Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Puls mare doar noaptea?

La multi ani @karax!

La multi ani @Yoda!
 La multi ani @OvidiuNS!

Cuvinte care contin cel putin ...

Tastatura silentioasa profi

Castrarea cocosului (clapon)
 Instalație ornamentala lumin...

probleme conectare wifi de pe tel...

Probleme cu alegerea facultatii

Cont Facebook spart
 Modul GSM cu numarator de impulsuri

Leduri de 12v la polițe de s...

Intrerupator bec

Recomandari Colagen
 

Analize de sange

- - - - -
  • Please log in to reply
349 replies to this topic

#271
silviu_n

silviu_n

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,459
  • Înscris: 11.12.2008

View Postdiorama, on 19th January 2010, 18:39, said:

Doctorita mi-a zis ca nu e cazul sa iau medicamente, reusisem intr-un timp sa-l scad la 209 dar probabil acum, de sarbatori, l-am crescut iar. Nu mananc prajeli, grasimi, porc, margarina, fast food din principiu (mai putin de craciun, deh :deadtongue: ). Se pare ca trebuie sa lucrez la scazutul dulciurilor. Inca nu am fost la medicul de familie cu rezultatele astea fractionate, pana acum faceam numai colesterolul total si in baza aluia tot tineam regim. In mod clar sunt predispusa la colesterol marit si cica ficatul meu il fabrica si din piatra seaca.
Am luat si niste Omega 3-6-9, beau ceai verde zilnic de vreo 3 ani, o sa ma apuc de baut ceaiul ala de la Fares anticolesterol (nu stiu cat de eficent e dar nu am nimic de pierdut). Trec pe mancat teline, rosii, tarate, tot ce e mai rau pe lumea asta la gust. Pana nu-l scad sub 200, nu ma las.
Cu miscarea stau prost. Adica am perioade cand ma apuca o efuziune de pofta de sport, dupa care ma transform intr-o puturoasa si tot asa, le alternez.
Este lăudabil că ai reușit să-l scazi prin regim dar cred că, așa cum spunea și moaca, cel mai important este schimbarea modului de viață! Este și cazul meu, toată ziua în mașină și la birou... în primăvară mi-a ieșit 320, am luat 2 luni crestor până a scăzut la 185, apoi, o lună, numai omega3. Deși am fost atent cu alimentația (am eliminat smântâna, untul, aproape total carnea de porc, etc) totuși mi-a crescut iar la 315, ceea ce mă duce la concluzia că fără mișcare n-o să-l reduc în veci.

Nu este vorba de nicio predispoziție sau antecedente în familie, aste vorba de sedentarism. Degeaba ieșim să alergăm de două ori pe an (atât am reușit eu anul ăsta, o dată în iarnă și o dată în primăvară dar deja se încălzise și mi-a venit cam greu) sau ieșim la câte un fotbal (mă rog, eu mai joc câte un baschet sau tenis de masă) ocazional, trebuie zilnic cel puțin 1/2 de oră, așa cum zice și reclama. Aș pune pariu că n-ar mai fi nevoie de regim cu tărâțe, țeline, ceaiuri și alte alea.

Acum am trecut iarăși pe tratament (crestor și hepato-protector) dar am început să caut o bandă de alergare, numai că sunt cam scumpe astea electrice :death: Trebuie neapărat să facem mișcare! Mă gândesc până la bandă să-mi fac un program de dimineață, să mă trezesc mai devreme cu 1/2 de oră ca să fac gimnastică, nu știu dacă-i suficient dar ar fi un început.

Cu statinele cică se întâmplă asta!

#272
diorama

diorama

    We are stardust

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,360
  • Înscris: 15.10.2006
Stiu  -_- . Cat am facut sport, mi-a mers excelent. Trebuie sa-l includ in modul ala de viata despre care am tot vorbit, pe langa alimentatia schimbata. Adica sa-l practic constant, nu cu pauze. Mai nou, iau si cate doua capsule pe zi din chestiile alea anticolesterol de la Fares. Si ceai, si omega. La limitele de pe foaia de analize scria ca intre 150 si 240 e in regula. Acuma eu sunt undeva imediat dupa jumatate, deci nu-s chiar critica, dar nici sa ma culc pe o ureche.
[ http://www.faresbiovital.ro/poza/capsule_colesterol-wpr.gif - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#273
herculane

herculane

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,972
  • Înscris: 01.02.2006
am fost cu varu' al mic sa-si faca niste analize, ca apoi sa le primesc pe mail-ul meu. hemograma a fost ok, cu o singura exceptie: neutrofil sub limita. am atasat un print screen. e vreun motiv de ingrijorare? (din cate stiu, analizele si le-a facut pt ca avea o stare de moleseala, o jena in gat de cateva luni - niciun dr n-a vazut nimic acolo, si un deranj de stomac cu vreo saptamana inainte de analize)

multumesc

Attached Files



#274
vp-emanuel

vp-emanuel

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,000
  • Înscris: 09.10.2006
Mi-am facut cateva analize.
Imi pare ciudata valoarea scazuta a acidului uric in conditiile in care mananc 500gr carne/zi  :huh:.
Ce parere aveti, de la ce poate fi ?

Ureea serica nu e cam mare, ar fi indicat sa trag o vizita la urolog ?

Ca fapt divers, vara trecuta am avut magnezemia 1.8, aveam crampe mari la coapse (credeam ca e de la efort) si imi batea rau ochiul stang.
Am luat Magne B6 timp de 6 luni si cu chiu cu vai am ajuns la 2.03.
Greu se mai asimileaza magneziul.

Attached Files

  • Attached File  1.jpg   359.09K   24 downloads

Edited by vp-emanuel, 28 January 2011 - 18:25.


#275
vp-emanuel

vp-emanuel

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,000
  • Înscris: 09.10.2006
In legatura cu acidul uric seric scazut, am citit pe net ca rezultatul analizei poate fi influentat, printre altele, de ibuprofen si acid ascorbic.
Chiar inainte de a-mi face analizele am luat nurofen forte, cam mult, iar vitamina C consum cam 1-2g/zi, deci voi reface analiza acidului uric peste cateva saptamani.

Alte analize:
Hemoglobina glicolizata A1C - 6,3%

Test toleranta glucoza oral TTGO :
Glicemie - 85
Glicemie 1 ora - 103
Glicemie 2 ore - 83

Colesterol seric total - 182
Trigliceride serice - 34

Ecograf - totul ok


Citisem ca rezultatul analizei pt hemoglobina glicolizata A1C poate fi influentat de modificarea severa a regimului.
Din 4 ianuarie de la dieta am trecut la un regim pentru masa musculara, am luat 10kg in greutate (94-104kg).
In plus am renuntat la 45min/zi cardio si am inceput antrenament cu greutati.
Sa spun toata povestea daca tot m-am apucat:
In urma cu cateva zile mi-am luat glicemia dimineata, 98. A doua zi dimineata , 112.
Mi-am luat o saptamana intreaga dimineata si dupa mese, aveam tot pe la suta si m-am panicat, de asta mi-am facut analizele  :) .
Exces de carbohidrati chiar ca nu fac.
Poate are legatura cu  faptul ca dupa antrenament iau, pe langa alte suplimente, si 50gr dextroza.

Rog o parere.

#276
diorama

diorama

    We are stardust

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,360
  • Înscris: 15.10.2006
Facut iar analize.
Colesterol - 210
Trigliceride - 79

Me happy! :proud:

PS: Mai muncesc putin la 210-le ala sa-l scad iar sub 200.

#277
antigen

antigen

    Djilawurr

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,599
  • Înscris: 10.08.2006
:hug: diorama!

Acum mai faci vreun tratament sau ești la regim?

Edited by antigen, 14 February 2011 - 11:27.


#278
diorama

diorama

    We are stardust

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,360
  • Înscris: 15.10.2006
:kisstogether:
Regim si ceai anticolesterol zilnic. Pana inainte de sarbatori luam si omega 3, dar m-am puturosit, acum trebuie sa reincep.

#279
silviutp

silviutp

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 116
  • Înscris: 21.09.2007

View Postherculane, on 2nd August 2010, 11:37, said:

am fost cu varu' al mic sa-si faca niste analize, ca apoi sa le primesc pe mail-ul meu. hemograma a fost ok, cu o singura exceptie: neutrofil sub limita. am atasat un print screen. e vreun motiv de ingrijorare? (din cate stiu, analizele si le-a facut pt ca avea o stare de moleseala, o jena in gat de cateva luni - niciun dr n-a vazut nimic acolo, si un deranj de stomac cu vreo saptamana inainte de analize)

multumesc

Aceeasi problema o am si eu, procentul de neutrofile este putin sub limita, dar ca si numar se incadreaza in limitele normale. Poate cineva sa spuna despre ce poate fi vorba ?
Multumesc.

#280
Nightwishh

Nightwishh

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,456
  • Înscris: 13.01.2009
Ma puteti ajuta careva si pe mine cu o intrerpretare de analize? Ar trebui sa-mi fac probleme?
Hemoleucograma
Test Rezultat Rez. optim
RBC 5.28    4.5 - 5.5 *10^6/mm3
HGB 14.6    13.0 - 17.0 g/dl
HCT 47.2    40 - 50 %
MCV 89.5    80 - 96 fL
MCH 27.6    28 - 34 pg
MCHC 30.9    32 - 36 g/dl
RDW 15.4    11.5 - 14.5 %

PLT 243    150 - 450 *10^3/mm3
PDW 17.9    12 - 16.5 %
PCT 0.23    0.16 - 0.47 %
MPV 9.4    7.4 - 10.4 fL
WBC 4.91    4.8 - 11 *10^3/mm3
GR
NE 1.85    2.54 - 7.48 *10^3/mm3
EO 0.062    0.09 - 0.88 *10^3/mm3

BA 0.069    0.0 - 0.10 *10^3/mm3
LY 2.55    1.20 - 4.95 *10^3/mm3
MO 0.377    0.09 - 0.88 *10^3/mm3
GR %
NE % 37.6    53 - 68 %
EO % 1.27    2 - 4 %
BA % 1.42    0.0 - 1.0 %
LY % 52.0    25 - 45 %

MO %    7.69 2 - 8 %

Biochimia e ok, cu exceptia colesterolului total ( 280 :deadtongue: ), datorat unei diete extreme  ( 2 saptamani doar proteine si lipide ), dieta pe care tocmai am abandonat-o de vreo 3-4 zile.
Referitor la contextul care m-a adus la doctor, de vreo 3 luni simt o apasare in hipocondrul stang. La ecografie totul pare ok ( splina nu e marita ), radiografia toracica la fel. Probleme cu inima se pare ca nu am, doctorul mi-a prescris inclusiv Espumisan ( cred ca asa se numeste ) pentru a exclude anumite probleme digestive, fara rezultat. Mi s-au prescris inclusiv antiinflamatoare in caz ca e vorba de o problema de coloana/ coaste. Nimic. De durut nu ma doare, dar am senzatia ca ceva ma apasa in zona respectiva, in special cand conduc masina...
Nu am idee daca rezultatele in rosu au vreo legatura cu problema mea, dar sunt destul de multe rezultate in afara intervalelor si ma cam ingrijoreaza...

Edited by Nightwishh, 21 April 2011 - 15:17.


#281
Nightwishh

Nightwishh

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,456
  • Înscris: 13.01.2009

View PostNightwishh, on 21st April 2011, 15:13, said:

Ma puteti ajuta careva si pe mine cu o intrerpretare de analize? Ar trebui sa-mi fac probleme?
Hemoleucograma
Test Rezultat Rez. optim
RBC 5.28    4.5 - 5.5 *10^6/mm3
HGB 14.6    13.0 - 17.0 g/dl
HCT 47.2    40 - 50 %
MCV 89.5    80 - 96 fL
MCH 27.6    28 - 34 pg
MCHC 30.9    32 - 36 g/dl
RDW 15.4    11.5 - 14.5 %

PLT 243    150 - 450 *10^3/mm3
PDW 17.9    12 - 16.5 %
PCT 0.23    0.16 - 0.47 %
MPV 9.4    7.4 - 10.4 fL
WBC 4.91    4.8 - 11 *10^3/mm3
GR
NE 1.85    2.54 - 7.48 *10^3/mm3
EO 0.062    0.09 - 0.88 *10^3/mm3

BA 0.069    0.0 - 0.10 *10^3/mm3
LY 2.55    1.20 - 4.95 *10^3/mm3
MO 0.377    0.09 - 0.88 *10^3/mm3
GR %
NE % 37.6    53 - 68 %
EO % 1.27    2 - 4 %
BA % 1.42    0.0 - 1.0 %
LY % 52.0    25 - 45 %

MO %    7.69 2 - 8 %

Biochimia e ok, cu exceptia colesterolului total ( 280 :deadtongue: ), datorat unei diete extreme  ( 2 saptamani doar proteine si lipide ), dieta pe care tocmai am abandonat-o de vreo 3-4 zile.
Referitor la contextul care m-a adus la doctor, de vreo 3 luni simt o apasare in hipocondrul stang. La ecografie totul pare ok ( splina nu e marita ), radiografia toracica la fel. Probleme cu inima se pare ca nu am, doctorul mi-a prescris inclusiv Espumisan ( cred ca asa se numeste ) pentru a exclude anumite probleme digestive, fara rezultat. Mi s-au prescris inclusiv antiinflamatoare in caz ca e vorba de o problema de coloana/ coaste. Nimic. De durut nu ma doare, dar am senzatia ca ceva ma apasa in zona respectiva, in special cand conduc masina...
Nu am idee daca rezultatele in rosu au vreo legatura cu problema mea, dar sunt destul de multe rezultate in afara intervalelor si ma cam ingrijoreaza...
Inca 2 lucruri:
1. VSH-ul mi-a iesit usor marit:7/1h, 17/2h ( in loc de max. 15 )
2. acum 4 luni mi-am facut un alt set de analize care a prezentat urmatoarele rezultate anormale:
- MCH 27.9  ( 28 - 34 )
- RDW 15.2 ( 11.5 - 14.5 )
- PDW 17.6 (12 - 16.5 )
- MPV 7.1 ( 7.4 - 10.4 )
- EO 0.028 (0.09 - 0.44 )
- EO% 0.49 ( 2 - 4 % )
- Calciu seric total 10.4 ( 8.4 - 10.2 )

Any idea? As minti daca nu as recunoaste ca sunt cam ingrijorat, mai ales ca niciun doctor nu a reusit sa puna degetul pe rana...

#282
Nightwishh

Nightwishh

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,456
  • Înscris: 13.01.2009
Inca o precizare, la sumarul de urina apare scris Proteinurie +

#283
90210

90210

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 549
  • Înscris: 10.10.2010

View PostNightwishh, on 21st April 2011, 20:43, said:

Any idea? As minti daca nu as recunoaste ca sunt cam ingrijorat, mai ales ca niciun doctor nu a reusit sa puna degetul pe rana...
la psihiatrie ai incercat? la ce doctori ai fost, de nu au reusit sa iti rezolve problema? doar med de familie?
nu mai tine cure idioate

Edited by 90210, 22 April 2011 - 09:42.


#284
Nightwishh

Nightwishh

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,456
  • Înscris: 13.01.2009

View Post90210, on 22nd April 2011, 09:40, said:

la psihiatrie ai incercat? la ce doctori ai fost, de nu au reusit sa iti rezolve problema? doar med de familie?
nu mai tine cure idioate
Medic de familie, internist, balneolog ( parca asa ii zicea )... La psihiatru nu am ajuns ...
Am inteles idea cu cura de slabire, nu mai tin asa ceva...
LE: oricum, rezultatele de acum 4 luni nu erau dupa nicio cura...

Edited by Nightwishh, 22 April 2011 - 11:02.


#285
silviutp

silviutp

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 116
  • Înscris: 21.09.2007

View PostNightwishh, on 22nd April 2011, 12:01, said:

Medic de familie, internist, balneolog ( parca asa ii zicea )... La psihiatru nu am ajuns ...
Am inteles idea cu cura de slabire, nu mai tin asa ceva...
LE: oricum, rezultatele de acum 4 luni nu erau dupa nicio cura...

incearca si la un hematolog

#286
Nightwishh

Nightwishh

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,456
  • Înscris: 13.01.2009
O sa merg dupa Sarbatori. Am un abonament de sanatate, angajatorul meu imi ofera asa ceva si, din cate vad, sunt oferite inclusiv consultatii/tratamente in domeniul hematologiei.
Pana atunci, mai are cineva o sugestie?
Multumesc.

#287
antigen

antigen

    Djilawurr

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,599
  • Înscris: 10.08.2006
Proteinuria e din cauza regimului bogat în proteine, deci nu trebuie să te sperie. Singura valoare dubioasă din analize e cea a neutrofilelor, care sunt scăzute. Erai răcit sau după o infecție virală atunci când ți s-a luat sânge?

#288
Nightwishh

Nightwishh

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,456
  • Înscris: 13.01.2009
Nu am avut recent nicio viroza/ raceala.
Urmeaza sa-mi fac o ecografie abdominala, am programare pentru asta... Antigen, carui medic specialist ar trebui sa m adresez cu rezultatele de la analizele de sange + cele de la ecografie? Internist?

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate