Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Mi-au disparut amigdalitele ?

Exista vreun plan de terorizare p...

Schimbare adresa DNS IPv4 pe rout...

Recomandare Barebone
 Monede JO 2024

Suprasolicitare sistem electric

CIV auto import

Mutare in MOZAMBIC - pareri, expe...
 Scoatere antifurt airtag de pe ha...

Magnet in loc de clește pent...

Cumparat/Locuit in apartament si ...

Pot folosi sistemul PC pe post de...
 Sokol cu distorsiuni de cross-over

Filtru apa potabila cu osmoza inv...

Kanal D va difuza serialul “...

Upgrade xiaomi mi11
 

casa gata construita

- - - - -
  • Please log in to reply
31 replies to this topic

#1
simma

simma

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 11
  • Înscris: 07.05.2007
Buna ziua tuturor,

nu stiu daca aici se potriveste intrebarea mea, sper sa nu fi incurcat borcanele.

am nevoie de un sfat.. de fapt, de cat mai multe ..

despre ce e vorba:

ne-am hotarat si noi si ai mei sa vindem 2 apartamente si sa cumparam o casa la curte.
zis si facut; eu le-am pus 2 conditii, tinand cont ca avem si un copil: sa fie in bucuresti sau pe aproape si sa ne incadram in banii pe care i-am lua de pe cele 2 ap, fara sa mai apelam la credit. (mi s-a parut total aberant sa ne legam la cap cu un credit, atat timp cat situatia noastra nu e nici pe departe disperata...)

a cautat sotul, a gasit o casa in com pantelimon; am vazut-o - ne place. nu am avut decat o prima intalnire, discutand discutii..

INTREBARE:
cand ne vom intalni pentru a vedea actele (si aici ma refer la proiectul si ce=o mai fi de constructie a casei), la ce trebuie sa ma uit pentru a ma putea convinge ca casa (!) merita, adica e facuta cu simt de raspundere.

mentionez ca:
- e construita in regie proprie,
- are parter si etaj,
- din bca,
- pe placa (nu stiu ce inseamna, ma depaseste),
- nu este construita pentru a fi vanduta, ci proprietarii chiar locuiesc in ea (din otice obiective, trebuie sa o vanda)
- are gratar de scurgere in dreptul portii
- are toate utilitatile
- scara interioara e din beton

toate astea le-am precizat cu gandul ca spun ceva cuiva, eu nefiind avizata..si sunt doar ce am observat eu...

daca ma puteti ajuta, va rog mult, am tot cautat un astfel de forum dar cum nu am gasit decat subiecte care se refereau la construirea unei case si nu la diverse aspecte ale uneia existente, am scris aici..
cum pot sa vad din acte daca ceea ce-mi prezinta proprietarul e chiar asa cum spune el/

deci, cu alte cuvinte: - ce adancime sa aiba fundatia?
am auzit ceva ref "centura casei" ce e asta? cu ce se mananca?
nu stiu ce suprafata are, deci probabil ca nu pot pune intrebarea "cati stalpi de rzistenta tre sa aiba?"
sau e o intrebare la care se primeste una din privirile alea gen "are you joking?"

va multumesc anticipat, macar pentru rabdarea cu care ati citit ce-am scris eu aici...

#2
iridibo1974

iridibo1974

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 32
  • Înscris: 08.05.2007
Am trecut prin aceeasi "tentativa".

Din punctul meu de vedere ( nu sint specialist ) este foarte complicat/riscant.
In principiu cu o expertiza tehnica cred ca se pot descoperi problemele, dar cine o face si la ce bani. Astia sint bani pe care ii pierzi daca expertiza scoate la iveala probleme si nu mai vrei sa iei casa.
Daca a avut proiect trebuie vazut in ce masura s-a respectat acel proiect. Ce beton a folosit, ce fier beton, ce cantitate de fier beton ... Sint niste lucruri care nu pot fi vazute din ochi ( asa cerd eu cel putin ) => expertiza tehnica necesara. Trebuie verificata si fundatia.
Daca nu a avut proiect .... nici nu ma gindesc.
Poate ca la banii de 2 apartamente, e mai bine sa iei teren si sa faci casa pe el. In Pantelimon sint terenuri de vinzare destul de multe.

Bafta.

#3
Kosstel

Kosstel

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 402
  • Înscris: 02.08.2005
Scuze ca intervin dar iti sugerez sa gindesti de zece ori pina sa te hotarasti. Zic asta deoarece cumnata mea a facut o "manevra" asemanatoare iar rezultatul, dupa parerea mea, este dezastruos. Achizitia se afla dupa magazinul Cora - Pantelimon spre iesirea din Bucuresti unde faci stinga in dreptul unei benzinarii. Ce-am constata: inghesuiala, lume "pestrita" iar casa este o "petarda" in limbajul locului facuta doar pentru a fi vinduta. Sugestia din postul de mai sus mi se pare de bun simt asa ca    MARE ATENTIE    :o

#4
simma

simma

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 11
  • Înscris: 07.05.2007
va multumesc mult pentru sfaturi.

eu din fire sunt foarte susceptibila, chiar carcotasa ar zice unii...

casa e pe o strada curatica, in comuna, nu langa cora, arata f bine si pare a fi facuta cum trebuie.

dar, tocmai pentru ca nu ma pricep, nu sunt inginer constructor, am semne de intrebare.
de fapt, nici semne de intrebare nu prea sunt:
mi s-a spus ca are proiect (nici nu as lua-o in considerare altfel) iar proprietarii normal ca sunt de acord sa mi-l arate, impreuna cu actele casei/terenului.. am gasit pe aici pe forum o lista a actelor necesare atunci cand costruiesti o casa si mi-e clar ca actele alea trebuie sa le vad; dar de la vazut pana la inteles.......e cale luuuuuuunga!!!

cum sa spun, deja mai avem niste date de la cineva care cunoaste proprietarii, s-a nascut si a crescut in comuna dra.. cu toate astea....

probabil ca mi s-ar potrivi si prenumele TOMA, chiar daca sunt femeie: nu prea cred, dom'le omul pe cuvant, pana nu vad scris.. dar, chiar si scris daca vad, nu inseamna ca si inteleg (dar asta deja am spus);

si aici aveam nevoie de sfaturile voastre: vad proiectul - bun, am ajuns acolo. now what?

#5
aeon

aeon

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,487
  • Înscris: 05.08.2002
au mai fost aici niste discutii despre pantelimon unde am exprimat niste idei;
in urma cu 2 ani cochetam cu aceeasi idee, am vazut 6-7 case in pantelimon si ma ingrozeam din ce in ce mai tare pana cand m-a convins unul de la o agentie cu ceva cam asa: "tu nu esti facut sa locuiesti in pantelimon, vezi-ti de treaba si stai in bucuresti"
pantelimonul este un fel de ghetou, o combinatie de tarani si tigani, preponderent tigani, strazi distruse si foarte inguste, aglomeratie, etc.
in general terenurile nu sunt proprietate ci sunt concesionate pe 49 ani de la primarie
ce am vazut aici: o casa in curtea unui tigan :D, una la care scartaia acoperisul cand batea vantul (si era doar un vanticel de primavara), alta ca un fel de caverna lunga si ingusta cu ferestre de 80cm, o casa veche cu ceva teren dar pe nistre stradute unde numai cu calul se putea intra, alta pe o strada fara noroi dar nu aveau loc doua masini una pe langa alta ...
si in preznet trec relativ des prin pantelimon si ce remarc: din bucuresti, ca sa faci stanga catre pantelimon, este de cele mai multe ori teroare

parerea mea, uita pantelimonul si reorienteza-te catre popesti-leordeni (aici mi-a placut, sunt strazi largi, ceva curatenie, preturi cam mari...), branesti (cam departe, dar cresc multe vilute si pe acolo), bragadiru (aproape, autobuze multe, curatel si nu tocmai inghesuit)
deocamdata eu am luat un teren la bragadiru, in cartierul acela de vile mihai eminescu de langa centura (aici se pot gasi case gata construite cu ~500mp teren, dar sar de 200k eur)

de parte de nord nu stiu daca are rost discutie, aglomeratia este groaznica, preturile imense, infrastructura 0

Edited by aeon, 16 May 2007 - 09:38.


#6
iridibo1974

iridibo1974

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 32
  • Înscris: 08.05.2007

View Postsimma, on May 16 2007, 09:55, said:

si aici aveam nevoie de sfaturile voastre: vad proiectul - bun, am ajuns acolo. now what?

Expertiza tehnica daca vrei sa fii cit mai sigura ce cumperi.
Din curiozitate, pe ce strada e casa  ? Cunosc destul de bine zona ( am teren in Pantelimon ).
Terenul este proprietate sau in concesiune ? Cind a fost construita casa ?

#7
meeshu

meeshu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 67
  • Înscris: 15.03.2006
Un om intelept spunea o data pe aici pe forum ca daca te doare burtica de duci la doctor, daca ai probleme penale apelezi la un avocat, daca vrei o casa......
Te inteleg foarte bine ca vrei sa te informezi inainte si sa faci tu o apreciere pe propriile forte. Dar iti recomand cu multa caldura sa apelezi la cineva care iti poate da un sfat avizat. Sigur, asta presupune o cheltuiala, iar atunci cand banii nu prisosesc vrei sa masori singur de cateva zeci de ori inainte de a taia o data (si atunci cu teama!).
Sfatul meu: du-te si uita-te de cateva ori la casa, chiar si din strada (ca sa nu deranjezi omul). Plimba-te pe strazile adiacente, "respira" aerul si imagineaza-ti ca traiesti deja acolo (in acea zona, in acea casa, in acea curte). Daca dupa ce ai deschis ochii esti sigura/sunteti siguri ca va doriti sa locuiti in acea casa, atunci cauta un diriginte de santier, un inginer structurist, pe cineva care se pricepe si chiar daca ii platesti 50-100-200 roni sa mearga cu tine, duceti-va impreuna sa evalueze casa, chiar si din ochi la prima vedere.
Daca totul e in regula, atunci ai platit 100 ron pentru 15-20 ani de liniste. Daca nu, atunci ai cheltuit 100 roni pentru un profit de cel putin 100 ori de mai mare (cat te-ar costa de exemplu o eventuala remediere a unor vicii ascunse).

mult succes!!!

#8
simma

simma

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 11
  • Înscris: 07.05.2007

View Postmeeshu, on May 16 2007, 16:25, said:

Un om intelept spunea o data pe aici pe forum ca daca te doare burtica de duci la doctor, daca ai probleme penale apelezi la un avocat, daca vrei o casa......
Te inteleg foarte bine ca vrei sa te informezi inainte si sa faci tu o apreciere pe propriile forte. Dar iti recomand cu multa caldura sa apelezi la cineva care iti poate da un sfat avizat. Sigur, asta presupune o cheltuiala, iar atunci cand banii nu prisosesc vrei sa masori singur de cateva zeci de ori inainte de a taia o data (si atunci cu teama!).
Sfatul meu: du-te si uita-te de cateva ori la casa, chiar si din strada (ca sa nu deranjezi omul). Plimba-te pe strazile adiacente, "respira" aerul si imagineaza-ti ca traiesti deja acolo (in acea zona, in acea casa, in acea curte). Daca dupa ce ai deschis ochii esti sigura/sunteti siguri ca va doriti sa locuiti in acea casa, atunci cauta un diriginte de santier, un inginer structurist, pe cineva care se pricepe si chiar daca ii platesti 50-100-200 roni sa mearga cu tine, duceti-va impreuna sa evalueze casa, chiar si din ochi la prima vedere.
Daca totul e in regula, atunci ai platit 100 ron pentru 15-20 ani de liniste. Daca nu, atunci ai cheltuit 100 roni pentru un profit de cel putin 100 ori de mai mare (cat te-ar costa de exemplu o eventuala remediere a unor vicii ascunse).

mult succes!!!


uau!!

meeshu vine de la meseriashu??

nici nu am cuvinte sa-ti spun cat de mult mi-a placut sfatul tau!!
ai dreptate 100%

inca o data, SUPER!!!
multumesc mult

#9
jafo

jafo

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 703
  • Înscris: 06.11.2005
Este important ce vrei sa faci cu casa dupa ce o cumperi.
Daca vrei sa o folosesti asa cum e, fara sa-i faci modificari de structura, merita sa o iei.
Daca vrei s-o modifici dupa gustul tau, sau dupa nevoia de spatiu (de ex. sa darimi un perete), sfatul meu este sa nu cumperi casa gata construita.

Eu am cumparat o asemenea casa, mai veche. Dar vroiam sa-i fac mansarda (era destul de inalta), asa incit am chemat un arhitect. Asta s-a dus si a inspectat ce-a vrut el, s-a uitat prin camere, prin pod, a intrat in beci etc. In final ne-a zis ca, desi veche, casa este sanatoasa si putem sa o luam.
Cind a trebuit sa facem proiectele etc. pentru mansarda, am constatat ca ne trebuie expertiza; in urma expertizei am darimat casa si pe urma am facut-o la loc, a revenit mai ieftin decit sa-i fac reparatiile pe care le cerea expertul.

Asa ca mai bine ia cu tine un expert structurist autorizat. Atentie ca asta vine cu un ciocan si vrea sa dea tencuiala la o parte , ca sa vada zidaria - s-ar putea sa fie o problema cu actualii proprietari, nu stiu daca o sa accepte asa ceva...
De fapt, din moment ce casa e facuta in regie proprie, eu cred ca este cu atit mai necesar sa te duci cu un expert autorizat - nu ai nici o garantie ca s-a turnat betonul corect s.a.m.d. Plus ca expertul o sa-ti spuna si ce modificari poti sa faci, daca vrei.

#10
conu71

conu71

    Termopanist

  • Grup: Moderators
  • Posts: 9,066
  • Înscris: 22.06.2004
vinzi un apartamen si cu banii aia iei pamant intr-o zona civilizata si te apuci de casa la rosu. dupa ce termini banii o vinzi si pe a doua si o finalizezi si ramai si cu ceva bani. asa ai casa visurilor, nou nouta, cu curte mare, si unde vrei tu.

vezi la mine in semnatura un link

#11
brendy

brendy

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 01.06.2007
iridibo1974 a scris ca are teren in Pantelimon.
Ce parere ai despre str.Viilor I, sunt case noi, dar sunt facute bine?Si noi am facut ieri un antecontract, iar restul se achita prin banca.Inca nu s-a facut evaluarea bancii... <_<  -_-

#12
iridibo1974

iridibo1974

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 32
  • Înscris: 08.05.2007
In zona aia nu am umblat niciodata.
M-am plimbat de multe ori pe Sf. Gheoghe si strazile adiacente de pe partea dreapta a acestei sosele, pe Tractorului si pe Rascoalei.
Case noi sint cam prin tot Pantelimonul, dar depinde cine/cum le face. Am vazut destule case facute aiurea ( placa de la etaj era de lemn, etajul din lemn, compartimentari aiurea fara baie la etaj, scari puse aiurea si inguste ... + pretentii mari ).

Daca nu ma insel, str. Viilor e la un nivel mai jos fata de restul Pantelimonului nu ? Cumva trece pe acolo vreun canal de colectare ?
In fine, ca sa raspund strict la intrebare, nu prea stiu despre Str. Viilor => nu am nici o parere.

#13
conu71

conu71

    Termopanist

  • Grup: Moderators
  • Posts: 9,066
  • Înscris: 22.06.2004
simma, cum a ramas cu casa pana la urma? hai ca m-ai facut curios...

#14
Go.go.man

Go.go.man

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 603
  • Înscris: 29.12.2005
Sal ppl ! Am o posibilitate de a-mi cumpara o casa in  Pantelimon str Viilor nr.3. Am fost, am vazut-o, mi-a placut. Intrebarea e daca o optiunea este riscanta avand in vedere faptul ca e multa culoare in zona? O intrebare adresata mai ales celor care stau pe acolo.

#15
simma

simma

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 11
  • Înscris: 07.05.2007
fratilor, am  facut-o!!

am cumparat casa, in ciuda tuturor sfaturilor primite pe acest forum si nu numai.
ideea de a vinde un apartament, a cumpara teren si a construi  casa la rosu e sublima, dar neaplicabila. cele dou apartamente pe care le-am vandut sunt locuite de nopi si de parintii mei. ar fi fost inuman sa ramanem 4 adulti pe o singura toaleta/baie.
din motive de superstitii nu am spus nimic despre casa. acum, daca tot am facut-o pot sa dau mai multe detalii:
casa, dupa cum am spus, este in vechea vatra a satului, pe intrarea mioritei. practic, de la politie in sus, prima la stanga. pe strada cu politia trece maxitaxi 146.
are p+1, la parter are 2 camere, un living, o bucatarie si o baie; la etaj are 3 camere si 2 bai. ideala din acest punct de vedere pentru 2 familii.
proprietarii - niste machedoni care au facut-o pentru ei, acum proprietara (o batrana) hotarandu-se ca nu mai vrea sa stea singura si in romania, si ca se duce la unul din baieti - in state.
este facuta in regie proprie, din bca si mai multe date nu stiu sa dau. (mai are si hidrofor)
arata f bine, se vede ca s-au bagat bani in ea, nu gluma, a fost locuita de toti (pana sa plece care pe unde) timp de un an de zile. se vede ca a fost locuita si ca nu s-a facut pt a fi vanduta. unul dintre vecini e chiar fratele batranei...
are toate utilitatile si se vede ca s-au bagat materiale de calitate (am info asta de la o vecina de cartier care mi-a spus ca materialele le-au carat cu masina lu' cumnata-su, ea fiind de loc de acolo, din comuna si cunoscandu-i f bine.

.. in fine, cu toate ca arata bine, pt mine nu e suficient sa ma linisteasca. de aceea vreau sa apelez la un expert . am vazut ceva pe forum, zicea cineva de inginer strucurist. dar aici s-ar putea sa ma lovesc de ai mei care nu cred ca vor fi de acord ca la sa se apuce sa spraga peretii....

cam asta e ... urati-mi succes pt ca vreau sa ma apuc sa scot autorizatia de construire.........

va multumesc pentru tot

#16
aeon

aeon

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,487
  • Înscris: 05.08.2002
casa in sine nu cred ca pune probleme deosebite dar multitudinea de colorati de pe acolo s-ar putea
oricum, felicitari

#17
taz21

taz21

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 332
  • Înscris: 24.10.2005

View Postsimma, on Jul 23 2007, 09:50, said:

... urati-mi succes pt ca vreau sa ma apuc sa scot autorizatia de construire.........

Pai casa nu e gata?  :blink: Parca ziceai ca a fost locuita.
Succes.

#18
simma

simma

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 11
  • Înscris: 07.05.2007

View Posttaz21, on Jul 23 2007, 13:55, said:

Pai casa nu e gata?  :blink: Parca ziceai ca a fost locuita.
Succes.


taz, casa e gata, a fost locuita, intr-adevar, dar a fost construita fara autorizatie de constructie.
chiar ieri am luat legatura cu cineva de la urbanism din primarie, e chiar unul dintre vecini, si ne-a spus ca nu putem lua autorizatia pt ca PUD-ul prevede 30% proportia constructie - teren, care - in cazul nostru - depasita.
cam dur si definitiv raspunsul pt noi, care credeam ca o putem scoate (a fost prima oara cand am auzit de aceasta prevedere), toti ne asigurau ca se poate scoate autorizatia, dar nimeni - ori nu s-a gandit, ori nu a fost interesat sa ne spuna - nu ne-a spus de acest lucru.
acum, faptul e consumat..

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate