Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Credeti ca mai exista in Bucurest...

Nu reuses sa instalez pyaudio pe ...

Sfat achiziție mașina ~...
 Schimbare motor

Modele compresor

Schimbari servicii OLX

Curiozitate IBAN
 Ar mai trebui sa primeasca vreoda...

Ce serviciu sa restartez ca sa pl...

Randare Blender si Daz3d - sfatur...

Recomandare placa baza pentru 58...
 Mai nou dupa ce se scoala PC-ul d...

DVB-I in teste comerciale din 202...

Harry & Meghan

Ventilator carcasa PC
 

Analize de sange

- - - - -
  • Please log in to reply
349 replies to this topic

#307
kienny2003

kienny2003

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,054
  • Înscris: 03.04.2007
Nu ai pentru ce oricand daca te pot ajuta.

#308
roberta1988

roberta1988

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 23.12.2011
am si eu o rugaminte la cineva care se pricepe si poate sa imi dea o parere mai specialista:
fiica mea este nascuta prematur, la 30 de spatamani, iar acum, la 37 de saptamani prezinta un icter prelungit. este usor galbuie, a avut bilirubina foarte mare, a stat 2 saptamani la fototerapie, a facut si tratament cu albumina, iar la un moment dat doctorul i-a oprit foto terapia din cauze stupide pe care nu are rost sa le discutam (traim in Romania). dupa 3 saptamani de la oprirea terapiei, fiica mea avea bilirubina 9, iar dupa 3-4 sedinte de foto, i-a scazut la 6 si ne-a facut externarea. hemoglobina a scazut de la 16 la nastere pana la 10,7 la externare (ceea ce este normal la un copil prematur). as vrea sa stiu care sunt riscurile icterului prelungit. sau cauzele pe termen lung... ar trebui sa ma ingrijorez? daca da, unde ar trebui sa merg sa aflu ce se intampla? va rog ajutati-ma!

#309
silesax

silesax

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 47,162
  • Înscris: 15.10.2009
buna ziua si va rog sa ma scuzati ca nu am rabdare sa citesc toate paginile ....va rog sa imi spuneti ce inseamna GR-41.3L pe o analiza de singe la centrul de donat singe?
acest GR este cu 1 unitate mai scazuta decit 42-85 care cica e normalul ,deci va rog sa imi spuneti si mie ce inseamna acest GR?
multumesc anticipat.

#310
Dev

Dev

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,611
  • Înscris: 28.04.2005
Granulocite (un tip de celule albe).

#311
c10h14n2

c10h14n2

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 35
  • Înscris: 21.04.2012
si eu am bilirubina mare. inca nu au pus diagnosticul sidromului Gilbert insa nu se stie. m am testat si in anglia si in romania si pe internet si la toti doctorii mai rasariti. nu influenteaza asa de mult bilirubina aia marita. eu am avut o dubla si acum a scazut la sub o data si jumatate din valoarea maxima.



se recomanda test pentru toate bilirubinele.

TOTUSI , daca e foarte ridicata poate prezenta anumite riscuri majore. se ia tratament.

#312
teo78tm

teo78tm

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 21.06.2012
Mie, anul trecut la analizele curente din timpul sarcinii mi-au descoperit nivelul leucocitelor f scazut. am facut analize pt a depista focare de infectie dar nu au gasit nimic. La ultima hemoleucograma facuta luna trecuta mi-au iesit leucocitele 2, 60 (val de referinta 5-9), granulocite 29, 30% (52-74%), limfocite 58, 00% (25-35%), monocite 10, 30% (1-8%). In perioada sarcinii am repetat analizele de mai multe ori si nivelul leucocitelor a oscilat crescand sau scazand, dat tot timpul a ramas sub limita inferioara normala. E grav? Ce ar putea fi? Sper ca nu e vorba de leucemie sau ceva incurabil.va rog daca se poate sa ma lamuriti.Trebuie sa merg la spital pt punctie sternala si mi-e frica de diagnostic. Am uitat sa mentionez ca am nascut in luna martie dar leucocitele nu si-au revenit nici dupa nastere...

#313
alex4u4ever

alex4u4ever

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 333
  • Înscris: 02.08.2007
Va salut..am si eu problema cu analizele medicale..mi-au iesit proaste..medicul nu a stiut sa imi spuna clar ce inseamna..a zis ca mai bine le repetam deci va dati seama ca m-am speriat...daca ati putea sa ma ajutati putin la interpretare:

MCV-VEM   95.00            VALORI NORMALE INTRE 80-94
NEU%          74.30            VALORI NORMALE INTRE 50-70%
LYM%         16.20             vALORI NORMALE INTRE 25-45%
CALCIU       10.30            VALORI NORMALE INTRE 7.4-10.2/ MG/DL
FIER            44.00            vALORI NORMALE INTRE 65-175/ UG/DL

VA ROG SA MA AJUTATI

#314
emyboy

emyboy

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,666
  • Înscris: 15.01.2011
Odata ce analizele au iesit proaste oare ce vrea sa insemne ? Nu o duci chiar bine . Fa cum spune medicul si repeta testul . Daca ies tot negative inseamna ca o sa ai nevoie de pastile/regim si alte de astea pentru a reveni la normal .

#315
ccf_cristi

ccf_cristi

    Asa si?!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,340
  • Înscris: 13.10.2010
Sigur era medic si nu era femeia de servici(am citit zilele astea ca s-au apucat de facut injectii).
Cum vine asta, nu a stiu medicul ce inseamna?!

#316
meanman

meanman

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,903
  • Înscris: 14.08.2006
Nu stiu ce inseamna acele analize, dar poti sa-ti schimbi stilul de viata ptr. a schimba rezultatul analizelor proaste: renunti la tigari, cofeina de orice fel, te culci la ora 22, maxim 23, faci un sport sau mai multa miscare. Si cel mai important lucru: SCHIMBI ALIMENTATIA: mananca cat mai putine alimente de fast food/procesate, baga la greu legume, fructe, cereale, minim 2 litrii de apa pe zi; suplimente alimentare NATURALE, nu de sinteza. Pentru asta iti recomand Hofigal, preturi foarte mici, facute in romania; fa-ti obisnuinta sa iei zilnic suplimente de catina, spirulina, ulei de in (omega 3) etc. Apropo de ulei, incearca sa mananci cat mai putine prajeli, iar uleiul sa fie de masline, fara sa-l prajesti :)
Gasesti pe net o multime de sfaturi legate de alimentatie sanatoasa si anti sedentarism. Daca ti cont de sfaturile de mai sus, iti garantez ca in 2-3 luni analizele vor fi diferite, in cazul in care nu ai ce sti ce boala (in acest caz mergi la doctor sa-ti dea chimicale, da ai grija sa nu te abonezi pe viata la pastile)

#317
-Diana-

-Diana-

    Happy Zone

  • Grup: Moderators
  • Posts: 19,495
  • Înscris: 06.10.2012
Hai ca iti spun eu pe scurt:

ai o usoare anemie, motiv pt care ai limfocitele scazute, Vem-ul( volum eritrocitar mediu) la limita din acceasi cauza, fierul e scazut tot din acelasi motiv.
Cu calciul stai ok, esti chiar la limita superioara.
Nu ai nimic grav, nu te ingrijora.

O valoare a hemoglobinei ai pe undeva? Astea-s singurele valori?
Cere si tu o formula leucocitara.

Edited by -Diana-, 19 October 2012 - 14:49.


#318
onlyone

onlyone

    - - - GAME MASTER - - -

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,845
  • Înscris: 08.10.2005
ce analize sumare...
nu ai nimic stai linistit, diana ti-a zis bine ai o anemie, doctorul ala lucra cumva la "spitalul de dementa" ... ala de pe protv?
daca te uiti la 2-3 episoade din Dr House o sa fi mult mai priceput ca el

#319
-Diana-

-Diana-

    Happy Zone

  • Grup: Moderators
  • Posts: 19,495
  • Înscris: 06.10.2012

View Postonlyone, on 19 octombrie 2012 - 15:04, said:

ce analize sumare...
nu ai nimic stai linistit, diana ti-a zis bine ai o anemie, doctorul ala lucra cumva la "spitalul de dementa" ... ala de pe protv?
daca te uiti la 2-3 episoade din Dr House o sa fi mult mai priceput ca el

Dap.
Sa faca analize si sa mi le arate mie:D e free:))

#320
alex4u4ever

alex4u4ever

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 333
  • Înscris: 02.08.2007
Le am complete am trecut doar ce mi-a iesit modificat. Asa mi-a spus ca nu se intelege foarte clar din aceste analize ce as putea avea..de fumat nu fumez cafea beau...stresat sunt..dar a zis ca ar trebui sa nu ne panicam si sa repetam .o sa scriu mai jos toate analizele:
o sa trec denumirea valoarea mea si val normala:
WBC-LEUCOCITE 7.70                           3.4-10
RBC-ERITROCITE 4.29                          3.8-4.9
HGB-HEMOGLOBINA 13.70                    11-15
HCT-HEMATOCRIT 40.60                       36-47
MCV-VEM 95                                           80-94
MCH-HEM 31.90                                      25-32
MCHC-CHEM 33.50                                 32-36
      RDW 12.40                                              11.5-14.5
    PLT-TROMBOCITE 170                          150-450
MPV 10.60                                               7-11
NEU%  74.30                                            50-70
LYM%  16.20                                            25-45
MON%  8                                                   2-10
EOS%  1.30                                              1-5
BAS% 0.20                                               0.0-2
NEU#  5.70                                                1.8-7
LYM#  1.20                                              1.2-4
  MON# 0.60                                               0.1-0.8
EOS# 0.10                                                0.03-0.5
BAS# 0.00                                                 0.00-0.2
COLESTEROL 165                                   140-220
GLICEMIE 92                                               70-105
TRIGLICERIDE 65                                      40-160
UREE     36                                                   15-45
CALCIU 10.30                                                   7.4-10.2
FIER   44                                                            65-175
ALT/TGP         15                                    3-41
AST/TGO           17                                  2-37
VSH 60 MIN             5                                3-12

#321
Bursul

Bursul

    alias Petrov

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 46,640
  • Înscris: 30.10.2003
Unu din cele mai tari bancuri: sa intrebi de analize pe net.

Doctorul: - Hmmm, rezultatele analizelor arata ciudat! Nu stiu ce sa zic, intreaba si tu pe softpedia!

Daca as fi moderator din grija pentru initiator as inchide imediat topicul!

#322
alex4u4ever

alex4u4ever

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 333
  • Înscris: 02.08.2007
nu stiu ce ti se pare ciudat asa..la ce sistem medical avem in romania..eu m-am convins...astazi le-am ridicat..cum pot sta linistit peste weekend cand medicul de specialitate imi spune ca sunt neclare si trebuiesc repetate..am zis sa intreb poate sunt utilizatori competenti sa imi spuna de la ce ar putea iesi modificate acele valori ..daia se si numeste aria MEDICINA hematologie

#323
Bursul

Bursul

    alias Petrov

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 46,640
  • Înscris: 30.10.2003

View Postalex4u4ever, on 19 octombrie 2012 - 15:36, said:

nu stiu ce ti se pare ciudat asa..la ce sistem medical avem in romania..eu m-am convins...astazi le-am ridicat..cum pot sta linistit peste weekend cand medicul de specialitate imi spune ca sunt neclare si trebuiesc repetate..am zis sa intreb poate sunt utilizatori competenti sa imi spuna de la ce ar putea iesi modificate acele valori ..daia se si numeste aria MEDICINA hematologie

Nenea, orice utilizator competent iti va spune sa faci ce iti zice doctorul tau. Daca nu, in orice caz mergi cu analizele la altul!
Restul e can-can!

#324
searcher-star

searcher-star

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 22,274
  • Înscris: 07.01.2009

View Postalex4u4ever, on 19 octombrie 2012 - 14:00, said:

Va salut..am si eu problema cu analizele medicale..mi-au iesit proaste..medicul nu a stiut sa imi spuna clar ce inseamna..a zis ca mai bine le repetam deci va dati seama ca m-am speriat...daca ati putea sa ma ajutati putin la interpretare:

MCV-VEM   95.00 VALORI NORMALE INTRE 80-94
NEU%   74.30 VALORI NORMALE INTRE 50-70%
LYM% 16.20 vALORI NORMALE INTRE 25-45%
CALCIU    10.30 VALORI NORMALE INTRE 7.4-10.2/ MG/DL
FIER 44.00 vALORI NORMALE INTRE 65-175/ UG/DL

VA ROG SA MA AJUTATI
Ce pot sa zic, la prima vedere nu-ti poti da seama, nici daca esti doctor.
Io stiu pe una la care i-au iesit acu' vreun an asa de catastrofale ca mai c-au picat aia jos si s-au intrebat daca nu-i zombie.
Si e si acuma bine-mersi, la prima vedere.
Si stiu pe altu' la care i-au iesit bine pana in ultimele 2 luni... si avea metastaza.
Deci nu poti da un verdict din analize doar.
Insa daca nu-s in valori nomale trebuie repetate si vazut despre ce-i vorba.

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate