Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

La multi ani @liviu_np!

Opel Insignia sau Renault Talisman

Parintii si cariera copiilor - ca...
 Stand up sau autoironir,concetate...

Antene gsm Medgidia

Criza alimentara, criza apei, cri...

achizitie auto nou de la dealer
 Contor trifazic/pompa de caldura

Prima masina - 0 experienta la vo...

e-distributie Muntenia s-a "m...

Livrare Hyundai i30 2022 cu DCT
 Brother - Eroare scanare A9

Achizitie auto

Procedura Preschimbare nr verzi p...

Copiii si obezitatea
 

Nemultumit de OS X

- - - - -
  • Please log in to reply
34 replies to this topic

#1
djarmand

djarmand

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 14
  • Înscris: 28.05.2007
S-ar putea sa lezez pe multi impatimiti de MAC, dar eu pur si simplu nu sunt multumit de OSX.
Am un MacBook Pro 2.33 CoreDuo, nou, din decembrie si intr-adevar am scapat de o multime de probleme frecvente pentru PC.
Insa au aparut altele!!!! Adica am schimbat gama de probleme.
O multime de aplicatii nu functioneaza corect sau se inchid pur si simplu. VLC de exemplu, care e stabil pe PC, aici e varza: abia poate reda ceva coerent.
Aplicatiile pentru DJ sunt teribil de instabile.
Chiar si aplicatiile avansate au cedat si am reusit de 4 ori pana acum cu diverse aplicatii sa blochez TOTAL computerul - la nivelul la care se intuneca ecranul si poti doar sa actionezi butonul power ca sa-l inchizi!!!!
Sunt uimit cum am putut sa dau atatia bani pe un sistem care merge atat de prost!!!
Am picat in capcana reclamei!

Se aplica perfect zicala: "La pomul laudat nu te du cu sacul".

Edited by Centris, 29 May 2007 - 09:27.


#2
gaboshenia

gaboshenia

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 44
  • Înscris: 03.03.2007
Salut

acuma nu prea stiu care e problema cu core 2 duo sau dual core, dar eu am un powerbook g4, un ibook g4 si nici unul nu m-a dezamagit sau s-a blochat de cand le am, iar eu folosesc photoshopul si corelul, care merg impecabil...de VLC nu stiu ce sa zic..pe ppc nu am avut porbleme, am vlc-ul si pe un ibook g3 de 500mhz si nu am patit sa cada...
poate ar fi o idee sa cauti softuletze care sa fie facute pt core 2 duo si nu pt ppc..din cate stiu asta poate creea probleme-soft de ppc pe core2duo
incearca un g4 pt ce ai tu nevoie....si daca se comporta mai bine ..hmm..nu stiu ce sa zic....cel mai bine e sa astepti pana ce softuletzele pe care le folosesti au sa stie si ele de core2duo ..





View Postdjarmand, on May 28 2007, 18:15, said:

S-ar putea sa lezez pe multi impatimiti de MAC, dar eu pur si simplu nu sunt multumit de OSX.
Am un MacBook Pro 2.33 CoreDuo, nou, din decembrie si intr-adevar am scapat de o multime de probleme frecvente pentru PC.
Insa au aparut altele!!!! Adica am schimbat gama de probleme.
O multime de aplicatii nu functioneaza corect sau se inchid pur si simplu. VLC de exemplu, care e stabil pe PC, aici e varza: abia poate reda ceva coerent.
Aplicatiile pentru DJ sunt teribil de instabile.
Chiar si aplicatiile avansate au cedat si am reusit de 4 ori pana acum cu diverse aplicatii sa blochez TOTAL computerul - la nivelul la care se intuneca ecranul si poti doar sa actionezi butonul power ca sa-l inchizi!!!!
Sunt uimit cum am putut sa dau atatia bani pe un sistem care merge atat de prost!!!
Am picat in capcana reclamei!

Se aplica perfect zicala: "La pomul laudat nu te du cu sacul".

Edited by gaboshenia, 28 May 2007 - 18:12.


#3
floriniaru

floriniaru

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 446
  • Înscris: 11.04.2005
Eu cred (de fapt, nu cred, pun pariu) ca nu l-ai optimizat niciodata, nu l-ai pieptanat niciodata.
Pai VLC e una din cele mai solide aplicatii de mac vazute vreodata: nu crapa nici sa-i dai cu high definition in cap. Pun pariu ca ai un mac bolnav si nici nu stii.
Incearca ce-ti spun. Downloadeaza de pe net OnyX  http://www.versiontr...fo/macosx/20070
si pune programul pe Automation, bifeaza tot si ruleaza-l. Spune-ne aici, pe forum, daca mai ai vreo problema! :)

#4
Centris

Centris

    Moderator

  • Grup: Members
  • Posts: 4,527
  • Înscris: 19.05.2004
^ subscriu la ce a scris floriniaru,

si adaug ca majoritatea problemelor switcher-ilor se datoreaza necunoasterii sau a obiceiurilor vechi. daca ai Kernel Panic-uri (adiuca se intuneca ecranul) intreaba producatorul de soft sau alti useri daca patesc la fel. nu cred ca un producatoir serios de soft isi permite sa aiba astfel de probleme cu aplicatiile lor.

kernel panic-ul este cel mai des dat de RAM cu probleme (sau in afara specificatiilor) si uneori de periferice (Firewire, USB)

#5
djarmand

djarmand

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 14
  • Înscris: 28.05.2007
E drept ca nu l-am optimizat niciodata, insa e greu de conceput pe "cel mai avansat sistem de operare" sa nu ruleze aplicatii BANALE!
Nu mai zic despre office, unde excel mi-a facut 2 figuri demne de amintit: prima oara cica imi deschidea tabelul, insa pe display nu aparea nimic!
Doar jos in dock imi semnaliza ca este un document excel deschis, insa tabelul ia-l de unde nu-i. Mai tarziu am descoperit ca alt tabel merge, cel in cauza nemaiputand fi salvat! Nu inteleg de unde?
A doua gogorita mi-a facut-o cand mi-a aranjat un tabel intr-o ordine total aleatorie, nemaicorespunzand nimic. Mentionez ca problema
aceasta mi-a facut-o si OpenOffice, motiv pentru care am renuntat la aplicatie.
Devivce-ul extern USB, AudioKontrol 1 de la Native Instruments face drop-out-uri cateodata iar alteori imi semnalizeaza curent prea mic de alimentare pe USB!!??
Mozilla mi se inchide uneori pur si simplu! Brusc.
Singurele aplicatii care functioneaza corect (cu erori minime) sunt cele native din OS, insa e de imaginat ca nu pentru asta am dat 2700 Euro.

Si toate acestea in conditiile in care nici una din aplicatiile mentionate nu mi-a dat erori pe PC, VREODATA!
Poti fi multumit in aceste conditii?

Spectaculos intr-adevar e Mighty Mouse wireless, care doar de vreo 2-3 ori la redeschiderea notebook-ului a trebuit setat din nou!!
Partea de finisaj a notebook-ului deasemenea merita nota mare, insa din nou, acestea sunt mangaieri prea slabe ca sa justifice investitia!

Mentionez, e vorba de MacBook Pro, 2,33 2 Duo, 2G, 120.

#6
Centris

Centris

    Moderator

  • Grup: Members
  • Posts: 4,527
  • Înscris: 19.05.2004
Office merge execrabil pe Intel. daca ai patit acelasi lucru si in open office, e posibil ca excelul original sa fiavut o problema. deocamdata pe mac intel, nu e foarte clar care versiune de office merge bine (Open Office, Neo Office, etc) deci va terbui sa faci teste sa vezi ce ti se potriveste.

Device-urile USB pot sa consume uneori mai mult decit e specificat pe porturile USB. incearca alt port, este o problema cunoscuta cu unele device-uri USB ( de exemplu MBox). Foloseste un alimentator sau un hub activ in asa fel incit alimentrea sa nu vina din computer. Foloseste cit mai rar computer-ul doar pe baterie cind ai nevoie de multe device-uri externe.

ce faci cu Mozilla? sau vrei  sa spui Firefox? extensiile cauzeaza probleme de multe ori. foloseste Safari, e foarte stabil.

asigura-te ca aplicatiile pe care le folosesti sunt UB sau Intel. Tot ce este PPC merge cu performante slabe.

btw, aia 2 G de ram sut toti Apple ?

Edited by Centris, 01 June 2007 - 17:40.


#7
macuser

macuser

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 105
  • Înscris: 20.01.2004
subscriu la problemele cu macintel. multitaskingul functioneaza prost in osx intel (cmd+tab in timpul unor operatiuni mai "grele"). osx ppc se misca extrem de repede, iar office 2004 se misca foarte prost si pe el. deocamdata trebuie sa astepti office 2008 care sa fie nativ cocoa si eventual leopard. pana atunci incearca think free office sau open office ptr intel. nici ele nu sunt perfecte dar isi fac treaba.

#8
djarmand

djarmand

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 14
  • Înscris: 28.05.2007
Cam toate aplicatiile pe care le-am instalat sunt UB sau Intel. (vezi VLC 0.8.6a).
Cu cele PPC m-am convins inca de la inceput - crapa cand nu te astepti.
Firefox, ieri exact dupa optimizarea cu OnyX, s-a inchis inca de la start. "The application quit unexpectedly" - cu chestia asta m-am familiarizat de la mai multe aplicatii! :unsure:
Safari e stabil si chiar e mai rapid, insa nu ofera chiar atat de mult ca Firefox. Asa cum am spus: aplicatiile native din masina merg fara cusur.

Despre excelul acela pe care l-a zapacit cu totul nu stiu ce sa spun; eu am l-am creeat, documentul era in regula, l-am salvat si inchis, insa a doua zi pozitiile din tabel erau total aiurea! Office mai face uneori fitze cu documente PowerPoint. Din alea pe care le primesti pe mail de la prieteni! La unele se deschide geeeeu, in sfarsit vezi prima pagina (in cel mai fericit caz) dupa care auzi cooler-ele turate la maximum si "program not responding"!!! Aaaah, ce credeti ca am descoperit in primele zile de cand am luat mac-ul? Comanda "force quit"!!!!

Si problemele nu se opresc aici: Daca transfer fisiere de pe HD pe un HDD extern sau viceversa, tot sistemul raspunde FOARTE lent, de parca operatiunea asta ar ocupa toate rsursele. Aproximativ la fel se comporta si daca procesez fisiere muzica
de ex din .ape in .flac
Straniu pentru "cel mai avansat sistem de operare".

Am ajuns si la Toast Titanium 7.1.2 care pare de departe aplicatia cea mai stabila de pana acum. Cu toate acestea nu pot sa o laud prea mult pentru ca "Toast Titanium Quit Unexpectedly" mai apare din cand in cand. Se vede treaba ca am inceput sa apreciez aplicatiile dupa rata cea mai mica de erori!  :lol:

Memoria de 2GB este originala Apple, asa cum a fost masina de la cumparare.

Am mai intalnit o problema inexplicabila: sa zicem ca rulez Traktor 3 cu Audio Kontrol 1 setata pe ambele iesiri (e o placa de sunet duala - 2 iesiri stereo). In cazul in care deschid o alta aplicatie muzicala care are setata iesirea pe aceeasi placa de sunet GATA DISTRACTIA!!! Se blocheaza amandoua simultan si iar trebuie sa ajungi la "force quit"!!! Chestia asta nu am patit-o niciodata pe PC, unde am selectat aceeasi placa de sunet pentru 3-4 aplicatii simultan, fiecare functionand ireprosabil! Rezultatul era un mixed play pe iesire, insa niciodata nu m-am ingrijorat din aceasta cauza. Ba chiar am mentinut totdeauna ca back-up o aplicatie deschisa nopti intregi cand mixam.

#9
CristiMAC

CristiMAC

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 30
  • Înscris: 15.10.2006
Nu stiu ce sa zic insa am 2 PPC G4 si nu mi-a facut niciodata probleme, cu repair permisions o data pe luna mai incearca si tu, in rest nu stiu ce sa iti zic, dar de blocat chiar nu inteleg cum ai reusit....chiar daca cateva programe nu ar raspunde, OSX tot functioneaza....fa curatenie cu onyx ....restart,....si ar trebui sa zboare.

#10
Centris

Centris

    Moderator

  • Grup: Members
  • Posts: 4,527
  • Înscris: 19.05.2004
Firefox crapa de cele mai multe ori din cauza extensiilor si nu din cauze hardware sau de OS

copierea pe HDD-uri externe este foarte sensibila la circumstante. daca USB nu te multumeste, ai Firewire care este mai rapid si mai robust.

cu ce aplicatie convertesti din .ape in .flac? este un proces matematic destul de intens, si daca aplicatia cu care faci conversia nu este optimizata pentru Intel nu va merge prea repede. oricum conversia ape-flac consuma resurse serioase pe orice computer.

sa folosesti o singura interfata (basca USB) pentru iesiri din mai multe programe este calea sigura de a ingenunchia orice sistem de operare. pe Mac, CoreAudio e destul de performant sa duca mult mai multe canale audio sub Soundtrack de exemplu. daca driverii tai CoreAudio nu sunt performanti, tebuie sa iei legatura cu producatorul. dealerul care ti-a vindut interfata ar trebui sa te asiste daca ai probleme.

cred in continuare ca nu ai petrecut suficent timp pentru a te acomoda cu os-ul/computer-ul sau sunt probleme cu OS-ul (multe mizerii instalate la nivel de sistem de exemplu). nu mi se pare in regula sa dai o suma mare de bani, fara ca macar sa te fi obisnuit in prealabil cu ce se intimpla cu un OS nou si daca interfata audio functioneaza cum trebuie sau nu. daca cineva ti-l vira pe git ca fiind ultimul racnet nu trebuie automat sa insemne ca e cel mai potrivit lucru pentru tine.

#11
djarmand

djarmand

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 14
  • Înscris: 28.05.2007
Am facut un update pentru Firefox la 2.0.0.5pre si se pare ca merge mai bine. Timpul isi va spune cuvantul, si evident cele 30-40 tab-uri pe care le am deschise aproape permanent  :P
Conversia intre formatele audio o fac cu Max 0.7.1, pe care l-am admirat inca de la inceput. E drept ca a functionat destul de corect pana acum, desi si el m-a parasit pe neasteptate de vreo cateva ori.
E posibil sa fi zapacit sistemul de operare sau HD-ul cu instalari-dezinstalari de aplicatii? Evident ca am testat o multime de aplicatii, ca switcher, unele dintre ele destul de stufoase, cum ar fi NeoOffice sau OpenOffice - care fie vorba inte noi nu m-au multumit deloc. Ambele au functionat extrem de greu iar la tabelele Excel n-am putut sa le conving sa respecte o coerenta de ordonare.

In legatura cu interfata audio, este evident ca n-am folosit Core Audio ci o interfata externa de inalta rezolutie - Audio Kontrol 1.
Core Audio a suportat doua aplicatii sau mai multe: Traktor, Quick Time si iTunes. S-ar parea ca problema vine de la driverele Audio Kontrol 1.

Legat de achizitia Mac-ului nu e vorba de cineva care mi l-a bagat pe gat sau ca e ultimul racnet. Poate...pentru pentru ca e ultimul racnet  :lol: ,...insa ce am cautat este un sistem care sa mearga flawless, deci pe care sa ma pot baza.
Torq de la M-Audio si Traktor de la Native Instruments m-au dezamgit la nivel de playere DJ!!! Live iese din calcul fiindca e greu de mixat cu el si n-are deloc feeling-ul deck-urilor. A mai ramas Serato.
Ciudat este ca o aplcatie gratuita si relativ obscura, djay, care reproduce simplist 2 platane a functionat impecabil pana acum, mult mai rezonabil decat toate soft-urile de prestigiu pe care le-am cumparat!?!

Legat de timpul pe care l-am petrecut cu Mac-ul pana acum, cred ca orice femeie ar fi fericita sa-i acorde un barbat atata atentie! :D

#12
Centris

Centris

    Moderator

  • Grup: Members
  • Posts: 4,527
  • Înscris: 19.05.2004
icearca si alte convetoare cum ar fi xACT sau Cog. e posibil ca unele sa mearga mai bine.

CoreAudio este un modul al OS X prin care orice aplicatie acceseaza hardware-ul audio, fie el built-in sau altul, deci treci prin el oricum. de ce nu incerci sa scoti audio prin interfata computer-ului si sa folosesti dracia doar ca si controller?

daca driverii Kontrol iti fac probleme, scrie la producator! te vor indruma mult mai bine decit oricine.

fa un test de functionare dezactivind absolut tot ce nu iti trebuie. elimina orice APE si/sau modul APE, Shapeshifter, SIMBL-uri sau Input managere. dezactiveaza tot ce e strain in control panels. la energy saver pune pe maximum performance apoi porneste aplicatiile tale. ucide-le vreo doua ore ca sa vezi ce se intimpla. foloseste un HDD extern pe firewire pt muzica si pastreaza cam 20% din HDD-ul intern liber.

fereste-te de formate exotice ca .ape. foloseste .flac cu moderatie. apple lossless e o compresie excelenta si consuma resurse putine. incearca sa pastrezi melodiile in formate care sunt direct accesibile in QuickTime pentru ca sunt suportate direct de catre OS si codec-urile sunt eficiente.

#13
djarmand

djarmand

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 14
  • Înscris: 28.05.2007
"fa un test de functionare dezactivind absolut tot ce nu iti trebuie. elimina orice APE si/sau modul APE, Shapeshifter, SIMBL-uri sau Input managere. dezactiveaza tot ce e strain in control panels. la energy saver pune pe maximum performance apoi porneste aplicatiile tale. ucide-le vreo doua ore ca sa vezi ce se intimpla. foloseste un HDD extern pe firewire pt muzica si pastreaza cam 20% din HDD-ul intern liber."

Cu chestiile astea m-ai prins! Habar n-am ce sunt!  :o

Edited by djarmand, 05 June 2007 - 00:04.


#14
Masterboy

Masterboy

    Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 5,870
  • Înscris: 24.06.2002

View Postdjarmand, on Jun 4 2007, 16:03, said:

E posibil sa fi zapacit sistemul de operare sau HD-ul cu instalari-dezinstalari de aplicatii? Evident ca am testat o multime de aplicatii, ca switcher, unele dintre ele destul de stufoase, cum ar fi NeoOffice sau OpenOffice - care fie vorba inte noi nu m-au multumit deloc. Ambele au functionat extrem de greu iar la tabelele Excel n-am putut sa le conving sa respecte o coerenta de ordonare.


Ce am citit de la tine mi se pare SF, la cite Mac Intel-uri am butonat  pina acum.
Ceva ai zapacit rau in el,  nu de alta dar nu esti singurul care foloseste aplicatiile enumerate de tine, si in nici un caz nu se comporta in halul descris de tine.
Ai busit/sters ceva in el din greseala sau ai instalat vreun jaf de program neoptimizat, deci cred ce de vina nu e OS X ci tu.
Reinstaleaza OS-ul si run si un hardware test pe el.

PS VLC nu mi s-a blocat nici macar odata pina acum pe MacIntel. (0.8.4)

Edited by Masterboy, 05 June 2007 - 05:09.


#15
Beavix

Beavix

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 979
  • Înscris: 13.10.2003
Si eu cred ca ceva nu e in regula cu sistemul de operare sau cu hardware-ul. Sincer n-am mai auzit pana acum pe cineva cu atatea probleme, toate pe un singur Mac :) Ale mele (4 Mac-uri mai noi sau mai vechi) functioneaza impecabil.

#16
floriniaru

floriniaru

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 446
  • Înscris: 11.04.2005

View Postdjarmand, on Jun 5 2007, 01:03, said:

"fa un test de functionare dezactivind absolut tot ce nu iti trebuie. elimina orice APE si/sau modul APE, Shapeshifter, SIMBL-uri sau Input managere. dezactiveaza tot ce e strain in control panels. la energy saver pune pe maximum performance apoi porneste aplicatiile tale. ucide-le vreo doua ore ca sa vezi ce se intimpla. foloseste un HDD extern pe firewire pt muzica si pastreaza cam 20% din HDD-ul intern liber."

Cu chestiile astea m-ai prins! Habar n-am ce sunt!  :o
Optimizarile sint inutile daca ai ceva mai nasol uitat prin sistem. Daca si Toast se blocheaza, atunci chiar e grav.
Daca nu vrei sa reinstalezi, ai urmatoarele optiuni (eu zic s-o iei crescator):
1. Instaleaza applejack si ruleaza-l in single user mode. Da-i sa rulezu AUTO (dar, mai bine, citeste instructiunile)
Daca ai in continuare probleme,
2. buteaza de pe DikWarrior 4 si verifica tot. Iar daca nici asa nu merge
3 Reinstall! (Dar nu Archive and Install, ci un reinstall curat).

#17
rus_alex_syx

rus_alex_syx

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 202
  • Înscris: 20.05.2006
si eu de curand mi-am luat mac... si sincer imi nu stiu ce sa aleg win sau mac......
fiecare e cu problemele lui.
VLC mi-a dat niste errori pana acum, dar de obicei pe filem scoase jumatate...etc.
ce nu imi place mie cand in lume exista mai multe sisteme de operare :P
microsoft a facut cel  mai misto OS, pt ca se foloseste usor
atunci ceilalti trebuie sa schimbe anumite chestii in el ca sa nu fie "plagiat"
si cum nimic nu se poate "schimba" apple a trebuit sa bage niste chestii in plus si sa scoata altele .
eu sunt foarte nemultumit de mouse. daca dau click pe un buton dintr-o fereastra inactiva nu imi executa ce trebuia sa faca butonul acela, imi face fosu pe fereastra aia bleah. nasol.

alta chestie rea: in finder daca sunt intr-un director si dau backspace nu ma duce inapoi, f urata chestie in Firefox (problema asta nu stiu exact de la cine provine)
daca vreau sa completez un formular si dau TAB cand ajung la un checkbox sau dropdown nu mi-l selecteaza..sare la urmatorul textfield.

concluzia: este super, merge bine, dar are lipsuri la interfata cu utilizatorul.

#18
Centris

Centris

    Moderator

  • Grup: Members
  • Posts: 4,527
  • Înscris: 19.05.2004

View Postrus_alex_syx, on Jun 6 2007, 13:19, said:

concluzia: este super, merge bine, dar are lipsuri la interfata cu utilizatorul.

:coolspeak:

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate