Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Momentul Aprilie 1964

A fost lansat Ubuntu 24.04 LTS

Free streaming SkyShowtime de la ...

Skoda Fabia 1.0 TSI (110 CP)- 19 ...
 Mezina familiei, Merida BigNine

The Tattooist of Auschwitz (2024)

Se poate recupera numar de telefo...

Upgrade de la MacBook Pro M1 cu 8...
 Ce tip de monitor am nevoie pt of...

Resoftare camera supraveghere

Laptop Gaming

Cu ce va aparati de cainii agresi...
 Nu imi platiti coletul cu cardul ...

Exista vreun plan de terorizare p...

Schimbare adresa DNS IPv4 pe rout...

Recomandare Barebone
 

Cresterea Lamaiului (sau alte citrice)

* * * * * 1 votes
  • Please log in to reply
1401 replies to this topic

#1369
miki74

miki74

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,046
  • Înscris: 20.11.2007

View Postvallycu, on 03 septembrie 2020 - 05:38, said:

Am citit în primăvara tot forumul, (....) și de aceea am intrebat😁.
Faini rău copăceii, in ce zona ii cultivați?
În forum găsești multe informații corecte. E bine că ai întrebat, dar trebuia să filtrezi răspunsurile prin prisma informațiilor citite.
Nu sunt sigur care e problema ta, dar suspectez un colaps al mezofilelor. Poate fi și o carență de zinc, dar se întâmplă mai rar. Mai există o șansă minusculă: - început de probleme la asimilarea magneziului, însă apare doar dacă apa are potențialul de hidrogen scăzut, in general sub 5,8. Apropos de Ph, plantele nu „beau” turbă, iar turba simplă nu e substratul ideal pentru citrice.

Plantele le cresc în Dâmbovița, prin corespondență, adică trec pe acolo la 1-2 săptămâni. Evoluție la mandarinul și portocalii din postarea anterioară, la mai puțin de 5 luni de la schimbarea parțială a substratului -  poze de azi.

Attached Files



#1370
vallycu

vallycu

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 7
  • Înscris: 12.02.2012

View Postmiki74, on 03 septembrie 2020 - 21:19, said:


. Apropos de Ph, plantele nu Ăą€ŸbeauĂą€ turbă, iar turba simplă nu e substratul ideal pentru citrice.

Clementinul l-am pus Ăźntr-un ghiveci puțin mai mare, am dat jos cam o treime din pămĂąntul din jurul rădăcinilor și l am amestecat cu turba roșie  apoi am completat cu el locul rămas liber din noul ghiveci.
  Sunt și 2-3 frunze care stau mai strânse...am mai atașat câteva poze poate sunt mai relevante

Attached Files


Edited by vallycu, 07 September 2020 - 12:23.


#1371
stefid3

stefid3

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 25
  • Înscris: 21.01.2012
Parthenolecanium corni - paduchele testos, cosenile

I. CURATARE MECANICA:
  1. iei un lighean cu apa cu clabuci de sapun de casa SAU 5% spirt medicinal pus in apa si cu o carpa inmuiata (servetele demachiante bumbac) si stoarsa stergi frunzele pe fata si pe spate cat poti de bine luandu-le jos aceste insecte,aceste carapace, apoi continui cu ramurile,te uiti mai ales spre varfurile lor si iei usor si bine toate astea,speli repetat carpa la robinet,vii si o inmoi iar in sapun cu apa si tot asa (sau foloseste o oala si schimbi apa dupa fiecare creanga spalata, ca sa nu risti sa pui din nou oauale/paduchii testos inapoi pe frunze/ramuri, de fiecare data adaugi 5% alcool/spirt in apa noua pusa). Eu mi-am pierdut o jumatate de zi facand asta,cu multa rabdare,anul trecut.
  (ALTERNATIVA folosesti servetele demachiante din bumbac si iti iei o oala in care o clatesti in apa dupa fiecare frunza curatata, apa se schimba din cand in cand ca sa nu imprastii oua/larve etc)

II. STROPIRE INSECTICID NATURAL

  1. SAPUN - emulsie de sapun de casa in apa
  2. Feriga - infuzie de feriga (insecticid)(de preferat feriga in loc de emulsie de sapun casa),fiindca cu mana nu reusesti sa iei tot.
  3. Alcoolul (tuica/ spirt medicinal) - se stropeste cu pulverizator de plante, combate cu succes paduchii, acarieni si multe altele
   Rubbing alcohol! My hero, worked perfectly to remove cottony cushion scale. No dilution. I just spray it right on the little guys. Or, do a general overall spray of the undersides every once in a while for maintenance.
  4. crizantema salbatica (insecticid puternic)
  5. craite - infuzie de craite (insecticid)
  6. ardei iute (insecticid in combinatie cu ceva de mai sus, in principiu pentru insecte cu corp moale)
  7. Urzica+Coada Calului+Tutun - am fiert 2 kg de apa cu 2 linguri de frunze urzica, 2 linguri de coada calului si cand sa mai racit am pus 2 tigari
  8. Ulei de Neem (pesticid și insecticid natural, substanțele conținute acționează numai asupra sistemului hormonal al insectelor, fiind util contra a sute de dăunători, are un miros greu. Uleiul de neem este renumit pentru proprietățile sale puternic antiparazitare, antibacteriene și insectifuge.
  9. Tutun (+ alcool/spirt +fulgi sapun ) INSECTICID
  10. Citrice /coji de citrice - insecticid - contra afidelor, gandacilor lanosi, fungus gnat, furnicilor etc.

Faci 3 stropiri in 3 zile la rand, lasi o saptamana si repeti 3 stropiri in 3 zile si inca o data. Deci in total 3 saptamani la rand stropesti cate 3 zile la rand
Daca nici dupa asta nu dispar vei stropi cu insecticide chimice de la magazinele de protectia plantelor
=> la mine a fost eficienta ceai de feriga concentrat alternat cu alcool (adica din 3 zile in ziua 1 si 3 stropesti cu feriga, ziua 2 cu alcool)
Si la fiecare saptamana lasata inainte de stropire se curata din nou mecanic. Toate frunzele si tulpina, puncte albe => oua, verifici de-a lungul nervurilor frunzelor si la imbinarea dintre ramuri in special)

View Postvioara09, on 14 martie 2010 - 19:28, said:

Am vazut poza cu „ gandaceii” expusa de < magic-gabi >, cea cu paduchii testosi. Asa ceva, sa stea ingramaditi unul in altul, gen ciorchine, n-am crezut ca este posibil. Cu unul, doi, pe o frunza  m-am mai confruntat si eu. Verificand, rapid plantele, am constat ca sunt in aceeasi situatie. Doar duminica trecuta le-am schimbat ghiveciul, am pulverizat apa pe frunze, neobservand nimic suspect. Sa fie chiar asa de prolifici si sa fie capabili de o asemenea invazie?
Am urmat sfaturile de aici si am spalat fiecare frunza in parte cu o solutie din apa cu sapun. De scapat, am scapat de ei si de solutia lipicioasa pe care o lasau pe frunze. Dar sa repet manevra de fiecare data, mai ales cand s-or dezvota plantele si o sa fie mai multe frunze, nu mi se pare prea imbucuratoare. Speram sa am lamai si mandarini crescuti in regim eco, bio...etc, dar ce sa-i faci !?
S-au facut referiri, aici in topic, la unele insecticide, ex:-Mospilan,-Talstar,-Killtox., intrebarea ar fi -- Care este cel mai indicat ptr. paduchii testosi ?

Multumesc !

Edited by stefid3, 20 November 2020 - 19:08.


#1372
Cristobar

Cristobar

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 19.05.2019
Buna ziua,
am 6 lamii si de curind la 2 au inceput sa se usuce frunzele pe margine si sunt sfarimicioase.Cred ca este o carenta in fier deoarece am facut mai multe hraniri cu ingrasaminte pe baza de NPK dar fara continut de fier.Ma puteti ajuta cu o recomandare de suplimente cu Fier ? Va multumesc si multa sanatate.

#1373
Magarushu

Magarushu

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 19.10.2005
Buna ziua,

Am un var care a avut o problema la lamai cu testosii.
Dupa tratament si-a revenit insa dupa o perioada s-au rasucit frunzele.
Eu am suspectat udare excesiva. Pe frunze nu se observa paraziti.
I-am recomandat sa il mai lase cateva zile fara sa il ude, pamantul deasupra este uscat.
Zice ca dupa "insetare" pare sa isi mai fi revenit usor frunzele dar astea sunt poze de ieri.
Frunzele nu sunt uscate, zonele rasucite nu sunt casante.
Ce parere aveti ?

Multumesc.

Attached Files



#1374
gomez99

gomez99

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,209
  • Înscris: 20.03.2005
La citrice sint multe cauze care pot duce la rasucirea frunzelor. Cind temperaturile sunt scazute sau prea ridicate, unele infestari, cum ar fi paduchii si acarienii si, de asemenea, udarea excesiva.
Poate fi si un atac fungic, in special daca e vorba de un mediu uscat si fara curenti puternici de aer.
As incerca mai intii cu un fungicid pe baza de cupru, cum ar fi Melody WG sau chiar zeama bordeleza. La vreo 10 zile as face un tratament contra acarienilor, cu Nissorun si Milbecknok. Si desugur, reglata udarea. Un dus bun din cind in cind ajuta bine.

#1375
pantsless

pantsless

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 219
  • Înscris: 02.10.2007
Salut!
Am citit destul de mult din topic, dar o sa postez problemele citricelor mele. Am o idee care sunt problemele, dar poate ma insel.
Am 3 citrice, dar le iau pe rand, in postari succesive.

1. Lamaiul
Am cumparat un lamai cu 1-1.5 ani in urma. Avea cateva fructe necoapte. In final, cu greu, s-au copt cateva, pe altele le-am dat jos asa. Foarte bune la gust, nu foarte acre.
- A avut tot felul de probleme: paduchi testosi? (se prindeau de spatele frunzelor, pe nervuri), paianjeni rosii, gasit limax cat degetul mare dupa cca. 6 luni de la achizitie (nu ma intrebati unde era pana atunci..) etc. Ba chiar a avut ca niste... miriapode foarte mici, care ieseau cand udam pamantul. Greu am scapat de aia. Pe scurt l-am rezolvat cu insecticide/fungicide de la fitofarmacie, sub indrumarea vanzatorilor.
- I-au cazut frunzele demult, dar si-a revenit si parea sa-i mearga O.K. Nu a crescut foarte mult in tot timpul asta, dar avea frunzele verzi si parea ca se descurca.
- Acum vreo luna a inceput sa faca flori si fructe pentru prima oara, la mine acasa. Dupa care au inceput sa ii se ingalbeneasca frunzele (dinspre nervuri inspre corpul frunzei) si sa cada. Au ramas doar cateva frunze mai noi, care sunt pe niste ramuri crescute fix aiurea si care in mod normal cred ca ar trebui taiate (imposibil momentan). De asemena, la finalul unei ramuri au crescut niste frunze ciudate: incovoiate si de un verde mai galbui, care par a avea un handicap. Recent, pe aceeasi ramura au mai crescut cateva, tot asa.. bolnavicioase: aproape transparente, subtiri, se dezvolta greu si au un verde galbui.

Conditii:
- Temperatura: tot timpul anului 19-33C.
- Lumina: apartament foarte luminos (etajul 7), camera spre sud-vest, dar pozitia lamaiului nu ii permite soare direct foarte mult timp, mai ales toamna-iarna.
- Umiditate: 40-55%
- Sol: de citrice, dedeman, inteleg ca e foarte prost
- Fertilizare: cam haotic. Luat din comert solutie care se dilueaza in apa. Pentru ca mi s-a bagat in cap sa nu fertilizez prea mult, cred ca nu am fertilizat suficient. Scrie sa diluez la 1L de apa, dar nu scrie CAT sa pun. Ca si cum as uda normal? Nu prea am facut asa, am pus mai putin, restul apa.

Ce banuiesc:
- in perioada de toamna pamantul s-a uscat mai greu, ar trebui sa-l ud mai putin
- fertilizare insuficienta si haotica cu produse proaste
- lipsa fier/magneziu
- sol alcalin (un tester din comert zice 7-8, nu stiu daca sa-l cred)

Ce am inceput sa fac:
- udare mai rara
- fertilizare foliara cu Cropmax (mi s-a spus ca pot pune si la radacina) - am si Amalgerol, citind, pare mai potrivit decat Cropmax acum.
- comandat pamant Vigor Plant pentru Citrice - sa fac un refresh

Ce am in plan - sa cumpar:
- Sare Epsom
- Chelat de Fier
- ingrasamant Universol 23-6-10 (sac de 15 kg, mare risipa, dar vreau ceva bun. O alternativa foarte buna la pachet mai mic?)

Atasez poze din diferite stadii (cu cat mai putine frunze, cu atat mai recente). Spuneti-mi daca fac prostii. Mersi anticipat!

Attached Files

  • Attached File  1.jpg   39.65K   19 downloads
  • Attached File  2.jpg   32.27K   20 downloads
  • Attached File  3.jpg   169.62K   21 downloads
  • Attached File  4.jpg   33.03K   20 downloads
  • Attached File  5.jpg   68.2K   23 downloads
  • Attached File  6.jpg   76.13K   20 downloads
  • Attached File  7.jpg   64.35K   19 downloads
  • Attached File  8.jpg   35.72K   18 downloads
  • Attached File  9.jpg   23.55K   21 downloads
  • Attached File  10.jpg   61.31K   23 downloads


#1376
gomez99

gomez99

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,209
  • Înscris: 20.03.2005
in mare parte ce spui acolo e bine, si ca procedura si ca banuiala.
deci:
- e posibil sa fie [si] umezeala excesiva.
- pare evidenta o carenta de ceva. as folosi mai degraba un ingrasamint NPK cu plusul in zona PK. Azotul sprijina cresterea, dar n-ai nevoie de asa ceva in perioada de iarna. cauta ceva cu un complex de microelemente, poate complet fara NPK, si asteapta veo 2 sapatamini intre aplicari, iarna metabolismul e mai lent. frunzele bolnave nu isi vor reveni in totalitate, dar cele noi vor arata bine.
- bun cropmaxul, dar mai bun primavara la lumina afara si in combinatie cu un ingrasamint. eu folosesc osmocote sau peter profesional.
- n-am folosit nicodata ingrasamint pt citrice, dar nu poate fi o idee rea (decit poate pentru buget :)  )
- si phul are ceva de zis, ideal ar fi sa nu treaca de 6.5, dar eu nu mi-am pus problema asta cit am avut citrice. am o chinezarie ieftina si ma mai uit unoeri la ea, dar nu mi-a dat prin cap sa o verific da spune adevarul. exista si kituri relativ ieftine cu ceva reactivi pentru testat phul, daca tii neaparat, trebuie sa culegi pamintul din 4-5 locuri, sa faci un namol gros, sa il lasi la diluat vreo 2 ceasuri si apoi poti sa masori.

#1377
pantsless

pantsless

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 219
  • Înscris: 02.10.2007

View Postgomez99, on 21 noiembrie 2021 - 12:41, said:

un complex de microelemente, poate complet fara NPK
[...]
- pare evidenta o carenta de ceva. as folosi mai degraba un ingrasamint NPK cu plusul in zona PK. Azotul sprijina cresterea, dar n-ai nevoie de asa ceva in perioada de iarna. cauta ceva cu un complex de microelemente, poate complet fara NPK, si asteapta veo 2 sapatamini intre aplicari, iarna metabolismul e mai lent. frunzele bolnave nu isi vor reveni in totalitate, dar cele noi vor arata bine.
- bun cropmaxul, dar mai bun primavara la lumina afara si in combinatie cu un ingrasamint. eu folosesc osmocote sau peter profesional.
[...]
Sunt destul de sigur ca principala cauza e lipsa unor nutrienti. La fier/magneziu te gandesti?
Cand spui complex cu microelemente la ce te referi mai exact? Imi poti da exemplu un produs?
De asemenea, spuneai de osmocote/peter professional. Am cautat dar nu stiu ce e recomandat pentru citrice (23-6-10 de la Peters, n-am gasit).

Mai degraba, ai o sugestie de cum ar trebui sa arate o ingrijire anuala a unui citric? Suplimente/tratamente regulate.. O mica sinteza.
Stiu ca cer cam mult, dar macar in linii mari. Pentru ca sunt destul de sigur ca nu i-am asigurat tot ce are nevoie. Mai am un mandarin crescut din samburi, si tot cu frunzele usor galbejite e, desi nu ii cad, dar creste "la relanti". Si un Kumquat care pare destul de ok momentan. Nu vreau sa dau gres cu el.

Edited by pantsless, 22 November 2021 - 02:56.


#1378
gomez99

gomez99

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,209
  • Înscris: 20.03.2005
o solutie cu microelemnete ar fi ceva de genul acesta:
https://www.mywuxal....odus/microplant
exista mai multe amestecuri, cel mai important e sa gasesti ceva intr-un recipient mic. e de cautat putin pe net. era odata o firma la bacau care vindea online la recipiente mici.
in principiu primavara as da cu bionat si cropmax de 2-3 ori pina se formeaza fructele.
chiar la scoaterea din casa un ingrasamint npk 20-20-20
si apoi cam odata pe luna ceva gen https://hollandfarmi...r-1030202mgome/
sau un ingrasamint specializat pentru citrice.
ar merge bine schimbarea pamintului cu un amestec de 50% mranita,
la nevoie un amestec de microelemnete cum am pus mai sus. nu trebuie exagerat, nu vrem sa mincam chimicale.
ca si solutii pentru combaterea daunatorilor, mospilan, nissorun si voliam targo. o singura data a fost nevoie sa folosesc dithane, un fungicid.
in zilele foarte calduroase, un dus usor la apus, si pe sub frunze.
eu n-am aplicat retete speciale, l-am tratat pe al meu ca pe orice pom fructifer. l-am dat pentru ca incepuse sa imi fie greu sa il tin iarna in casa.

#1379
Iocan

Iocan

    Tefelist, fan Kövesi

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,784
  • Înscris: 02.06.2006
M-am uitat în diagonală pe poze și am sesizat 2 probleme majore:
-lămîiul ăla, săracu' dă creșteri alungite și de culoare verde deschis pentru că nu are destulă lumină. Ar trebui ținut în cel mai expus loc disponibil. Iar peste iarnă ar trebui să stea undeva la 10-15 grade, într-un loc de asemenea luminos.
-frunzele alea bolnave sînt rezultatul depunerilor de săruri în ghiveci. Îl uzi cu apă necorespunzătoare, calcaroasă și strici pH-ul solului, care trebuie să fie neapărat acid.

#1380
pantsless

pantsless

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 219
  • Înscris: 02.10.2007

View Postgomez99, on 23 noiembrie 2021 - 17:20, said:

o solutie cu microelemnete ar fi ceva de genul acesta:
https://www.mywuxal....odus/microplant
exista mai multe amestecuri, cel mai important e sa gasesti ceva intr-un recipient mic.
Initial voiam sa cumpar doar chelat de fier, deci inteleg ca mai bine iau un complex de elemente. Gasisem asa ceva la un magazin local. Banuiesc ca ar fi ok: https://ogorultau.ro...fa-micro-combi/
Ar trebui sa dau preventiv de cateva ori pe sezon? O sa ma mai documentez.

View Postgomez99, on 23 noiembrie 2021 - 17:20, said:

si apoi cam odata pe luna ceva gen https://hollandfarmi...r-1030202mgome/
sau un ingrasamint specializat pentru citrice.
Vad ca asta e bogat in fosfor si potasiu, favorizeaza fructificarea. Stiu ca danero (membru activ mai demult) folosea un Peters Proffessional 23-6-10, care ar fi mai mult pentru frunze. Le alternezi cumva, sau toata vara dai ingrasamant pentru fructificare? (cu exceptia acelui 20-20-20 pe care il dai la inceput)

Iocan said:

-lămîiul ăla, săracu' dă creșteri alungite și de culoare verde deschis pentru că nu are destulă lumină. Ar trebui ținut în cel mai expus loc disponibil. Iar peste iarnă ar trebui să stea undeva la 10-15 grade, într-un loc de asemenea luminos.
L-am mutat in cel mai luminos loc, cu exceptia celui de langa geam, unde e caloriferul.. nu stiu daca e ok langa calorifer, sau care e distanta minima la care trebuie sa stea. Acum e langa un Yucca, caruia ii merge exceptional de bine.
Din pacate, 15C nu am cum sa fac. Ziua nici nu porneste centrala, si tot sunt peste 20C. Noaptea dau caloriferele la mic, in living, unde sunt citricele.

Iocan said:

-frunzele alea bolnave sînt rezultatul depunerilor de săruri în ghiveci. Îl uzi cu apă necorespunzătoare, calcaroasă și strici pH-ul solului, care trebuie să fie neapărat acid.
Da, nu stiu ce as putea sa fac. Folosesc apa de la robinet, pe care o las min. 24h pentru evaporarea clorului.
Daca filtrez apa cu o cana din aia de la Dedeman fac bine, sau mai mult rau? Clorul sigur il scoate. Si alte metale grele cred. Nu mai are nici gust nici miros, dar nu stiu daca inlatura si elemente care ar fi benefice.
Sau orice alta sugestie.
Mersi!

Attached Files


Edited by pantsless, 24 November 2021 - 15:13.


#1381
Iocan

Iocan

    Tefelist, fan Kövesi

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,784
  • Înscris: 02.06.2006
Departe de geam și cu apă de la robinet, nu prea ai șanse să-l crești.
Prima mișcare este să înlături cu o lingură depunerea aia albă de la suprafața solului.
Dacă totuși supraviețuiește pînă la primăvară, va mai avea o șansă pe balcon, în plin soare, dar rămîne problema apei.

Eventual încearcă să fierbi apa de la robinet, să o răcești și să uzi cu aia. Problema este calcarul (cunoscut și sub porecla carbonat de calciu). Prin fierbere o parte din calcar se precipită pe pereții vasului (dar nu tot). Dacă faci rost și de turbă roșie, poți lua o mînă de turbă și să o pui în apa fiartă și răcită și să o lași acolo o zi-două.
Dacă nu, soluția disperată (și riscantă) este să adaugi o linguriță de oțet la 1l de apă fiartă și răcită.
Ideal ar fi să îl uzi numai cu apă de ploaie.

Să nu te aștepți să vezi rezultate de pe o zi pe alta. Plantele dau semnale abia peste 2-3 luni dacă le priește tratamentul.

#1382
gomez99

gomez99

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,209
  • Înscris: 20.03.2005
cu nici un tratament nu trebuie sa exagerezi. daca pornesti primavara cu bionat si/sau cropmax si cu un 20-20-20, nu iti ramine decit sa obsefvi evolitia plantei. preventiv o stropire cu microelemente e ok, dupa aceea depinde de raspunsul plantei.
eu asa procedez cu tot ce am, primavara un "cocktail booster" dupa care ceva pentru inflorire sau fructificare. La partea cu fructe dau o singura data si bionat 1-2 stropiri pina cad florile, nu fortez, prefer sa am fructe mai putine si mai mici dar fara prea multe chimicale. Pun mranita in fiecare toamna sau primavara, in toata gradina. Nu mai am fructiferi in ghiveci de citiva ani.

#1383
pantsless

pantsless

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 219
  • Înscris: 02.10.2007
Am constatat ceva ciudat la baza ghiveciului, in zona gaurilor de scurgere a apei. Nu e calcaroasa, solida, ci mai degraba ca o pasta.
A mai vazut cineva asa ceva? E normal?

Attached Files



#1384
pantsless

pantsless

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 219
  • Înscris: 02.10.2007
Planta de mai sus, nu cred ca va mai rezista.
Dar lamaiul mic, format prin butasire din aceeasi planta pare destul de vesel.

A crescut haotic, ce-mi recomandati sa fac?
- Sa tai crengile mai scurt? Cat de scurt?
- Sa gasesc un suport de floare si doar sa indrept crengile inspre verticala?

Trebuie schimbat ghiveciul?

PS: are 1 an!

Attached Files


Edited by pantsless, 12 March 2022 - 16:32.


#1385
gomez99

gomez99

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,209
  • Înscris: 20.03.2005
a crescut asa datorita unui dezechilibru intre lumina/apa si nutrienti. cred ca i-ar trebui ceva mai multa lumina. eu i-as scurta crengile la 2-3 noduri. va ramifica din nou si va mai trebui tuns, altfel se va face salcie Posted Image

#1386
pantsless

pantsless

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 219
  • Înscris: 02.10.2007
A stat fix langa geam pana acum 2 luni (tot alungit era si atunci). Incepand de acum o saptamana sta iar la geam.
Ingrasaminte i-am dat si de sete nu poate fi vorba.

L-am replantat intr-un ghiveci doar cu vreun deget mai mare (a fost mai mult un refresh de pamant) si o sa-l tund in doua saptamani.
Astept sa il pot scoate pe balcon, dar temperaturile sunt inca mici.

Edited by pantsless, 21 March 2022 - 17:39.


Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

1 user(s) are reading this topic

1 members, 0 guests, 0 anonymous users

acvaristul

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate