Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Problema activare Xbox live gold ...

Fluierat Astra H 1.9 CDTI

Excel - Intrebare referitoare la ...
 Caut dentist care sa pune plombe ...

Grinzi suspendate

BluRay Player 4k

Calorifer
 Dovada talon

Denumire Club de Noapte

Știri legate de Stația ...

Sfat achizitie componente
 Locul unde se salveaza jocurile

Analizator antena Ringexpert

Spionul - The Spy (2019)

Versuri melodie
 

Chestionar Auto ( incepator :) )

- - - - -
  • Please log in to reply
12 replies to this topic

#1
Serban_Clauss

Serban_Clauss

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 28
  • Înscris: 29.04.2007
Salutare
pt inceput tin sa precizez ca sunt incepator in VB (mai exact am invatat cate ceva despre VB 6.0)

Am un mic proiect pe care il fac pentru atestatul la informatica(sunt elev).
Mai exact vreau sa fac un programel care joaca rolul de Chestionar Auto.

Fereastra cu chestionarul o sa aiba 26 de frame-uri, fiecare continand 1 intrebare si 4 variante raspuns si cum,bineinteles, toate controalele astea nu incap intr-o fereastra cat ecranul, am mai introdus si un scroll vertical in ecuatie.

INSA, problema de care am dat recent e ca nu imi este permis sa pun atatea frame-uri pe o forma, eroarea fiind de OVERFLOW

Ce as putea sa fac in cazul acesta ?

Mersi anticipat

Edited by Serban_Clauss, 02 May 2007 - 19:49.


#2
ionut_y

ionut_y

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 836
  • Înscris: 21.06.2005

View PostSerban_Clauss, on May 2 2007, 19:43, said:

Salutare
pt inceput tin sa precizez ca sunt incepator in VB (mai exact am invatat cate ceva despre VB 6.0)

Am un mic proiect pe care il fac pentru atestatul la informatica(sunt elev).
Mai exact vreau sa fac un programel care joaca rolul de Chestionar Auto.

Fereastra cu chestionarul o sa aiba 26 de frame-uri, fiecare continand 1 intrebare si 4 variante raspuns si cum,bineinteles, toate controalele astea nu incap intr-o fereastra cat ecranul, am mai introdus si un scroll vertical in ecuatie.

INSA, problema de care am dat recent e ca nu imi este permis sa pun atatea frame-uri pe o forma, eroarea fiind de OVERFLOW

Ce as putea sa fac in cazul acesta ?

Mersi anticipat


Exita o limita a numarului de controle pe o forma.Foloseste array-uri de controale, un array va fi "numarat" ca un singur control,indiferent de nr de elemente.

#3
Serban_Clauss

Serban_Clauss

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 28
  • Înscris: 29.04.2007
aaa.... am uitat sa precizez ca am facut  asta deja

toate controalele sunt bagate in array-uri.
practic, am creeat primul frame dupa care le-am creeat si pe restul cu un for

daca va ajuta am atasat si codul respectiv
    Attached File  Form2.rar   1.05K   57 downloads

#4
ionut_y

ionut_y

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 836
  • Înscris: 21.06.2005

View PostSerban_Clauss, on May 3 2007, 09:02, said:

aaa.... am uitat sa precizez ca am facut  asta deja

toate controalele sunt bagate in array-uri.
practic, am creeat primul frame dupa care le-am creeat si pe restul cu un for

daca va ajuta am atasat si codul respectiv
    Attachment Form2.rar

problema nu este la nr de controale ci la .top -ul  fiecarui frame.
O rezolvare simpla ... mai strange putin acel frame,cu .height=1455 merge.
Sigur mai este si o alta rezolvare.

Edited by ionut_y, 03 May 2007 - 11:16.


#5
Serban_Clauss

Serban_Clauss

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 28
  • Înscris: 29.04.2007

View Postionut_y, on May 3 2007, 11:16, said:

problema nu este la nr de controale ci la .top -ul  fiecarui frame.
O rezolvare simpla ... mai strange putin acel frame,cu .height=1455 merge.
Sigur mai este si o alta rezolvare.

Din pacate nu merge...nu uita ca ar trebui sa incarc 26 de frame-uri de genul acesta

Ma gandeam ca o alta solutie ar fi sa incarc 2-3 la inceput si apoi sa schimb datele din ele succesiv,pe masura ce misc scroll-ul.
Totushi...cred ca ma complic cam mult... ;)

Daca aveti o idee simpla si faina pls spuneti-mi shi mie...
eu deocamdata mai stau putin pe bara, desi mai am vro 2 zile la dispozitie

#6
ionut_y

ionut_y

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 836
  • Înscris: 21.06.2005

View PostSerban_Clauss, on May 3 2007, 17:48, said:

Din pacate nu merge...nu uita ca ar trebui sa incarc 26 de frame-uri de genul acesta

Ma gandeam ca o alta solutie ar fi sa incarc 2-3 la inceput si apoi sa schimb datele din ele succesiv,pe masura ce misc scroll-ul.
Totushi...cred ca ma complic cam mult... ;)

Daca aveti o idee simpla si faina pls spuneti-mi shi mie...
eu deocamdata mai stau putin pe bara, desi mai am vro 2 zile la dispozitie


variabila  iTop  este Integer si depaseste 32000 aste este eroarea fa-o de tip Long

Dim iTop As Long

#7
B3aT

B3aT

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 749
  • Înscris: 02.03.2005

View PostSerban_Clauss, on May 2 2007, 20:43, said:

Fereastra cu chestionarul o sa aiba 26 de frame-uri, fiecare continand 1 intrebare si 4 variante raspuns si cum,bineinteles, toate controalele astea nu incap intr-o fereastra cat ecranul, am mai introdus si un scroll vertical in ecuatie.
E cam radical , incearca sa faci un fisier txt sau mai simplu o baza de date acces (e usor) cu raspunsurile si sa folosesti doar o singura fereastra (cu continut dinamic).

#8
Serban_Clauss

Serban_Clauss

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 28
  • Înscris: 29.04.2007

View PostB3aT, on May 3 2007, 21:43, said:

E cam radical , incearca sa faci un fisier txt sau mai simplu o baza de date acces (e usor) cu raspunsurile si sa folosesti doar o singura fereastra (cu continut dinamic).

Pei oricum asta urma sa fac, pentru ca am de gand sa pun mai multe chestionare, din care sa pot sa-mi aleg pe care sa-l fac.
Iar datele o sa le pun intr-un fisier text si le incarc in forma cand am nevoie.

Din pacate am dat de 'mica' asta problema...
...iar solutia in care sa folosesc o forma cu o singura intrebare si sa ma plimb printre intebari cu 2 butoane nu-mi surade(nici ca user nu mi-ar placea sa vad asta..)

#9
Serban_Clauss

Serban_Clauss

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 28
  • Înscris: 29.04.2007

View Postionut_y, on May 3 2007, 18:36, said:

variabila  iTop  este Integer si depaseste 32000 aste este eroarea fa-o de tip Long

Dim iTop As Long

Mersi mult :)

Aku k am rezolvat problema asta trebuie sa fiu sincer cu mine si cu voi... nu-mi place cum arata fereastra aia...nu se mai termina :))

Cred ca o sa optez pana la urma la solutia cu 1 sg intrebare pe forma

Cam atat deocamdata...o sa va tin la curent cu ce mai fac in programelul ala si cu problemele care mai apar

ms

Edited by Serban_Clauss, 05 May 2007 - 10:20.


#10
freshmeat

freshmeat

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 113
  • Înscris: 10.04.2007

View PostSerban_Clauss, on May 5 2007, 14:38, said:

Mersi mult :)

Aku k am rezolvat problema asta trebuie sa fiu sincer cu mine si cu voi... nu-mi place cum arata fereastra aia...nu se mai termina :))

Cred ca o sa optez pana la urma la solutia cu 1 sg intrebare pe forma

Cam atat deocamdata...o sa va tin la curent cu ce mai fac in programelul ala si cu problemele care mai apar

ms

cel mai bine faci o baza de date  gen   "ini"

[chest1]
intr1="ce....?"
intr2="....

[chest2]

intr1="...


etc ...






bafta ! B)

#11
freshmeat

freshmeat

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 113
  • Înscris: 10.04.2007

View Postfreshmeat, on May 9 2007, 19:53, said:

cel mai bine faci o baza de date  gen   "ini"

[chest1]
intr1="ce....?"
intr2="....

[chest2]

intr1="...
etc ...


si raspunsurile la fel  ..
pt mai multa sec encryptezi si tu baza de date ..

bafta ! B)


#12
freshmeat

freshmeat

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 113
  • Înscris: 10.04.2007
poftim si codul   B)


il folosesti in 'modul'  (.bas)  :D

Function ReadINI(Section, KeyName, filename As String) As String

	Dim sRet As String
	sRet = String(255, Chr(0))
	ReadINI = Left(sRet, GetPrivateProfileString(Section, ByVal KeyName, "", sRet, Len(sRet), filename))
End Function


Function writeini(sSection As String, sKeyName As String, sNewString As String, sFileName) As Integer

	Dim r
	r = WritePrivateProfileString(sSection, sKeyName, sNewString, sFileName)
End Function

Edited by freshmeat, 10 May 2007 - 15:28.


#13
Serban_Clauss

Serban_Clauss

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 28
  • Înscris: 29.04.2007
salutare... am promis k o sa va arat si ce-a iesit

in cele din urma am optat pt varianta cu o sg intrebare / fereastra
eu unul sunt multumit de ce a iesit  ... sper sa va placa si voua

10x again for help


see u again la o alta discutie Attached File  chestionar_auto__VB_.rar   205.9K   48 downloads

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate