Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Rezultat RMN

Numar circuite IPAT si prindere t...

Pareri brgimportchina.ro - teapa ...

Lucruri inaintea vremurilor lor
 Discuții despre TVR Sport HD

Cost abonament clinica privata

Tremura toata, dar nu de la ro...

Renault Android
 Recomandare bicicleta e-bike 20&#...

Bing-Content removal tool

Nu pot accesa monitorulsv.ro de l...

Cum sa elimini urmele de acnee?
 Wc Geberit

Routere detinute in trecut si in ...

Teii din fața casei

E-Mail in serie prin Excel si Out...
 

Centrale termice IMMERGAS

* * * * * 6 votes
  • Please log in to reply
5010 replies to this topic

#3601
danpet

danpet

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,578
  • Înscris: 01.03.2007

 condor001, on 19 ianuarie 2019 - 20:51, said:

Intre timp,am inchis robinetul de alimentare cu gaz si i am am dat drumu Face exact la fel,deci nu se alimenteaza cu gaz si nu stiu de ce Gaz pe coloana exista !
Ai spus ca nu da scanteie...Cum vrei sa se aprinda? Nu stii daca deschide sau nu,gazul. Eroarea 04 poate sa insemne ...orice (contacte imperfecte).Poate ai deranjat vreun conector.Trebuie verificat tot: presostat de minim,presostat diferential,etc.

 dionescux, on 19 ianuarie 2019 - 22:46, said:

In ultima saptamana, am fost nevoit sa umplu de doua ori centrala mea, immergas eolo star 23kw.
Am facut un test, cu robinetul de apa rece al centralei inchis, am deschis un robinet de apa calda la o chiuveta, presiunea scazand imediat si centrala intrand in avarie. Schimbatorul bitermic strapuns?
la schimbator strapuns,presiunea creste...pana la 3 bari,cand se deschide supapa de suprapresiune si picura sub centrala. Cu robinetul de apa rece inchis (presupun ca cel de pe teava,nu al centralei) a curs apa din centrala la chiuveta?...n-ai explicat prea clar.
PS pot exista anomalii daca apa rece provine de la hidrofor,din fantana (la tara).

Edited by danpet, 19 January 2019 - 23:00.


#3602
dionescux

dionescux

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 335
  • Înscris: 07.11.2004
Salut.
Revin cu precizari.  Centrala este instalata in Bucuresti, nu exista hidrofor.
Am oprit robinetul de pe teava prin care intra apa rece in  centrala. Robinetul de incarcare al centralei era si el inchis (desi de la atata frecus, a inceput sa dea semne de oboseala).  Am deschis un robinet de apa calda la o chiuveta, si in centrala a inceput sa se auda un suierat. In 15 sec presiunea din instalatia de incalzire a scazut de la 1,5 la 0. (Am repetat experimentul de 3 ori, de fiecare data s-a golit centrala)

Acum, din cate stiu eu, sunt doar doua locuri in care circuitul de ACM si cel de incalzire a caloriferelor pot comunica, in schimbator sau la robinetul de umplere. Ce ma uimeste, este ca ambele ar trebui sa se manifeste cu cresterea presiunii nu cu ajungerea ei la 0.

Saptamana trecuta a trebui sa reumplu foarte des centrala, dupa folosirea indelungata a apei calde menajere (2 cazi umplute una dupa alta) De aici ma gandeam ca poate s-a racit apa din calorifere si a scazut presiunea. Mentionez ca am verificat vasul de expasiune, are aer nu apa (nu stiu presiunea pernei de aer)

Edited by dionescux, 20 January 2019 - 07:32.


#3603
condor001

condor001

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 34
  • Înscris: 13.05.2016
.Salut !intre timp iata ce masuratori am facut :am masurat tens pe conectorul de alimentare cu 220V al valvei de gaz si este 0.Termostatul dif este in regula,contact normal deschis,iar cand porneste ventilatorulse aude cum clampane si inchide contactul.Termostatul de siguranta 0ohmi,presostatul de minim incalzire 0 ohmi(nu stiu daca este corect,val presiunii pe instalatia de incalzire este de 1 bar) cele doua ntc uri sanitar si incalzire,au val egale resp 11,5 k ohmi,fluxostat val infinita Ma gandesc  sa nu fie ceva cu releul de alim vanei cu gaz,dar ce coincidenta sa fie asta,pompa blocata si releul....Si inca ceva,cred totusi ca da scanteie,nu o vad pe vizor dar deoarece am dat jos scutul ventilatorului ca sa ajung la termostatul de sig,se aude ca o descarcare de inalta ,un tacanit specific ca la bob de inductie la batrana mea dacie Poate ,ca urmare acestor explicatii ati tras vreo concluzie,sa pot gasi problema la centrala mea Multumesc anticipat !

Edited by Daco_Get, 20 January 2019 - 18:13.


#3604
condor001

condor001

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 34
  • Înscris: 13.05.2016
Am masurat si tensiunea de alimentere la bornele releului ALA 2PF24,unde ar fi trebuit sa gasesc 24 v,dar tens este 0. Danpet,te rog daca tragi vreo concluzie  din ce am postat si ai piesa care imi trebuie ,luam legtura si poate mi o trimiti prin posta sau curier bineinteles contra cost Cred ca este vreun senzor defect,microprocesorul il "vede" ca atare si eu stau in frig.Sunt din Constanta

Edited by condor001, 20 January 2019 - 18:36.


#3605
zolak

zolak

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 583
  • Înscris: 14.02.2006
Pai atunci NU se comanda releul acela. Sigur ai masurat atunci cand trebuia? Adica dupa ce inchide presostatul contactul (pe verificate!) ar trebui sa comande deschiderea vanei de gaz si sa dea drumul la scanteie. Tu in perioada asta trebuie sa masori alimentarea releului, nu inainte si nici dupa ce intra in avarie. Daca totusi este vorba de lipsa comanda, va trebui verificata tensiunea pe pinul microprocesorului (trebuie schema). Din ce am vazut eu, nu zic ca-i singura solutie, microprocesorul comanda un IC Darlington si asta comanda releul. Cauta pe placa! Mai poti verifica si tensiunea de alimentare a microprocesorului. Am vazut pe undeva ca cineva a rezolvat o problema din asta ciudata, prin schimbarea regulatorului de tensiune care alimenta microprocesorul.
Ah si totusi sa fii convins ca termostatul de supratemperatura precum si presostatul nu au cadere de tensiune cand trebuie sa dea drumul la gaz. De preferat este sa verifici la mufele de pe placa, ca sa elimini si posibilitatea de contacte imperfecte.

Edited by zolak, 20 January 2019 - 19:02.


#3606
danpet

danpet

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,578
  • Înscris: 01.03.2007

 condor001, on 20 ianuarie 2019 - 17:55, said:

.Salut !intre timp iata ce masuratori am facut :am masurat tens pe conectorul de alimentare cu 220V al valvei de gaz si este 0pAcolo apare tensiunea (230V) numai cand incepe sa dea scanteie.
Termostatul dif este in regula,Banuiesc ca te referi la presostatul dif.de aer. contact normal deschis,iar cand porneste ventilatorulse aude cum clampane si inchide contactul. Ai masura cu ohmmetrul?...daca are zeci-sute de ohmi nu e ok.
Termostatul de siguranta 0ohmi,OK presostatul de minim incalzire 0 ohmi OK (nu stiu daca este corect,val presiunii pe instalatia de incalzire este de 1 bar) cele doua ntc uri sanitar si incalzire,au val egale resp 11,5 k ohmi OK,
fluxostat val infinita Trebuie masurat si cand curge apa,sa dea 0 ohmi.
Ma gandesc  sa nu fie ceva cu releul de alim vanei cu gaz, Se poate verifica,dar numai scos de pe placa si alimentat la 24Vcc  dar ce coincidenta sa fie asta,pompa blocata si releul....Si inca ceva,cred totusi ca da scanteie,nu o vad pe vizor dar deoarece am dat jos scutul ventilatorului ca sa ajung la termostatul de sig,se aude ca o descarcare de inalta ,un tacanit specific ca la bob de inductie la batrana mea dacie -Se vede daca scoti si capacul din fata de la camera de ardere,dar,de regula,daca se aude,este si scanteie. Poate ,ca urmare acestor explicatii ati tras vreo concluzie,sa pot gasi problema la centrala mea Multumesc anticipat !
Daca e defect releul de la vana de gaz (rar se intampla),sunt sigur ca se gaseste si in Constanta la magazinele de piese electronice...Verifica prima data cu ohmmetrul,contactele presostatului diferential,cand merge ventilatorul,cu firele scoase (macar unul),sau pe volti (DC) cu firele bagate -trebuie sa dea 0V.

#3607
condor001

condor001

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 34
  • Înscris: 13.05.2016
Salut Zolak ! Am masurat tensiunea de comanda pe bobina releului,din startul pornirii si pana in momentul opririi,tensiunea fiind 0 Eu  am masurat valorile senzorilor,dar nu stiu care ar trebui sa fie val normale Totusi,inainte sa scot pompa pt a o curata,afisa eroarea 27 iar in jurul pompei tevile erau incinse Nu stiu ce sa mai cred,am verificat continuitatea cablajelor senzorilor de la fiecare senzor pana la placa de baza si sunt in regula Poate mai ai vreo idee !

#3608
danpet

danpet

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,578
  • Înscris: 01.03.2007
Asta inseamna ca centrala a functionat cu pompa blocata,adica s-a aprins flacara (tevile incinse)...Dar pe ACM functiona?...Pe apa calda nu foloseste pompa,trebuia sa faca ACM.
PS: repet:masoara rezistenta contactelor presostatului de aer!

Edited by danpet, 20 January 2019 - 21:20.


#3609
condor001

condor001

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 34
  • Înscris: 13.05.2016
Salut danpet !poate nu m am exprimat bine si sigur asta am facut,am masurat tensiunea continua care ar fi treb sa fie de 24 v pe bobina releuluisi este 0,deci nu este releul vinovat ci altceva,probabil vreun senzor din cei enumerati,procesorul il vede defect si blocheaza alimentarea bobinei releului Nu mai stiu,dar ce zici de valoarea termostatului de supra tensiune (0) si a senzorului de pres minima tot 0 As lua o pauza cu beleaua asta dar iarna e in toi !

#3610
condor001

condor001

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 34
  • Înscris: 13.05.2016
Nu stiu daca functiona atunci pe apa calda,pt ca am actionat rapid,in sensul ca am scos si curatat pompa ,important era sa am caldura Acum am verificat cum face cand dau drumu la apa calda,face exact ca si pe caldura ,se aude si se vede  scanteia ,functioneaza cateva secunde si se opreste sta cateva sec si iar porneste ,iar dupa vreo trei sau patru cicluri din acestea se opreste si afiseaza eroarea 04 cu rosu !

Edited by condor001, 20 January 2019 - 22:05.


#3611
danpet

danpet

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,578
  • Înscris: 01.03.2007
Se pare ca n-ai citit postarea mea #3606,la care...am consumat ceva timp...si #3608.
PS: ne derutezi..."ca si cum nu ar fi in priza" inseamna ca nu se aprinde diplay-ul...Verifica daca fluxostatul face contact (0ohmi) cand dai drumul la apa.

Edited by danpet, 20 January 2019 - 21:55.


#3612
autocargo

autocargo

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 455
  • Înscris: 01.03.2015
Salut. Centrala Victrix Tera 24/28. Casa in constructie, IP la parter cu GP Purmo si radiator scarita in baie, peste cativa ani si la etaj acelasi lucru. Exista ceva setari de optimizare in menieul centralei pentru aceasta situatie? Aveam porniri si opriri foarte dese tot la 3-4 minute. (dupa atingerea echilibrului termic,probabil necesarul termic e mai mic decat puterea minima a centralei)
Temperatura tur a centralei este setata la 40 iar termostatul de pe GP la 27 de grade.
Momentan am modificat temperatura maxima la incalzire am redus-o de la 85 la 60 de grade, si am marit timpul de asteptare intre porniri tot din setari, am ales maximul de 10 minute. Asa obtin o temperatura ambientala de 17 grade (nu locuiesc acolo)
   Momentan centrala porneste la 10 minute si functioneaza aproximatix 10 minute. Precizez ca nu am nici un termostat interior sau exterior dar voi achizitiona la un moment dat... Deci pana atunci mai pot face ceva setari pentru centrala? Sa maresc timpii intre porniri opriri si eventual sa obtin o economie de gaz dak e posibil (momentan consum intre 7-10 m3 la 24 de ore) Ce setari imi recomandati in aceasta situatie? Va multumesc anticipat.

Edited by autocargo, 21 January 2019 - 11:38.


#3613
condor001

condor001

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 34
  • Înscris: 13.05.2016
Astazi,am masurat de la cap la coada absolut tot,trasee,senzori,s.a.m.d.Totul pare sa fie in regula,numai impedanta bobinei de la valva de gaz,este de 5,9 k ohmi Va rog sa mi spuneti daca aceasta valoare este normala,iar in caz ca este prea mare daca pot s o repar

#3614
danpet

danpet

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,578
  • Înscris: 01.03.2007
Te intreb pentru a 3-a oara: ai masurat rezistenta contactelor presostatului de aer,cu ventilatorul pornit (contact inchis)?...n-ai zis nimic.
La vana de gaz trebuie sa vina 230V chiar daca ar fi bobinele intrerupte...Nu se repara,se schimba.

Edited by danpet, 21 January 2019 - 14:58.


#3615
condor001

condor001

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 34
  • Înscris: 13.05.2016
Astazi de dimineta,m-am apucat sa reiau tot ce facusem ieri,adica sa iau din nou tot ce se poate la masurat,asta insemnand cablaje,senzori etcDoresc sa multumesc pe aceasta cale,domnilor Zolak  si Danpet, deoarece fara informatiile furnizate referitor la valorile componentelor  din centrala ,nu as fi putut merge mai departe deoarece m as fi gandit continuu ca ar fi putut fi defect senzorul x sau y Dupa ce am verificat continuitatea cablajelor si comparat valorile senzorilor cu val trimise de danpet,am scos placa de baza si am luat o la masurat,axandu ma in special in zona rel care livreza tens de alim a vanei cu gaz.Pe traseul pin bobina rel,tz smd 68 w,am gasit cu ajutorul instrumentului de masura, o fisura perfida in cablajTranzistorul de tip npn,este interfata intre procesor si bobina rel ,in momentul in care primeste potential pozitiv in baza,se deschide e-c ,emitorul fiind la masa,prin jonctiunea e-c,bobina releului este pusa la masaDin moment ce cablajul pe aceasta portiune era intrerupt,este lesne de inteles ca bobina rel nu primea minus Ii rog pe cei care cunosc aceste lucruri,sa nu se supere pt explicatii,dar cu siguranta sunt si unii ca mine care abia acum incep sa pricep cum functioneaza centrala mea,de accea am explicat cu lux de amanunte cu am procedat cu pompaSi eu am invatat de la voi si consider pe cat pot,sa dau si eu ceva Va multumesc mult si cu siguranta ca fara ajutorul vostru ,nu as fi reusit Sa fiti sanatosi !

#3616
zolak

zolak

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 583
  • Înscris: 14.02.2006
Sa intelegem ca ai caldura cat incape? Felicitari!

#3617
condor001

condor001

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 34
  • Înscris: 13.05.2016
O,da !Multumesc mult !Posted Image

#3618
danpet

danpet

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,578
  • Înscris: 01.03.2007
Adevarul e ca ne-am cam "agitat" neuronii sa depistam ce defect ar putea avea centrala,dar...cine s-ar fi gandit ca ...s-a intrerupt circuitul de pe placa electronica exact cand ati demontat pompa blocata?!...Oricum,urmatoarea mea recomandare ar fi fost sa incercati cu o alta placa,nestiind ca aveti aptitudini de electronist Posted Image Bine ca s-a rezolvat!

Edited by danpet, 21 January 2019 - 20:38.


Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate