Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Incalzire in pardoseala etapizata

Suprataxa card energie?!

Cum era nivelul de trai cam din a...

probleme cu ochelarii
 Impozite pe proprietati de anul v...

teava rezistenta panou apa calda

Acces in Curte din Drum National

Sub mobila de bucatarie si sub fr...
 Rezultat RMN

Numar circuite IPAT si prindere t...

Pareri brgimportchina.ro - teapa ...

Lucruri inaintea vremurilor lor
 Discuții despre TVR Sport HD.

Cost abonament clinica privata

Tremura toata, dar nu de la ro...

Renault Android
 

Centrale termice IMMERGAS

* * * * * 6 votes
  • Please log in to reply
5010 replies to this topic

#3331
danpet

danpet

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,578
  • Înscris: 01.03.2007
Presostatul era nou sau SH?...era cu aceiasi parametri (sensibilitate)? ...scrie pe el...sunt de diferite sensibilitati,desi arata la fel.
De ce oare multe centrale functioneaza de ani de zile fara probleme cu acel Y si cu gaurica desfundata?!!
Alte posibile probleme:
-furtunas fisurat (crapat)
-ceva intrat pe cos,care micsoreaza fluxul de aer
-lipsa etansarii intre cele 2 tuburi ale cosului coaxial...cos lovit,miscat,deplasat...posibil si de la batut gheata din el
-ventilatorul se invarte greu,nu mai are turatia nominala
-turbina foarte murdara (palele din interior)
-vreunul din orificiile unde se conecteaza furtunasele=infundat (partial)
-contactul presostatului uzat = are rezistenta ohmica mare si variaza (uneori,doar la presiuni mici-la limita de cuplare)
-pe ultimul loc: contact imperfect al vreunui fir in papuc sau conectorul placii el,sau...chiar placa electronica (putin probabil)

#3332
maioru

maioru

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 22
  • Înscris: 20.09.2014
danpet concis si la obiect. Daca si in manualul centralei ar fi la fel enumerate posibilele probleme care duc la functionarea defectuoasa a acesteia , ar fi mult mai usor pt. noi , proprietarii de centrale sa remediem unele defectiuni minore.
   Sa inteleg gaurica aceea din ,,Y'' este din fabricatie probabil pt. scurgerea eventualului condes format pe furtunase.
   Presostatul este nou, aceeasi culoare aceiasi parametrii cu cel vechi.
   Din toate posibilile  problemele enumerate trebuie sa mai verific palele din interior ale turbinei; oare exista ceva dificultati sau parametrii care trebuiesc respectati in desfacerea acesteia si curatare palelor?
   Nu am inteles problema cu contactul presostatului uzat, unde se afla acesta, pe placa electronica? Daca este vorba de electronica aici  trebuie sa apelez la un specialist.
   Am observat ca centrala nu functiona (racea apa) mult mai des, atunci cand apa de la retea era foarte rece in timpul iernii, vara fluctuatiile fiind mai rare, uneori chiar deloc.
   Multumesc anticipat pt. ajutorul acordat.

#3333
danpet

danpet

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,578
  • Înscris: 01.03.2007

View Postmaioru, on 05 martie 2018 - 21:29, said:

... Defectul care il afisa era legat de cosul de fum.
Cum semnaliza acest defect?

View Postmaioru, on 06 martie 2018 - 16:31, said:

...aseara in timpul dusului , apa s-a racit , dar decat o singura data
Aseara cum semnaliza eroarea,sau cum s-a manifestat centrala?...poate fi si un alt defect...centrala e Eolo Star sau Mini?

PS: contactele sunt chiar in presostat.Se conecteaza cu cele 2 fire cu papuci,la placa el.

Edited by danpet, 07 March 2018 - 08:47.


#3334
maioru

maioru

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 22
  • Înscris: 20.09.2014
Da, ce era cel mai important  am uitat:  centrala aste IMMERGAS EOLO Mini 24 kw , din 2006 sau 2007 nu sunt sigur.
Defectiunile la centrala respectiva sunt semnalate prin intermediul ledurilor care indica temperatura, in cazul meu se aprinde ledul corespunzator temperaturii de 90 grade, care conform manualului indica  ,,anomalie evacuare fum''. Acest led se aprinde in momentul in care flacara se stinge, apa se raceste si dureaza aproximativ 1 minut, dupa care flacara se aprinde si incalzeste apa, ledul care indica defectiunea se stinge. In tot acest timp apa curge in continuare , nu o opresc si ventilatorul se invarte in permanenta parca cu aceeasi turatie, nu pot sa-mi dau seama.
  Acelasi led se aprindea si inainte de a face modificarea cu Y- ul (obturat orificiul) si dupa.
  Dupa ce am anulat racordul Y si am facut legatura direct intre presostat si ventilator apa nu s-a mai racit dar, nici apa calda nu a fost folosita un timp mai indelungat. Oare desfintarea Y- lui nu creeaza alte probleme centralei.
   Defectiunea la contacte iese din calcul intrucat presostatul este cel nou, papucii de la fire ,,strang'' bine pe lamelele presostatului.

#3335
danpet

danpet

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,578
  • Înscris: 01.03.2007
"Defectiunea la contacte iese din calcul intrucat presostatul este cel nou,"      -eu scot din calcul un defect numai dupa ce masor si verific eu piesa...
"papucii de la fire ,,strang'' bine pe lamelele presostatului"      -dar ce ajunge la placa electronica a masurat cineva?
Imi pare rau,dar nu-mi mai vine nici o idee pe care s-o poti verifica ...fara aparatura si cunostintele necesare in domeniu...
Mai incearca si scoaterea unui capacel de deasupra centralei...La celalalt coleg a dat rezultate,desi are o cu totul alta centrala. Asta cred ca e Eolo Mini VIP 24k...daca e cea cu 8 LED-uri pe orizontala,in 2 grupe (3 + 5).
Nu e o problema sa functioneze fara acel Y,desi,normal ar fi sa mearga cu acel Y cu gaurica.

#3336
florin71_skoda

florin71_skoda

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 18,070
  • Înscris: 02.01.2008
Eu pina acum nu am vazut Y cu gaurica.

View Postdanpet, on 07 martie 2018 - 17:37, said:

Mai incearca si scoaterea unui capacel de deasupra centralei...
Capacelul scos nu este o rezolvare, ca este o constatare. Adica daca merge perfect cu capacelul scos, ai probleme pe partea de cos si aceste probleme trebuie neaparat rezolvate cit mai repede posibil.
Cind scoti capacelul, lasi centrala sa traga aer din casa si permiti presostatului sa citeasca un "aer fals". De regula asta denota imperfectiuni ale etansietati tubulaturi de 60mm sau gheata pe admisia de aer proaspat (tubul de 100mm), Sau presostat "obosit"
Poate fi colierul dintre gitul carcasei ventilatorului si cuplajul de iesire din centrala.

Edited by florin71_skoda, 07 March 2018 - 17:59.


#3337
maioru

maioru

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 22
  • Înscris: 20.09.2014
danpet si florin 71_skoda, multumesc amandurora ptr. timpul acordat si sfaturile date.
  ,, capacelul de deasupra centralei'' este piesa din poza dintr-un post anterior, inelul acela metalic? Daca este acela am acces la el demontand cosul , cu aceasta ocazie verific si etanseitatea acestuia. Cosul l-am mai demontat acum aprox. un an, dar nu stiam ca trebuie ca intre cele doua tubulaturi sa existe etansietate.
  ,,colierul dintre gitul carcasei ventilatorului si cuplajul de iesire din centrala'' unde se afla ? desupra centralei sau in interiorul camerei de ardere?
  Multumesc anticipat.

#3338
danpet

danpet

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,578
  • Înscris: 01.03.2007
Faci o mare confuzie.Piesa din poza este diafragma.Poate o ai pusa,poate nu.Daca citeai pe pagina anterioara,i-am explicat colegului care capacel sa-l scoata...Sun 2 de o parte si de alta a cosului.
Florin are dreptate.Nu e normal ca centrala sa functioneze cu capacelul scos,dar e o metoda de testare pentru problemele legate de presostat,cos,ventilator,etc.
Despre etansarea dintre tuburile coaxiale ale cosului,am scris mai devreme...acum spui ca nu stiai ca trebuie sa fie etanse intre ele...E chiar foarte important.Cel mic din interior trebuie sa fie bine etansat! De aia are garnituri din cauciuc special. Cel mare nu prea conteaza...Si inca ceva: tubul mic,trebuie sa fie,afara,putin mai lung decat cel mare.

Edited by danpet, 07 March 2018 - 20:44.


#3339
maioru

maioru

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 22
  • Înscris: 20.09.2014
Greseala mea , acum m-am luminat; sunt doua capace rotunde de plastic , m-am uitat mai atent si le-am vazut,
  Despre etansarea tuburilor coaxiale acum am aflat, eu am afirmat ca nu am stiut despre asa ceva atunci cand le-am demontat in urma cu aprox. un an ,poate nu le-am montat tocmai corect. Dupa cate i-mi aduc aminte se pare ca am montata diafragma.
  Multumesc ptr. atentionare.

#3340
cnusu

cnusu

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 19
  • Înscris: 20.01.2008
Buna seara. Scuze ca nu am mai scris, dar nu am rezolvat problema din lipsa de timp. Acum ca s-a mai incalzit afara, centrala Eolo Star 24 3E face rar "dus cotian". Am mai citit ce ati scris intre timp pe forum. Ce inseamna "presostat obosit"? Ce se poate masura la el (dpdv electric  ca presiune nu am cu ce sa masor). De ce are influenta atat de mare temperatura exterioara scazuta (implicit si apa de pe coloana de apa rece este "rece")? Ca sa ajung la presostat trebuie desfacuta camera etansa... In afara de garmitura (am vazut ca exista de cumparat) se mai poate srtica ceva la desfacere?

#3341
danpet

danpet

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,578
  • Înscris: 01.03.2007
Contactul presostatului poate sa "oboseasca" in timp.Se masoara rezistenta pe ohmi (scala de 200 la multimetrele obisnuite).Trebuie sa fie 0 ohmi cand e actionat.Daca e "obosit",va arata valori mai mari si diferite la mai multe actionari...Orice service-man are la el unul nou,pentru testare (macar)...la fel si alte piese ce pot fi banuite...sonde NTC de temperatura,presostat de apa,etc.
Capacul camerei etanse are o garnitura din cauciuc,lipita (autocolanta).La demontare,se poate dezlipi,cu grija,sa nu se rupa...dar chiar daca se rupe,poate fi utilizata fara probleme,lipind la locul lor bucatile rupte.La prima demontare,capacul va iesi mai greu.Cu grija si rabdare,va ceda.

#3342
mihai110767

mihai110767

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 10.12.2017
Buna ziua,
Am o centrală Immergas Eolo Mythos 24 montată acum aproximativ trei ani. De vreo două zile, atunci când dau drumul la apa caldă, însă nu de fiecare dată, se aude un zgomot ascuțit asemănător cu cel al aerului care scapă dintr-un balon. Dacă modific debitul de apa calda din robinet de vreo două - trei ori, zgomotul dispare. Are cineva vreo idee ce ar putea fi?

#3343
danpet

danpet

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,578
  • Înscris: 01.03.2007
Fiecare isi poate imagina in diferite moduri acel zgomot.O inregistrare audio era utila...Zgomotul apare de cum deschizi robinetul,inainte de a porni centrala? (ea porneste dupa cateva secunde).O sugestie:verifica (curata/schimba daca e cazul) debitmetrul de ACM.
Daca desfaci centrala,poti identifica locul de unde vine zgomotul...

Edited by danpet, 11 March 2018 - 10:11.


#3344
mihai110767

mihai110767

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 10.12.2017
Zgomotul este ca cel făcut de aerul dintr-un balon pe care îl lași sa scape controlat, are o frecventa înaltă. Voi reveni cu o înregistrare când va mai face centrala acest zgomot care apare aleatoriu.

#3345
danpet

danpet

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,578
  • Înscris: 01.03.2007
Da' n-ai raspuns la intrebarea: "Zgomotul apare imediat cum deschizi robinetul,inainte de a porni centrala? (centrala porneste dupa cateva secunde)"...sau zgomotul poate sa apara si in timp ce centrala functioneaza deja pe ACM?
Desfa carcasa si depisteaza zona (componenta) care face zgomot...macar daca e sus sau jos,stanga-dreapta...
M-am uitat in manual...centrala asta nu are debitmetru,ci un simplu fluxostat,care e putin probabil sa faca zgomot (dar nu imposibil).

#3346
mihai110767

mihai110767

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 10.12.2017
Acum nu îmi dau seama de momentul exact în care apare, aștept sa mai facă. Parcă începe să fluiere imediat ce acționez orice robinet de apă caldă. Dar voi fi atent când va mai face prima dată și revin cu precizări. Mulțumesc pentru răbdare și înțelegere.

#3347
Turnatoriu_de_orza

Turnatoriu_de_orza

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,864
  • Înscris: 14.10.2010
HELP!!!
E frig!!!!!!!!!!!!!!

Am o centrala IMMERGAS EOLO STAR 24 3E, productie 2010. De trei saptamani imi da mari batai de cap. Pe scurt: EROARE 04. Se opreste, apoi, dupa un timp, prin RESET,  reporneste. Asta pana azi dimineata, cand am chemat un meserias.  A lipit, a zis el, niste picioruse de pe placa electronica. Dupa cca 3 ore s-a oprit si nu mai vrea sa reporneasca.
In urma cu 3 saptamani, acelasi meserias, a repornit centrala prin scoaterea si introducerea unui conector, cu mai multe picioruse, de pe placa electronica.

Poate cineva sa ma ajute? Nu mai am incredere in acest meserias si altul nu mai cunosc. Pana gasesc pe altcineva, vine primavara!!!..........

Multumesc anticipat.

#3348
servoman

servoman

    Doua lucruri sunt infinite: universul si prostia umana si totusi

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,586
  • Înscris: 07.09.2008

View PostTurnatoriu_de_orza, on 19 martie 2018 - 21:32, said:

Am o centrala IMMERGAS EOLO STAR 24 3E, productie 2010. De trei saptamani imi da mari batai de cap. Pe scurt: EROARE 04. Se opreste, apoi, dupa un timp, prin RESET,  reporneste. Asta pana azi dimineata, cand am chemat un meserias.  A lipit, a zis el, niste picioruse de pe placa electronica. Dupa cca 3 ore s-a oprit si nu mai vrea sa reporneasca.
In urma cu 3 saptamani, acelasi meserias, a repornit centrala prin scoaterea si introducerea unui conector, cu mai multe picioruse, de pe placa electronica.
https://forum.softpe...0#entry21976212
Este doar cu cateva pagini in urma si cu o cautare "eroare 04" gasesti usor, daca nu ai timp sa citesti.

Edited by servoman, 20 March 2018 - 12:44.


Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate