Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Boxa membrana tweeter infundata

ajutor

Whisky for Mac

Xiaomi 14 Gpay
 Izolare zid exterior de scandura

Dezinstalare drivere W11 23H3

Recomandare masina de spalat fiab...

BSOD din cauza Intel Audio DSP dr...
 De ce sunt oamenii nostalgici

Cum vand casa fara factura Hidroe...

Scor FICO minim

Tonometru compensat CAS?
 polita RCA ONLINE

Termostat frigider - verificare

Mai au PC-urile vreun viitor?

Centrala termica immergas
 

Sa construim o casa 2007. Instalatii

- - - - -
  • Please log in to reply
1055 replies to this topic

#55
X-plane

X-plane

    ANTICOMUNIST.

  • Grup: Validating
  • Posts: 7,838
  • Înscris: 15.03.2006
Consumul de gaze este dat de cantitatea de energie necesara pentru a incalzi spatiul respectiv + energia pierduta prin pereti, ferestre, randamentul centralei, etc.

Daca temperatura este normala, ca sa diminuezi consumul poti sa umbli doar la pierderi. Daca reduci din distribuitoare sau robinetii de la radiatoare doar vei reduce temperatura, binenteles si consumul.

#56
bibicu5

bibicu5

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 364
  • Înscris: 20.01.2007

View Postmpoval, on Jan 16 2007, 18:32, said:

Cam cum ar trebui inceputa o astfel de cautare?
Si eu sunt in postura celui care cauta o solutie optima de incalzire a unei case la care livingul are o inaltime de 330 de cm. Avand o suprafata vitrata destul de mare se pare ca incalzirea in pardoseala este oportuna.
Si mai am o intrebare: daca am un proiect bine facut (am vazut un soft de proiectare la Valrom) montajul poate fi facut si cu mesteri autohtoni?
Salut,

Ar trebui mai multe detalii despre constructia pe care o faci:locatie, altitudine,materiale folosite,etc. Este adevarat,sistemul prin pardoseala incalzita este cel mai bun din toate punctele de vedere exceptie facind doar persoanele suferind de astm bronsic.In ceea ce privesc meseriasii din Romania...nu stiu,nu locuiesc in Ro. Iti trebuie un "bilantz termic" pentru planseu incalzit facut de un "termician".Iti pot da citeva sfaturi daca ai nevoie,lucrez in domeniu.

@+ bibicu5

#57
bibicu5

bibicu5

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 364
  • Înscris: 20.01.2007

View Postadizaha, on Jan 18 2007, 08:52, said:

imi placi. ;)

in alta ordine de idei.
am observat ca se discuta despre incalzirea in pardoseala.
eu insumi am mai deschis cte un thread pe problema asta.
este o problema la noi pentru ca:

nu sunt mesteri.

nu este cunoscuta tehnologia.

se presupune ca e daunatoare sanatatii (de exemplu pentru cele predispuse la varice)

nu se stie mai nimic despre ea etc

Eu as vrea ca la parter sa pun incalzire in pardoseala.
cred ca voi renunta pentru ca:
toti cei pe care ii cunosc sunt impotriva.
nu stiu daca exista si de unde pot sa iau o firma serioasa care sa faca o lucrare forte buna, cunoscut fiind ca daca s-a spart ...ai pus.o.
nimeni nu vrea sa imi faca un calcul estimativ decat probabil daca semnez cu ei.
vreu sa pun parchet masiv. nu parchet cat lemn din ala ca pe vremuri. dulapi parca se cheama care se pun pe lumina etc etc asta in living, dormitor ºi marmura in bucatarie si baie. la parter nu am clasicul birou, living, baie mi ca, bucatarie ci am dormitor, baie, baie mica, bucatarie, living.

asadar. putem sa insistam pe incalzirea asta in pardoseala?
preturi, moduri de instalare, avantaje, dezavantaje.

mentionez ca am citit cam tot ce am gasit pe g0ogle in romaneste (ceea ce e oricum putin) si nu m-am obosit sa citesc prea mult din afara datorita costurilor de import presupuse. de exemplu afara sunt unii care pun incalzire in pardoseala si sub marmura, granit si lemn .

sa raman la clasicul si penibilul centrala pe gaz+radiatoare sau sa push forward pe incalzire in pardoseala la parter si clasic la 1+M?

de asemenea trebuie avuta in vedere si incalzirea globala..care cred ca se va intinde pe toata durata vietii noastre. deci asta va presupune probabil costuri cu incalzirea mai mici si costuri cu racirea mai mari.

si asta ne aduce la o alta problema pe care as dori sa o discutam: racirea pe timp de vara. I"ll let u know when it comes to it
Buna,
Este relativ normal sa nu-ti dea nimeni,ma refer la firme,detalii tehnice pentru plansheul tau incalzit.Ceea ce ar trebui sa inteleaga toata lumea este ca un asemenea deviz costa timp si deci bani(eu aici unde locuiesc o fac contra cost,doar bilantzul termic este in jurul a 120€). Sincer sa fiu,azi m-am inscris pe siteul asta,ca multi altii,in cautarea unor date in domeniu',intentionez sa deschid o intreprindere pentru exat motivele pe care le enumerati mai sus si anume lipsa calificarii. Sint uimit de cite lucruri cel putin anapoda sint spuse. Toata lumea isi da cu presupusul si ca tot romanul toti se pricep la toate...Ca un raspuns la intrebarea de mai sus si anume daca plansheul incalzit puate fi daunator sanatatii raspunsul este NU cu o singura exceptie,nu este recomandat celor ce sufera de astm bronshic in rest numai de bine. Agrementul pe care il da o asemenea instalatie nu lasa nici un dubiu dar trebuie ca el sa fie instalat in "spiritul artei" de catre persoane calificate. Instalarea de care va vorbeam va fi in zona Galati-Braila.

#58
bibicu5

bibicu5

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 364
  • Înscris: 20.01.2007

View Postclf67, on Jan 19 2007, 08:16, said:

Salutare la toata lumea!
Sunt inca in faza de proiectare si sunt in dilema cu optiunea pentru sistemul de incalzire.
Initial ma batea gandul sa incerc incalzirea prin pardoseala dar ulterior ca si altii de pe aici am renuntat. Acum tot cautand ceva mai eficient si care sa asigure un comfort mai mare, am gasit sistemul de "incalzire prin plinta". Am inteles ca este un sistem mai nou care nu are dezavantajul incalzirii prin pardoseala, tevile fiind intinse pe perete si acoperite de o plinta de aluminiu sau lemn. Incalzirea se face prin radiatie aceste mini calorifere incalzind peretele incepand de la baza acestuia. Daca stie cineva mai multe despre acest sistem i-as ramane recunoscator daca poate da ceva informatii.

Te-as sfatui sa te intorci la sistemul planseu incalzit,nu are echivalent.

#59
clf67

clf67

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 38
  • Înscris: 19.01.2007

View Postbibicu5, on Jan 20 2007, 22:35, said:

Te-as sfatui sa te intorci la sistemul planseu incalzit,nu are echivalent.
Multumesc pentru sfat! Daca nu as fi in Ro poate ca m-as intoarce la incalzirea in pardoseala, dar... Totusi despre incalzirea prin plinta nu are nimeni nici o informatie decat ca este "extrem" de scumpa? Ma interesau mai multe pareri si d.p.d.v tehnic nu numai financiar.

#60
bibicu5

bibicu5

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 364
  • Înscris: 20.01.2007

View Postpiri, on Jan 20 2007, 11:33, said:

Am montate distribuitoare cu robinet separat pe fiecare calorifer in parte.Tur/retur.
Intrebarea mea este, ce trebuie sa fac sa am un consum mai mic de gaze, ca presupun ca asta e unul din rolurile care il au aceste distribuitoare?
Sa las turul deschis la maxim, iar returul sa fie inchis cam pe la jumate?Robinetii la calorifere sa fie deschisi complet?
Am 2 Centrale Hermann Acquaplus 2SSE + 4 distribuitoare

Ce deosebire este intre un robinet termostatat si un robinet simplu la calorifer?
Nu functioneaza amindoua pe acelasi principiu?, daca il dau la jumate, nu se incalzeste mai putin caloriferul?
Nu ma prea pricep si de instalatori m-am cam saturat sa vina fiecare si sa faca ce vrea el, acuzindu-l pe anteriorul...

Nu ma puneti sa citesc 130 de pagini la centrale ca efectiv nu am timp.
Daca tot e forum, nu strica 2,3 rinduri actualizate.
Salut dom' Piri

Asa cum i-ti raspundea si amicul nostru imediat dupa postarea ta primul lucru de facut este sa reduci pierderile sau altfel spus sa izolezi tot ce trebuie izolat.Am sa dau un sfat tuturor celor ce incearca sa faca economii,stiu,este impotriva meseriei mele dar rolul unui instalator este mai intii de toate de a va informa corect despre ceea ce ar trebui sa faceti: inainte de a calcula necesarul de putere pentru suprafata sau volum(daca se depaseste standardul de 2.5M inaltime calculul nu este acelasi) trebuie sa izolati peretii,ferestrele si podul(40% de pierderi se duc prin pod,daca locuiti la casa).Nu va lasati inselati de cei ce va propun izolatie "subtire cu foi de aluminium",pentru cultura generala a tuturor e bine de stiut ca cel mai bun izolant ramine...AERUL,din acest motiv ferestrele PVC sau ALU sint duble,aerul dintre ele este izolant sau ma rog,gazul inrodus.Banda metalica ce se vede intre foile de geam aste doar pentru a elimina umiditatea si a evita aburirea.Deci,revenind la problema ta izolatia este prima masura.Nu-mi imaginez ce fel de distribuitoare ai tu(probabil distributie in "caracatita"prin planseu)dar daca ai si robineti la distributie atunci la radiatoare ce mai ai? Daca este ceea ce banuiesc dupa descrierea ta atunci individul ti-a vindut distribuitoare de plansheu incalzit.Sistemul de distributie in "caracatita" este pentru incepatori,debitul este constant in toate radiatoarele si instalatia trebuie echilibrata de cineva care se pricepe(poti sa o faci si tu dar i-ti trebuiesc 2 termometre pentru fiecare radiator in parte,unul pe tur si altul pe retur,pui centrala la 55° depart,deschizi robinetele la maxim(scoti capetele termostatice),inchizi retururile la toate radiatoarele si incepi masuratoarea de la radiatorul cel mai indepartat  luind-o spre centrala. Diferenta intre tur si retur trebuie sa fie undeva in jurul la 15°C.Ca sa modifici temperatura de care vorbeam deschisi returirile numarind de cite ori invirti cheia(deobicei imbus).Ce suprafata ai de ai instalat doua centrale? Inca ceva,sper ca nu ai la toate radiatoarele capate termostatice ca marea majoritate de centralele nu sint echipate de supape diferentiale.
O intrebare perso':de unde nick-ul asta "Piri" ? Mie i-mi spune ceva,eu sint de loc din Macin-Tulcea(un orasel la 12km peste dunare de Braila)si este acolo un restaurant si o bacanie "La Piri",numele familiei care detinea probabil constructiile in perioada de inaintea comunismului.
Sper sa gasesti raspuns la intrebarile tale in mesajul meu.
@+bibicu5

#61
bibicu5

bibicu5

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 364
  • Înscris: 20.01.2007

View Postclf67, on Jan 21 2007, 11:35, said:

Multumesc pentru sfat! Daca nu as fi in Ro poate ca m-as intoarce la incalzirea in pardoseala, dar... Totusi despre incalzirea prin plinta nu are nimeni nici o informatie decat ca este "extrem" de scumpa? Ma interesau mai multe pareri si d.p.d.v tehnic nu numai financiar.

Acest sistem de incalzire este folosit mai ales pentru incaperi cu o suprafata vitrta(geamuri mari)sali de conferinta,scoli,functioneaza exact ca un sistem cu radiatoare dar nu ocupa acelasi loc pe perete.Sint convins ca vei gasi date tehnice pe net,cauta fabricantii...care in general i-ti promit cite'n luna si'n stele. Iata o adresa de site in franceza,ai acolo tot ceea ce vrei,date tehnice,preturi,foto,etc.Poti sa le trimiti chiar si planul casei tale sa-ti faca bilant termic(cu conditia sa trimiti si 35€...care i-ti sint rambursati daca pui sistemul lor).      http://www.best-boar...e.com/start.htm
Unde stai in Ro?

Edited by bibicu5, 21 January 2007 - 13:43.


#62
piri

piri

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 399
  • Înscris: 19.11.2006
@+bibicu5
Pai casa este bine izolata, nu exista curenti de aer care sa i simti nici cind este vint puternic.
Suprafata este de aprox.700m2.Am mers pe 2 centrale, pentru a reduce consumul, centralele fiind repartizate pe 2 zone.O zona in care stau permanent si o alta zona(garaj, subsol, dormitor oaspeti...) in care sa mearga pe minim iarna centrala.Le am legat in asa fel incit cind fac dus sau baie sa nu se raceasca caloriferele in zona permanenta.Dsitribuitoarele sint din alea incastrate in perete, am sa pun o poza.
Nu toate caloriferele au robineti termostatati.Nu ma pling ca am pierderi, vroiam sa stiu daca mai pot sa scad consumul cu distribuitoarele astea, ca sint 4 buc.
piri este porecla...e o poveste mai lunga.

Attached Files


Edited by piri, 21 January 2007 - 15:55.


#63
piri

piri

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 399
  • Înscris: 19.11.2006
La o temperatura de -8C afara, centrala o pun la un sfert si in casa se fac intre 24-27C, depinde de incapere.

#64
buitrago

buitrago

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 36
  • Înscris: 21.01.2007
buna ziua! sunt nou pe-aici si nu stiu daca voi reusii sa postez ceva pe-aici
am o intrebare pt constructorii de pe forum (evergreen, zen, cristef75,x-plane etc)
in ce consta organizarea de santier( punct cu punct) si cat dracului costa in cazul in care voi lucra cu o firma?

#65
zen

zen

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,952
  • Înscris: 18.03.2005

View Postbuitrago, on Jan 21 2007, 17:00, said:

buna ziua! sunt nou pe-aici si nu stiu daca voi reusii sa postez ceva pe-aici
am o intrebare pt constructorii de pe forum (evergreen, zen, cristef75,x-plane etc)
in ce consta organizarea de santier( punct cu punct) si cat dracului costa in cazul in care voi lucra cu o firma?

in mod normal, la lucrarea respectiva, trebuie adusa o baraca si se consuma apa, curent , incalzire.
toate astea fie le plateste benficiarul, fie sunt incluse in organizarea de santier.
de regula, e procent din valoarea lucrarii.

daca lucrezi cu o fima mica, platesti tu curentul din contorul provizoriu(se numeste contor pt organizare de santier, apropo), apa si, daca e nevoie, gazul.

daca e firma mare, ei vor veni cu tabloul lor, cu subcontorizare.

poate varia, intre 1000 si 3000 sau mai mult, functie de dimensiunea si durata lucrarii.

#66
danb1974

danb1974

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 409
  • Înscris: 28.04.2006
La ce setare de temperatura e mai eficienta o centrala termica (cazul concret e un vaillant turbo de 24)?

In manual da un desen cu trei pozitii functie de temperatura exterioara si nu recomanda pozitii peste cca. 3/4 din cite poate centrala.

Pe de alta parte mai multa lume zice ca randamentul dat in reclama e la putere maxima.

PS: vaillanturile astea sint "made in germany for eastern europe", ca numai calitate germana nu vad prin ea?

#67
buitrago

buitrago

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 36
  • Înscris: 21.01.2007

View Postzen, on Jan 21 2007, 17:04, said:

in mod normal, la lucrarea respectiva, trebuie adusa o baraca si se consuma apa, curent , incalzire.
toate astea fie le plateste benficiarul, fie sunt incluse in organizarea de santier.
de regula, e procent din valoarea lucrarii.

daca lucrezi cu o fima mica, platesti tu curentul din contorul provizoriu(se numeste contor pt organizare de santier, apropo), apa si, daca e nevoie, gazul.

daca e firma mare, ei vor veni cu tabloul lor, cu subcontorizare.

poate varia, intre 1000 si 3000 sau mai mult, functie de dimensiunea si durata lucrarii.

multum zen!
o alta intrebare!
o sa trebuiasca sa incep constructia casei in luna martie cel tarziu. m-am gandit ca cel mai bine este sa gasesc si constructorul si arhitectul in acelasi timp pentru a-i pune fata in fata sa-si dea fiecare cu parerea ce si cum , ce este mai bine. Arhitectilor le place foarte mult in proiectele pe care le fac , sa faca tot felul de arcuri de cerc cu compasul si multe alte minunatii care-ar face ca lucrarea respectiva sa dureze si sa coste mai mult. Tocmai de-aia m-am gandit ca ar fi bine sa ne consultam toti 3 fata-n fata si sa ajungem la un numitor comun.  Mi-a fost recomandata o firma de constructii cu care m-am si intalnit. Norocul meu este ca ei se ocupa si de proiectare si obtinera documentatiilor. Ceea ce m-a surprins a fost faptul ca se opun foarte tare  in privinta folosirii termoizolatiei cu polist la si a tiglelor metalice. Mi-au propus zidaria de 38 poroterm si tigla. ce spuneti? pretul de 215 /metru patrat casa la rosu plus proiect si documentatiile necesare este un pret acceptabil? casa o sa fie un p+m  cu 100mp amprenta

#68
piri

piri

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 399
  • Înscris: 19.11.2006
...in orice fel de situaite pune un diriginte de santier, scoti banii pe el garantat.

#69
Dana_H

Dana_H

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,264
  • Înscris: 27.11.2005
Doua observatii:

- ca sa incepi constructia in martie, trebuie sa ai mai intai autorizatia. Inainte de autorizatie, trebuie sa ai proiectul. Nu stiu unde dorestis a construiesti, dar obtinerea autorizatiei de constructie dureaza (teoretic) 30 zile. Daca iti faci socoteala, rezulta ca la ora asta ar fi trebuit sa ai deja proiectul aproape gata.
- inainte de a pune arhitectul fata in fata cu constructorul, te-ai gandit tu cum vrei sa arate casa ? Mi se pare pierdere de vreme sa faci la inceput niste discutii trilaterale, la urma-urmei nici arhitectul, nici constructorul nu stiu ce-ti trebuie tie. Mai intai discuti tu cu arhitectul i te lamuresti exact ce casa vrei, dupa care faci intalnirile multilaterale.

#70
buitrago

buitrago

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 36
  • Înscris: 21.01.2007

View PostDana_H, on Jan 21 2007, 18:22, said:

Doua observatii:

- ca sa incepi constructia in martie, trebuie sa ai mai intai autorizatia. Inainte de autorizatie, trebuie sa ai proiectul. Nu stiu unde dorestis a construiesti, dar obtinerea autorizatiei de constructie dureaza (teoretic) 30 zile. Daca iti faci socoteala, rezulta ca la ora asta ar fi trebuit sa ai deja proiectul aproape gata.
- inainte de a pune arhitectul fata in fata cu constructorul, te-ai gandit tu cum vrei sa arate casa ? Mi se pare pierdere de vreme sa faci la inceput niste discutii trilaterale, la urma-urmei nici arhitectul, nici constructorul nu stiu ce-ti trebuie tie. Mai intai discuti tu cu arhitectul i te lamuresti exact ce casa vrei, dupa care faci intalnirile multilaterale.

din proiectele pe care mi le-a prezentat arhitectul lor am ales unul care am crezut eu ca ma reprezinta mai mult. asa ca proiectul,l-as avea. mi-au spus ca sigur pana in martie ei pot rezolva toate documentatiile. intrebarea era daca pretul este  oarecum cel al pietei sau nu. si de ce nu vor sa puna termosisteme sau tigla metalica? mi-au spus ca tigla metalica n-ar pune-o nici la un cotet, calitatile ei fiind mult mai mici decat cele ale tiglei ceramice

#71
X-plane

X-plane

    ANTICOMUNIST.

  • Grup: Validating
  • Posts: 7,838
  • Înscris: 15.03.2006

View Postpiri, on Jan 21 2007, 16:45, said:

@+bibicu5
Pai casa este bine izolata, nu exista curenti de aer care sa i simti nici cind este vint puternic.
Suprafata este de aprox.700m2.Am mers pe 2 centrale, pentru a reduce consumul, centralele fiind repartizate pe 2 zone.O zona in care stau permanent si o alta zona(garaj, subsol, dormitor oaspeti...) in care sa mearga pe minim iarna centrala.Le am legat in asa fel incit cind fac dus sau baie sa nu se raceasca caloriferele in zona permanenta.Dsitribuitoarele sint din alea incastrate in perete, am sa pun o poza.
Nu toate caloriferele au robineti termostatati.Nu ma pling ca am pierderi, vroiam sa stiu daca mai pot sa scad consumul cu distribuitoarele astea, ca sint 4 buc.
piri este porecla...e o poveste mai lunga.


Spune si ce consum ai, poate e perfect normal si atunci nu vad cum ai puatea scade consumul la acelasi confort.



View Postbuitrago, on Jan 21 2007, 19:16, said:

multum zen!
o alta intrebare!
o sa trebuiasca sa incep constructia casei in luna martie cel tarziu. m-am gandit ca cel mai bine este sa gasesc si constructorul si arhitectul in acelasi timp pentru a-i pune fata in fata sa-si dea fiecare cu parerea ce si cum , ce este mai bine. Arhitectilor le place foarte mult in proiectele pe care le fac , sa faca tot felul de arcuri de cerc cu compasul si multe alte minunatii care-ar face ca lucrarea respectiva sa dureze si sa coste mai mult. Tocmai de-aia m-am gandit ca ar fi bine sa ne consultam toti 3 fata-n fata si sa ajungem la un numitor comun.  Mi-a fost recomandata o firma de constructii cu care m-am si intalnit. Norocul meu este ca ei se ocupa si de proiectare si obtinera documentatiilor. Ceea ce m-a surprins a fost faptul ca se opun foarte tare  in privinta folosirii termoizolatiei cu polist la si a tiglelor metalice. Mi-au propus zidaria de 38 poroterm si tigla. ce spuneti? pretul de 215 /metru patrat casa la rosu plus proiect si documentatiile necesare este un pret acceptabil? casa o sa fie un p+m  cu 100mp amprenta

Ca sa incepi constructia in martie trebuie sai:
1. Proiectul facut, nu doar schitele pe care le-ai vazut la arhitect ci proiectul intreg cu rezistenta, instalatii, ect, dimensionate toate in functie de terenul pe care-l ai, orientarea fata de punctele cardinale, STUDIUL GEOTEHNIC, etc. Adica munca si timp.
2. Ai nevoie de avize, intre 2 si 10-12 depinde unde vei construi.
3. Dupa avize, ai nevoie de autorizatie
4. Dupa autorizatie ai nevoie de un constructor. Nimeni nu va semna un contract fara ca sa ai autorizatia.

#72
piri

piri

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 399
  • Înscris: 19.11.2006

View PostX-plane, on Jan 21 2007, 19:09, said:

Spune si ce consum ai, poate e perfect normal si atunci nu vad cum ai puatea scade consumul la acelasi confort.

Cu iarna asta blinda pe care o avem in Bucuresti, ziua las o centrala pe minim si noaptea la un sfert.Cealalta centrala este in proportie de 90% oprita si in rest e pe minim.In rest confortul pt. 2 persoane nimic special...o mincare, un dus......Suparafata incalzita de centrala 1 este in jur de 400mp.
Consum 1000Nmc/luna.

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate