Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Filtru aspirator vertical Bosch (...

BorgChat a implinit 20 de ani!

HDD Extern Seagate
 Range extender

Problema automatizare

Business Developer Manager

Sistem fotovoltaic 5kw off grid
 Repunere minge in teren

Telefon de pe Amazon sau site rom...

Digitalizare in domeniul Horeca

Asigurare la B7 cat mai ajunge?
 cumparare masina inmatriculata in...

Certificat fiscal auto

[CUM] Cum ati fi reactionat in ac...

Credex și altex fara dobanda
 

Tiroida: hipotiroidism, hipertiroidism, noduli tiroidieni, cancer tiroidian, boala Basedow etc.

- - - - -
  • Please log in to reply
174 replies to this topic

#127
Emillie

Emillie

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 08.01.2010
Si eu am aceasta senzatie de nod in gat cam de 7-8 luni...nu mai scap de ea...cik ar fi de la tiroida(am fost la 3 dr si la 4 echo-uri)..ok..am tiroida usor marita, analizele sunt insa bune(in limite...tsh, t3 si t4..), cik ar putea fi de la ca+mg...aveam un deficit de mg..dar acum analizele mi-au iesit bune....ar putea fi de la o ciuperca in gat..mi s-a zis mai demult k am ciuperca(la analiza de exudat nu iesea niciodata acolo ciuperca....am luat diflucan dar inafara faptului k mi-am facut praf ficatul nu stiu ce am rezolvat...am revenit la orl-ist...cik e alergie..am luat aeryus...simptomele n-au disparut..acum tin regim ptr o  esofagita de reflux..dar nodul in gat e tot acolo...ma poate ajuta cineva..simt k o iau razna..atatia doctori, atatia bani si nicio solutie la problema mea?!

Edited by adadoi, 08 January 2010 - 17:05.


#128
dawin45

dawin45

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 846
  • Înscris: 06.01.2007
pe la 10 ani am facut oreon si mama umflat,mam dus pe la toti doctorii,endocrinoligii fie miau prescris medicamente fie miau propus miscarea,am ales varianta mai grea ca cea cu medicamente n-a avut efect,miscare si tinut cura de slabire,si tot nam reusit sa dau jos formele mamamre ce au aparut ca efect al bolii,tiroida si toate glandele au iesit bine la testele ecografice si radioligice ce sa fac? ca nu pot sa slabesc formele urate mamare,de parca as fii femeie...

Edited by adadoi, 19 January 2010 - 08:51.


#129
Kcuf_di

Kcuf_di

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 785
  • Înscris: 19.01.2007
Emilie, halena(respiratie urat mirositoare) ai?

#130
corinadaniela

corinadaniela

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 10,658
  • Înscris: 05.06.2009
buna tuturor !

ionutz78, te rog daca poti sa ma ajuti in privinta urmatoarelor rezultate
mama mea, varsta 63 ani, diagnosticata in urma cu 10 ani cu un mic nodul tiroidian, tratament cu euthyrox (nu stiu doza)
de aproximativ 2-3 saptamani se simte rau in general, starile de bine alterneaza cu cele de rau, manifestarile fiind pulsul marit, palpitatii la inima, senzatia de ameteala si greata, slabiciune in membre.
si-a facut o gramada de analize si de consultatii, la cardiologie i s-a pus diagnosticul de cardiopatie ischemica usoara (stia de aceasta afectiune si facea oricum tratament), i s-a modificat schema de tratament, a facut ecografie la inima, la tiroida, nodulul tiroidian a scazut fata de dimensiunile masurate acum 10 ani
mai are o veche problema, spondiloza cervicala pentru care ia medicamente vasodilatatoare si bilobil (cred), mai face tratament si impotriva osteoporozei si pentru reducerea colesterolului
in ianuarie si-a facut vaccinul antigripal (AH1N1)
a avut o raceala sau viroza, care i-a lasat o tuse seaca, a fost nevoita sa ia antibiotic

azi i-au iesit urmatoarele valori, laboratorul synevo bucuresti :

T3 = 1,6 nmol/L (interval referinta 1,3-3,1)
T4 = 139,7 nmol/L (interval referinta 66-181)
TSH = 1,72 (nu gasesc litera corespunzatoare unitatii de masura, cred ca este microUI/ml) interval de referinta 0,27-4,2

anticorpi lgG helicobacter pylori = 2,22 U/ml. cu mult peste valoarea maxima de referinta 1,1
colesterol HDL 50 mg/dl
colesterol total = 231 mg/dl, se incadreaza in intervalul borderline crescut 200-240
trigliceride = 263 mg/dl, se incadreaza in intervalul "crescut" 200-499
colesterol VLDL = 53 mg/dl, cu mult peste valoarea optima de 30
colesterol LDL = 129 mg/dl, se incadreaza in intervalul "optim la limita" 100-129

azi a fost la endocrinolog care i-a spus ca valorile analizelor pentru tiroida sunt in limite normale, nodulul tiroidian e mic, medicul a spus ca este posibil ca acea raceala/viroza sa fie de vina pentru toate aceste stari de rau, i-a recomandat sa nu mai ia euthyrox timp de o saptamana; daca simptomele nu se amelioreaza, i-a recomandat si consult neurologic.

ce imi puteti spune asadar, e posibil sa aiba probleme din cauza tiroidei (a trecut de la hipo la hiper?), vaccinul antigripal a declansat totul, raceala/viroza, sau prezenta helicobacter pylori este de vina ?

sincer, nu mai stim la ce medic sa mergem, ce analize sa mai faca sau ce tratamente sa continue sa ia, pentru ca are asa de multe pastile de luat, incat mi-e teama ca nu cumva acestea sa interfereze sau sa dea efecte secundare prin combinatiile substantelor active continute.

multumesc anticipat si astept un raspuns urgent, eventual daca imi puteti recomanda un medic endocrinolog si unul neurolog in bucuresti, la care sa mergem pentru investigatii suplimentare.

#131
ionutz78

ionutz78

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 944
  • Înscris: 13.03.2008
Dozarile hormonale sunt normale, nu indica un hipertiroidism dar ar fi bine sa precizezi daca acestea sunt sub tratament cu Euthyrox si doza. In caz ca sunt sub tratament iti recomand sa repeti analizele dupa 6 saptamani de la oprirea tratamentului pentru a reevalua functia tiroidei si necesitatea continuarii tratamentului cu hormoni tiroidieni. E bine de stiut ca osteoporoza si hormonii tiroidieni nu se impaca bine, hipertiroidismul (chiar si cel iatrogen) fiind o cauza de osteoporoza. Mai mult chiar si doze mici de Euthyrox pot precipita crize anginoase la un bolnav varstnic cu cardiopatie ischemica sau pot determina episoade repetitive de fibrilatie atriala cu simptomele pe care le are mama ta: palpitatii cu ritm rapid, stari de rau general , slabicune musculara etc.

La Ploiesti ofera consultatii un medic bun care lucreaza in Parhon si anume conf. dr Catalina Poiana. Oferea consultatii la Centrul Medical Mediurg SRL Ploiesti, str. Clementei, nr. 10 Endocrinologie Sambata: 14.00-16.00 Nu mai stiu daca datele sunt actualizate dar te poti interesa. In Bucuresti o mai poti gasi la Cedtrul de diagnostic si tratament Victor Babes sau in Parhon.

Este buna si ideea consultului neurologic, recomand dr Ioana Mandruta (sotia lui Mandruta de la Antena1), o gasesti la spitalul Universitar, eventual te poti interesa unde ofera consultatii si in privat.

Sanatate.

Edited by ionutz78, 02 March 2010 - 18:00.


#132
corinadaniela

corinadaniela

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 10,658
  • Înscris: 05.06.2009
Multumesc mult pentru raspunsuri.

Din pacate, la d-na Catalina Poiana prima programare la Mediurg Ploiesti disponibila este abia in luna MAI !!!

Mama a reusit sa ajunga la alt medic endocrinolog din Ploiesti (dr. Harsan, mai in varsta), la fel i s-a spus ca analizele sunt in limite normale, dar sa nu mai ia euthyrox timp de o luna, pentru a vedea daca intervin modificari (in bine sau in rau) in starea generala de sanatate, iar daca ametelile persista inca o saptamana, sa mearga la neurolog. Asadar, rezultatele de la analizele de ieri sunt "sub tratament", banuiesc (dar nu sunt foarte sigura) insa ca in dimineata recoltarii mami nu a luat nici-un medicament.

Am insa o nelamurire - de ce unii recomanda analize pentru TSH, T3 si T4, altii TSH + freeT3 + freeT4 ?!? e vreo diferenta sau se recomanda in functie de problema tiroidiana - hiper sau hipo ?!?

Am inceput deja cautarile pentru un neurolog bun, in Ploiesti sau in Bucuresti, multumesc pentru recomandare, orice infomatie este bine-venita

Am mai citit pe net (ca deh, asta facem cand nu stim sau nu intelegem anumite chestii), oare e posibil ca manifestarile astea ciudate, care au venit brusc, fara alte simptome, sa fie din cauza bolii "muscaturii de capusa" (Lyme sau borelioza) ? Se spune ca este boala cu "o mie de fete", pentru ca imita perfect simptomele multor boli cardiace, neurologice, etc., astfel incat in majoritatea cazurilor pacientii sunt eronat diagnosticati si tratati. stiu sigur ca mama a fost muscata de o capusa anul trecut sau acum 2 ani, am citit ca nu toate capusele transmit aceasta boala, dar poti sa fii sigur ?!?

Oricum, azi s-a dus la medicul de familie, sa se uite pe toate rezultatele analizelor si sa vada cum rezolva problema cu helicobacter pylori (ca nu inteleg, are bacteria sau are anticorpi ?!?); am rugat-o sa ceara de la medicul de familie trimitere pentru testul elisa-lyme, macar sa elimine o suspiciune...

Sanatate tuturor si sper sa lamurim in cele din urma ce probleme are mami ! ma doare sufletul cand o vad asa, dintr-o femeie activa si energica a ajuns in cateva saptamani apatica, lipsita de energie si echilibru, inspaimantata de ce i s-ar putea intampla, nu poate dormi, isi face numai ganduri negre, offfff

#133
ana_2008

ana_2008

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 60
  • Înscris: 07.10.2008
As avea nevoie de putin ajutor: mi-am facut analize T4(125.1- val. de referinta 66-181) si TSH(0.89 - val. de referinta 0.27-4.2) si o ecografie tiroidiana, la care dr. de-acolo a spus ca e ok tiroida, cu mici modificari de structura(daca e nevoie postez ce scrie pe rezultat) E ceva in neregula cu tiroida mea?
Mentionez ca am fost la un endocrinolog, marti merg la o a doua opinie, pt. ca primul dr m-a speriat foarte tare.
Multumesc

#134
ionutz78

ionutz78

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 944
  • Înscris: 13.03.2008

 ana_2008, on 12th March 2010, 20:08, said:

E ceva in neregula cu tiroida mea?

Nu trebuie sa ai motive de ingrijorare atat timp cat functia si structura tiroidei sunt normale.

#135
ana_2008

ana_2008

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 60
  • Înscris: 07.10.2008
Multumesc pt. raspunsul prompt. Ideea e ca dr mi-a dat tratament si mi-a povestit despre cancer, mi-a spus ca am noduli....eu n-am contrazis-o, nu i-am spus ca dr de la eco mi-a spus altceva. M-a speriat foarte tare si nu stiu ce sa mai cred. N-as lua hormoni aiurea(euthyrox), poate se inseala, nu stiu ce sa spun.

#136
ionutz78

ionutz78

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 944
  • Înscris: 13.03.2008
Dar macar te-a intrebat daca ti-ai facut o ecografie tidoidiana?
Nu ai noduli iar functia e normala , de ce sa iei Euthyrox? Risti doar un hipertiroidism iatrogen. Poate ar fi bine sa repeti ecografia peste cateva luni la alt ecografist specialist in tiroide pentru a afla si o alta parere, poate s-a inselat ecografistul.

Edited by ionutz78, 12 March 2010 - 21:34.


#137
ana_2008

ana_2008

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 60
  • Înscris: 07.10.2008
M-a intrebat, a si vazut rezultatul. Cit despre dr. de la eco, cred ca e specialista, pt. ca dr endo m-a trimis la ea. Doar ca au spus lucruri diferite. Si mie mi s-a parut ciudat sa-mi dea pastile desi analizele sint ok. De-aia merg la o a doua opinie.
Merci pt. raspuns.

#138
liliana33

liliana33

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 31
  • Înscris: 01.06.2009
Buna ziua!!

Am revenit pe acest forum pentru a pune cateva intrebari legate de paratiroida am fost oprerata de tiroida si de curand am facut ceva analize la recomandarea medicului de la Parhon si mia-u iesit urmatoarele valori:

1. TSH :0.1616  - interval de referinta 0.35 - 4.94 microUI/ml
2 T3: 1.00 - interval de referinta  0.58 - 1.59 ng/ml
3.T4: 9.01 - interval de referinta  4.87 - 11.72 microg/dl
4. Parathormon iPTH: 86.0 - interval de referinta 15 - 68.3 pg/ml
5. calciu seric total: 8.90 - interval de referinta 8.4 - 10.2 mg/dl
6. Calciu ionic: 3.83 - interval de referinta 3.8 - 4.8 mg/dl

Imi puteti spune ce reprezinta aceste valori in special cea de paratiroida?Mentionez ca sunt sub tratatment cu Euthyrox

Multumesc anticipat si astept raspunsul dumneavoastra

LILIANA

#139
imihaistoian

imihaistoian

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 26.05.2010
Am fost la Parhon la Prof Doctor Dumitrache ...

T3 80-200ng/dl - 155
T4 4.5-12ug/dl -8,5
TSH 0.5 -4.5 uUI/ml  - 2.6

CHOL 120-200 MG/DL 217.8
TRIG 35-150 176.1

Am facut o ecografie, un tomograf (microadenom hipofizar 5mm cu 3mm neomogen ) si acum mi-a pus 2 diagnosticuri

Hipotiroidie
Dislipidemie

Eu la cele de tiroida le vad normale

Intrebare de unde a reiesit Hipotiroidie ??

#140
MIMISORR

MIMISORR

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 04.06.2010
buna tuturor
daca poate sa i-mi dea si mie cineva un raspuns cu privire la problema mea
am fost la medic pt un consult endocrinologic mi s-a facut un   ecograf tiroidian
lob. dr. :AP=12mm:T=16mm :L=31mm
lob stg. :AP=12mm:T=17mm :L=34 mm
istm tiroidian =2.3mm.
poate sa i-mi spuna cineva daca e  OK :worthy:

#141
moeller

moeller

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 09.06.2010
Draga Ionutz78,ajuta-ma sa-mi risipesc indoielile.In ian.2009 am fost diag.cu guse nodulara,nodul dominantLDT(adenom folic.bine diferentiat)Toate analiz.au fost in limit.normale mai putinTGL f.mare(754ng/ml).Am fost programat imediat la operatie(tireodectomie totala) cu rezultat histopat.postoperator previzibil:1)microcarcinom papilar multifocal cu aspect "var.foliculara";focare LST de 0.6/0.6cm cu aspect incapsulat si focare LDT dezv.difuz intraadenomatos cu arii de invazie marginala...Cod citol.ST3/G1/R1`;cod stad.PNX;cod morf.M8340/3;stadializ.PT3MB.Rez.analiz.dupa operatie:FT4-17,72 pmol/l;TSH-1.95mUI/ml;TG-0.449ng/ml.
    Medicul de specialitate ma programeaza la cura de iod 131 dupa ce in prealabil,timp de o luna am facut pauza de eutirox.Dupa cura de iod analiz.au fost:TSH-40micr.ui/ml;TG-0.3ng/ml;ABTG-5.93UI/ml.Mi s-a prescris in cont.eutirox150micr.g/zi,urmind sa ma prezint la alt control peste 3 luni.Din disc.avute cu alti pacienti cu stadii mai mici(ST1) si care s-au negativat dupa mai multe cure cu iod am fost convins ca acelasi lucru se va intimpla si cu mine.Dar nu a fost asa:la urmat.control mi s-a dozat doar TSH-3.5micr.g/ml si fara sa fac scintigrama(ci doar ecograf) am fost declarat vindecat(negativ) urmind sa iau aceiasi doza de eutirox si inerent sa fiu atent la profilul lipidic.Am intrebat de ce nu se face doza de negativare si mi s-a spus ca aceasta a fost chiar prima.
    -De ce nu s-a efectuat scintigrama la controlul realizat dupa prima doza de iod?
    -Ce parametri au determinat renuntarea la terapia cu iod in timp ce alte persoane cu mcrocarcinom ST1 au efectuat 3-4 sedinte pina la negativare?
    -Pot sta linistit rezumindu-ma doar la controalele bianuale impuse?

#142
CristinaAnca1967

CristinaAnca1967

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 11.06.2010
Buna seara!
Poate cineva sa imi explice si mie rezultatele analizelor urmatoare , va rog din suflet!

TSH       =  3.1 (VAL.REFERINTA: 0.4 - 4.0)
FREE T3 =  3.15 (VAL.REFERINTA: 1.5 - 4.1)
FT 4      =  1.61 (VAL.REFERINTA: 0.8 - 2.0)
ATPO    =  10    (VAL.REFERINTA: 0 - 100)

Am noduli pe tiroida, multiplii, inclusiv pe istm
Cel mai mare nodul este de 1,5/2,7 mm !!!
Transpir abundent, sunt obosita si atentia imi este diminuata !

Este cumva vorba de o hipotiroidie ?
Am luat 2-3 luni Euthyrox 50 mg, dar am simtit un nodul la axila si am intrerupt tratamentul!

Ma poate ajuta cineva cu un un raspuns?
Va multumesc anticipat !

#143
alpinius

alpinius

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 9
  • Înscris: 29.06.2010
buna ziua ,

sunt barbat / 46 ani,  in anii 2004 am fost diagnosticat :hipotiroidie cronica autoimuna, mixedem,dislipidemie mixta, gusa nodulara lob drept.Sigur ca atunci m-am speriat, nimeni nu m-a lamurit prea bine, pe rand am tot aflat cate ceva, si sigur ca in continuare tot mai aflu noutati despre boala mea, acum sunt resemnat si imi iau portia de 150 micr g/zi Euthyrox, ma simt bine, fac sport la o sala de forta, si pot face performante ca unul de 30 de ani, nu mai am depresii, tin sub control greutatea( 1.79 m / 82 kg), colesterolul: 348 mg/dl,  cu ajutor CRESTOR( stiu, trebuie sa mai diminuez din grasimi), TSH: 0.825 mlU/L iar FT4 : 1.40ng/dl.
  OK, problema mea este ca doar anul trecut am aflat  ca inainte de a-mi face analizele periodice, nu este indicat sa imi iau Euthyrox-ul, fiindca influenteaza rezultatele. Medicul n-a fost incantat, dar a spus sa continui asa, adica rezultatele imprecise ...?
Acum sunt  putin confuz si  in privinta sudoratiei excesive( stiind ca boala este insotita de absenta acesteia oarecum), de aprox 2 luni transpir puternic la sala de sport, in conditiile in care anul trecut cu mari eforturi , transpiram putin. Trebuie sa mentionez ca dupa efort aprox 45-60 min, fac sauna 20-30 min,  5 zile/sapt . tensiune arteriala in 2009: 90/60  iar acum 115/70.Sigur ca nici un ipohondru nu recunoaste ca este unul dintre EI, probabil ca eu sunt unul, dar insist pentru linistea mea, ce parere aveti, care este ritmul de viata potrivit unui om cu astfel de probleme medicale? medicatia trebuie continuata asa, analizele in ce conditlii, la ce intervale, protectie hepatica este necesara ?

multumesc, sanatate tuturor !

#144
iordache4991

iordache4991

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 726
  • Înscris: 13.01.2009
Tensiunea arteriala in 2009 a fost destul de mica, dar acuma din cate vad, revine la normal. In mod normal in cazul hipotiroidismului piele este uscata, rece, tegumentele "iau" culoarea galbuie, nu poti suporta frigul, si senzatie de oboseala.

Aveti glanda tiroida marita? (aveti "gusa" cum se zice in popor?). Hipotiroidismul poate disparea o vreme, si sa reapara.
Exista doua tipuri de colesterol (LDL numit si rau, si HDL) - banuiesc ca vorbiti de colesterolul rau, care e foarte mare (limita normala este intre 100-130).

Analizele din 6 in 6 luni obligatoriu (datorita faptul ca oricand poate sa reapara hipotiroidismul), pe nemancate, FARA NICIUN medicament luat in ultimele 12 ore. Daca aveti "gusa", cel mai probabil, medicul va prescrie Iodid 2x1/zi. Ati facut ecografie si CT tiroidian?

FT4 este destul de mic.., TSH e in limite normale.
Nu este recomandat excesul de efort fizic. Asta nu inseamna ca nu se poate face deloc exercitii fizice.

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate