Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Sfat Achizitie auto mai "spor...

Drivere GeForce, pentru Windows 8.1

Cum evaluezi calitatea unui produ...
 Condens pe pereții de sub ca...

Probleme aerator statie epurare a...

Radio cu ceas

winamp
 pasarea paradisului - nu infloreste

Laptop pt prelucrat muzica

3 intrebari deocamdata despre rez...

Ghete piele intoarsa
 Avantaje Vodafone TV?

Am nevoie de un sfat

Filtru aspirator vertical Bosch (...

BorgChat a implinit 20 de ani!
 

Centrale termice IMMERGAS

* * * * * 6 votes
  • Please log in to reply
4834 replies to this topic

#4789
George-88

George-88

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 21.09.2022
Salutare!am o centrala immergas victrix tera care atunci cand porneste pt a incalzi caloriferele,bazaie f urat.doar cand porneste si este ea mai turata,dupa aceea merge de abia se aude.daca s-a mai confruntat cineva cu aceasta problema si a reusit sa o rezolve,as dori si eu informatii.

#4790
radurus

radurus

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,731
  • Înscris: 16.06.2006
Am impresia ca ai aceeasi problema ca si mine.
Eu cred ca ventilatorul nu e echilibrat si la o anumita turatie intra in rezonanta cu cutia.
I-am chemat pe cei de la BlackSea. Nu au confirmat problema.


#4791
mihnic2003

mihnic2003

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 159
  • Înscris: 24.09.2009
Nu cumva este vorba de vana cu trei cai ? Cand trece de pe ACM pe incalzire si viceversa. Centrala este noua ?

#4792
Adrianyou

Adrianyou

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 10.09.2022
Salut! Am o centrala Immergas EOLO Star 23kW si am 2 probleme:

1. Vasul de expansiune este plin de apa, iese apa pe sus pe la ventil. Citind diferite pareri am aflat ca trebuie inlocuit, puteti va rog sa imi confirmati acest lucru?
Mentionez ca inainte de a afla acest lucru pe modul caldura presiunea creste exagerat peste 3 bari.

2. Cum se poate demonta aerisitorul automat montat pe pompa de circulatie?
La o prima vedere acel hexagon pentru desfacere este in interiorul corpului pompei si nu prea am cum sa il desfac decat sa il apuc cu un mops de corpul circular..se poate demonta fara a scoate pompa cu totul de pe centrala sau a demonta centrala de pe perete?

Va multumesc pentru eventualele raspunsuri.

#4793
sandel1

sandel1

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,307
  • Înscris: 24.02.2011
1.Confirm. E spartă bășica de cauciuc dacă iese apa pe la ventil. Presiunea mare este din aceeași cauză, că nu are apa fierbinte unde să se ducă.
2. nu știu. La altă pompă de la altă centrală se putea scoate aerisitorul fără a demonta pompa. Din ce țin minte avea un fel de clips din metal care se trage afară și apoi iese și butoiașul ăla.

#4794
aatst

aatst

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 94
  • Înscris: 28.06.2011
Salut,
am o centrala Hercules Condensig 27 care pierde presiunea foarte repede, ajunge de la 1,5bari la 0 peste noapte, dupa ce am facut mai multe teste la recomandarea unui instalator am constat ca pierde apa prin furtunul de condens. Centrala nu a fost folosita in acest an pentru incalzire iar apa calda functioneaza normal, am montat un manometru si am masurat presiunea in instalatie cu turul si returul inchise la centrala si instalatia tine presiunea doar in centrala se pierde, am sunat la blacksea si miercuri sper sa vina cineva, presupun ca schimbatorul de caldura este de vina si este foarte scump, centrala e mai veche, are 14ani, aveti vreo recomandare daca mai pot verifica ceva sau deja sa caut centrala noua? multumesc

#4795
LucianS1

LucianS1

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 44
  • Înscris: 01.11.2021
Salutare!
Am o centrala immergas victrix tera 28 1 la care am adaugat pe turul de ACM un boiler F Ecounit pe care l-am incalzit de la soare cu panouri fotovoltaice.
Am facut 3 setari in centrala pt a considera alimentarea via boiler:
Parametrul A0: de la 0 (instant) l-am facut 1 (boiler)
Parametrul A6: de la 0 => 1 (pe considerentul ca nu am kitul cu senzorul de temp)
si ultimul t2: de la 0 la 6 sec (ca sa-i permita apei calde din boiler sa ajunga in centrala, care o detecteaza si previne pornirea ei - ma refer la gaz)

Mai jos am selectionat din manual paginile cu setarile si explicatiile de la functionarea cu captatoare solare.
E o eroare in manual ca face referire la t3 dar de fapt parametrul de temporizare circuit solar este t2... aceeasi eroare e si la manualul in engleza.

Manualul e aici: https://www.arenains...32_38_1_ro_.pdf

Aveti idee cum se poate rezolva parametrizarea centralei? Sau aveti alte sugestii?
Inca nu am avut timp sa caut care e senzorul de temp... vedem maine

Cu stima,
L

Attached Files



#4796
reborn_21

reborn_21

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 675
  • Înscris: 24.11.2021
Centala ta are o placa universala, care echipeaza mai multe modele de centrale. Asa ca la parametri tu trebuie sa setezi ce se "pupa" cu centrala ta si nu cu ce ai vrea tu.
Centrala ta are schimbator cu placi pentru preparare ACM. Asa ca nu ai cum sa legi la ea un boiler si nu ai ce sa setezi ca sa poata functiona cu boiler extern. Ca sa faci treaba asta, trebuie eliminat fluxostatul si schimbatorul cu placi, adica ceva foarte greu de realizat.

Ai radiatoare sau incalzire in pardoseala ? Ai termostat de camera legat la centrala ? Daca da, ce model ?
In functie de raspunsuri, se poate monta o vana cu 3 cai motorizata si o mica automatizare, ca sa faca centrala ce vrei tu (parametri trebuie lasati asa cum au fost)

#4797
LucianS1

LucianS1

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 44
  • Înscris: 01.11.2021
Multumesc pentru sfaturi. OK am inteles, ... da am lasat parametrii initiali ca altfel nu disparea eroarea E15 si nu pornea.

Vreau sa conectez boilerul la centrala pt ACM cat timp e apa calda pe iesirea din boiler (ex >40gr). Cand scade temperatura, sa comute pe CT in modul ei de lucru instant si sa deconecteze boilerul pana se re-incalzeste (de la rez electrica)... pe urma procesul se reia.

Poti sa ma ajuti cu o schema hidraulica si cu automatizarea? unde sa montez termostatul (un model m-ar ajuta), pompa, vana de amestec, ...
(partea de boiler, vas exp, scurgere... e deja montata)

referitor la intrebari: incalzirea e cu calorifere, iar termostatul de camera este Computherm Q3rf

Multumesc anticipat.
Cu stima, L

#4798
reborn_21

reborn_21

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 675
  • Înscris: 24.11.2021

Vizualizare mesajLucianS1, pe 10 octombrie 2022 - 08:44, a scris:

Vreau sa conectez boilerul la centrala pt ACM cat timp e apa calda pe iesirea din boiler (ex >40gr). ...

Acum m-am prins eu ce vrei tu sa faci :D

Boilerul nu are serpentina ? Daca da, ai putea lega serpentina boilerului la turul si returul centralei si sa renunti la partea de preparare ACM instant.

#4799
radurus

radurus

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,731
  • Înscris: 16.06.2006
Am citit si eu sectiunea respectiva.
CT poate primi apa preincalzita de la un boiler solar plasat amonte.

Pentru aia sunt parametrii.
Ca sa decida daca porneste sau nu focul.

Desi CT poate primi apa calda pana la 55gr pe intrarea de AR, totusi ar fi indicat un set ESBE care sa devieze traseul cand apa are mai mult de x grade pentru protectia fluxostatului si un VTA pentru mixare la (45 de exemplu).

Edited by radurus, 10 October 2022 - 10:02.


#4800
LucianS1

LucianS1

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 44
  • Înscris: 01.11.2021
Incalzirea boilerului se face exclusiv electric cu rez 1.5kw alimentata din PV (fotovoltaice) ... si depind de cat soare este disponibil. Vara este ok, dar iarna .. nu stiu inca... ca e prima iarna cu boiler. :)

In manta am apa calda pe care vreau sa o leg la centrala... cel mai rapid era sa leg iesirea boilerului cu intrarea centralei (folosind si o vana de amestec) ... daca temp apa boiler e mai mare decat setarea temp ACM la centrala, atunci centrala permite apei sa treaca la robinet fara sa pornesca flacara.
In cazul in care temperatura din boiler scade, sub setarea centralei, atunci porneste gazul si incalzeste centrala diferenta. Cam asa e explicat in manual ca ar fi posibil.
Prefer sa treaca prin centrala ca sa evit sa raman in dus doar cu apa rece (ca temp in boiler e prea mica).

Dca trebuie sa leg boilerul direct la 'robinet' atunci trebuie sa gasesc schema de conectare ... care imi permite sa trec inapoi pe centrala cand apa din boiler devine prea rece.
La serpentine nu as umbla... ca poate le leg la circuitul de incalzire... dar asta e etapa a doua dupa ce rezolv cu ACM :)

View Postradurus, on 10 octombrie 2022 - 09:58, said:

Am citit si eu sectiunea respectiva.
CT poate primi apa preincalzita de la un boiler solar plasat amonte.

Pentru aia sunt parametrii.
Ca sa decida daca porneste sau nu focul.

Desi CT poate primi apa calda pana la 55gr pe intrarea de AR, totusi ar fi indicat un set ESBE care sa devieze traseul cand apa are mai mult de x grade pentru protectia fluxostatului si un VTA pentru mixare la (45 de exemplu).

Am vb la immergas... nu am gasit un rasp exact... mai am o incercare cu parametru A6 si t2... o sa testez sa vad cum merge.

Inainte de intrare in CT am pus un VTA 322 35-60gr (cred)... ca sa limitez intrarea in CT la 45 grade. Iar temp in CT este setata la 40gr (recomandat in manual dif de 5 gr intre cele 2)

Oare ce face in plus ESBEul? ... aici m-ai pierdut :)
Si unde as putea redirija apa daca e prea calda... adica de ce ar trece dupa VTA mai mult de 45gr cat am setat? (daca se strica VTAul?)

#4801
LucianS1

LucianS1

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 44
  • Înscris: 01.11.2021
Gata a mers!!! yuhuu :)

Parametrajul se face din 2  parametrii :
A6 de la zero la unu
t2 cate secunde sunt necesare pt a ajunge apa calda din boiler la CT (am pus 10s)

La prima proba CT a pornit gazul pt incalzirea de la 35 la 45gr dupa care a oprit flacara si a continuat cu apa din boiler... deci trebuie sa ma cresc timpul
Acum suntem la reglaje fine :)

Multumesc pentru sfaturi!

#4802
radurus

radurus

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,731
  • Înscris: 16.06.2006

 LucianS1, on 10 octombrie 2022 - 10:42, said:

Oare ce face in plus ESBEul? ... aici m-ai pierdut :)
Si unde as putea redirija apa daca e prea calda... adica de ce ar trece dupa VTA mai mult de 45gr cat am setat? (daca se strica VTAul?)
Vmc300 face hardware ce face softul centralei.
https://esbe.eu/grou...s/vmc300-vmc500

Eu mi-am facut acumulare directa (prin circuitul acm instant) si merg exclusiv pe boiler.

Vezi postarea asta
https://forum.softpe...0#entry29367663
si urmatoarea dupa ea unde e si schema hidraulica

Edited by radurus, 10 October 2022 - 11:43.


#4803
scoop

scoop

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 52
  • Înscris: 04.11.2003
Salut,

am o centrala IMMERGAS EOLO STAR 24 E3 in varsta de 12 ani care a mers si merge perfect (in afara de 2 mici probleme clasice - condensator de pe placa umflat si inlocuit si curatat tubul de vacuum) insa de cateva zile a inceput sa creasca presiunea anormal si sa dea afara pe la supapa de siguranta (presiunea este 2-3). Mentionez ca centrala face apa calda perfect.  Crezand ca e ceva usor, am inlocuit grupul (robinet plus corp) de incarcare cu unul nou, am verificat presiunea in vasul de expansiune (initial mi s-a parut ok, apoi a inceput sa iasa apa pe la ventil). Am inlocuit vasul cu alt vas de la alta centrala veche (nu nou). Culmea e ca vasul vechi tine presiunea de 1 bar cateva zile - am tot verificat - este scos din centrala si zace pe jos.
Centrala nu este data pe modul iarna pentru ca nu e nevoie momentan. Dupa ce am inlocuit robinetul si vasul de expansiune, am dat drumul la caldura sa fac un test - dupa 15 minute presiunea a inceput sa creasca iar dupa 30 min deja era la 3 si deja incepuse sa intre in actiune supapa de siguranta. Ce alte elemente ar mai putea cauza aceasta crestere de presiune in instalatie?
Daca opresc alimentarea cu apa rece, presiunea nu mai creste...robinetul de alimentare este nou, sigur functioneaza ok (deja am testat 2 vechi si unul nou). Mai ramane sa cumpar vas de expansiune nou dar mi-e ca il iau degeaba - asta "nou" nu scapa apa pe la ventil si presiunea vad ca o tine la 1 bar (l-am lasat peste noapte cu instalatia golita).
Momentan tin inchis robinetul de alimentare cu apa rece (il deschid numai cand facem dus) si am montat un furtun de drenaj de la stiutul supapei de siguranta care da in chiuveta - ca sa nu am surprize- pana ajunge specialistul sa-mi spuna care e problema.

Multumesc anticipat pentru raspunsuri!

#4804
dicdobre

dicdobre

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,197
  • Înscris: 12.09.2005
Schimbatorul de caldura poate avea un por intre circuitul de agent termic si cel de ACM. Pe acolo intra apa din circuitul de ACM in cel de agent termic si creste presiunea.

Edited by dicdobre, 31 October 2022 - 09:24.


#4805
scoop

scoop

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 52
  • Înscris: 04.11.2003
M-am gandit si eu la asta...e singura explicatie pentru cresterea constanta a presiunii ... este greu de inlocuit schimbatorul? am o centrala similara care a fost inlocuita pentru un upgrade si ma gandeam sa incerc sa-l schimb eu...

am auzit pareri ca ar fi de la vana cu 3 cai dar eu nu am gasit-o ... m-am gandit ca e ori la schimbator ori la ansamblul pompei, pe undeva pe acolo

Edited by scoop, 31 October 2022 - 11:37.


#4806
dicdobre

dicdobre

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,197
  • Înscris: 12.09.2005
Daca nu incurc eu modelul, centrala ta nu are vana cu trei cai pentru ca este cu schimbator bitermic.
Chiar si la o centrala cu schimbator secundar nu vana cu trei cai defecta face sa comunice circuitul de ACM cu cel de agent termic.

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

7 user(s) are reading this topic

0 members, 7 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate