Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

De unde pot sa incep

Furtul din magazine in SUA schimb...

Margherita de la Clejani da decla...
 Tigari din afara UE

Maitre Gims - Est-ce que tu m'...

Solutii incalzire portabile

Tot ce era alb este roz acum,de ce?
 Windows 11 + hdd vechi

Scara lemn pe vanguri

Ce telefon sa-mi iau?

Cum circula banii intr-o economie...
 ortoped foisor contact-ruptura LIA

Gingia creste peste masea

Comutatoare si RCCB 18 mm

Despre setarile OBS Studio !
 

Canon Rebel XTI EOS - poze intunecate

- - - - -
  • Please log in to reply
17 replies to this topic

#1
Gabbriela

Gabbriela

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 46
  • Înscris: 02.09.2006
Buna,
Am o micuta mare problemuta... sunt in vacanta si nu am cu mine cartea de folosire a aparatului. Recunosc ca nu am citit decat asa pe sarite cum sa il folosesc... il foloseam pe automat si eram multumita de poze "erau doar de familie".
Ieri s-a ocosit cineva sa isi bage degetele in aparat sa umble peste tot... problema este ca acuma pozele imi ies foarte intunecate. Ma poate cineva ajuta cu ceva sfaturi? Sau e chiar nevoie sa ma apuc sa caut pe net manualul de folosire pt aparat sa pot sa mai am poze dragute pt aceasta vacanta?
Multumiri anticipate!

#2
qudatheo

qudatheo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,816
  • Înscris: 06.12.2004
Probabil respectivul ti l-a pus pe modul manual sau vreun mo semi-automat.
Umbla la rotita de deasupra si rasuceste-o pana cand dreptunghiul verde ajunge in dreptul liniutei marcate cu alb.
Daca tot iti ies pozele intunecate, revin-o si da aici mai multe detalii sau gaseste-l pe individul care s-a jucat cu el si intreaba-l la ce anume a umblat.

#3
Gabbriela

Gabbriela

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 46
  • Înscris: 02.09.2006
e pus pe automat "chenaru mic si verde" - si tot sunt intunecate.
si cand folosesc macro, portret si landscape sunt tot intunecate - altele nu am incercat.
Am intrat la meniu si am umblat la lumina de la LCD, pe LCD arata bine pozele, dar cand le transfer in PC sunt tot intunecate. Daca obictul pozat este la maxim 3 m poza iasa clara si luminuasa, daca e la distanta mai mare poza e intunecata.

Invidividu nu are nici cea mai mica idee, a zis ca a facut-o la bascalie si nu stie ce a facut, s-a dus prin tot meniu si a schimbat tot ce a putut schimba.

#4
dragoshm

dragoshm

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 64
  • Înscris: 04.03.2007
Tine apasat cu degetul mare butonasul din apropierea vizorului, care are desenat un patratel taiat in diagonala si un +/-(Av), iar cu aratatorul invarte rotita de langa declansator. O sa vezi pe scala exponometrului cum se misca inndicatorul. Du-l pana la mijloc si in mod normal nu ar mai trebui sa ai probleme. Nu prea sunt obisnuit cu modurile automate, dar sper ca asta sa fie problema ta si sa o rezolvi cu bine.

A, ar mai fi psibilitatea sa fie totul din cauza ca ,,Meetering modes" este setat gresit, incearca sa-l pui pe ,,Evaluative", adica patratelul gol, altfel el va aprecia lumina corecta pe cea din centrul imaginii, iar daca se nimereste ca acolo sa fie un petec de cer senin sau ceva obiect mai luminos, atunci aparatul va subexpune toata poza. Sper ca te-am putut ajuta ^_^

#5
Gabbriela

Gabbriela

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 46
  • Înscris: 02.09.2006

 dragoshm, on May 13 2007, 21:52, said:

Tine apasat cu degetul mare butonasul din apropierea vizorului, care are desenat un patratel taiat in diagonala si un +/-(Av), iar cu aratatorul invarte rotita de langa declansator. O sa vezi pe scala exponometrului cum se misca inndicatorul. Du-l pana la mijloc si in mod normal nu ar mai trebui sa ai probleme. Nu prea sunt obisnuit cu modurile automate, dar sper ca asta sa fie problema ta si sa o rezolvi cu bine.

A, ar mai fi psibilitatea sa fie totul din cauza ca ,,Meetering modes" este setat gresit, incearca sa-l pui pe ,,Evaluative", adica patratelul gol, altfel el va aprecia lumina corecta pe cea din centrul imaginii, iar daca se nimereste ca acolo sa fie un petec de cer senin sau ceva obiect mai luminos, atunci aparatul va subexpune toata poza. Sper ca te-am putut ajuta ^_^

am incercat prima varianta... am tinut apasat si dupaia in acelas timp am invartit si de rotita.. nu se intampla nimic, nu apare nimic pe LCD sa se miste.. eram in mod full auto.

la "meetering modes" nu stiu cum sa ajung...

multumesc de sfat

#6
zavaidoc

zavaidoc

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 80
  • Înscris: 18.11.2005
nici n'ai cum sa ajungi la metering mode. in auto n'ai nici exposure value (EV).nu ai nimic in afara de butonul pe care apesi sa'ti faca poza, restul sunt inaccesibile mai putin self timeru. e binecunoscuta problema cu subexpunerea la Xti. eu tot 400D am, dar il folosesc pe modurile manuale (Av/Tv/M). s'a discutat f mult despre subexpunerea canonurilor si supraexpunerea nikonurilor. solutia la tine este sa lucrezi pe modul P si sa incerci sa compensezi expunerea pe + (adica sa apesi pe butonul av din coltul dreapta sus al LCD'ului si sa misti rotita la o valoare pozitiva (in dreapta lui 0). eu am observat ca tinde sa subexpuna cand ii intra lumina in vizor si evident, in functie de metering si ce compui tu. pune'l pe plus si vezi ce iti iese. de asemenea in modul P poti sa iti selectezi si meteringul, apasand sageata din dreapta din grupul celor 4 sageti din jurul lui set.

l.edit am uitat sa zic ca uneori pe lcd pozele par intunecate, daca ai multa lumina in jur. incearca sa le pui pe un laptop sau un monitor, apoi sa judeci daca sunt chiar asa intunecate. oricum, incearca sa compensezi si expunerea (EV) si fa cateva teste. EV pus pe +2/3 sau +1 cel mult ar trebui sa fie ok, dar ai grija ca asa incepe sa le arda (supraexpuna).

Edited by zavaidoc, 14 May 2007 - 19:55.


#7
meios4us

meios4us

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 730
  • Înscris: 15.01.2006
Incercati totusi sa cititi histograma si sa intelegeti cum expune aparatul pentru a putea lua o decizie in cunostinta de cauza. E f aiurea sa spui "Canonurile subexpun si Nikonurile supraexpun bla bla". Astea nu sunt argumente, exista explicatii logice pentru orice. Trebuie insa sa stii ceva teorie si sa citesti destul. Incercati sa expuneti corect si sa cititi despre asta daca vreti control total.

#8
Gabbriela

Gabbriela

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 46
  • Înscris: 02.09.2006
Sa zicem ca acuma pozele imi ies cat de cat bine si pot avea si eu ceva amintiri din vacanta asta...
dar...
1. Am incercat toate modurile sa vad ce si cum... am fixat cam ce mi s-a sugerat ... si intrebarea vine:
in modul TV si modul M pozele nu ies absolut deloc, e doar neagra poza ... si pe LCD si transferata pe un PC.... e normal? e ceva in neregula cu aparatul meu? Cum se folosesc acele doua moduri?

Precizez inca o data ca nu am carticica la mine sa ma documentez, si nici nu am facut acest lucru inainte sa plec de acasa... nici aparatul nu l-am testat decat pe automat.. sunt dezamagita de decizia rea care am luat-o sa plec in vacanta la pozat pana nu ma documentez bine cum functioneaza aceasta minunata jucarie.

2. La ce folosesc cele doua butoane din coltul dreapta sus, sub ele arata sc cu albastru o lupa cu plus si una cu minus

#9
zavaidoc

zavaidoc

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 80
  • Înscris: 18.11.2005

 meios4us, on May 14 2007, 23:43, said:

Incercati totusi sa cititi histograma si sa intelegeti cum expune aparatul pentru a putea lua o decizie in cunostinta de cauza. E f aiurea sa spui "Canonurile subexpun si Nikonurile supraexpun bla bla". Astea nu sunt argumente, exista explicatii logice pentru orice. Trebuie insa sa stii ceva teorie si sa citesti destul. Incercati sa expuneti corect si sa cititi despre asta daca vreti control total.

exact, doar ca aici era ceva in regim de urgenta. la fel de bine cum e total aiurea sa spui ca unele subexpun si altele supraexpun in loc sa citesti histograma, putea sa faca multe alte lucruri inainte sa plece in vacanta, sa stie ce inseamna expunere si cum se controleaza aspectele acesteia, faptul ca nu a facut'o e deja un fapt. eu am dat o solutie imediata. gabbriela, deja ce vrei tu se poate citi si nu are rost sa ti se explice pe forumuri ce deja e pe google. ai vrut o solutie de moment, urgenta, ti s'a dat. daca vrei mai mult, exista situri si gasesti mii de articole cu toate problemele tale, explicate, desenate de 10 ori mai bine decat o poate face un forum. daca cunosti limba engleza ai toate raspunsurile posibile pe net la intrebarile tale si alte sute de intrebari care ti se vor ridica pe parcurs. e bine ca vei putea avea amintirile pe care le doreai. invata sa te bucuri de aparatul tau acum. succes !  :peacefingers:

#10
Gabbriela

Gabbriela

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 46
  • Înscris: 02.09.2006
thank you... o sa ma documentez bine cand ajung acasa si am la indemna toate carticele si timp berechet de net.

Ai dreptate, acuma pot sa am cateva amintiri din vacanta si sa ma bucur cu piticu de ele pe viitor

multumesc inca o data si o zi buna!

#11
Danmarc

Danmarc

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 64
  • Înscris: 08.03.2006
1. A fost (inca mai e) mare tambalau cu subexpunerea la 400D. Unii chiar si-au trimis aparatele inapoi in service pt asta. Una din cele mai simple conditii pt a o evita a fost deja enuntata aici dar a trecut oarecum neobservata, este sa lipesti cat mai bine ochiul de vizor, astfel incat sa nu intre lumina pe acolo in timp ce pozezi. Avertismentul e valabil pt toti utilizatorii dar MAI ALES PT CEI CARE POARTA OCHELARI si care, instinctiv, evita sa apropie ochiul prea mult de aparat (si in plus pot zgaria LCD-ul sau altceva pe acolo). Asta e una din conditiile usor de indeplinit.
2. Nu poti vorbi de subexpunere decat in momentul in care aceasta e prezenta in toate variantele de setare (fara corectii) si CU TOATE OBIECTIVELE PE CARE LE FOLOSESTI. Ca unul dintre vinovatii pt subexpunere a fost blamat si obiectivul kit, ipoteza infirmata insa de utilizatori care au "scos" fotografii excelente cu el.
Concluzia arhicunoscuta (si fara aluzii la cineva anume): 90% din probleme sunt din cauza utilizatorului.

Cu stima.

#12
Gabbriela

Gabbriela

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 46
  • Înscris: 02.09.2006
Da asa e , evitam sa ma apropiu prea tare ca am ochelari si nu vroiam sa zgariu nici ochelarii nici LCD... plus o problema cu ochiu ce o aveam in aceasta vacanta imi impiedica sa ating sau sa presez prea tare pe ceva. "oricum astea sunt probleme personale - dar nu credeam ca ma vor impiedica sa am puze clare"

Eu eram multumita de poze pana acum cateva zile, si da recunosc nu m-am documentat ce si cum cu aparatu din lipsa de timp.
Multumesc inca o data!

#13
Rares.

Rares.

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 531
  • Înscris: 13.09.2006

 Danmarc, on May 15 2007, 08:55, said:

1. A fost (inca mai e) mare tambalau cu subexpunerea la 400D. Unii chiar si-au trimis aparatele inapoi in service pt asta. Una din cele mai simple conditii pt a o evita a fost deja enuntata aici dar a trecut oarecum neobservata, este sa lipesti cat mai bine ochiul de vizor, astfel incat sa nu intre lumina pe acolo in timp ce pozezi. Avertismentul e valabil pt toti utilizatorii dar MAI ALES PT CEI CARE POARTA OCHELARI si care, instinctiv, evita sa apropie ochiul prea mult de aparat (si in plus pot zgaria LCD-ul sau altceva pe acolo). Asta e una din conditiile usor de indeplinit.


pai asta este o nutiune pe care tre sa o aibe toti utilizatorii ma avansati ..si totusi sunt putin care cunosc, si mai ales rar vezi asta scris prin manuale!

sa vedeti la marele Leica.. are obturator pe vizor! cand vrei sa masori pe spot super bine inchizi vizorul, masori, si apoi tragi poza! ..asta cere si trepied!

bafta!

#14
SuperDuper

SuperDuper

    Inactive

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,294
  • Înscris: 25.04.2006

 Rares., on May 15 2007, 03:55, said:

pai asta este o nutiune pe care tre sa o aibe toti utilizatorii ma avansati ..si totusi sunt putin care cunosc, si mai ales rar vezi asta scris prin manuale!

sa vedeti la marele Leica.. are obturator pe vizor! cand vrei sa masori pe spot super bine inchizi vizorul, masori, si apoi tragi poza! ..asta cere si trepied!

bafta!
Si eu care credeam ca numai Olympus E330 are problema asta din cauza modului bizar in care face AE/AF versus LivePreview - de aia au si ei obturator pe vizor. PS: Vorbesti de Leica FourThirds aici?

Edited by SuperDuper, 16 May 2007 - 12:11.


#15
Rares.

Rares.

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 531
  • Înscris: 13.09.2006

 SuperDuper, on May 16 2007, 13:09, said:

Si eu care credeam ca numai Olympus E330 are problema asta din cauza modului bizar in care face AE/AF versus LivePreview - de aia au si ei obturator pe vizor. PS: Vorbesti de Leica FourThirds aici?
nope.. vb de Laica.. stii cand cumepri un SLR are si mic capacel [care se pierde repede]  ptr vizor.. care este folosit atunci cand faci expuneri mai avansate si te joci cu telecomanda [nu stai cu ochiul in vizor]!

Leica are obturatorul pe Vizor.. probabil si olimpus!  care este si mai practic ca il poti folosi mai des si mai repede!

mDA !

Edited by Rares., 21 May 2007 - 13:53.


#16
PetracheNicolae

PetracheNicolae

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 20.08.2005
interesant cum cei care cunosc ceea ce se poate scoate cu un aparat profi sau semiprofi nu concep asa ceva ca "aparatul nu merge bine. face poze intunecate". daca unii chiar cunosc toate setarile care se pot face pe un aemenea aparat aia nu inseamna ca toti cunosc. tocmai de aceea toti producatorii au si un mod auto ce face toate reglajele astfel incat orice neinitiat sa poata face fotografii bune sau chiar foarte bune. legat de canon xti sau 400d mai cautati pe net si veti vedea ca acea problema cu pozele intunecate chiar exista si desi unele reprezentante canon refuza total aceasta problema(cum e cea din canada) sunt si altele care recunosc aceasta problema si repara moca aparatul( cum e cea din sua sau cea din italia). ca sa poata fiecare sa traga o concluzie daca chiar asa este sau nu copiati linkurile trecute mai jos in ie si vedeti cu okii dv.
1.http://gary.cybernetik.net/images/xtirepair.jpg
linkul contine hartia de la canon cu reclamatia si reparatia facuta de canon usa
2.http://www.canoniani.it/public/imgsforum/2007/36.jpg
linkul contine chitanta de la canon italia cu reparatia facuta-problema recunoscuta de canon italia
3.http://www.stevesforums.com/forums/view_topic.php?id=116535&forum_id=37&page=2
linkul contine discutiile dintre mai multi uzeri ce au acesta aparat si au aceasta problema
4.http://www.diegocuoghi.it/test400d/under/
LINKUL CONTINE O SUITA DE POZE FACUTE IN SETARI DIFERITE SI MAI ALES CONDITII DIFERITE  CARE SUNT INTUNECATE( PANA SI UN CHIOR VEDE ASTA) FACUTE DE USERUL CARE A AVUT APARATUL REPARAT PANA LA URMA-CEL DIN LINKUL 2
5.http://www.diegocuoghi.it/test400d/fullauto/
IAR ACESTEA SUNT FOARTE MULTE POZE FACUTE DE ACELASI UTILIZATOR DE CANON 400D DAR ACUM DUPA CE I-A FOSTREPARAT APARATUL DE CATRE CEI DE LA CANON ITALIA.......NICI ACUM NU SE VEDE DIFERENTA? .....inca mai sunt useri pe acest forum care arunca pisica in carca utilizatorului cu replici de genu "invata sa folosesti aparatul mai intai si dupa sa ai pretentii"... domnilor, pentru ce exista mod automat???? si inca ceva. orice aparat slr pe film face poze minunate in mod full auto dar canon 400d nu e in stare sa faca? de ce oare? pacat ca canon nu retrage automat seriile care sunt cunoscute de ei ca avand problema fiindca acest aparat este absolut minunat atata timp cat lucreaza asa cum a fost proiectat si asa cum destui norocosi au avut ocazia sa vada
am avut okazia sa am aun astfel de aparat in mana( isi luase un profesionist din orasul meu) si cum credeti ca se simtea respectivul cand incerca toata combinatiile posibile si la o nunta tragea 3-400 poze si din ele cu chiu cu vai reuseam sa folosim 40 fotografii? e frustrant. ce credeti ca a facut respectivul pana la urma? a scapat de el. desi e fan canon pe viata, acu sta pe ganduri daca sa ramana la canon sau sa treca pe nikon unde problema nu exista

Attached Files


Edited by PetracheNicolae, 02 December 2007 - 11:03.


#17
pufy1986

pufy1986

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 7
  • Înscris: 29.09.2007
http://www.luminous-...ne_system.shtml

#18
Skytalker

Skytalker

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,711
  • Înscris: 10.11.2007

 Gabbriela, on May 13 2007, 23:29, said:

Buna,
Am o micuta mare problemuta... sunt in vacanta si nu am cu mine cartea de folosire a aparatului. Recunosc ca nu am citit decat asa pe sarite cum sa il folosesc... il foloseam pe automat si eram multumita de poze "erau doar de familie".
Ieri s-a ocosit cineva sa isi bage degetele in aparat sa umble peste tot... problema este ca acuma pozele imi ies foarte intunecate. Ma poate cineva ajuta cu ceva sfaturi? Sau e chiar nevoie sa ma apuc sa caut pe net manualul de folosire pt aparat sa pot sa mai am poze dragute pt aceasta vacanta?
Multumiri anticipate!

Uite Canon 400D User manual. Sper sa iti ajute.

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate