Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

La multi ani @Robert201!

La multi ani Romania!

La multi ani @Forumului Softpedia...
 Majoratu lu' Bebe de acum 23 ...

Skoda Octavia 2, temperatura apa ...

Samsung A33 5G sau Motorola G42 4G

Christine McVie nu mai este... vie
 Cocaine Bear (2023)

Test presiune cu apa traseu condu...

Cum schimb anvelopele - prima data

ITP in alta tara
 BMW AFR

Iesire cu familia pe 2 decembrie....

Defecțiune servodirectie ATV

Marcaje sau pancarda?
 

Tiroida: hipotiroidism, hipertiroidism, noduli tiroidieni, cancer tiroidian, boala Basedow etc.

- - - - -
  • Please log in to reply
174 replies to this topic

#145
alpinius

alpinius

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 9
  • Înscris: 29.06.2010
[quote name='alpinius' date='30th June 2010, 18:14' post='8423170']
buna ziua ,

sunt barbat / 46 ani,  in anii 2004 am fost diagnosticat :hipotiroidie cronica autoimuna, mixedem,dislipidemie mixta, gusa nodulara lob drept.Sigur ca atunci m-am speriat, nimeni nu m-a lamurit prea bine, pe rand am tot aflat cate ceva, si sigur ca in continuare tot mai aflu noutati despre boala mea, acum sunt resemnat si imi iau portia de 150 micr g/zi Euthyrox, ma simt bine, fac sport la o sala de forta, si pot face performante ca unul de 30 de ani, nu mai am depresii, tin sub control greutatea( 1.79 m / 82 kg), colesterolul: 348 mg/dl,  cu ajutor CRESTOR( stiu, trebuie sa mai diminuez din grasimi), TSH: 0.825 mlU/L iar FT4 : 1.40ng/dl.
  OK, problema mea este ca doar anul trecut am aflat  ca inainte de a-mi face analizele periodice, nu este indicat sa imi iau Euthyrox-ul, fiindca influenteaza rezultatele. Medicul n-a fost incantat, dar a spus sa continui asa, adica rezultatele imprecise ...?
Acum sunt  putin confuz si  in privinta sudoratiei excesive( stiind ca boala este insotita de absenta acesteia oarecum), de aprox 2 luni transpir puternic la sala de sport, in conditiile in care anul trecut cu mari eforturi , transpiram putin. Trebuie sa mentionez ca dupa efort aprox 45-60 min, fac sauna 20-30 min,  5 zile/sapt . tensiune arteriala in 2009: 90/60  iar acum 115/70.Sigur ca nici un ipohondru nu recunoaste ca este unul dintre EI, probabil ca eu sunt unul, dar insist pentru linistea mea, ce parere aveti, care este ritmul de viata potrivit unui om cu astfel de probleme medicale? medicatia trebuie continuata asa, analizele in ce conditlii, la ce intervale, protectie hepatica este necesara ?

multumesc, sanatate tuturor !

PS

daca sunt persoane care au probleme asemanatoare  cu ale mele, n-ar fi rau sa-si spuna temerile aici, poate il ajut , poate ma ajuta, un pic de solidaritate nu strica, pe mine m-au "terminat" la inceput  semnele de intrebare, acum sunt mai optimist...cred.

#146
oanaelena88

oanaelena88

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 17
  • Înscris: 05.02.2010
Buna seara! As avea nevoie de o informatie pentru cine ma poate ajuta. Tatal meu are probleme cu tiroida si am dori sa mergem in Bucuresti la institutul Parhon pentru un set de investigatii.
Stiti cumva cum se procedeaza in acest caz? Trebuie sa sunam sa facem programare sau mergem acolo direct? Oricum maine am sa sun la ei, am gasit un numar de telefon si sa vedem ce zice si centralista.
Voi din auzite ce parere aveti de institutul Parhon, dar despre medici? Imi puteti recomanda pe cineva de incredere? Multumesc mult si va doresc o seara agreabila  :thumbup:

#147
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 293,677
  • Înscris: 08.10.2015
@oanaelena88 - mare atentie la Parhon, fiindca majoritatea doctorilor sunt complet dezinteresati si te vor trimite direct la operatie, chiar daca nu este neaparata nevoie (am patit cu mama mea asa, noroc ca am fost si la alti medici si am rezolvat printr-o punctie). Deci nu lua de bun ce-ti spun din prima, consula mai multi medici!

#148
oanaelena88

oanaelena88

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 17
  • Înscris: 05.02.2010
Multumesc mult pentru atentionare, insa la tatal meu cred ca e musai operatia. Nodulul pe care il are la gat i s-a marit intr-o perioada foarte scurta de timp si i-a afectat si voce, care a devenit ragusita.
Inca nu am reusit sa ajungem la Bucuresti, luni de abia.
Apropo la ce medici ati mai fost? Cunosti cumva vreun medic bun endocrinolog?
Multumesc mult si multa sanatate!

Edited by oanaelena88, 11 August 2010 - 13:58.


#149
moeller

moeller

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 09.06.2010

View Postoanaelena88, on 11th August 2010, 14:57, said:

Multumesc mult pentru atentionare, insa la tatal meu cred ca e musai operatia. Nodulul pe care il are la gat i s-a marit intr-o perioada foarte scurta de timp si i-a afectat si voce, care a devenit ragusita.
Inca nu am reusit sa ajungem la Bucuresti, luni de abia.
Apropo la ce medici ati mai fost? Cunosti cumva vreun medic bun endocrinolog?
Multumesc mult si multa sanatate!


View Postoanaelena88, on 11th August 2010, 14:57, said:

Multumesc mult pentru atentionare, insa la tatal meu cred ca e musai operatia. Nodulul pe care il are la gat i s-a marit intr-o perioada foarte scurta de timp si i-a afectat si voce, care a devenit ragusita.
Inca nu am reusit sa ajungem la Bucuresti, luni de abia.
Apropo la ce medici ati mai fost? Cunosti cumva vreun medic bun endocrinolog?
Multumesc mult si multa sanatate!
oanaelena88
Daca ajungi la parhon incearca sa introduci tatal la d-na dr.Balmes-un foarte bun profesionist.In nici un caz nu propune operatia fara determinari foarte minutioase.Atentie,luna august e de evitat;chiar medicii recomanda acest lucru,sunt in CO.

#150
oanaelena88

oanaelena88

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 17
  • Înscris: 05.02.2010
Moeller stiu ca majoritatea medicilor sunt in concediu in luna august, insa daca mai stam pana in septembrie imi e frica sa nu se agraveze.  :( vom merge asa si sper sa gasim totusi un medic buna. iti multumesc pentru recomandare, daca o voi gasi voi merge la dansa.
Multa sanatate!

#151
iuli123

iuli123

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 29.11.2010
bună, in luna august am făcut o criză de inimă;puls mărit ,tensiune,mare,glicemia 281,palpitații,inima o simțeam în gât. Am stat internat 5 zile pronostic tahicardie paracsială ventriculară,am plecat la iași,la iași diagnosticul exact ca la fălti. spunând că am o inimă îmbătrânită,că treb.să fac operați prin venă (cu laser) , sau șoc electric.Nemai stând pe gânduri am plecat la bucurești,acolo m-i s-a făcut niște analize și teste ,verdictul fiind o inimă sănătoasă în parametri normali DOAR CA-R FI DEREGLAT-O CEVA DIN ORGANISM m-a trimit la endocrine. Acolo după o consultație riguroasă și ecografică m-i s-a găsit un nodul tiroidian pe partea dreaptă de 17/18/27,m-i-s-a făcut niște analize TSH,FT4și mai multe,TOATE FIIND IN PARAMETRI NORMALI. Am făcut scintegramă tiroidiană răspunsul fiind că partea dreaptă nu funcționează deloc din cauza acelui nodul. Am consultat un medic endocrinolog și singura variantă fiind chirurgical,ÎN FEBRUARIE 2011 poate îl voi da unpic înapoi și scap de operație. VĂ ROG CINE ȘTIE UN LEAC NATURIST, frica de operație mă doboară mulți s-au operat și se simt rău văd-că.
Specific că am 35 ani și sunt bărbat,se zice că doar femeile fac glandă dar nu-i așa. CINE MĂ POATE AJUTA MULȚUMESC

#152
iuli123

iuli123

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 29.11.2010
bună, in luna august am făcut o criză de inimă;puls mărit ,tensiune,mare,glicemia 281,palpitații,inima o simțeam în gât. Am stat internat 5 zile pronostic tahicardie paracsială ventriculară,am plecat la iași,la iași diagnosticul exact ca la fălti. spunând că am o inimă îmbătrânită,că treb.să fac operați prin venă (cu laser) , sau șoc electric.Nemai stând pe gânduri am plecat la bucurești,acolo m-i s-a făcut niște analize și teste ,verdictul fiind o inimă sănătoasă în parametri normali DOAR CA-R FI DEREGLAT-O CEVA DIN ORGANISM m-a trimit la endocrine. Acolo după o consultație riguroasă și ecografică m-i s-a găsit un nodul tiroidian pe partea dreaptă de 17/18/27,m-i-s-a făcut niște analize TSH,FT4și mai multe,TOATE FIIND IN PARAMETRI NORMALI. Am făcut scintegramă tiroidiană răspunsul fiind că partea dreaptă nu funcționează deloc din cauza acelui nodul. Am consultat un medic endocrinolog și singura variantă fiind chirurgical,ÎN FEBRUARIE 2011 poate îl voi da unpic înapoi și scap de operație. VĂ ROG CINE ȘTIE UN LEAC NATURIST, frica de operație mă doboară mulți s-au operat și se simt rău văd-că.
Specific că am 35 ani și sunt bărbat,se zice că doar femeile fac glandă dar nu-i așa. CINE MĂ POATE AJUTA MULȚUMESC

#153
Courage

Courage

    Founder

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,236
  • Înscris: 26.11.2001
Daca e chist poti sa inchiti o campie de plante, ca tot zeama de cutit gusti...

E bine ca e doar atat; si eu am hipotiroidism si chiar daca extirpezi toata tiroida, aportul poate fi compensat medicamentos toata viata, fara probleme.

#154
florinabcr

florinabcr

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 04.03.2011
Am fost diagnosticata cu boala Graves de debut.. Am avut niste valori foarte mari ale hormonilor tiroidieni si mi s-a interzis,printre altele, sa stau la soare.. Acum valorile au ajuns aproape de limitele normale si m-ar interesa daca anul asta as putea sta la soare,avand in vedere faptul ca ma apropii de limitele normale..

#155
moshmondica

moshmondica

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 710
  • Înscris: 11.11.2010

View Postflorinabcr, on 4th March 2011, 20:04, said:

Am fost diagnosticata cu boala Graves de debut.. Am avut niste valori foarte mari ale hormonilor tiroidieni si mi s-a interzis,printre altele, sa stau la soare.. Acum valorile au ajuns aproape de limitele normale si m-ar interesa daca anul asta as putea sta la soare,avand in vedere faptul ca ma apropii de limitele normale..

Mai esti sau nu, in tratament?
Daca da, e bine sa nu te expui la soare.

#156
bertone

bertone

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 277
  • Înscris: 22.01.2007
va recomand la parhon pe d-na doctor ritivoiu amalia, in policlinica(nu stiu cand are program)
aceeasi are program si in fiecare zi de luni, la clinica polisano(pe langa unirea pe langa) vedeti pe net ca va si putetu consulta
nu trimite la operatie decat daca e necesar, prefera sa trateze pacientul, iar maiestria unui endocronolog consta in schema si in masura in care face dozarea medicamentului
la parhon, ieri era consultatia 80 de lei, ecografia 100 de lei. acelasi pret am inteles ca e si la clinica susamintita privata, asa ca una peste alta e aceeasi mancare de peste

#157
vik1

vik1

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 07.11.2008
O poveste care poate va ajuta la http://atiroid.blogspot.com/

#158
florinabcr

florinabcr

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 04.03.2011

View Postmoshmondica, on 2nd May 2011, 19:25, said:

Mai esti sau nu, in tratament?
Daca da, e bine sa nu te expui la soare.
Da,sunt inca sub tratament..

#159
mfilip91

mfilip91

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 14.06.2011
Buna ziua,
v-as ruga sa ma ajutati daca puteti si pe mine.
Problema mea este urmatoarea: sint la a doua recidiva a bolii Basedow. De fiecare data, am urmat tratament cu "thyrozol". Acuma, la cea de a doua recidiva (declansata in urma cu opt saptamini), dupa opt saptamini de tratament cu thyrozol, FT4 a scazut de la 98 pmol/L la 16,2 pmol/L (valori normale intre 12 si 22) iar TSH a ramas neschimbat, adica 0,007. Sint putin nelamurita in legatura cu TSH-ul. E normal sa nu aiba modificari dupa opt saptamini de tratament?
A doua problema: as vrea sa stiu daca este totusi posibila vindecarea fara operatie sau iod radioactiv. Nu am noduli, numai Basedow, declansat in nov.2006 si este la a doua recidiva. In toata perioada am fost fara medicamente, doar opt luni ( doua pauze de patru luni, urmate de fiecare data de recidiva).
A treia intrebare este daca cineva cunoaste posaibilitatea unui tratament naturist, eficient.
Va multumesc foarte mult pentru raspunsuri.

#160
mery_yca

mery_yca

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 61
  • Înscris: 30.07.2008
Mai incerc si aici ,va rog daca ma poate ajuta cineva
EXISTA UN TRATAMENT NEMEDICAMENTOS PT HIPERTIROIDISM?
Si am inteles ca si cu tratament alopat nu se trateaza asa ceva si oricum sunt reactii adverse tare ....neplacute.
Astept vesti bune

#161
naem

naem

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 8
  • Înscris: 09.11.2011

View Postmery_yca, on 30th June 2011, 18:23, said:

Mai incerc si aici ,va rog daca ma poate ajuta cineva
EXISTA UN TRATAMENT NEMEDICAMENTOS PT HIPERTIROIDISM?
Si am inteles ca si cu tratament alopat nu se trateaza asa ceva si oricum sunt reactii adverse tare ....neplacute.
Astept vesti bune

Buna,
Da exista, mie mi-au recomandat ceai de sanziene si argila, dar nu functioneaza chiar asa cum trebuie, adica dupa vreo 2 luni am simtit mici rezultate, dar la cea mai mica criza de nervi involuntara....totul revenea la normal.
Sper sa te ajute!

#162
mery_yca

mery_yca

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 61
  • Înscris: 30.07.2008
Am citit toate paginile(ma intereseaza f. tare subiectul) si am vazut ca sunt muti cunoscatori si binevoitori de aceea vin cu o alta intrebare : stie cineva un endocrinolog bun (preferabil foarte bun) in sibiu sau unul dintre orasele mai apropiate(cluj, tg. mures).Ma gandeam ca aici sunt medici foarte buni in alte domenii si poate gasesc si un endocrinolog f. bun. Daca nu as dori o recomandare in alta parte ,oricum as dori cel mai bun.

In alta ordine de idei imi poate spune cineva daca au fost cazuri la care exoftalmia pronuntata s-a retras, in urma tratamentului sau a operatiei?

Multumesc

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate