Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Schema electrica cuptor polimeriz...

Molar de minte inclus

In Romania , toti prostii sunt ve...

Golf 4. Geamuri, inchidere centra...
 Achizitie RAM 32GB (Buget: ~1000 ...

Audi A4 discuri de frana ovalizate

Despre ce vorbesc intelectualii?

Este USR-PLUS o formatiune de ext...
 Chestionar turism

Mercedes Vaneo schimb Ambreiaj

Transport fluvial - costuri?

Sfat achizitie masina familie, fi...
 Alegere proteine

Problema Asus FX502V

Cum suna in romana numele persona...

Laptop Acer Nitro 5 nu porneste
 

Calculator achizitionat PCGARAGE

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
354 replies to this topic

#1
kappa_man84

kappa_man84

    Fiord

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,163
  • Înscris: 15.02.2007
Am revenit :P
Aseara am luat compul de la garaj direct asamblat pentru ca nu ma pricep :D
Sistemul e un x2 3800+ , kn9 , 2 gigi A-Data 800MHz , gigabyte x1950pro 256, hdd WD 250, sursa Fortron BS II 400W, carcasa Speeze BlackFin, dvd Samsung.

Ce sa zic....e superb :D . Ventilatorul de pe carcasa e de 120mm si scoate aer rece dupa 2 ore de COJ care a venit cu gigibaitu.
Am instalat xp, driverele de pe cd-uri si dual-core optimizer, merge ca uns.
Referitor la zgomot: hdd caraie un picut si ventilatorul sursei al placii video are un zgomot mai maricel (nu stiu sigur care :P ) dar oricum nu ma deranjeaza,pentru mine e super silent :)
Singurul lucru care nu prea imi place e dvd-ul care atunci cand citeste un cd/dvd scoate un zgomot ciudat ca un fel de "unghii pe tabla"...il mai las vreo saptamana poate isi revine

Nu am instalat nici un driver de pe net, catalyst-ul 6.9 mere de minune momentan, am jucat COJ 2 ore pe 1280x1024 cu totul la maxim inclusiv antisotropic filtering (se putea din joc activa) si mergea PERFECT (cred ca am ales bine 2 giga ram :D ). Singura mea intrebare e cum dracu activez AA pentru ca din joc nu merge iar in catalyst nu prea stiu sa umblu( fost posesor Nvidia)...am vazut ceva prin catalyst da nu sunt sigur...sa dau application controlled?
Imaginea e superba in joc, totul se vede super clar...nu stiu, sunt super multumit de 1950pro (si sincer eram fan nvidia :P ).

Sursa e....WOW...superba...si carcasa sincer chiar daca e mai low-end ( 130lei) e super misto... otel, destul de grea si stabila...I like it

Multumesc pe aceasta cale lui burebista,cods,se7en si radug si tuturor care mi-au dat sfaturi... YOU'RE THE MEN!!

#2
mascotzel

mascotzel

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,130
  • Înscris: 07.06.2006
placa video tre sa fie subvoltata ca sa fie silent
sau ii iei un mic controller
http://www.pc-cooler...odus.php?id=467

#3
kappa_man84

kappa_man84

    Fiord

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,163
  • Înscris: 15.02.2007

 mascotzel, on Apr 25 2007, 11:39, said:

placa video tre sa fie subvoltata ca sa fie silent
sau ii iei un mic controller
http://www.pc-cooler...odus.php?id=467

mersi mascotzel de link da cum spuneam mai sus pentru mine e silent :) chiar nu ma deranjeaza
grr....nasol ca sunt la servici in loc sa stau sa instalez jocuri&stuff :( :(

#4
burebista

burebista

    Manic Miner

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,051
  • Înscris: 23.05.2003
Heh, era cam greu sa nu-ti placa. :D
Butonare placuta si fara incidente.

La 130 lei nu prea suna a low-end, SLK3000B-ul meu fix atita a costat la o promotie si nu mi se pare chiar low-end. ;)
WD ciriie in seek, si al meu face la fel dar nu e deranjant, imi indica ca e si el p'acolo si face treaba. :)
Zgomotul cred ca e de la video ca-mi vine cam greu sa cred ca BSII s-ar manifesta la load-ul asta anemic. ;)

Eu l-as supune si la o suita de teste ca sa fiu sigur ca e stabil la frecvente default. Asa fac cu orice calculator care-mi trece prin mina (si de care-mi pasa :D).
Un memtest86+ lasat o ora acolo (macar 2 pass-uri), o tura de S&M cu toate testele, si un rthdribl de o ora. In timpul testelor ar fi bine sa monitorizezi temperaturile si voltajele (ma rog, la voltaje e crappy software dar macar vezi variatia).

Oricum daca ai jucat 2 ore CoJ treaba e OK, dar just in case...

Edited by burebista, 25 April 2007 - 10:44.


#5
kappa_man84

kappa_man84

    Fiord

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,163
  • Înscris: 15.02.2007

 burebista, on Apr 25 2007, 11:44, said:

Heh, era cam greu sa nu-ti placa. :D
Butonare placuta si fara incidente.

La 130 lei nu prea suna a low-end, SLK3000B-ul meu fix atita a costat la o promotie si nu mi se pare chiar low-end. ;)
WD ciriie in seek, si al meu face la fel dar nu e deranjant, imi indica ca e si el p'acolo si face treaba. :)
Zgomotul cred ca e de la video ca-mi vine cam greu sa cred ca BSII s-ar manifesta la load-ul asta anemic. ;)

Eu l-as supune si la o suita de teste ca sa fiu sigur ca e stabil la frecvente default. Asa fac cu orice calculator care-mi trece prin mina (si de care-mi pasa :D).
Un memtest86+ lasat o ora acolo (macar 2 pass-uri), o tura de S&M cu toate testele, si un rthdribl de o ora. In timpul testelor ar fi bine sa monitorizezi temperaturile si voltajele (ma rog, la voltaje e crappy software dar macar vezi variatia).

Oricum daca ai jucat 2 ore CoJ treaba e OK, dar just in case...

10x burebista

hai sa iti zic o chestie...eu sunt genul de om care daca vad ca merge fara probleme si mai ales ca nu s-a incalzit deloc nu mai am nevoie de teste&stuff.
la fel cu driverele, merg MOMENTAN perfect cele de pe CD, de ce sa iau ultimele de pe net nu?
sper ca nu am mentalitate invechita :P
diseara o sa dau totusi un 3dmark2006 sa il pun pe aici...de curiozitate

#6
mirch_bam

mirch_bam

    JUST...A...PASSENGER

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,108
  • Înscris: 05.02.2006

 kappa_man84, on Apr 25 2007, 11:20, said:

Singura mea intrebare e cum dracu activez AA pentru ca din joc nu merge iar in catalyst nu prea stiu sa umblu( fost posesor Nvidia)...am vazut ceva prin catalyst da nu sunt sigur...sa dau application controlled?

Poate te ajuta o privire aici: http://www.tweakguid...m/ATICAT_7.html

#7
kappa_man84

kappa_man84

    Fiord

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,163
  • Înscris: 15.02.2007

 mirch_bam, on Apr 25 2007, 11:53, said:

Poate te ajuta o privire aici: http://www.tweakguid...m/ATICAT_7.html

that's what I'm talking about!
mirch...daca erai fata te pupam   :kisstogether:   dar asa ...10x m8  :naughty:

#8
Chiril

Chiril

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,253
  • Înscris: 09.05.2006
toate bune si frumoase, asa si tre sa fie :D
3d mark06 asa de stabilitate un pic merge testu. ca punctaj o sa fie nasol. Dupa cate ai vazut in jocuri ce face placa e super. La Coj daca bagi shader 2 sau 3 care e maxim acolo nu mai poti da AA.
am si eu un BSII 400 si nu face zgomot mai deloc, doar cand se porneste PC-ul face ca o turbina (1sec) si dupa aia mai nu se aude deloc. cooler cpu cred ca il ai box, care arata groaznic  :death:  dar nu face mult zgomot, mai ramane cooler carcasa si video. daca tu auzi cum iti lucreaza hard-ul atunci e foarte bine, zgomotul chiar nu e mare.
eu nu imi aud hardul meu cand lucreaca cu toate ventilatoarele pe care le am in carcasa :D
sa te bucuri de achizitia ta, e super tare. mai ales raportu de pret/performanta

#9
burebista

burebista

    Manic Miner

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,051
  • Înscris: 23.05.2003

 kappa_man84, on Apr 25 2007, 11:50, said:

hai sa iti zic o chestie...eu sunt genul de om care daca vad ca merge fara probleme si mai ales ca nu s-a incalzit deloc nu mai am nevoie de teste&stuff.
OK. Si asa e sanatos. :D

Cit despre 3DMark06 ar trebui sa ai undeva pe la 46xx sau poate chiar 47xx. Cred. la cit ma pricep io la 3dmarci... :D

#10
kappa_man84

kappa_man84

    Fiord

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,163
  • Înscris: 15.02.2007

 Chiril, on Apr 25 2007, 11:58, said:

toate bune si frumoase, asa si tre sa fie :D
3d mark06 asa de stabilitate un pic merge testu. ca punctaj o sa fie nasol. Dupa cate ai vazut in jocuri ce face placa e super. La Coj daca bagi shader 2 sau 3 care e maxim acolo nu mai poti da AA.
am si eu un BSII 400 si nu face zgomot mai deloc, doar cand se porneste PC-ul face ca o turbina (1sec) si dupa aia mai nu se aude deloc. cooler cpu cred ca il ai box, care arata groaznic  :death:  dar nu face mult zgomot, mai ramane cooler carcasa si video. daca tu auzi cum iti lucreaza hard-ul atunci e foarte bine, zgomotul chiar nu e mare.
eu nu imi aud hardul meu cand lucreaca cu toate ventilatoarele pe care le am in carcasa :D
sa te bucuri de achizitia ta, e super tare. mai ales raportu de pret/performanta

@chiril la COJ am bagat shader 3
cooler cpu e box ....oricum sunt super multumit de achizitie, noroc cu baietii de pe softpedia:D

@burebista, sunt curios daca pronosticul tau se va adeveri referitor la 3dmark  :naughty:

#11
burebista

burebista

    Manic Miner

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,051
  • Înscris: 23.05.2003
LOL, am facut prin analogie. 7900GS la mine cu totul stock scoate 45xx si am mai pus de la mine ceva ca X1950PRO e peste placa mea si mai ai 1GB RAM in plus (daca o conta).
Chiar si io's curios. :D

LE: Am stat si eu cu cooler-ul box fo' luna-doua si l-am tinut pe la 1500 RPM si sa fiu al naibii daca m-a deranjat cu ceva. Dar piticul a spus Ninja fanless si a trebuit sa ma supun. :D

Edited by burebista, 25 April 2007 - 11:17.


#12
kappa_man84

kappa_man84

    Fiord

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,163
  • Înscris: 15.02.2007

 burebista, on Apr 25 2007, 12:15, said:

LOL, am facut prin analogie. 7900GS la mine cu totul stock scoate 45xx si am mai pus de la mine ceva ca X1950PRO e peste placa mea si mai ai 1GB RAM in plus (daca o conta).
Chiar si io's curios. :D

LE: Am stat si eu cu cooler-ul box fo' luna-doua si l-am tinut pe la 1500 RPM si sa fiu al naibii daca m-a deranjat cu ceva. Dar piticul a spus Ninja fanless si a trebuit sa ma supun. :D

aaa...apropo...am vazut 2 chestii in bios: 1. la sursa zicea k pe +12V er 12.42 nu stiu ce ( e prea mult? )
                                                           2. mai era ceva cu cool n quite am inteles ca se poate umbla pe acolo?

PS: o bila alba pentru pcgarage...nu e cum zice toata lumea, se mai intampla ca peste tot si neplaceri dar au fost ok sa nu mai zic ce ochi frumosi are blonda de acolo  :inlove:

#13
burebista

burebista

    Manic Miner

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,051
  • Înscris: 23.05.2003
1. Crappy software, dar atita vreme cit esti in marja de +-5% NO problem. ba chiar e bine sa fie un pic mai sus aia de 12V chiar daca-ti tureaza fan-ul de carcasa un pic mai tare.
2. Lasa-l pe auto. Eu l-am dezactivat si am predat controlul lui RMClock. ;)

PS. De acord si eu, am citit infinit mai multe pareri bune decit proaste despre pc-garage si inclin sa am o parere pozitiva despre ei.

#14
mascotzel

mascotzel

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,130
  • Înscris: 07.06.2006
gata...o sa cumpar de la pcgarage de acum ca la shopit sunt numai masculi
:D

#15
RaduG

RaduG

    Tech support

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,027
  • Înscris: 11.10.2006
sa-l stapanesti sanatos, kappa!

#16
cods

cods

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,512
  • Înscris: 05.06.2005
Nu mai postati aici, lasati omul sa se joace :D

Sa-l muncesti cat mai mult si cu cat mai putin probleme(bine.. niciuna) .

#17
kappa_man84

kappa_man84

    Fiord

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,163
  • Înscris: 15.02.2007

 RaduG, on Apr 25 2007, 17:52, said:

sa-l stapanesti sanatos, kappa!

mersi mersi

@cods nu prea am timp momentan sa ma joc ...exact cand l-am luat au venit niste proiecte aiurea la servici sa fac ceva pe ele ca nu ma lasa sa ma "shooter-esc" :death:

@burebista nu am mai avut timp aseara de 3dmark dar i-a facut frate-miu teste practice :naughty:  de la 8 dimineata pana azi noapte la 1 si se comporta IMPECABIL : cod2 cu all maxim 1280x1024 (inclusiv AA,antisotropic &stuff) si cu strongdc care copia ca nemancatu 3 jocuri+alte programe ruland in spate mergea fara nici un hiccup, Fear 1024x768 la fel ca mai sus singura data cand se impotmoleste e la autosave in rest absolut no problem(la testul din joc a iesit 88% peste 40fps, maxim 112fps, 8% intre 25-40fps) ----mentionez ca la fiecare joc strongdc tragea ca disperatu stalker,nfs carbon si heroes V

ce m-a mai surprins e ca dupa atatea ore de jucat NON STOP ventilatorul de pe carcasa scoate aer rece iar cel de la sursa putintel mai caldut (deci se invart motorasele bine inauntru :naughty: )

apropo burebista...mersi mult pentru ideea cu WD la hdd...la hashing pe strongdc baga fisierele pe sharing cu 56MB/sec OMG ;
inca raman la concluzia ca am ales memoriile bine la 370lei 2giga a-data 800mhz...ma tenta sa iau ceva mai scump cu latente mai stranse dar se pare ca numai in teste sintetice au efect...in real gaming cantitatea conteaza

iar am scris mult dar sunt la servici si inca nu a venit nimeni so.... :naughty:

#18
burebista

burebista

    Manic Miner

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,051
  • Înscris: 23.05.2003

 kappa_man84, on Apr 26 2007, 07:23, said:

apropo burebista...mersi mult pentru ideea cu WD la hdd...la hashing pe strongdc baga fisierele pe sharing cu 56MB/sec OMG ;
inca raman la concluzia ca am ales memoriile bine la 370lei 2giga a-data 800mhz...ma tenta sa iau ceva mai scump cu latente mai stranse dar se pare ca numai in teste sintetice au efect...in real gaming cantitatea conteaza
Eu nu neg ca Seagate sau Samsung nu sunt HDD-uri bune si cu NCQ pe ele, dar nici cu WD nu mi-e rusine, se comporta si el exemplar. ;)

Cit despre memorii mai suntem citiva p'aici care tocmai asta spunem: atita vreme cit nu te intereseaza SPi sau nu's ce grafice n-are niciun rost sa arunci o gramada de bani pe memorii.

Bine ca toate sunt in regula si calc-ul merge in parametri. :)

Edited by burebista, 26 April 2007 - 06:56.


Anunturi


0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate