16th June 2009, 14:45, said:

Mi se pare ca trebuie sa reduc doza deja ca mi se duce FT4 in jos, nu?

Eu as mentine doza actuala pana se normalizeaza si TSH-ul inca 1-2 luni dupa care sa scad doza, dar asta e decizia medicului tau; esti pe drumul cel bun.

#82
Andal_1

Andal_1

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 6
  • Înscris: 18.06.2009
Buna tuturor. Am si eu o intrebare legat de tratamentele pentru hipertiroidie. Mi-a fost prescris Carbimazole 5 mg * 6 capsule pe zi si voiam sa stiu daca interactioneaza cu Logest antibebe? Imi puteti spune si daca e ok sa iau cate 2 capsule de 3 ori pe zi? Eu asa am facut dar acum la noile analize am observat ca TSH-ul este 0,01 desi la primele analize era 0,05 si ATPO 1300 (cand maxima era de 60 ). Nu ar fi trebuit sa creasca nivelul TSH-ului dupa ce am luat cam 100 de caps de Carbimazole? Se poate sa imi fi administrat aiurea tratamentul..... doctorul nu a precizat nimic si nici eu nu m-am gandit sa intreb la prima consultatie. Multumesc!

#83
negotzel00

negotzel00

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 678
  • Înscris: 10.09.2005
in general tiroida e influentata de anticonceptionale. el trebuia sa intrebe ...  dar cred ca un farmacist poate sa iti zica interactiunile intre 2 medicamente anume.
sigur e vorba de hipertiroidie? adica functie accelarata marita si nu de hipotiroidie?
hipertiroidie: e cu pofta de mancare , slabesti, esti agitata , transpiri etc
hipotiroidie : oboseala , ingrasare, facies specific etc

#84
Andal_1

Andal_1

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 6
  • Înscris: 18.06.2009

 negotzel00, on 18th June 2009, 23:44, said:

in general tiroida e influentata de anticonceptionale. el trebuia sa intrebe ...  dar cred ca un farmacist poate sa iti zica interactiunile intre 2 medicamente anume.
sigur e vorba de hipertiroidie? adica functie accelarata marita si nu de hipotiroidie?
hipertiroidie: e cu pofta de mancare , slabesti, esti agitata , transpiri etc
hipotiroidie : oboseala , ingrasare, facies specific etc


nu stiam ca antic influenteaza tiroida si le iau de 4-5 ani. Doctorul m-a intrebat daca iau ceva si i-am spus dar nu si de cand le iau si nici nu a intrebat. Cat despre diagnostic doctorul peretianu a spus ca am hipertiroidie cu suspiciune Boala Graves Basedof si mi-a dat tratamentul cu Carbimazole pe care il si iau, si o alta doctorita de la cmu unde am eu card a spus ca am tiroidita cronica autoimuna in stadiul de hipertiroidie Hashimoto (eu stiam ca Hashimoto e la hipo) si mi-a dat thyrozol si niste pastile ptr tensiune ca i s-a parut ei ca ar fi prea mare pulsul. Sper ca am facut alegerea corecta in privinta doctorului. Simptomele pe care le-ai indicat in mail-ul anterior nu le regasesc in intregime ci doar o parte care nu fac decat sa ma deruteze: transpiratia pe care o am dintotdeauna mai ales in sezonul cald, oboseala, ingrasare mai putin (nu grav deocamdata) si cam atat, doar o durere in gat cand ma enervez putin mai tare si cam atat. La eco mi s-a spus ca am tiroida marita (45cm si 55 cm puternic basculariti lobii si istm pattern V parca - nu stiu ce inseamna asta). Ma surprinde faptul ca analizele nu arata o imbunatatire in urma tratamentului ci dimpotriva. Inca astept rezultatul de la ATPO. merci!

#85
ionutz78

ionutz78

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 944
  • Înscris: 13.03.2008

 Andal_1, on 18th June 2009, 16:55, said:

Mi-a fost prescris Carbimazole 5 mg * 6 capsule pe zi si voiam sa stiu daca interactioneaza cu Logest antibebe? Imi puteti spune si daca e ok sa iau cate 2 capsule de 3 ori pe zi? Eu asa am facut dar acum la noile analize am observat ca TSH-ul este 0,01 desi la primele analize era 0,05 si ATPO 1300 (cand maxima era de 60 ). Nu ar fi trebuit sa creasca nivelul TSH-ului dupa ce am luat cam 100 de caps de Carbimazole? Se poate sa imi fi administrat aiurea tratamentul.....

1. TSH supresat (0.01)= hipertiroidie
2. TSH-ul incepe sa se normalizeze (sa creasca in cazul tau) dupa saptamani sau chiar luni de la inceperea tratamentului antitiroidian; tu ai aproximativ 2 saptamani de tratament.
3.Doza tipica de initiere a tratamentului cu Carbimazole este de 20-30 mg/zi (30 mg=6 tb= doza pe care esti tu acum ). Carbimazolul poate fi administrat intr-o singura doza.
4. Pentru urmarirea raspunsului la tratament este recomadat dozare de freeT4 si TSH la fiecare 4-8 saptamani.

Dupa mine, doctorul ti-a administrat tratamentul corect, dozele vor fi modificate in functie de dozarile hormonale ulterioare si evolutia bolnavului.

#86
eliza_raluca

eliza_raluca

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 11
  • Înscris: 10.05.2009
Buna ziua. Va deranjez din nou in legatura cu operatia de tiroidectomie, vroiam sa va intreb in cat timp de la operatie se scot firele? (intreb asta pentru ca nu sunt din Cluj si trebuie sa stiu cat timp o sa fie nevoie sa raman aici).
Multumesc

#87
ionutz78

ionutz78

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 944
  • Înscris: 13.03.2008

 eliza_raluca, on 26th June 2009, 12:34, said:

vroiam sa va intreb in cat timp de la operatie se scot firele? (intreb asta pentru ca nu sunt din Cluj si trebuie sa stiu cat timp o sa fie nevoie sa raman aici).

Nu esti obligata sa ramai internata aprox. 14 zile pana cand iti pot/vor fi scoase firele. Exista chirurgi care dupa 3 zile postoperator de urmarire a evolutiei cazului, externeaza bolnavul si il cheama la control in momentul scoaterii firelor. In cazul operatiei mamei mele (tiroidectomie totala) asta a fost solutia.

#88
Andal_1

Andal_1

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 6
  • Înscris: 18.06.2009
buna. revin cu o nelamurire legata de tratamentul administrat si evolutia tiroidei in timpul acestuia. am primit de curand rezultatul analizelor si am constatat ca dupa ce am luat carbimazol ceva timp nu s-a schimbat absolut nimic. Am TSH-ul si mai mic si ATPO la fel de mare ca atunci cand am depistat si pb cu tiroida. E posibil sa nu aiba chiar nici un efect tratamentul si sa fie nevoie de operatie? am fost si la consult din nou astazi si mi s-a dat tot carbimazol dar doar 4 tablete pe zi in loc de 6 si sa revin la consult. pana una alta eu nu simt nici o ameliorare si ma dezarmeaza rezultatul analizelor. Cand credeti ca ar tb sa imi rezoltez din nou? Dupa sf tratamentului sau in timpul lui. Are vre-o relevanta acest lucru? multumesc anticipat

#89
elisa78

elisa78

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 30.06.2009
Buna,
Ma numesc Elisabeta, am 30 de ani, si sunt la a 4-a recidiva de hipertiroidism- Basedow. Povestea e lunga, boala grea, am un copil conceput in perioada de tratament, chiar pe mixedem sever cu TSH 73. In fine, baiatul meu de 9 luni e bine, pe perioada sarcinii am fost bine, speram sa se vindece dupa sarcina, dar... a revenit.

Vreau sa stiu daca sunt tratamente naturiste pentru boala mea. Cu Tyrozolul ma simt excelent, chair de la primele tablete luate, dar nu-l mai vreau... In primul rand pentru ca trebuie sa ma tratez la distanta -Bucuresti sau Craiova, eu fiind din Slatina, si chiar nu pot cu bebe... In al doilea rand, vreau sa mai fac un copil, iar tratamentul ar dura un an jumate, cand as fi deja prea batrana pentru asta!

Asta este intrebarea mea deocamdata.

Cu multumiri anticipate!

#90
ionutz78

ionutz78

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 944
  • Înscris: 13.03.2008

 elisa78, on 30th June 2009, 20:33, said:

Vreau sa stiu daca sunt tratamente naturiste pentru boala mea.

1.Nu exista tratamente naturiste in tratamentul hipertiroidismului din boala Basedow.

2.In cazul recaderilor repetate ce urmeaza tratamentului cu antitiroidiene=Tirozol (care dureaza aprox 18 luni) trebuie sa iei in considerare un tratament definitiv : radioiodul (sau iodul radioctiv) sau chirurgia. De notat ca dupa tratamentul cu radioiod obtinerea unei noi sarcini trebuie intarziata 6 luni pt a nu afecta produsul de conceptie; de asemenea alaptatul (in cazul celui mic de 9 luni, daca mai e cazul) este contraindicat.

3. Daca ramai din intamplare gravida si vei avea nevoie de tratament antitiroidian poti lua Propiltiouracil (afecteaza mai putin fatul) sau sa iei in calcul posibilitatea interventiei chirurgicale in trimestrul 2 de sarcina.

In final decizia iti apartine, eu in locul tau as urma un tratament definitiv (radioiod sau chirurgical) si apoi m-as gandi la o noua sarcina, deorece fertilitatea este oricum scazuta in hipertiroidismul netratat. Gandeste-te ca un copilas are nevoie de o mama sanatoasa.

Edited by ionutz78, 30 June 2009 - 20:47.


Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate