Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Recomandare tigara electronica ~2...

Cupra Formentor 1.5 150 CP

Adio permis

Activare Card national de sanatate
 Ballerina (2023)

Recomandare boxe

Advanced Weapons of Ghana

Wallbox Witty Start by Hager 22KW
 Actualizare drivere (DUMo)

PC uneori nu inregistreaza click ...

obtinere proiect instalatii sanit...

Numere pe BG si politia
 Ce soft monitorizare trafic / vit...

Twisted Metal

Capcana purici. Insecticid nevata...

Ce sa aleg intre ryzen 7 5700G si...

creare site

- - - - -
  • Please log in to reply
33 replies to this topic

xnoise

xnoise

Active Member

• Grup: Members
sper ca in curand sa deschid un site axat exact pe html / css (tutoriale, articole, pastebin)

maxx_oo7

maxx_oo7

Member

View PostDivision, on May 5 2007, 04:06, said:

- daca folosesti Javascript foloseste-l atasat in fisierele externe . NU FOLOSI Javascript PENTRU NAVIGATIE ! Motoarele de cautare nu citesc Javascript si nu-ti vor indexa site-ul. Daca totusi insisti sa il folosesti pentru navigatie, nu uita sa pui link-urile din meniu undeva in josul paginii ( de ex: Home | Stiri | Blog | Contact etc )
Daca pun in site un meniu care foloseste javascript pentru ca meniul sa se "comporte" cum doresc eu iar meniul care contine link-urile este in html si css nu este prea bine?
Daca acel meniu contine multe link-uri (de ex 100) care toate se deschid in aceasi pagina intr-un iframe cum or sa vada motoarele de cautare paginile acelor link-uri?
de ex :Daca deschid pagina site-ului in care se afla meniul si dau click pe un link din meniu pagina ce corespunde link-ului se deschide in iframe.
Dar daca dau un search pe google  sau alt motor de cautare si gaseste acea pagina  cand da cineva click pe acel link o sa-l deschida in ifram-ul respectiv deschizand si pagina in care se afla meniul sau deschide numai pagina link-ului respectiv?
Se poate testa cumva ?

wallgames

wallgames

Member

View PostDivision, on May 5 2007, 04:06, said:

- daca folosesti Javascript foloseste-l atasat in fisierele externe . NU FOLOSI Javascript PENTRU NAVIGATIE ! Motoarele de cautare nu citesc Javascript si nu-ti vor indexa site-ul. Daca totusi insisti sa il folosesti pentru navigatie, nu uita sa pui link-urile din meniu undeva in josul paginii ( de ex: Home | Stiri | Blog | Contact etc )

Poti sa imi explici si mie mai pe larg cum vine javascript atasat la un fisier extern si un javascript pentru navigare?
Si daca am javascript intr-o pagina...motorul de cautare nu mai citeste pagina deloc?

sagarion

sagarion

Junior Member

View Postwallgames, on Sep 13 2007, 11:48, said:

Poti sa imi explici si mie mai pe larg cum vine javascript atasat la un fisier extern si un javascript pentru navigare?
Si daca am javascript intr-o pagina...motorul de cautare nu mai citeste pagina deloc?
Motoarele de cautare nu inteleg javascript-ul, sunt meniuri care le poti defini in javascript (un array, o variabila). Este preferabil ca sistemul de navigare a site-ului sa fie html simplu (dpdv SEO).

DarkAngelBv

DarkAngelBv

=== Proud owner of === ++++ Audi & Opel ++++

• Grup: Senior Members
Nu este nici o problema daca te joci cu meniul facut initial cu ajutorul HTML, problema este la meniurile care sunt generate integral de javascript.

de exemplu daca am un meniu de forma:
<ul id="meniu">
	 <li><a href="#">meniu1</a></li>
	 <li><a href="#">meniu2</a></li>
	 <li><a href="#">meniu3</a></li>
	 <li><a href="#">meniu4</a></li>
</ul>
si te joci cu el in javascript sa arate bine, nu e nici o problema, pentru ca motorul de cautare il vede ca HTML.in schimb un meniu generat cu javascript nu este vazut de motorul de cautare, deoarece el este generat in browserul utilizatorului, dupa ce este incarcata pagina.

Edited by darkangelbv, 14 September 2007 - 02:57.

maxx_oo7

maxx_oo7

Member

E mai bine ca fiecare link din meniu sa deschida o alta pagina ?
Adica ca pagina rspectiva sa nu se deschida intr-un iframe sau div(in cazul in care folosesc "pagini_ajax").

xnoise

xnoise

Active Member

scopul ajax-ului este exact acela de a deschide in aceeasi pagina o alta pagina fara sa se faca reload la aceasta. Folosirea ajax-ului pt afisarea paginilor poate confuziona utilizatorul (care nu remarca cel mai des ca ceva s-a schimbat in pagina) si are efecte negative asupra indexarii. Insa si efectele iframe-urilor asupra motoarelor de cautare nu sunt de neglijat.

In ambele cazuri utilizatorul nu poate face bookmark la pagina, si cand da refresh nu i se pastreaza pagina curenta (in ajax scapi usor, setand o variabila de sesiune sau un cookie cu pagina curenta). In cazul frame-urilor este imposibil de pastrat pagina curenta. Insa google poate indexa un iframe (dar fara meniul de navigare) in timp ce daca folosesti ajax, nu poate acest lucru. Problema se pune cat de interesat esti de google: daca acesta conteaza mai mult decat restul, go for iframes. Si daca tot mergi pe iframe-uri, poti incerca sa abandonezi aceasta solutie si sa folosesti SSI sau include-urile de php pt a genera pagini noi. Daca mergi pe ajax, tre sa renunti complet la google. In afara de main page, el nu va fi capabil sa indexeze nimic.

Cu toate astea stau si ma gandesc: pui un onclick pe link, si ca target ii pui pagina statica html. Astfel google va indexa paginile statice, iar userul care are JS activat va putea naviga cu ajax.

DarkAngelBv

DarkAngelBv

poti face si cu ajax printr-o metoda destul de simpla... pui pe link-uri href la pagina care o vei deschide cu ajutorul AJAX, deci google va sti ca exista pagina respectiva si o indexeaza.

Asta venind ca o completare la ce a spus xnoise

portugalkix

portugalkix

Member

Scuza-ti ca intervin si eu insa am o intrebare....imi puteti explica si mie ce inseaman mai exact AJAX?

DarkAngelBv

DarkAngelBv

http://en.wikipedia....x_(programming)

Ajax (Asynchronous Javascript And XML) este o tehnologie prin care se pot face request-uri HTTP dupa incarcarea paginii, pentru o dinamicitate cat mai buna.

Edited by darkangelbv, 14 September 2007 - 20:03.
Corectare

maxx_oo7

maxx_oo7

Member

Link-urile multe(de ex 100) dintr-un meniu influenteaza negativ?

sagarion

sagarion

Junior Member

Nu era Asynchronous Javascript and XML?

@max_oo7 stiu ca ai probleme daca exagerezi cu repetitia cuvintelor cheie, dar am mai auzit si varianta ca nu ar fi sanatos sa pui prea multe informatii pe o singura pagina oricum robotul se limiteaza la o anumita cantitate de informatie scanata.
Totusi ... 100 de link-uri?  :w00t:  ce site e ala?

DarkAngelBv

DarkAngelBv

da, scuze, am scris din greseala Advanced  :lol:

maxx_oo7

maxx_oo7

Member

View Postsagarion, on Sep 14 2007, 20:52, said:

Nu era Asynchronous Javascript and XML?

@max_oo7 stiu ca ai probleme daca exagerezi cu repetitia cuvintelor cheie, dar am mai auzit si varianta ca nu ar fi sanatos sa pui prea multe informatii pe o singura pagina oricum robotul se limiteaza la o anumita cantitate de informatie scanata.
Totusi ... 100 de link-uri? :w00t: ce site e ala?

Link-urile respective sunt in meniu (formeaza meniul).
Si daca informatia este multa cu timpul link-urile din meniu se imultesc.

Vasilevsky-Dimitr

Vasilevsky-Dimitr

New Member

View Postvp-emanuel, on 6th May 2007, 22:27, said:

xnoise

Ma lamuresti si pe mine te rog :
Nu este bine sa folosesti tabele pentru layout.
sau
Div-urile sunt mai bune.

Multumesc

mai multe lucruri despre hasLayout se pot gasi aici http://browserul-meu...-haslayout.html

doublez

doublez

Junior Member

Am ceva ani de buchisit la site-uri web dar nu sunt si nu sunt programator profesionist.
In acest moment, prima mea recomandare pentru cei care vor sa inteleaga cum se scrie un site web de la zero este sa parcurga tutorialele de pe https://www.w3schools.com/

Platformele cu site-uri "ready made" iti pot oferi oarecare satisfactie imediata dar ajungi s anu intelegi ce faci acolo. Eu am preferat sa inteleg ce face fiecare line de cod.

Va mai recomand sa verificati periodic viteza de incarcare a paginilor pe care le faceti, cu Google PageSpeed Insights >>

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate