Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Cum isi mai petrec romanii vacant...

Fronius Gen24 Hibrid country code?

Compatibilitate placa de baza/pro...
 Identificare soi vita de vie

Iritatie ciudata pe picior

Problema Phillips 50PUS8536/12

Examen restant
 Colonoscopie

sisteme de operare 32 bit si 64 b...

Recomandari producatori pergole, ...

Prima iesire cu masina in Grecia,...
 A mai cumparat cineva tastaturi d...

Generator hidro artizanal

Convertire imprimanta pt sublimare

Despagubire defectiune curent?
 

Nemultumit de OS X

- - - - -
  • Please log in to reply
34 replies to this topic

#19
djarmand

djarmand

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 14
  • Înscris: 28.05.2007

View Postfloriniaru, on Jun 5 2007, 10:55, said:

Optimizarile sint inutile daca ai ceva mai nasol uitat prin sistem. Daca si Toast se blocheaza, atunci chiar e grav.
Daca nu vrei sa reinstalezi, ai urmatoarele optiuni (eu zic s-o iei crescator):
1. Instaleaza applejack si ruleaza-l in single user mode. Da-i sa rulezu AUTO (dar, mai bine, citeste instructiunile)
Daca ai in continuare probleme,
2. buteaza de pe DikWarrior 4 si verifica tot. Iar daca nici asa nu merge
3 Reinstall! (Dar nu Archive and Install, ci un reinstall curat).

Multumesc Florin. Am executat aplejack si deocamdata sunt in probe.
Se pare ca VLC a inceput sa functioneze coerent. Cel putin sunt la al 2-lea album flac si inca nu a facut figuri. La flac nu se inchidea pana acum - asta am patit-o la clip-uri sau filme. Flac-urile le canta si deodata piesa in curs se oprea brusc ca sa inceapa urmatoarea, iar asta facea uneori de 2-4 ori la un album de 8-10 piese.

#20
floriniaru

floriniaru

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 446
  • Înscris: 11.04.2005

View Postdjarmand, on Jun 6 2007, 15:03, said:

Multumesc Florin. Am executat aplejack si deocamdata sunt in probe.
Se pare ca VLC a inceput sa functioneze coerent. Cel putin sunt la al 2-lea album flac si inca nu a facut figuri. La flac nu se inchidea pana acum - asta am patit-o la clip-uri sau filme. Flac-urile le canta si deodata piesa in curs se oprea brusc ca sa inceapa urmatoarea, iar asta facea uneori de 2-4 ori la un album de 8-10 piese.
Mai e un utilitar. Preferential Treatment, folosit ca superuser. Asta va verifica toate plisturile. Cum da de unul bushit, cum il arunca la gunoi!
Iar cit priveste flacurile, depinde si de compresie!

Edited by floriniaru, 07 June 2007 - 05:42.


#21
Centris

Centris

    Moderator

  • Grup: Members
  • Posts: 4,527
  • Înscris: 19.05.2004
cam acelasi lucru exista si nin Onyx, la Unix Utilities, tab-ul plutil. nu toate .plist-urile sunt ceea ce par asa ca un utilitar care sterge tot ce i se pare corupt e un pic cam exagerat.

#22
floriniaru

floriniaru

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 446
  • Înscris: 11.04.2005

View PostCentris, on Jun 7 2007, 11:43, said:

cam acelasi lucru exista si nin Onyx, la Unix Utilities, tab-ul plutil. nu toate .plist-urile sunt ceea ce par asa ca un utilitar care sterge tot ce i se pare corupt e un pic cam exagerat.
Draga Centris, plisturile sint, la urma urmei, niste XML-uri usor de citit. Daca au o functie bulita, PT le vede si le pune in carantina. Daca sintaxa lor e corecta, le lasa in pace. N-am patit nimici rau, niciodata cu el!
Recomand calduros, in loc de VLC pt muzica,
http://www.versiontr...fo/macosx/32439
Play

#23
Tussenfryd

Tussenfryd

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 97
  • Înscris: 10.01.2007

View PostCentris, on May 29 2007, 10:26, said:

^ subscriu la ce a scris floriniaru,

si adaug ca majoritatea problemelor switcher-ilor se datoreaza necunoasterii sau a obiceiurilor vechi. daca ai Kernel Panic-uri (adiuca se intuneca ecranul) intreaba producatorul de soft sau alti useri daca patesc la fel. nu cred ca un producatoir serios de soft isi permite sa aiba astfel de probleme cu aplicatiile lor.

kernel panic-ul este cel mai des dat de RAM cu probleme (sau in afara specificatiilor) si uneori de periferice (Firewire, USB)


sau de faptul ca nu ai updatat firmware-ul la unitatea optica. Din fericire sunt pe internet solutii cu carul la acest lucru. Mie mi s-a innegrit ecranul in a doua zi de fericita posesiune a MAc-ului, dar i-am data de capat. Lucrul acesta s-a intamplat la un upgrade de la 10.4.8 la 10.4.9 si la bootare pauza. Noroc cu DasBot si cu G3-ul colegului unde am reusit sa formatez un stick si sa-i dau drumul sa booteze de pe el.

Dar din cele vazute si citite pe alte forumuri de MAc Useri intr-adevar nu se compara stabilitatea platformelor Intel Core Duo cu cele ale procesoarelor Motorola .

#24
beosro

beosro

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 54
  • Înscris: 31.05.2006
Si mie mi se pare f.f.f.f.ciudat ce spui de Mac-ul tau. Am mai multe calculatoare Apple (doar 7 pt ca am mai dat din ele) ca hobby atat PPC cat si Intel. PPC nu au facut nici o ciudatenie vreodata iar Intelmac-urile mai baga cate una din cand in cand. Si atunci ii dau o curatenie mica cu ONYX (de exemplu) si totul e OK. Cand problemele au ramas, aproape intotdeauna a fost KERNEL PANIC (echivalentul BLUE SCREEN OF DEATH dela Windoz) si era o cauza hardware. Mai mult de atat, de obicei erau memoriile > schimbare cu altele > problema a disparut.
Ceea ce povestesti tu pare a fi o problema soft mai mult ca sigur. Daca nu ii dai de capat (si asa mi se pare...) atunci fa un lucru cinstit venit din lumea Windoz: reinstaleaza MacOSX curat (erase and reinstall) cu minim de aplicatii bonus (iLife si restul), freaca-l cateva zile si vezi daca mai apar problemele alea. Daca raman, cauza e hard, daca nu, ai motrosit tu ceva soft. Crede-NE, trebuie sa iti mearga brici ca sistem.
Bafta

P.S. Nu e o rusine sa reinstalezi MacOSX daca nu stii sa faci altfel...!

#25
djarmand

djarmand

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 14
  • Înscris: 28.05.2007
Am reinstalat MAC OS X. De pe disc.
Dupa aia au venit update-urile.
S-au rezolvat problemele frecvente. Nu toate.
De exemplu Traktor m-a parasit de 2 ori. Firefox deasemenea m-a parasit de 3 ori pe neasteptate.

VLC pana in prezent nu a functionat fara eroare. Se inchide uneori dupa 1 minut, alteori dupa cateva secunde.
De cand am trecut la 10.4.10 cand inchid cu 'Shut Down" daca nu apas butonul power pot sa astept mult si bine ca ramane suspendat.

Si cu toate acestea, Mac-ul meu este senzationaaaaaaalllllll! Nu m-as intoarce la Wndows pentru nimiiiiiiic in lumeeee!
(adevarul este ca finisajul carcasei este bestial!!!!!)

Trebuia sa-mi iau Mac-ul din Vest?????????
E ceva legat de sistem si eu sunt un prost utilizator? Sunt un ultraperfectionist care vrea ca sistemul sa functioneze fara cusur IN AFARA DE APLICATIILE NATIVE MAC???

#26
dacuburebista

dacuburebista

    Still Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,450
  • Înscris: 30.09.2003
depinde...
de ce mac ai ;)

#27
dlbogdan

dlbogdan

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 542
  • Înscris: 25.08.2004
maestre, macul tau are o problema hardware. take my word for it.
am doua macuri (mac book pro si mac mini) si doua hackintoshuri (un hp nc4200 si un custom dual pentium 4). pe macuri am 10.4.10 si pe hackintoshuri am 10.4.9. Impecabil pe toate 4. mi'a crapat o singura data hp-ul (instalat de 1 an... tot facut update-uri in schimb) cand am scos modemul zapp din usb fara sa'i dau disconnect (cand aveam 10.4.7)...

Tot ce'ai zis tu acolo + muuulte multe altele folosesc si eu zilnic. Nu mi'a crapat pur si simplu niciodata VLC, Firefox .. whatever.. NICIODATA!

#28
djarmand

djarmand

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 14
  • Înscris: 28.05.2007

View Postdlbogdan, on Sep 26 2007, 14:40, said:

maestre, macul tau are o problema hardware. take my word for it.
am doua macuri (mac book pro si mac mini) si doua hackintoshuri (un hp nc4200 si un custom dual pentium 4). pe macuri am 10.4.10 si pe hackintoshuri am 10.4.9. Impecabil pe toate 4. mi'a crapat o singura data hp-ul (instalat de 1 an... tot facut update-uri in schimb) cand am scos modemul zapp din usb fara sa'i dau disconnect (cand aveam 10.4.7)...

Tot ce'ai zis tu acolo + muuulte multe altele folosesc si eu zilnic. Nu mi'a crapat pur si simplu niciodata VLC, Firefox .. whatever.. NICIODATA!


Atunci ce e de facut cu el? Mai am garantie pana in Decembrie.
Ce dealer o sa creada ca nu aberez sau caut tot felul de defecte "celui mai bun computer din lume"? Cum pot sa le dovedesc celor de la care l-am cumparat ca sistemul se balbaie si aplicatiile dau erori desi toata lumea crede probabil ca nu sunt in toate mintile cand scriu ca imi crapa Firefox sau VLC.
Firefox care nu mi-a crapat vreodata pe win!
Am instalat din nou OnyX si i-am facut o curatenie fiindca sambata in timp ce mixam Traktor a facut poc si s-a inchis! M-au trecut toate transpiratiile. N-am avut niciodata asa un morcov cu win, si nici asa rusine: la 3 petreceri unde mixam, Traktor s-a oprit. Torq a crapat si el deasemenea o data, dupa care nu l-am mai folosit.

#29
dacuburebista

dacuburebista

    Still Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,450
  • Înscris: 30.09.2003
dar cita memorie ai tu?

indiferent ca te crede sau nu, du-te la service cu el, cit mai e in garantie  //  pune-i sa schimbe memoriile, si trage de el sa vezi daca mai face la fel

Edited by dacuburebista, 27 September 2007 - 09:33.


#30
dlbogdan

dlbogdan

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 542
  • Înscris: 25.08.2004

View Postdacuburebista, on Sep 27 2007, 10:31, said:

dar cita memorie ai tu?

indiferent ca te crede sau nu, du-te la service cu el, cit mai e in garantie  //  pune-i sa schimbe memoriile, si trage de el sa vezi daca mai face la fel

subscriu.. eu ma duceam la service cu el de la prima crapatura (a.k.a primul minut daca asa se pune problema)  ... NOT KIDDIN'

#31
Centris

Centris

    Moderator

  • Grup: Members
  • Posts: 4,527
  • Înscris: 19.05.2004
daca au probleme cei de la service, sa caute in panic.log si in folderul Crash Reporter, acolo sunt documentate relativ bine toate crash-urile. incearca sa reproduci eroarea in fata dealer-ului.

am o banuiala ca ai un bank de memorie in neregula. poate fi si inafara specificatiilor.

#32
djarmand

djarmand

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 14
  • Înscris: 28.05.2007
Sa raspund la ultima intrebare: 2GB DDR2 SDRAM
Este vorba de Un MacBook Pro 2.33 Intel Core 2 Duo
Pana in ziua de astazi tot nu a mers bine.
Ce am facut?

Am cumparat un MacMini 1.83 GHz Intel Core 2 Duo cu 1GB DDR2 SDRAM, insa nu din Romania. Dintr-o tara civilizata!
Adica de unde am luat exact ceea ce am platit.
O masina mai slaba ca performante decat MacBook Pro-ul pe care il aveam, dar pe care toate aplicatiile care imi crapau frecvent pe MacBook Pro merg ireprosabil! :o
Nu am putut sa pun in dificultate VLC cu nici un format, inclusiv .mkv si chiar citit de pe DVD!!!
Aplicatiile care crapau pe MacBook Pro aici sunt foarte docile, si FUNCTIONEAZA!
Inclusiv Traktor care mi-a mai crapat recent la 2 chefuri fara nici un motiv, asa DIN SENIN!!! Va imaginati ce scuze stupide trebuie sa inventez ca DJ atunci cand "application quit unexpectedly", adica se opreste muzica in toiul dansului si toata lumea se intreaba daca am vreo problema cu "scula" :lol:
De fapt nu e nimic de ras!!! Am primit in obraz vorbe ca "Ti-ai dat cu firma-n cap!" si asta NU DIN VINA MEA, ba chiar dupa ce am platit 2800 Euro pe Apple!
Prostul sunt eu ca l-am cumparat de aici, si m-am rugat de toti dealer-ii sa mi-l aduca, anul trecut in Decembrie cand toti se scuzau ca nu mai au pe stoc, ca si cum ei nu cu asta se ocupa si nu se asteptau sa vanda mai mult luna respectiva!!!!

Maine ma duc cu el la garantie! Ma astept ca cei de la service sa spuna ca "nu are nimic" si in cazul asta plec cu el afara pentru service, iar daca se descopera defectiunea, voi avea grija sa plateasca scump cei care si-au batut joc de mine.

#33
ralcr

ralcr

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,337
  • Înscris: 03.07.2007
tot tu esti suparat pentru ca te-ai dus la chef cu scula defecta? astea se tot intampla si nu e de vina civilizatia.

#34
Centris

Centris

    Moderator

  • Grup: Members
  • Posts: 4,527
  • Înscris: 19.05.2004
de ce masa ai stat atita amar de timp pina sa faci ceea ce am scris demult?

verba volant... iti dai cu firma in cap cind strici mincarea, nu cind folosesti cratite cu smaltul sarit

#35
djarmand

djarmand

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 14
  • Înscris: 28.05.2007
Trebuia sa revin cu post-ul asta mai demult.
La MacBook Pro am schimbat RAM-ul si de atunci functioneaza bine. Cel putin nu am mai avut vreo surpriza din partea uneia din aplicatiile majore.
Adevarul este ca l-am folosit si mai putin. Am cumparat din Germania un MacMini care sta in priza 24/24 si de care sunt foarte multumit. In sfarsit am MAC!
Pe Mini de 7 luni mi-a crapat Firefox de vreo 3 ori iar alte aplicatii nu-mi amintesc sa imi fi dat erori.
E drept ca ambele Mac-uri ruleaza Leopard si diferenta este usor vizibila.
Leopard-ul la inceput mi-a facut probleme in sensul ca aplicatiile de pe Tiger mergeau aiurea, insa odata ce au aparut versiunile ptr 10.5 n-am mai avut probleme. VLC imi reda DVD de pe HDD sau disc si .mkv fara probleme pe un monitor de 24" pe MacMini.
Multumesc Apple!
:lol:

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate