Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Presbiopia - la 43 ani ?

Termen transcriere autovehicul

Cazare Timisoara pe 4-5 zile

Primele zile ale internetului per...
 Ditra 25

Casti USB-C ptr A-54

Aplicatie medicala / asistent med...

De ce vor atația politicieni...
 ERR_ADDRESS_UNREACHABLE

Legea 18/1968 Se mai aplica?

Digi conectare 2 routere prin fir

Succesiune notar versus instanta ...
 Montaj aer conditionat in balcon ...

Cont curent mulți valuta far...

Sugestii plan casa

Experiente cu firme care cumpara ...
 

Seychelles

* * * * - 4 votes
  • Please log in to reply
789 replies to this topic

#55
drliviu73

drliviu73

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 32
  • Înscris: 13.02.2008

View Postrazvanait99, on 10th June 2012, 22:35, said:

Sa inteleg ca si hotelul este tot o chestie personala nu?
Te-am rugat pe pm sa imi dai si mie numele hotelurilor la care ai stat si nu ai binevoit. Vad ca nici in review nu vrei sa il mentionezi.
Stai linistit nu il mai scrie ca m-am hotarat la Domaine L'Orangeraie.
   Lemongrass lodge

#56
razvanait99

razvanait99

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,399
  • Înscris: 08.08.2008

View Postdrliviu73, on 14th June 2012, 21:41, said:

Lemongrass lodge

Despre Le Relax ce poti sa imi spui?
Cat ferry-ul pe ce site l-ati rezervat?

Multumesc.

#57
matterhorn

matterhorn

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 61
  • Înscris: 25.08.2007
Tocmai ne-am intors dintr-o vacanta in Paradis..., despre care voi incerca sa va povestesc si voua.
Pe scurt, in data de 02.06.2012 am plecat spre Seychelles, mai precis spre Mahe, de unde am revenit in noaptea zilei de 17.06.2012.
Prima parte a concediului (03-10.06) am petrecut-o pe insula Praslin, iar a doua parte (10-16.06) am petrecut-o pe Mahe.

PRASLIN:
Pentru a ajunge pe Praslin am luat de la aeroportul din Mahe autobuzul pana in port, autobuz pus la dispozitie gratuit de firma la care am avut rezervare pentru jetty (www. catcocos.com). Rezervarile pentru jetty le-am facut pe internet cu 1 luna inainte de plecare. Pentru mine calatoria cu jetty( ferry-boat-ul), care a durat 1 ora,  s-a lasat din nou cu "rau de ocean", in ciuda medicamentelor luate anterior, asa ca este bine sa va pregatiti dinainte daca stiti ca aveti astfel de probleme. Pentru jetty Mahe-Praslin si retur am platit 2900 SCR /2 pers (aprox 171 E/2 pers).
Pentru a ajunge la gazda noastra din Praslin a venit cineva  si ne-a luat cu masina, costul fiind de 15 E.
In Praslin am avut cazare la Villa Kass situata in zona Anse Possession, un golfulet foarte frumos si foarte bun pentru snorkeling. Vila este extraordinar de frumoasa, curata, dotata cu absolut tot ce ai nevoie (TV, AC, masina de spalat rufe, filtru de cafea, frigider, aragaz, seif), iar proprietarii niste persoane foarte cumsecade.
In prima noapte am fost cazati la Villa Milou  unde am platit 130 E/noapte (de precizat pentru toata casa, compusa  din 2 bai, 3 dormitoare, bucatarie, living, o terasa imensa), vila ce apartine mamei proprietarei de la Villa Kass, iar a doua zi ne-am mutat in vila Kass, unde am platit 100 E/noapte. Trebuie sa va precizez ca la Villa Milou am fost asteptati cu un platou mare cu fructe, apa, suc, lapte, paine, dulceata, unt, totul din partea gazdelor noastre.
Noi am fost in vacanta doua cupluri, asa ca toate cheltuielile s-au impartit la doi (pt fiecare familie).

Ce am vizitat pe Praslin?
In ordinea datelor:
04.06 - am mers la Anse Volbert, o plaja frumoasa, foarte aproape de Anse Possession, unde am ramas aproape intreaga zi.

05.06 - excursie cu barca, care a inclus 3 insule: Coco - Felicity - La Digue.
Costul excursiei a fost de 75E/pers la care s-a adaugat o taxa de 200 SCR/pers  care trebuia platita pentru vizita la Coco.
Coco este o insulita nelocuita, dar in apropierea careia este o zona foarte buna pentru snorkeling.
Spre deosebire de Coco, Felicity este locuita, iar aici am avut ocazia sa vedem si o testoasa marina (hawksbill).
La Digue este o insula, cu un aer aparte, care mie mi-a intrat la suflet. Aici nu veti intalni decat cateva masini, transportul facandu-se cu care trase de boi sau cu biciclete. Dupa parerea mea merita petrecute macar 2 zile pe aceasta insula si nu cateva ore cum am petrecut noi.
Pe insula am inchiriat biciclete (100 SCR/pers) pe care le-am folosit ca mijloc de transport pentru a merge la Anse Source d'Argent si ulterior la Grand Anse.
Pentru a ajunge la Anse Source d'Argent se trece prin zona care apartine de L'Union Estate, unde se plateste 100 SCR/pers pentru a intra pe proprietatea lor. Plaja este una de vis si ii inteleg pe toti cei care merg sa-si uneasca destinele pe aceasta plaja. Pe plaja Anse Source d'Argent se gaseste un restaurant cu mancare creola, unde am mancat un peste foarte gustos (170 SCR/pers + 60 SCR berea).
Grand Anse este de asemenea foarte frumoasa, dar in aceasta perioada din an acolo nu se poate inota din cauza valurilor foarte mari si a curentilor puternici (in mai-sept bat vanturile de sud-est care afecteaza partea de nord-vest a insulelor).

06.06 - excursie cu barca Cousin Island - Curieuse - St. Pierre.
Costul ei a fost de 110 E/pers cu toate taxele incluse (respectiv o taxa de 500 SCR/pers pentru vizita la Cousin si 200 SCR/pers pentru Curieuse) si masa de panz ce a constat din salate, peste pe gratar, carnati pe gratar, pui pe gratar, fructe.
Cousin Island este o insula granitica, rezervatie pentru numeroasele pasari din zona, dar si cu o mare densitate de soparle. Aici veti avea ocazia sa vedeti si sa fotografiati numeroase pasari, printre care se numara si White tern, Seychelles Magpie-Robin, White-tailed tropicbird etc). Pe insula aveti nevoie de solutii antitantari, pe care este recomandat sa le aveti cu voi in tot concediul, daca sunteti sensibili la muscaturi de tantari.
Curieuse Island declarata Parc Marin National este "casa" a numeroase testoase gigante de Aldabra (numite astfel deoarece au fost aduse din Atolul Aldabra, pe toate celelalte insule au fost exterminate de oameni). Dupa ce ne-am luat masa de panz am plecat intr-un tur al insulei trecand chiar si printr-o padure de mangrove, pe care am traversat-o pe podul special construit. La final am facut numeroase poze cu testoasele gigante, care adora sa fie mangaiate si scarpinate pe gat (nu, nu este o gluma).
St Pierre este o insulita nelocuita, dar toata zona din jurul ei este buna pentru snorkeling.

07.06 - a fost ziua in care am mers pe jos pana la Anse Lazio.
Nu este plaja care m-a impresionat cel mai mult din aceasta vacanta, dar cu siguranta este o plaja frumoasa. Din pacate in aceasta parte a insulei oceanul era destul de agitat datorita vantului de sud-est si  valurile  destul de mari, dar asta nu ne-a impiedicat sa facem o baie.

08.06 - am mers sa vizitam Vallee De Mai
Am plecat cu autobuzul din zona Anse Possession, pentru care se plateste 5 SCR/pers in orice directie, autobuz care circula la interval de aprox 30 min.
Intrarea in parc a fost de 370 SCR/pers, iar acolo cei care doresc pot plati un ghid care sa mearga cu ei prin parc si  sa le explice mai multe. Noi am preferat sa mergem singuri folosind brosura primita la intrare. Aici aveti avea ocazia sa vedeti Coco de Mer, copacii si fructele de sex feminin si masculin, fructe care se spune ca sunt cele mai "sexi" din lume, dar si multe specii de palmieri, Jackfruit, pasari, melci, soparle si chiar mamifere (tenrec-ul).
Masa de pranz am servit-o la un restaurant in zona Grand Anse, iar costul ei a fost de 195 SCR/pers + 60 SCR/pers berea.

09.06 - am inchiriat o masina pentru suma de 35 E in care era inclusa si asigurarea, cu care am facut un tur al intregii insule. Benzina a costat aprox 200 SCR=10L.
Am profitat de masina pentru a ajunge si la Anse Georgette, o plaja care se gaseste in incinta complexului Lemuria si pentru care trebuie sa cereti voie pentru a putea merge la ea. Se poate face rezervare pentru a merge la plaja, noi nu am avut, i-am rugat pe paznici sa ne lase si am avut noroc.

10.06 - am plecat cu jetty spre Mahe, a doua destinatie a sejurului nostru in Seychelles.

Noi am avut parte de o vreme foarte frumoasa pe tot parcursul concediului (in ciuda site-urilor specializate in prognoze meteo, care ne-au speriat ingrozitor), a plouat doar pe drumul  cu jetty spre Praslin si asta pentru scurta vreme si a mai plouat la fel la plecarea de pe Praslin spre Mahe. In rest ploua in general noaptea, dar cativa stropi, si uneori dimineata cate o ploaie scurta.

Informatii generale:
- 1E= 17,15 - 17,80 SCR
- 1$= 13,87 SCR
- pe insula au o retea de ATM-uri foarte bine pusa la punct de unde puteti retrage bani fara probleme, la fel puteti plati cu cardul in supermarket-uri.
- 1 legatura de peste (aprox 3kg) sau un peste mare = 100 SCR
- 1 bere SeyBrew =  22-25 SCR in magazine si 45-60 SCR in restaurant
- 1 paine= 20 SCR
- 1 apa 1L=  17 SCR
- 1 suc 1L= 30-35 SCR
- 1 legatura de banane= 15-30 SCR
- 1 take-away=  45-75 SCR (noi am luat doar pe Mahe, mancarea f gustoasa si proaspata)
- sac carbuni pt gratar= 88 SCR

Poze PRASLIN

Edited by matterhorn, 23 June 2012 - 19:29.


#58
razvanait99

razvanait99

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,399
  • Înscris: 08.08.2008
In sfarsit un review foarte documentat si care poate ajuta intr-adevar forumistii.

Eu voi pleca pe 11.11 in Mauritius, iar pe 17.11 voi fi in Seychelles. Deoarece Etihad ajunge tarziu in Mahe (19.45) va trebui sa imi iau o zi cazare in Mahe. Ce recomanzi aproape de Victoria?

Voi folosi tot catcocos pentru deplasarea pe Praslin. Microbuzul care ia turistii gratis de la aeroport la ce interval de timp circula si intre ce ore?

Ati avut probleme la Vila Kass cu furnicile si A/C? Cum ai platit pentru cazare?

Excursiile de la ce agentii le-ati luat?

Rezervarea pt Anse Georgette unde tb efectuata in prealabil?

Cum te-ai descurcat cu condusul pe partea stanga?

Multumesc anticipat pentru raspunsuri.

#59
matterhorn

matterhorn

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 61
  • Înscris: 25.08.2007

View Postrazvanait99, on 24th June 2012, 00:04, said:

In sfarsit un review foarte documentat si care poate ajuta intr-adevar forumistii.

Eu voi pleca pe 11.11 in Mauritius, iar pe 17.11 voi fi in Seychelles. Deoarece Etihad ajunge tarziu in Mahe (19.45) va trebui sa imi iau o zi cazare in Mahe. Ce recomanzi aproape de Victoria?

Poate gasesti ceva aproape de aeroport, nu cred ca merita sa mergi pana in Beau Vallon pentru 1 noapte de cazare. In Victoria nu am cautat cazare si nu te pot ajuta.

Voi folosi tot catcocos pentru deplasarea pe Praslin. Microbuzul care ia turistii gratis de la aeroport la ce interval de timp circula si intre ce ore?

Pentru catcocos trimite un mail la [email protected], fiindca sunt foarte amabili si iti raspund f prompt la orice intrebare. Eu asa am procedat si cu rezervarea biletelor, mi-au trimis o hartie cu pre-booking si am platit la ei la agentie in port. Unii si-au luat biletele direct de la agentie fara rezervare, dar daca e aglomerat e cam riscant, nu te costa nimic un schimb de mail-uri si o reconfirmare cu 10 zile inainte de data plecarii. Din aeroport spre port autobuzul pleaca cu 1 ora inainte de plecarea ferry-boat-ului, iar din port spre aeroport la 15 min dupa ce ajunge ferry-boat-ul. In aeroport este un birou al celor de la Creole Travel Agency, care te pot indruma unde sa astepti autobuzul si la ce ora pleaca. Noi aveam ferry-boat-ul spre Praslin la 16:30, iar la ora 15 autobuzul a sosit in aeroport. Vezi pozele de la link-ul din postul anterior si sigur vei recunoaste autobuzul celor de la catcocos.

Ati avut probleme la Vila Kass cu furnicile si A/C? Cum ai platit pentru cazare?

Nu am avut nici un fel de probleme, a fost excelent. Daca vrei iti dau datele de contact sa vorbesti cu ei. Cazarea am platit-o cand am ajuns, cash.

Excursiile de la ce agentii le-ati luat?

Afacere de familie, am fost cu fratele proprietarei Vilei Kass. Dar si pe plaja Anse Volbert vei primi oferte de excursii. Depinde de tine cu cine vrei sa mergi, oricum nu plati celor de pe plaja nimic in avans sa nu ai surprize.

Rezervarea pt Anse Georgette unde tb efectuata in prealabil?

Trebuie sunat la resortul Lemuria, ii puteti ruga pe cei la care stati sa sune si sa spuna cati vreti sa mergeti. Daca nu, incercati la intrarea in resort, dar puteti avea si ghinionul sa nu va lase sa intrati.

Cum te-ai descurcat cu condusul pe partea stanga?

E putin mai dificil, am mai condus putin inainte prin Anglia. O alta varianta alternativa este autobuzul care este mai ieftin. Drumurile sunt ok, mai sunt portiuni si mai inguste, unde trebuie mare atentie la soferii de autobuz, sunt putin cam nebuni, iar noaptea pe Mahe am vazut ca au mania sa circule doar cu pozitiile aprinse.

Multumesc anticipat pentru raspunsuri.


#60
drliviu73

drliviu73

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 32
  • Înscris: 13.02.2008
Pentru 1 zi in Mahe am stat la pensiunea Le Manglier(langa aeroport)se pare "specializata" pentru cei in tranzit.Nu mai ai nici un fel de stres cu transferurile-pentru 120 euro(camera pentru 2 persoane) ai transferurile asigurate la orice ora(de la aeroport/ferry la pens si la aero/ferry)cu cina si mic-dejun.

Edited by drliviu73, 02 July 2012 - 21:05.


#61
matterhorn

matterhorn

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 61
  • Înscris: 25.08.2007
MAHE:
Desi drumul de pe Praslin pe Mahe nu a durat decat 1 ora, mie mi s-a parut interminabil, iar cand am coborat de pe ferry inca mai aveam vertij si tendinta sa ma dezechilibrez.
In port ne-a asteptat Willy, care ne-a dus, pentru suma de 15 E, din port pana la urmatoarea cazare, Delpech Residence, situata in zona Beau Vallon. Casa, nu la fel de mare ca cea de pe Praslin, dar curata, cu o gradina frumoasa in jurul ei, consta din 3 dormitoare, 1 living, bucatarie, 1 baie si  este dotata cu toate utilitatile pentru a ne face un sejur cat mai placut. In plus, este situata aproape de plaja Beau Vallon, la care ajungeam in 5-7 min mers pe jos. Costul pentru intreaga casa a fost de 90E/noapte.
10.06 - ziua in care am ajuns pe Mahe, am tras o fuga pe plaja Beau Vallon.

11.06 – plimbare prin Victoria, capitala tarii.

VICTORIA,  una dintre cele mai mici capitale ale lumii, este incadrata intre muntele care troneaza pe insula Mahe si Oceanul Indian. Oamenii traiesc aici, ca si pe celelalte insule, dupa un ritm al lor in armonie cu natura care ii inconjoara. Nu o sa-i vedeti alergand sau tipand, isi respecta cu sfintenie pauza de masa, cand fiecare sta sub un palmier cu cutiuta lui cu mancare, apoi stau cateva minute pentru a-si face siesta, pentru ca “don’t worry, no problem!” (“ Pa twakase, napa problem!”).
Am plecat cu autobuzul (5 SCR/pers), care pe Mahe circula la aprox 20 min interval, din care am coborat in centru in apropierea pietei Sir Selwyn Selwyn Clarke. In autobuz se gaseste un afis care te informeaza ca nu ai voie sa vorbesti tare sau sa tipi, doar in soapta, nu ai voie sa mananci sau sa bei si nici sa asculti muzica tare, pentru a nu-i deranja pe ceilalti calatori. Ma tot intrebam la vederea anuntului si la curatenia pe care o intalneam in jurul meu oare care dintre tari tine mai degraba de Africa (Romania sau Seychelles)?
Seychelles va pot spune ca tine doar geografic de Africa pentru ca din punct de vedere al civilizatiei si conditiilor de trai este undeva intre Asia si Europa.
Sir Selwyn Selwyn Clarke Market, plina de vanzatori de peste, de fructe sau mirodenii, dar si de cumparatori sau turisti, este o pata de culoare ce merita sa o vizitati macar pentru a va cumpara din multitudinea de fructe (papaya, mango, banane, coconuts, star fruit, passion fruit, coeur de boeuf fruit, sour-sop/corossol, water apple etc) cu care Seychelles-ul a fost inzestrat.
Ulterior am mers la Cathedral of our Lady of Immaculate Conception, catedrala romano-catolica din Victoria, una dintre primele biserici din Seychelles, ale carei usi sculptate in lemn sunt minunate.
Am trecut pe langa Clock Tower, mini Big Ben, al carui turn argintiu (Lorloz cum i se spune in creola) a fost construit in anul 1903 ca un omagiu in cinstea reginei Victoria. Apoi am intrat in National Museum of Natural History (15 SCR/pers) unde am vazut diverse specii de melci, scoici si de asemenea cateva fotografii din anul 2004 cand tsunami-ul produs in Oceanul Indian a lovit si Seychelles-ul. Desi urmele lasate in urma tsunami-ului pe uscat nu se mai vad, in lumea subacvatica inca se resimt aceste efecte, in multe zone coralii fiind inca distrusi.
A urmat vizita in Gradina Botanica (100 SCR/pers), o gradina a carei frumusete mi-a incantat sufletul si sper ca pozele postate sa vorbeasca de la sine…Pentru vizitarea Gradinii Botanice este bine sa aveti la voi solutii antitantari.
In drum spre autobuz ne-am oprit la Kenwyn House, una dintre cele mai vechi cladiri, un exemplu de arhitectura coloniala franceza, in prezent gazduind un luxos magazin de bijuterii.
In Victoria ne-am oprit si la cateva monumente: Bicentennial Monument (Twa Zwazo in creola, Three Birds in engleza) care comemoreaza mostenirea Seychelles-ului, un amestec de cultura africana, asiatica si europeana, The Unity Monument si Liberation Monument (Zonm Lib’) dedicat celor care s-au revoltat impotriva opresiunii colonialiste.
Desi o capitala mica, Victoria are oameni cu ”suflet mare”, frumosi, calzi, calmi, zambitori, care stiu sa se bucure de frumusetea care ii inconjoara si sa pretuiasca ceea ce au primit in dar.

Poze VICTORIA

#62
matterhorn

matterhorn

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 61
  • Înscris: 25.08.2007
12.06 - am inchiriat pentru 3 zile o masinuta (35 E/zi) pentru a vizita Mahe.

Ne-am pus de acord sa facem si cateva trasee pe Mahe si pentru prima zi am ales, dintre multele trasee, Glacis Trois Freres si Morne Blanc, urmand ca ulterior sa mergem la Port Glaud pentru a ajunge la Sauzier Waterfall.
Intre Victoria si Port Glaud se intinde drumul Sans Soucis, pe care l-am urmat pentru a ajunge la Glacis Trois Freres, traseu care face parte din The Seychelles National Parks. Am oprit la Sans Soucis Forestry Station (mai bine zis chiar in statia de autobuz) si de aici am urcat pe dumul din spatele statiei de autobuz urmand ulterior marcajul traseului.
Traseul a fost unul usor, cu o lungime de 800 m si o schimbare in altitudine de 200 m, dar care ne-a oferit la finalul lui o panorama incredibila asupra Victoriei, the Ste Anne Marine Park si a altor insule din partea de est a arhipelagului, inclusiv Praslin. Aproape de capatul traseului am avut ocazia sa vedem Pitcher Plant, o planta carnivora nativa.
Ne-am intors pe acelasi traseu si am plecat mai departe spre Tea Factory, in apropierea careia incepea traseul spre Morne Blanc. Masina am lasat-o in parcarea de vizavi de Tea Tavern, unde am mers sa mancam ceva, pentru ca era ora pranzului. Din pacate nu am gasit decat sandwich-uri (60 SCR/sandwich).
De la Tea Tavern urcand pe deal, pe partea dreapta se vad plantatiile cu ceai, iar 150 m mai in fata pe partea stanga se gaseste marcajul traseului. In padure mirosea foarte frumos a scortisoara, pentru ca in acea perioada se recolta coaja provenita de la arborele de scortisoara. Traseul a fost unul mai dificil decat cel anterior, asta pentru ca am urcat destul de mult, iar in padure era multa umezeala si foarte mult muschi si frunze pe jos. Am avut noroc ca nu plouase recent. Panorama din varful muntelui, asupra coastei de vest a insulei Mahe, ne-a rasplatit insa eforturile.
Noi nu am reusit sa facem un tur la Tea Factory pentru ca era deschisa doar pana la ora 15 (cred) si nu ne-am incadrat in timp. Am cumparat cateva pachete cu ceai de la magazinul de langa Tea Tavern, dar va sfatuiesc sa aruncati un ochi in piata din Victoria inainte de a merge acolo, pentru ca unele variante de ceai erau mai ieftine acolo. De asemenea unele variante de ceai sunt mai ieftine in duty free-ul din aeroport.
Pentru a ajunge la Sauzier Waterfall am parcat masina in Port Glaud vizavi de o insulita micuta numita L'Islette, apoi am urmat drumul de langa biserica spre casele localnicilor si dupa aprox 10-15 min am ajuns la cascada. La baza ei se poate inota.
Dupa o baie in ocean la Port Glaud am plecat spre casa, pentru ca aici trebuia sa pregatim de mancare (peste pe gratar).

Poze Mahe

Edited by matterhorn, 23 July 2012 - 17:13.


#63
drliviu73

drliviu73

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 32
  • Înscris: 13.02.2008

View Postrazvanait99, on 15th June 2012, 07:50, said:

Despre Le Relax ce poti sa imi spui?
Cat ferry-ul pe ce site l-ati rezervat?

Multumesc.
Scuze pt.intarziere,am fost plecat in concediu(Turcia)-Le Relax:foarte bun,poti sa-l vezi in detaliu pe site(date reale),sunt cate unul pe toate cele 3 insule principale(M,P si LD) si chiar ar fi indicat sa nu stai in S in acelasi loc-seara este destul de liniste peste tot in afara Victoriei.Transferul este asigurat de baietii de la hotel f ieftin(la cerere in prealabil).Cat ferry precum si guest-house-urile(Lemongrass si Le Manglier)le-am rezervat/platit in avans(pentru siguranta) pe Seychelles-info-pers de contact Olaf Jakobsen(un tip din Germania de incredere) sau direct pe mail: [email protected].

#64
razvanait99

razvanait99

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,399
  • Înscris: 08.08.2008

View Postdrliviu73, on 31st July 2012, 10:38, said:

Scuze pt.intarziere,am fost plecat in concediu(Turcia)-Le Relax:foarte bun,poti sa-l vezi in detaliu pe site(date reale),sunt cate unul pe toate cele 3 insule principale(M,P si LD) si chiar ar fi indicat sa nu stai in S in acelasi loc-seara este destul de liniste peste tot in afara Victoriei.Transferul este asigurat de baietii de la hotel f ieftin(la cerere in prealabil).Cat ferry precum si guest-house-urile(Lemongrass si Le Manglier)le-am rezervat/platit in avans(pentru siguranta) pe Seychelles-info-pers de contact Olaf Jakobsen(un tip din Germania de incredere) sau direct pe mail: [email protected].

O sa stau o noapte pe Mahe, 6 pe Praslin si una pe La Digue.

Multumesc pentru informatii.

#65
drliviu73

drliviu73

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 32
  • Înscris: 13.02.2008

View Postrazvanait99, on 31st July 2012, 10:46, said:

O sa stau o noapte pe Mahe, 6 pe Praslin si una pe La Digue.

Multumesc pentru informatii.
Foarte bine-Praslin este cea mai faina.Dar sa ai si cateva ore bune,in liniste  pentru a vizita Victoria(gradina botanica,piata principala,manastirea,etc).

#66
razvanait99

razvanait99

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,399
  • Înscris: 08.08.2008

View Postiva_96, on 2nd August 2012, 23:54, said:

mesaj mai ales pt eugenm si razvanait : dar un blog, ceva, undeva, nu prezentati mai pe larg excursiile voastre? se pare ca ati fost in multe locuri interesante... mie imi place sa scriu despre locurile pe unde am umblat... iva-96.blogspot.com

Eu am scris despre locurile pe care le-am vizitat pe softpedia. In topicurile de Maldive, Mexic, Thailanda, Hong Kong, R. Dominicana vei gasi reviewurile mele.
Ca de obicei la intoarcerea din Mauritius si Seychelles voi posta un nou review.

#67
eugenm

eugenm

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 499
  • Înscris: 22.01.2006

View Postiva_96, on 2nd August 2012, 23:54, said:

mesaj mai ales pt eugenm si razvanait : dar un blog, ceva, undeva, nu prezentati mai pe larg excursiile voastre? se pare ca ati fost in multe locuri interesante... mie imi place sa scriu despre locurile pe unde am umblat... iva-96.blogspot.com

off-topic : Scrii frumos ... Imi place blogul tau  :thumbup:

#68
razvanait99

razvanait99

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,399
  • Înscris: 08.08.2008
A urcat cineva pe Nid d'Aigle? Privelistile merita efortul? Nu am decat 2 zile la dispozitie pe La Digue si n-as vrea sa pierd jumatate de zi degeaba.

#69
eugenm

eugenm

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 499
  • Înscris: 22.01.2006

View Postrazvanait99, on 6th August 2012, 08:36, said:

A urcat cineva pe Nid d'Aigle? Privelistile merita efortul? Nu am decat 2 zile la dispozitie pe La Digue si n-as vrea sa pierd jumatate de zi degeaba.

O sa ai ocazia sa te bucuri de privelisti frumoase in Valle de Mai, unde sunt cateva view point-uri, iar daca ai sa faci un tur de Mahe, o sa ai si aici o noua ocazie. Trebuie sa iei in calcul ca pe La Digue poti sa inchiriezi numai biciclete si din punctul meu de vedere sunt cateva plaje care nu trebuie ratate : Anse Source d'Argent, Petit Anse, Grand Anse... Trebuie sa vezi plantatiile de vanilie, testoasele gigant (unele au si peste 100 ani), ultima moara de copra unde se produce ulei de nuca de cocos.

#70
razvanait99

razvanait99

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,399
  • Înscris: 08.08.2008

View Posteugenm, on 6th August 2012, 09:09, said:

O sa ai ocazia sa te bucuri de privelisti frumoase in Valle de Mai, unde sunt cateva view point-uri, iar daca ai sa faci un tur de Mahe, o sa ai si aici o noua ocazie. Trebuie sa iei in calcul ca pe La Digue poti sa inchiriezi numai biciclete si din punctul meu de vedere sunt cateva plaje care nu trebuie ratate : Anse Source d'Argent, Petit Anse, Grand Anse... Trebuie sa vezi plantatiile de vanilie, testoasele gigant (unele au si peste 100 ani), ultima moara de copra unde se produce ulei de nuca de cocos.

Pe Anse La Digue o sa vad Anse Patates, Anse Severe, Anse Reunion, Anse Union, Anse Source d'Argent, Anse Marron, Grand L'Anse, Grand Anse, Petite Anse, Anse Cocos, Anse Banane, Anse Grosse Roche, Anse Gaulettes - adica cam toate plajele. Testoasele gigant le voi vedea si pe Curieuse, iar pasarile pe Cousin.
Si revin cu intrebarea merita sa urc pe Nid d'Aigle? A urcat cineva?

#71
eugenm

eugenm

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 499
  • Înscris: 22.01.2006

View Postrazvanait99, on 6th August 2012, 10:52, said:

Pe Anse La Digue o sa vad Anse Patates, Anse Severe, Anse Reunion, Anse Union, Anse Source d'Argent, Anse Marron, Grand L'Anse, Grand Anse, Petite Anse, Anse Cocos, Anse Banane, Anse Grosse Roche, Anse Gaulettes - adica cam toate plajele. Testoasele gigant le voi vedea si pe Curieuse, iar pasarile pe Cousin.
Si revin cu intrebarea merita sa urc pe Nid d'Aigle? A urcat cineva?

Daca mai ai timp dupa ce ai mers cu bicicleta sa vezi 13 plaje, merita sa urci pe jos pana la "Cuibul de vulturi".
Off-topic : Eu nu am auzit de Anse La Digue ... Din cate stiu eu La Digue este denumirea insulei (L'Ile de La Digue), iar toate micile golfuri unde exista, de obicei, si o plaja sunt denumite Anse.

#72
razvanait99

razvanait99

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,399
  • Înscris: 08.08.2008

View Posteugenm, on 6th August 2012, 12:44, said:

Daca mai ai timp dupa ce ai mers cu bicicleta sa vezi 13 plaje, merita sa urci pe jos pana la "Cuibul de vulturi".
Off-topic : Eu nu am auzit de Anse La Digue ... Din cate stiu eu La Digue este denumirea insulei (L'Ile de La Digue), iar toate micile golfuri unde exista, de obicei, si o plaja sunt denumite Anse.

Nu o sa stau doar o zi pe La Digue dupa cum am mai spus mai sus. La Digue este mult prea frumoasa ca sa fie explorata doar o singura zi. O sa am cazare pe Insula La Digue (am scris aiurea Anse in loc de insula). Deci timp o sa am. Pacat de cei care au fost pe La Digue doar in excursie si nu au vazut un apus pe Anse Source d'Argent. Mare pacat!

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate