Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Accesorii S23 Ultra

Magic Mike's Last Dance (2023)

Samsung S24 - zvonuri

RAM Dual Chanel
 Baterii LiFePO4 cilindrice model ...

Cumparare apartament nou pe numel...

Nelamurire Whatsapp

Recomandare editor
 Robotul care iși schimba for...

Ce facem cu echipamentele vechi U...

Cine fura azi un ou ... primeste ...

Cursuri la palatul copiilor
 Înregistrare apel xiaomi

Bicicleta Eliptica

Merita achizitionat un Smart ForT...

De ce nu pleaca unii romani in ve...
 

Access vs SQL

- - - - -
  • Please log in to reply
8 replies to this topic

#1
s_marrius

s_marrius

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 40
  • Înscris: 20.05.2007
Salut toata lumea.
In trecut am mai lucrat ceva mici programele in VB6 si Access dar acum am un proiect destul de complex de realizat si nu ma pot lauda nici ca sunt un ff bun cunoscator al vb-ului.
1) Avand in vedere ca programul meu are de-a face un pic si cu transmisia seriala si in principiu ar trebui sa faca vre-o 30 de interogari pe secunda in baza de date Access este necesara trecerea la o baza de date SQL pentru a nu avea probleme.
2) Cand folosesc Vrajitorul pentru distribuirea aplicatiei, cum fac sa includ si baza de date pentru a nu fii nevoit sa o pun manual dupa instalarea programului?
Multumesc ca aveti rabdare cu mine.

#2
shiva

shiva

    Nameless hero. Professional bug slayer mom.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,397
  • Înscris: 06.10.2003

 s_marrius, on May 23 2007, 07:53, said:

Salut toata lumea.
In trecut am mai lucrat ceva mici programele in VB6 si Access dar acum am un proiect destul de complex de realizat si nu ma pot lauda nici ca sunt un ff bun cunoscator al vb-ului.
1) Avand in vedere ca programul meu are de-a face un pic si cu transmisia seriala si in principiu ar trebui sa faca vre-o 30 de interogari pe secunda in baza de date Access este necesara trecerea la o baza de date SQL pentru a nu avea probleme.
2) Cand folosesc Vrajitorul pentru distribuirea aplicatiei, cum fac sa includ si baza de date pentru a nu fii nevoit sa o pun manual dupa instalarea programului?
Multumesc ca aveti rabdare cu mine.

1. Mai mult depinde de designul db-ului si a aplicatiei decat de SGBD, pentru performanta acelor interogari. Poti alege orice SGBD, de la SQL Server Express pana la Oracle.
2. In cazul SQL Server, acesta trebuie sa fie deja instalat pe calc. clientului, dupa care se poate copia fisierele db-ului( .mdf si .ldf ) in directorul aplicatiei dupa care se executa comanda osql sau sqlcmd cu paramentrii necesari pentru atasarea db-ului la server( in Command Prompt, osql /? iti va returna sintaxa comenzii ).

#3
s_marrius

s_marrius

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 40
  • Înscris: 20.05.2007
Pai si daca este vb de zeci de mii de inregistrari crezi ca Accessul o sa imi faca pb indiferent de cat e bine fac eu baza de date?
Si daca ma hotarasc sa folosesc o baza de date Access cum o adaug in kitul de instalare?

#4
shiva

shiva

    Nameless hero. Professional bug slayer mom.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,397
  • Înscris: 06.10.2003

 s_marrius, on May 23 2007, 10:21, said:

Pai si daca este vb de zeci de mii de inregistrari crezi ca Accessul o sa imi faca pb indiferent de cat e bine fac eu baza de date?
Si daca ma hotarasc sa folosesc o baza de date Access cum o adaug in kitul de instalare?

Nu m-am exprimat clar. Access-ul nu e un SGBD 100% ...e mai mult o jucarie. Ai la alegere MSDE 2000, SQL Server 2000, SQL Server 2005 Express, SQL Server 2005, MySQL, DB2, Oracle, etc ...

#5
s_marrius

s_marrius

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 40
  • Înscris: 20.05.2007
Dupa cate imi dau seama cel mai indicat pentru mine cred ca ar fi Mysql prin faptul ca nu imi trebuie licenta.Gresesc cumva?

#6
shiva

shiva

    Nameless hero. Professional bug slayer mom.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,397
  • Înscris: 06.10.2003

 s_marrius, on May 23 2007, 10:45, said:

Dupa cate imi dau seama cel mai indicat pentru mine cred ca ar fi Mysql prin faptul ca nu imi trebuie licenta.Gresesc cumva?

Pentru aplicatiile comerciale, iti trebuie licenta de MySQL.
Nu stiu exact cum suna licenta la MSDE si SQL Express ....

Btw ...si pt. Access iti trebuie licenta ....

#7
s_marrius

s_marrius

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 40
  • Înscris: 20.05.2007
Scuze ca lungesc discutia asta dar am ceva nelamuriri.
Deci daca folosesc Mysql trebuie sa fie instalat pe calc clientului?
In cazul Access-ului nu este nevoie sa fie instalat pe calc clientului , am fisierul mdb si nu vad de ce mi-ar mai trebui licenta pentru calc clientului.

#8
Gabri17EL

Gabri17EL

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 15
  • Înscris: 18.04.2007
Se poate face o baza de date pt urmarirea clientilor in ACCESS 2003? Dk da imi spune si mie cineva ce trebuie sa fac la relationship k sa-mi afiseze informatiile din 3 tabele diferite intr-o singura tabela (cum trebuie sa procedez cu primary key si relatiile intre tabele)? Si as mai dori sa pot filtra campurile dupa informatiile selectate dintr-un combobox, de ex daca selectez tipul creditului sa-mi afiseze clientii care au aplicat la creditul respectiv.
Va multumesc anticipat!!!

#9
milutzu_k

milutzu_k

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 21.05.2007
Marius, ar mai fi o alternativa: firebird. e free iar pe calc. clientului va sta doar 1 fisier .fdb (baza de date) si un .dll, asta daca te bazezi pe versiunea embeded a firebird-ului. Apoi, ca pt orice baza de date, ai nevoie de un driver. Driverul ODBC este cel mai la zi; la fel, 1 dll. Asta inseamna ca poti sa-ti impachetezi aplicatia ta intr-un kit de instalare fara probleme. Exista si drivere ADODB dar sunt cam vechi sau cam pe bani. Oricum, chiar daca vrei Shape peste ODBC (pentru un Datareport fara DataEnvironment, de exemplu) nu-i bai, totul este sa ai grija cum iti definesti providerul in conexiune. In alta ordine de idei nu uita ca marele avantaj al utilizarii unui server este ca poate distribui necesarul de prelucrare in functie de resurse (pe un alt core, intr-un alt spatiu de memorie, pe un alt calculator, etc), este gandit sa lucreze cu multe conexiuni concurente, etc., cu alte cuvinte daca e musai sa distribui aplicatia unor clienti ce pot avea procesoare de la pentium2 la core 2 duo si memorii de la 64mega la 2 giga, mai bine regandesti toata distractia. Tabele cu zeci de mii de inreg interogate de 30 de ori pe secunda pot fi prea mult si pentru oracle daca aplicatia ta ori designul bazei de date sunt slabe sau ambele ruleaza pe acelasi calculator obosit. In plus cand treci la un server de baze de date conceptele de tabele si query incep sa-si piarda importanta fiind inlocuite de proceduri stocate, views, triggers, etc ceea ce va mai adauga ceva la curba ta invatare. Parerea mea este sa incepi cu accesu, in wizzard il poti adauga ca un fisier oarecare (te indruma el), cu instalare in App.Path dar programul va trebui sa stie sa-l conecteze de acolo la initializare (prin Sub Main(), de exemplu), si sa optimizezi aplicatia si baza de date incat sa nu ai de-a face cu atat de multe interogari iar acestea sa fie cat mai simple si mai eficiente, fara right-join-uri, de exemplu. Na, ca-s multe de spus! Ca o ultima idee, stai departe de DataEnvironment... (Parerea mea)

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate