Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
RPL2021: Instructiuni auto-recenzare

Info Coronavirus/Vaccin vs. Fake News

Ajutor pentru refugiatii ucraineni

Cum imi invat cainii sa nu mai om...
 Cum HCL S1 a refuzat multe statii...

mail fals avertizare cont bancar

aflare FOV la o filmare

Stick/device pentru streaming 2022
 instalare windows xp pe un calcul...

racordare curent container modular

Produs Jell-O - gelatina cu arome...

Imprumut garantat de actiuni pe I...
 Ac cu probleme dupa reabilitare b...

Scade antigelul din vas dupa fiec...

Ficat ortotopic

Act notarial
 

Studiu geotehnic

- - - - -
  • Please log in to reply
162 replies to this topic

#1
turbo trabannt

turbo trabannt

    gogule, probleme mah? no, stai sa termin berea asta

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,519
  • Înscris: 18.05.2006
problema: in studiul geotehnic se specifica "infiltratii de apa la adancimea de 4,00 m, nivelul hidrostatic al stratului acvifer este masurat in zona la adancimi de 3,50 m de la suprafata terenului.
Mentionam ca nivelul hidrostatic al apei subterane este sub influenta factorilot climatici din zona, el putand oscila cu +/-3,00 m fara de valoarea prezenta, functie de cantitatea de precipitatii .."

intrebare : la ce adancime e totusi panza freatica si daca se poate construi un subsol/ demisol acolo ( adancime maxima sub pamant de 2 m)?

si a doua intrebare: terenul are categoria geotehnica 1 , teren mediu , risc geotehnic redus. E de bine sau nu?  :D

multumesc anticipat, este urgent!

#2
porphyrogenitus

porphyrogenitus

    priveste profund

  • Grup: Validating
  • Posts: 23,297
  • Înscris: 30.10.2005

 turbo trabannt, on Apr 16 2007, 10:11, said:

problema: in studiul geotehnic se specifica "infiltratii de apa la adancimea de 4,00 m, nivelul hidrostatic al stratului acvifer este masurat in zona la adancimi de 3,50 m de la suprafata terenului.
Mentionam ca nivelul hidrostatic al apei subterane este sub influenta factorilot climatici din zona, el putand oscila cu +/-3,00 m fara de valoarea prezenta, functie de cantitatea de precipitatii .."

intrebare : la ce adancime e totusi panza freatica si daca se poate construi un subsol/ demisol acolo ( adancime maxima sub pamant de 2 m)?

si a doua intrebare: terenul are categoria geotehnica 1 , teren mediu , risc geotehnic redus. E de bine sau nu?  :D

multumesc anticipat, este urgent!
- pai, "risc geotehnic redus" inseamna ca'i un sol bun.
- subsol poti sa faci si la 10 m, numa' ca se hidroizoleaza perimetral toata magaoaia.
- intr'un final, faci o casa intr'o balta  :D si aici sunt ceva probleme cu executia. Cind sapi gropalau' exista mari sanse sa dai de apa. Sunt mai multe solutii pt. asta:
     1) executi groapa iarna, cind e frig si pinza freatica e jos
     2) se monteaza niste pompe care scot apa din groapa in mod constant. De obicei cind solul este imbibat cu apa, nici malurile nu's prea sanatoase si apare riscul de surpare. Se face ori o taluzare ori se consolideaza malurile cu cofraje si popi. Ma rog, aici este o intreaga poveste.

Orice studiu geotehnic, are un capitol final, intitulat "concluzii"....ce scrie acolo?

#3
turbo trabannt

turbo trabannt

    gogule, probleme mah? no, stai sa termin berea asta

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,519
  • Înscris: 18.05.2006

 punkt, on Apr 16 2007, 20:57, said:

- pai, "risc geotehnic redus" inseamna ca'i un sol bun.
- subsol poti sa faci si la 10 m, numa' ca se hidroizoleaza perimetral toata magaoaia.
- intr'un final, faci o casa intr'o balta  :D si aici sunt ceva probleme cu executia. Cind sapi gropalau' exista mari sanse sa dai de apa. Sunt mai multe solutii pt. asta:
     1) executi groapa iarna, cind e frig si pinza freatica e jos
     2) se monteaza niste pompe care scot apa din groapa in mod constant. De obicei cind solul este imbibat cu apa, nici malurile nu's prea sanatoase si apare riscul de surpare. Se face ori o taluzare ori se consolideaza malurile cu cofraje si popi. Ma rog, aici este o intreaga poveste.

Orice studiu geotehnic, are un capitol final, intitulat "concluzii"....ce scrie acolo?
multam punkt!

as vrea sa fiu sigur ca pot sa fac un mic subsol de max 2m adancime si max 20 mp ( ma rog asta nu influenteaza tare ). fara sa ma trezesc cu apa in subsol vreodata.

curios lucru ca tarlaua aia e langa un canal de irigatii si canalul ala e adanc de vreo 2.5 m pe putin. cu toate astea cand a plouat , nici urma de apa in el . ar fi trebuit sa apara daca apa e asa sus?  :huh:


concluzii la raport:
-apa freatica are nivel liber stabilizat la circa 3,50 m
- apa subterana slaba agresivitate sulfatica si carbonica
- geoizoterma 0,90 - adancime minima de fundare de 1.9 m
-teren sensibil la umezire
- pamant contractil
- gradul VIII de intensitate seismica
- zona B de vant si zona C de zapada
- teren studiat e bun pt fundare
-categorie geotehnica 1, risc geotehnic redus.

#4
porphyrogenitus

porphyrogenitus

    priveste profund

  • Grup: Validating
  • Posts: 23,297
  • Înscris: 30.10.2005

 turbo trabannt, on Apr 16 2007, 12:02, said:

-apa freatica are nivel liber stabilizat la circa 3,50 m
- apa subterana slaba agresivitate sulfatica si carbonica
- geoizoterma 0,90 - adancime minima de fundare de 1.9 m
-teren sensibil la umezire
- pamant contractil
- gradul VIII de intensitate seismica
- zona B de vant si zona C de zapada
- teren studiat e bun pt fundare
-categorie geotehnica 1, risc geotehnic redus.
daca faci o groapa de 2 m, exista slabe sanse  sa dai de apa. Aici depinde si de sezon, daca ploua mult, cu siguranta urca mai mult. Oricum trebuie sa hidroizolezi perimetral, inclusiv sub subsol.
D'aici dezvolti discutia cu ingineru'.

Fiind un sol sensibil la umezire si contractil, atunci cred ca este nevoie de perna de balast.

Cu siguranta nu poti folosi o solutie clasica de fundare pe un astfel de teren. Aici problema e doar apa.

Si daca folosesti radier general si perna de balast, atunci cel mai indicat este sa faci subsol pe toata amprenta casei.

In capitolul de concluzii din studiu, trebuie sa ai recomandata solutia de fundare. Macar o solutie daca nu doua. Geotehnistii se arunca mereu la piloti forati  :D , dar astea's ca s doarma ei bine. Pt. o locuinta e mult.

#5
turbo trabannt

turbo trabannt

    gogule, probleme mah? no, stai sa termin berea asta

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,519
  • Înscris: 18.05.2006

 punkt, on Apr 16 2007, 22:53, said:

daca faci o groapa de 2 m, exista slabe sanse  sa dai de apa. Aici depinde si de sezon, daca ploua mult, cu siguranta urca mai mult. Oricum trebuie sa hidroizolezi perimetral, inclusiv sub subsol.
D'aici dezvolti discutia cu ingineru'.

Fiind un sol sensibil la umezire si contractil, atunci cred ca este nevoie de perna de balast.

Cu siguranta nu poti folosi o solutie clasica de fundare pe un astfel de teren. Aici problema e doar apa.

Si daca folosesti radier general si perna de balast, atunci cel mai indicat este sa faci subsol pe toata amprenta casei.

In capitolul de concluzii din studiu, trebuie sa ai recomandata solutia de fundare. Macar o solutie daca nu doua. Geotehnistii se arunca mereu la piloti forati  :D , dar astea's ca s doarma ei bine. Pt. o locuinta e mult.
n-am nimic despre solutia de fundare in capitolul de concluzii  :huh:

in schimb am un capitol cu stabilirea capacitatii portante: acolo pt o adancime de fundare de 2 m si latime a talpii de fundatie de 1 m rezulta o presiune conventionala de calcul de 180-200 kPa. ma rog cu un coeficient de corectie pt latime talpa si adancime.


no way, nu bag piloti acolo ! daca ar fi bloc poate dar la o casuta nu vad rostul.

#6
Dana_H

Dana_H

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,264
  • Înscris: 27.11.2005
1) Pune-i sa adauge neaparat pagina cu solutia de fundare, trebuie sa raspunda de ceea ce recomanda, dobitocii... :angry:
2) Daca recomanda piloti, trimite-i la plimbare :death: . Cum zicea si punkt, pat de balast ajunge. Eu i-am pus sa schimbe solutia initiala (ma rog, cei care au facut studiul geo sunt si cu piloti, deci era evident...) si mi-au dat solutia alternativa semnata si stampilata - vezi PM.

#7
turbo trabannt

turbo trabannt

    gogule, probleme mah? no, stai sa termin berea asta

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,519
  • Înscris: 18.05.2006

 Dana_H, on Apr 16 2007, 23:45, said:

1) Pune-i sa adauge neaparat pagina cu solutia de fundare, trebuie sa raspunda de ceea ce recomanda, dobitocii... :angry:
2) Daca recomanda piloti, trimite-i la plimbare :death: . Cum zicea si punkt, pat de balast ajunge. Eu i-am pus sa schimbe solutia initiala (ma rog, cei care au facut studiul geo sunt si cu piloti, deci era evident...) si mi-au dat solutia alternativa semnata si stampilata - vezi PM.
thanks. am banuit se pare bine ca studiul e apa de ploaie .

o sa incerc sa adauge pagina cu solutia de fundare dar nu eu am dat banu :)

au umplut tot studiul cu avioane despre istoria pamanturilor din sudul tarii . ce luzari  :death:

#8
Dana_H

Dana_H

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,264
  • Înscris: 27.11.2005
:lol: Stii cum se zice, atata dai, atata face...

Hai ca o sa-ti trimit scanat studiul geo - minus plansele cu diverse grafice de tasare, impadurire, aburire...naiba sa le ia :lol: . Sunt primele 4-5 pagini care-s de fapt esenta studiului si care spun ce si cum.

#9
turbo trabannt

turbo trabannt

    gogule, probleme mah? no, stai sa termin berea asta

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,519
  • Înscris: 18.05.2006

 Dana_H, on Apr 17 2007, 00:14, said:

:lol: Stii cum se zice, atata dai, atata face...

Hai ca o sa-ti trimit scanat studiul geo - minus plansele cu diverse grafice de tasare, impadurire, aburire...naiba sa le ia :lol: . Sunt primele 4-5 pagini care-s de fapt esenta studiului si care spun ce si cum.
THANKS!

de nu am stat weekend ul asta si am tot belit ochii la studiul asta si tot ma  intrebam ce dracului e in regula cu el.
si asa aia cu apa la 3.5 m nu prea o cred ca ti-am zis , langa tarla e un canal care are pe putin 2.5 m adancime si nici urma de apa in el . de unde dracului le rezulta lor apa la 3m acolo cand nici pe ditamai ploile de acum o luna nu era baltit deloc acolo?

am vaga impresie ca studiul asta a fost facut la birou cu un vin bun in fata  :P

#10
Dana_H

Dana_H

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,264
  • Înscris: 27.11.2005
Nu e neaparat obligatoriu... eu aveam apa la 1,6 m, vecina din spatele meu avea la 2,5 m (adica fosa septica full mai tot timpul). Conditiile pot varia enorm pe suprafete relativ mici.

Solutia e sa te duci p-acolo, sa gasesti una din forajele executate si cu o piatra legata cu ata sa masori empiric nivelul apei. :lol: Asa am facut toata iarna 2005-2006, a naibii apa nu voia deloc sa se duca mai la adancime...noroc cu seceta asta. :)

#11
turbo trabannt

turbo trabannt

    gogule, probleme mah? no, stai sa termin berea asta

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,519
  • Înscris: 18.05.2006

 Dana_H, on Apr 17 2007, 00:46, said:

Nu e neaparat obligatoriu... eu aveam apa la 1,6 m, vecina din spatele meu avea la 2,5 m (adica fosa septica full mai tot timpul). Conditiile pot varia enorm pe suprafete relativ mici.

Solutia e sa te duci p-acolo, sa gasesti una din forajele executate si cu o piatra legata cu ata sa masori empiric nivelul apei. :lol: Asa am facut toata iarna 2005-2006, a naibii apa nu voia deloc sa se duca mai la adancime...noroc cu seceta asta. :)
ai dreptate. e loterie pana faci studiul si tre sa ai geotehnist bun ca altfel arunci banii pe geam.

daca tu crezi ca mai gasesc forajele alea , pamantul a fost arat intre timp.oricum buna idee   :lol:

#12
geo76com

geo76com

    Maninc clone fara memorie si stresez userii bugetari

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,149
  • Înscris: 14.09.2004
Eu am facut studiu geo si rezultatele nu au fost incurajatoare....nisip la 2 m si a rezultat un proiect mai ciudatel....:) fata de ce aveam eu de gind
Un vecin la 40 de metri de mine a inceput si el sa sape ceva asemantor cu o pivnita la 2 m adincime si priviti ce a scos din ea....   :confuzzled:
O merge folosit la constructie ? :confused:

Attached Files



#13
porphyrogenitus

porphyrogenitus

    priveste profund

  • Grup: Validating
  • Posts: 23,297
  • Înscris: 30.10.2005

 geo76com, on Apr 16 2007, 16:57, said:

O merge folosit la constructie ? :confused:
super mega tare  :lol: , ai nisip pt. mortare si alte maclavaisuri  :P

Sper ca in ce'a de'a 2'a fotografie nu se vede o conducta de petrol  ;)

Edited by punkt, 16 April 2007 - 17:11.


#14
porphyrogenitus

porphyrogenitus

    priveste profund

  • Grup: Validating
  • Posts: 23,297
  • Înscris: 30.10.2005

 punkt, on Apr 16 2007, 18:10, said:

super mega tare  :lol: , ai nisip pt. mortare si alte maclavaisuri  :P

Sper ca in ce'a de'a 2'a fotografie nu se vede o conducta de petrol  ;)

 turbo trabannt, on Apr 16 2007, 14:48, said:

ai dreptate. e loterie pana faci studiul si tre sa ai geotehnist bun ca altfel arunci banii pe geam.

daca tu crezi ca mai gasesc forajele alea , pamantul a fost arat intre timp.oricum buna idee   :lol:
nu cred ca exista geotehnisti buni si mai putini buni. Aici e vb. de raspundere si seriozitate.

#15
turbo trabannt

turbo trabannt

    gogule, probleme mah? no, stai sa termin berea asta

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,519
  • Înscris: 18.05.2006

 punkt, on Apr 17 2007, 04:12, said:

nu cred ca exista geotehnisti buni si mai putini buni. Aici e vb. de raspundere si seriozitate.
acelasi lucru spus altfel . degeaba are diploma daca e nesimtit.

#16
geo76com

geo76com

    Maninc clone fara memorie si stresez userii bugetari

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,149
  • Înscris: 14.09.2004

 punkt, on Apr 16 2007, 17:10, said:

super mega tare  :lol: , ai nisip pt. mortare si alte maclavaisuri  :P

Sper ca in ce'a de'a 2'a fotografie nu se vede o conducta de petrol  ;)


pai merge ca e cam galben....si cred ca are continut de argila mare...mai face priza?  :huh:
Tevile au fost de apa ....din anii 60...nici urma de petrol...poate niste aur extras din nisip dar nu prea cred.. :rolleyes:

#17
mcasa

mcasa

    Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 760
  • Înscris: 23.01.2007
Salutare
Stie cineva cat costa un studiu geo, si ce cuprinde el?
Multumesc.

#18
Dana_H

Dana_H

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,264
  • Înscris: 27.11.2005
Poate costa intre 100 RON / ml forat (foraj manual) si peste 1000 EUR (foraj mecanizat).

Cat despre continut, roaga-l pe domnu' moderator cu trabantu' sa te ajute, acum cred ca e expert  :D

Edited by Dana_H, 23 April 2007 - 11:49.


Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate