Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Problema tensiune Generator Ford ...

Protejare sunca

Honor 70
 Probleme arzator Ferroli SUN P7

Recomandare telefon in jur de 150...

Întrebare despre banda de derulare

Atlantic Money
 Ska-nk - Arata-i c-o iu…

Nu mi-au iesit analizele chiar ok.

Hub Macbook Air M1 - 144hz HDMI

Pendulul Foucault
 Golf 4 probleme difuzoare

Telecomanda StarLight

Bios nu recunoaste HDD si nu boot...

Caști audio noise cancelling
 

DVI vs ANALOG

- - - - -
  • Please log in to reply
30 replies to this topic

#19
5inci

5inci

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 354
  • Înscris: 12.09.2007
intradevar are un vecin un wide BENQ de 22" si nu are treaba in jocuri sau altceva.Stie cineva sa imi raspunda la intrebarea de mai sus

#20
adicted69

adicted69

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 602
  • Înscris: 19.03.2008

View Post5inci, on Mar 24 2009, 19:53, said:

Salut.Am si eu nevoie de ajutorul vostru.In primul rand am un tv LCD HD Ready de 82cm nu are intrare de PC (VGA) si am apelat la un DVI 2 HDMI,l-am conectat dar nu pot seta rezolutia lui nativa de 1366x768 imi seteaza el automat pt Hd ready sau pt full HD :(.Am incercat cu diferite programe sa ii dau rezolutia lui dar nu merge.Sunt curios daca are ceva da nu il folosesc la rezolutia lui nativa ,vreau sa va spun ca nu il folosesc pe post de monitor doar cand ma uit la filme atata tot,in mod normal folosesc monitorul un CRT de 14".
Daca ma uit la un film Blue-Ray sau hd  ready (cred ca sunt la fel 720p) si LCD nu e setat pe rezolutia lui nativa filmul se vede altfel ?

din cate stiu eu HD Ready =1366x768, iar Full HD =1920×1080.

#21
anonimus001

anonimus001

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 204
  • Înscris: 28.01.2007
Eu am facut un experiment.
am o placa video ce suporta HDMI
am un TV LCD DE 66cm diagonala,
cu mufa HDMI cu suport 1080p input (digitala)
si cu mufa RGB (analogic)
la placa video am un convertor DVI - HDMI,
Am luat un cablu, HDMI, in ambele capete.
am conectat toate, sa vad cum o sa se vada pe TV LCD de 66 de cm (ca,.. tot digital e si televizorul ).
Cand sa pun se vedea mai prost decat mufa RGB care o testasem inainte.
se vedea imaginea stearsa, am incercat sa maresc dpi sa maresc marimea icon-urilor. si sa mai redresat.

ati intalnit asa ceva? daca da cum ati facut sa obtineti vizionarea unui film Full HD intro asemenea situatie?
Tin sa precizez ca era un experiment, eu folosesc un LG flatron w2241s .

#22
5inci

5inci

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 354
  • Înscris: 12.09.2007

View Postadicted69, on Mar 25 2009, 08:55, said:

din cate stiu eu HD Ready =1366x768, iar Full HD =1920×1080.
hd ready are 1280 x 720....dar sunt tv lcd care au mai mult un pic deci tot hd ready e.dar eu nu pot pune rezolutia lui nativa.Intrebarea mea e daca las  1280 x 720 cand bag un film care sa zic e 1366x768 se vede asa sau se vede la rezolutia care o accepta placa video de 1280x720

#23
kappa_man84

kappa_man84

    Fiord

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,209
  • Înscris: 15.02.2007
anonimus, la mine pe un LCD de 82 diferenta e ca de la cer la pamant intre HDMI-HDMI si analogic...am testat Earth-ul,lacrima nu alta. :)

#24
anonimus001

anonimus001

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 204
  • Înscris: 28.01.2007

View Postkappa_man84, on Mar 25 2009, 12:06, said:

anonimus, la mine pe un LCD de 82 diferenta e ca de la cer la pamant intre HDMI-HDMI si analogic...am testat Earth-ul,lacrima nu alta. :)
deci sustii HDMI ?
eu am fost dezamagit de desktop
mc. mai linistit.

Edited by anonimus001, 25 March 2009 - 17:22.


#25
elektron1

elektron1

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 60
  • Înscris: 01.11.2010
am o nelamurire: la mine nu suporta filme blurayrip 1080p pe un monitor cu adaptor VGA la DVI (e un samsung 1920 pe 1080 dar cu mufa vga) placa video are numai dvi e un 7800GTX, care sa fie cauza? nu merge 1080p cu VGA sau nu suporta alceva din sistem? o merge cu un monitor pe DVI ?

#26
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 64,068
  • Înscris: 15.06.2004
Cum adica nu suporta? Ce iti zice ? Procesorul tau e suficient de puternic sa redea ?

Edited by eiffel, 04 November 2010 - 10:01.


#27
neobluenet

neobluenet

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 488
  • Înscris: 13.08.2004

View Postelektron1, on 4th November 2010, 08:40, said:

am o nelamurire: la mine nu suporta filme blurayrip 1080p pe un monitor cu adaptor VGA la DVI (e un samsung 1920 pe 1080 dar cu mufa vga) placa video are numai dvi e un 7800GTX, care sa fie cauza? nu merge 1080p cu VGA sau nu suporta alceva din sistem? o merge cu un monitor pe DVI ?
HDMI nu ai la tv? Eu asa l-as lega pentru ca la transformari din analogic in digital si inapoi se pierde din calitate (apare acel zgomot de cuantizare).

Acum o explicatie despre HDMI, DVI si Analogic:

DVI = Analogic (pinii aia multi de pe mufa) + Digital (pinii aia putini de pe mufa)
HDMI= DVI - Analogic + Audio

De-asta se poate pune adaptor la DVI pentru HDMI si pentru VGA.

#28
sly79

sly79

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 351
  • Înscris: 08.06.2010
Eu mi-am cumparat de curand un monitor PHILIPS 220E1SB full-hd si are doar conector D-sub ( VGA ), din considerente economice  si din graba de a cumpara in momentul acela nu mi-am permis ceva mai bun ( cu conector DVI sau HDMI ). mentionez ca am verificat toate monitoarele de la celelalte firme expuse in magazin ( inca vreo 4-5 marci ) si toate aveau doar  conector D-sub . de altfel mai detin un LCD TV diagonala 81 cm aceeasi marca dar doar 1366x768 care are doar intrare scart si HDMI  pe care l-am avut conectat la PC ( prin HDMI ) si pot sa spun ca diferentele intre calitatea si claritatea imaginii( intre monitor si tv ) nu exista decat prin prisma rezolutiei ( dimensiune pixel ) . pe amandoaua am vizionat atat filme 720p cat si 1080p.
singura problema a fost cand am instalat NFS MW si nu am putut ( pe monitor ) sa aleg rezolutia mai mare de 1280x1024 si sincer imaginea era foarte distorsionata.

Concluzia care am tras-o eu este ca nu exista diferente intre HDMI, DVI si D-sub

#29
elektron1

elektron1

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 60
  • Înscris: 01.11.2010
procesorul e pentium D  la 3,4 Ghz , video 7800GTX,    intrerupe imaginea ca si cum se blocheaza si uneori apare niste patrate albe ca niste pixeli mari peste imagine si iar se blocheaza , e din procesor sau din cauza ca e monitorul pe vga?

Attached Files


Edited by elektron1, 04 November 2010 - 15:48.


#30
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 64,068
  • Înscris: 15.06.2004
Ptr 1080p e ok un pentium 4 la 3,2 GHz. Al tau e peste deci ar trebui sa mearga.
Ma gandesc mai curand la  o problema cu placa video sau cu driverele ei.
Nu e de la monitor.
Eu cu un 6150 integrat pe VGA imi merge perfect in 1080p.

Quote

Acum o explicatie despre HDMI, DVI si Analogic:

DVI = Analogic (pinii aia multi de pe mufa) + Digital (pinii aia putini de pe mufa)
HDMI= DVI - Analogic + Audio
E putin mai complicat, sau chiar pe dos - http://en.wikipedia....isual_Interface

#31
Romeo_NT

Romeo_NT

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 818
  • Înscris: 11.01.2007
Imi apar niste dungi pe monitorul LCD,exact ca in cazul unui cablu coaxial pentru TV,care e ecranat prost. Am observat ca dungile se intensifica mai mult sau mai putin,corelat cu gradul de incarcare a procesorului.
In momentul actual,conexiunea LCD-PC se face prin conector D-SUB (monitorul are doar asa). Placa video are si iesire DVI. Credeti ca daca voi folosi un adaptor,in asa fel incat sa profit de iesirea digitala a placii video,voi scapa de problema cu dungile?
Multumesc.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate