![]() |
Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă
Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne. Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale. www.neurohope.ro |
Mansardare bloc de locuinte. Echitabil sau nu?
Last Updated: Jan 15 2010 13:28, Started by
Nicanor
, Mar 02 2007 11:40
·
0

Posted 02 March 2007 - 11:40

...ma intereseaza totul despre mansarda pe bloc comunist sau bloc nou, in ce conditii se poate construi, de la cine trebuie aprobari (primarie si altii), ce implicare are asociatia de locatari si administratorul, pe ce suprafata te poti intinde, din ce materiale, preturi totale/pe m2 etc, etc..
ma gandesc ca este o intreprindere faina mai ales pe un bloc de patru - cinci etaje care abia se construieste. pe de o parte caut lumina, sotia mea pictand , pe de alta parte ma gandesc ca iese mai ieftin m2. sunt bineveninte si fotografii , daca detineti asa ceva. multumesc anticipat! ![]() |
Posted 04 March 2007 - 14:41

...mda, sa inteleg ca nimeni nu vrea sa se catere pe bloc
![]() |
Posted 05 March 2007 - 20:00

Eu am intelesca nu se pot mansarda blocurile de 4 etaje deoarece conf normelor europene ,orice cladire care are peste 4 etaje trebuie sa aiba lift ,dar vad ca pe un bloc care este al primariei s 2 este un inceput timid de mansardare ,adica sunt mustatile de beton ptr continuarea inaltimii.
|
Posted 29 March 2007 - 04:28

Nicanor, on Mar 6 2007, 11:41, said: pai cladirea care vreau sa o mansardez are lift. Nu poti practic mansarda. Trebuie acordul TUTUROR locatarilor, si nu exista bloc fara macar un locatar care nu semneaza, pe motiv de probleme "la mansarda"... Orice argumet logic, chiar si intentia de a cumpara terasa blocului cu bani grei, va cadea in fatza locatarului incapatanat, care o data in viatza se simte si el important: fara aprobarea lui nu se poate face nimic. Si nu se va face. |
Posted 29 March 2007 - 05:38

eu am o singura dilema. cat de safe e sa spargi plafonul ca sa continui casa scarilor? cine aproba? cum se procedeaza?
|
Posted 29 March 2007 - 07:53

cel putin in blocul unde stau ( 4 etaje ) am vazut ca exista o deschidere cu trepte ca de incendiu pentru a iesi pe acoperis ,cred ca ar trebui doar largita la dimensiuni ...in legatura cu spargerea plafonului
|
Posted 29 March 2007 - 08:00

mi se pare totusi o aberatie din punct de vedere arhitectonic sa mansardezi un bloc
|
Posted 29 March 2007 - 20:56

la mine in craiova se apucasera de lucru pe blocuri unde scara de acces pe bloc e dinaia cu chepeng, stil submarin. deci nimic cu trepte.
|
Posted 03 April 2007 - 14:11

Mai stie cineva ce presupune constructia unei mansarde la bloc? am inteles ca mai nou primariile au o lege prin care incurajeaza constructia de mansarde si ca nu ar mai fi nevoie de acordul proprietarilor? ce altfel de autorizatii sunt necesare?
|
|
Posted 03 April 2007 - 16:02

tu gandesti ce spui/scrii?
dreptul de proprietate e respectat de legislatia romana. nici o primarie nu-ti poate da voie cuiva sa-si construiasca ceva pe blocul in care ai un apartament, fara acordul tau. |
Posted 04 April 2007 - 08:19

Primaria Ploiesti a dat o hotararea de CLM prin cvare sa construiasc mansarde pe toate blocurile de 4 etaje pt a face apartamente pr tineri . Ei bine nu s-a facut niciuna pt cxa nu toti proprietarii si-au dat acordul
|
Posted 04 April 2007 - 13:53

primaria poate adopta o hotarare prin care sa fie de acord cu construirea mansardelor, dar in nici un caz nu-ti poate impune tie, ca si proprietar de aparatment, sa accepti construirea unei mansarde pe blocul in care locuiesti.
|
Posted 10 April 2007 - 22:29

Salutare...ce sa zic ...pareri diferite...dar nici una un raspuns exact
"oameni buni" ... poti face o mansarda pe un bloc (indiferent de cate etaje are blocul...ptr ca se face o expertiza tehnica) doar daca ai acordul locatarilor ptr alte nelamuriri ... va rog sa ma intrebati - eu vreau sa fac o mansardare si sunt in curs sa o scot la capat |
Posted 17 April 2007 - 12:57

Corect, poti face mansarda pe orice fel de bloc, cu sau fara lift, cu 4 sau cu mai multe etaje, chestia e ca iti trebuie aprobare de la toti locatarii, precum ca "renunta" la drepturile lor in favoarea ta, si asta inclusiv si cei de la parter. Dar iti trebuie aprobare de la arhitectul blocului daca mai este in viata, daca nu tre sa platesti alt arhitect care sa caute din scoarta in scoarta proiectul blocului, al terenului pe care este situat blocul, si sa iti aprobe el.. iti mai trebuie proiect pentru fiecare apartament in parte, cate o plansa pe fiecare nivel - etaj... inchipuie-ti... este o munca... mai mult durere de cap... ca sa nu mai spun cat costa metrul patrat de proiect.. de la 2.5 Euro m2 (15m L x 30m l = 450 m2 pe nivel, la 8 nivele plus parter plus mansarda = 4500 m2 x 2.5 Euro = 11250 Euro numai proiectul, plus taxa de autorizatie, plus materiale de constructie, plus manopera = te lasi pagubas de mama ei de treaba...) Sau poate ai o "pila" pe la primarie, si iti aproba mai usor.. si cred ca asta e cea mai fiabila solutie...
A! si faza cu scara interioara.. Normal ca se aproba si scara interioara, ca doar nu or fi scari verticale la toate mansardele... |
Posted 24 April 2007 - 21:34

Am o intrebare.. poti cumpara dreptul/autorizarea de constructie acordata de primarie pentru o astfel de mansarda?
Pentru a fi mai clar, exista proiect, acordul vecinilor, autorizari.. Unul din apartamente este de vanzare inainte de inceperea constructiei.. pot sa am incredere intr-o astfel de varianta? |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users