Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cine sunt candidatii la sefia DNA...

Isus

Placa video geforce 1030

Restaurantele din Romania
 Azile de batrani Bucuresti

Ford EcoSport

Acte necesare inmatriculare auto

Vreau sa conectez o consola sony ...
 Masina de spalat care invarte mai...

Sfat achizitionare laptop multi-p...

Cum credeți ca ar arata lumea dac...

Calorifer aluminiu pe orizontala ...
 Gresia noua suna

Traim timpul ”jumatați...

De ce romanii din diaspora urasc ...

Gta IV offline singleplayer si nu...
 

Router D-link DI-524

- - - - -
  • Please log in to reply
1337 replies to this topic

#1
LeuGreu

LeuGreu

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 24
  • Înscris: 03.04.2007
Mi-am luat acum 2 zile un router whireless d-link DI-524 si l-am configurat pentru 2 calculatoare (UTp) si pentru un laptop (whireless).
Problema e ca internetul cade la cateva ore si nici conexoiunea cu routerul prin interfata web nu mai merge.
Rezolvarea vine restartand routerul manual (adica il scot din priza si il bag la loc).
Current Firmware Version: V2.04, Firmware Date: Fri, Apr 28 2006 este ultimul deci nu e din cauza asta.
Daca aveti idei va rog sa-mi raspuneti. Mutumesc anticipat.

#2
costaan

costaan

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,247
  • Înscris: 04.01.2005
are  prin setări ''reconectare automată''... la mine nu este bifată opțiunea. (Home- WAN)

Edited by costaan, 25 April 2007 - 01:16.


#3
LeuGreu

LeuGreu

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 24
  • Înscris: 03.04.2007

View Postcostaan, on Apr 25 2007, 02:12, said:

are  prin setări ''reconectare automată''... la mine nu este bifată opțiunea. (Home- WAN)

Nu stiu care dintre ele e?

Keep Alive                 
Do not change the TTL value                 
IGMP           

Toate astea 3 sunt enable

#4
LeuGreu

LeuGreu

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 24
  • Înscris: 03.04.2007
Am mai observat ceva:
1.Se pierde legatura la internet dupa ce downloadez de pe odc in jur de 2-3 min acest lucru estat pe whireless pe calculatoare nu am incercat
2.Se pierde legatua la internet daca navighezi cateva ore toate calculatoarele odata

#5
cuculea

cuculea

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,180
  • Înscris: 08.12.2006
Salut
Acelasi lucru mi se intampa si mie, eu am un roter MSI. E configurat cu criptare WI-Fi 2. Are perioade cand merg si 3 calculatoare de-odata in retea, si da net foarte bine, si wireless si WAN, semnal maxim. Apoi, cam la o saptamana, dau drumul la calculatorul cu WAN...si ...pauza...nu am net, il restartez , tot nu vrea,. Daca bag cablul de retea direct in modemul de cablu, netul merge, altfel, daca il trec prin rote, nu. Imi mai dau de cateva ori restart la calculator, mai scot roterul din priza de cateva ori...tot nimic. Revin a doaua zi, dau drumul la calculatoare, merge netul. Softul roterului este ultima versiune. Net de la provider am. De ce oare pica asa, din senin???Oare o fi din cauza aparatului sau o fi vreo setare???
Multumesc

#6
LeuGreu

LeuGreu

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 24
  • Înscris: 03.04.2007

View Postcuculea, on Apr 25 2007, 14:38, said:

Salut
Acelasi lucru mi se intampa si mie, eu am un roter MSI. E configurat cu criptare WI-Fi 2. Are perioade cand merg si 3 calculatoare de-odata in retea, si da net foarte bine, si wireless si WAN, semnal maxim. Apoi, cam la o saptamana, dau drumul la calculatorul cu WAN...si ...pauza...nu am net, il restartez , tot nu vrea,. Daca bag cablul de retea direct in modemul de cablu, netul merge, altfel, daca il trec prin rote, nu. Imi mai dau de cateva ori restart la calculator, mai scot roterul din priza de cateva ori...tot nimic. Revin a doaua zi, dau drumul la calculatoare, merge netul. Softul roterului este ultima versiune. Net de la provider am. De ce oare pica asa, din senin???Oare o fi din cauza aparatului sau o fi vreo setare???
Multumesc

faza e ca la mine nu se intampla asa...mi se deconecteaza toata reteaua de la net inclisiv wifi si asta la 2 3 ore ....tocmai mi sa intamplat asta acum 1 min  :death:

#7
hades

hades

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 700
  • Înscris: 16.12.2003
De problema asta m-am lovit si eu, nu-i de la router, din incercari disperate la un moment dat , am ajuns la concluzia, cel putin in cazul meu, ca e vb de interferente radio care duc la blocarea routerului. Am incercat  cu 4 aparate, toate se comporta la fel. Solutia mea e sa muti canalul pe care emite wireless. De ex. la mine intre canalul 1 si 4 face spume, insa pe 9 merge perfect. Culmea e ca in zona sunt multe AP-uri dar nici macar unul mai jos de canalul 6.....deci nu interfereaza de la ele. Acum mi-a picat fisa ca n-o fi niciunul mai jos de 6 din aceleasi motive.

#8
softnelu

softnelu

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 6
  • Înscris: 27.04.2007

View PostLeuGreu, on Apr 25 2007, 02:27, said:

Am mai observat ceva:
1.Se pierde legatura la internet dupa ce downloadez de pe odc in jur de 2-3 min acest lucru estat pe whireless pe calculatoare nu am incercat
2.Se pierde legatua la internet daca navighezi cateva ore toate calculatoarele odata
Exact aceeasi problema se intampla si in cazul routerului meu (D-Link) ; downloadez cca 4 mb si gata, se blocheaza...Ati gasit cumva hiba, e din setari sau e varza routerul? P.S. E setat pe canalul 6(cel recomandat de producator) P.S. 2 : Cum se face criptarea (in cei mai simpli pasi)?

#9
LeuGreu

LeuGreu

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 24
  • Înscris: 03.04.2007

View Postsoftnelu, on Apr 27 2007, 17:42, said:

Exact aceeasi problema se intampla si in cazul routerului meu (D-Link) ; downloadez cca 4 mb si gata, se blocheaza...Ati gasit cumva hiba, e din setari sau e varza routerul? P.S. E setat pe canalul 6(cel recomandat de producator) P.S. 2 : Cum se face criptarea (in cei mai simpli pasi)?

Eu am gasit buba...m-am dus cu el la garantie daca nu o sa mearga cand mil aduce o sa incerc faza cu canalele sa pun mai jos de 6. Oricum daca mai aflati ceva sa raspundeti. Mersi!

#10
hades

hades

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 700
  • Înscris: 16.12.2003
Canalele reprezinta pasii in frecventa. Producatorul recomanda 6 pentru ca e canalul de mijloc. Bucuria e ca toti recomanda 6, iar daca esti incepator si il lasi asa, iar in zona ta mai sunt inca 3 pe canalul 6, te-ai scos de interferente. Incercati sa modificati canalul si in sus si in jos, folositi si netstumbler sa vedeti daca  sunt in zona si alte retele wireless si pe ce canale. cautati unul cat mai indeparat de tot ce gasiti in netstumbler.

#11
bolo

bolo

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,859
  • Înscris: 01.11.2005
Am si eu un Di 524.Folosesc un sigur calculator cu care ma conectez la router prin wireless de la o distanta de aprox 40 m. Se intrerupe conexiunea des,uneori merge bine (se intrerupe 1 data /ora),alteori imi vine sa il arunc,nu ma pot conecta la el.I-am facut un update de  firmware si degeaba.
  Problema mea,sau mai bine zis a routerului e ca  nu vrea sa stea setat nicicum pe un canal >8. Se blocheaza si apoi trebuie resetat.Cine are un asemenea model il rog sa imi spuna daca il poate seta pa canalul 9-13 caci as vrea sa il duc la garantie.

#12
LeuGreu

LeuGreu

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 24
  • Înscris: 03.04.2007

View Postbolo, on May 3 2007, 18:31, said:

Am si eu un Di 524.Folosesc un sigur calculator cu care ma conectez la router prin wireless de la o distanta de aprox 40 m. Se intrerupe conexiunea des,uneori merge bine (se intrerupe 1 data /ora),alteori imi vine sa il arunc,nu ma pot conecta la el.I-am facut un update de  firmware si degeaba.
  Problema mea,sau mai bine zis a routerului e ca  nu vrea sa stea setat nicicum pe un canal >8. Se blocheaza si apoi trebuie resetat.Cine are un asemenea model il rog sa imi spuna daca il poate seta pa canalul 9-13 caci as vrea sa il duc la garantie.

Eu lam dus la garantie ca facea exact ca al tau. Cand mil aduce iti dau un raspuns daca mai face figuri...Bafta

#13
lau74dani

lau74dani

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 159
  • Înscris: 17.03.2006
Salut,
Vreau sa imi cumpar si eu modelul asta de router, pana la urma ce ati mai rezolvat, functioneaza ok dupa drumul la garantie sau ''asa trebuie sa faca'' ?
Eu unul nu sunt prea priceput in astfel de lucruri si vreau sa stiu sigur daca am un singur calculator si acest router este necesar vreun fir intre ele, la instalare sau in utilzarea normala si abia un al doilea calculator sa mearga wireless-ul ?

#14
LeuGreu

LeuGreu

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 24
  • Înscris: 03.04.2007

View Postlau74dani, on May 30 2007, 10:56, said:

Salut,
Vreau sa imi cumpar si eu modelul asta de router, pana la urma ce ati mai rezolvat, functioneaza ok dupa drumul la garantie sau ''asa trebuie sa faca'' ?
Eu unul nu sunt prea priceput in astfel de lucruri si vreau sa stiu sigur daca am un singur calculator si acest router este necesar vreun fir intre ele, la instalare sau in utilzarea normala si abia un al doilea calculator sa mearga wireless-ul ?
nul cumpara ca face figuri mari. Eu l-am dus si in garantie si tot asa face.

#15
movy

movy

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 205
  • Înscris: 13.04.2006
Mi-am luat si eu de curand un D-link DI-524. Am aceeasi problema, in sensul ca daca fac un download de peste 4-5 MB mi se blocheaza download-ul (direct din Internet Explorer). La ODC mi se opreste si apoi imi da reconect la hub-ul respectin. E destul de enervat. Are cineva o solutie sau este router-ul de vina ??

#16
antonnio_

antonnio_

    Junior

  • Grup: Banned
  • Posts: 9
  • Înscris: 03.07.2007
Salut baieti.. eu nu am probl cu el DI-524, Eu il am de aproape 1 an si nu ma plang.. il folosesc la 2 calc. ,1 laptop ,si un desktop.. laptopul pe wireless cu placa wireless adusa din USA AIR/PLUS G , model: DWL-G630  , 802.11g/2.  pe spate scrie P/N:BDWLG630..B1
Nush ce sa motivez pt problemele voastre dar incercati sa puneti ip-urile manual (nu DHCP) sau sa faceti o comp cu ce placi card bus aveti voi si cu ce scrie pe site-ul unde sunt expuse modelele astea...cardul meu il gasiti aici: http://www.dlink.com/products/?pid=317 succes mail me daca aveti nev de ajutor.. sau mess antonnio_stef

Attached Files



#17
warlord87

warlord87

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 18
  • Înscris: 22.11.2006
am si eu dlink 524... reuesesc sa fac sa mearga netu...

insa e o alta problema... la download merge cu maxim 1MB/s.... eu avand fibra optica de 100Mbps...

este ciudat...

stie cineva ce sa fac?

#18
krone

krone

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,340
  • Înscris: 27.03.2006

View Postwarlord87, on Jul 12 2007, 07:34, said:

insa e o alta problema... la download merge cu maxim 1MB/s.... eu avand fibra optica de 100Mbps...

stie cineva ce sa fac?
Fara suparare, iti recomand ... pentru inceput ... abc-ul (sorry)
1. Download-ul max. "il ai" functie de tipul de abonament. 1MB/s este super (nu stiu de ce nu esti multumit)
2. Tu nu ai fibra optica (in cel mai bun caz FO este pina la intarea in cladirea ta)
3. 100M este conexiunea ta cu echipamentul de retea al providerului, dar asta nu inseamna ca vei avea Internet cu 100M

Bafta!

Anunturi


0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate