Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Routere detinute in trecut si in ...

Teii din fața casei

E-Mail in serie prin Excel si Out...

Modul alimentare rulou/jaluzea ex...
 Recuperare fișiere dupa form...

Aplicatii stress test RAM

Asigurare auto hibrid

Asus B550M - PC-ul nu porneste di...
 Tzanca Uraganu - Inconjurat de Fe...

explicatie montaj breadboard

3 Doors Down - Kryptonite

Semnalizati cand virati pe un dru...
 Succesiune - mostenire apartament...

Donez Siofor de 1000mg ( diabet t...

Izolatie intre parter si etaj

Hranirea pasarilor din orase -pro...
 

The Passion of the Christ (2004)

- - - - -
  • Please log in to reply
103 replies to this topic

#1
Diane

Diane

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,799
  • Înscris: 06.12.2003
Am vazut filmul de curand.Eram tare curioasa sa o vad pe Maia Morgenstern...ca multa lume de altfel .Filmul merita sa aiba thread-ul lui pe Softpedia, nu-i asa?Probabil sunt putini inca cei care l-au vazut deja.Interesul publicului este foarte mare, am inteles ca sunt vanzari de bilete record.Grupuri evreiesti considera filmul periculos, antisemit, fapt care creste si mai mult curiozitatea publicului, dincolo de tema care este extrem de interesanta.

Opinia mea este ca asa ceva nu s-a mai facut pana acum.Cred ca Mel Gibson a incercat sa ne dea o imagine cat mai autentica asupra evenimentelor,lucru deloc usor de realizat.Nu este genul de film in care vom regasi imaginea unui Iisus cu mantie si ochi senini,vorbind americaneste,asa cum apare de obicei in filmele "clasice".Accentul este pus pe suferinta lui Iisus, momentele de tortura fiind o agonie continua,aproape imposibil de privit.Multi compara scenele de violenta cu cele care apar in Kill Bill.In "The Passion of the Christ" scenele de violenta sunt de alta factura.Spectatorul este undeva in afara scenei si asista fara sa auda si sa inteleaga tot ceea ce se vorbeste.Fara sa auzi exact replicile(care sunt in aramaica si latina), ci vazand doar imaginile, recunosti diferite scene biblice si personaje binecunoscute: Iisus(Jim Caviezel),Sfanta Fecioara(Maia Morgenstern), Maria Magdalena(frumoasa Monica Bellucci, foarte potrivita pentru rol), apostolii, Caiafa(Mattia Sbragia), Pontius Pilat(Hristo Shopov) etc.Vocile care se aud nu sunt subtitrate in totalitate, ci numai partial, atat cat sa ghideze spectatorul in recunoasterea firului evenimentelor.Ideea initiala a regizorului era ca prezentarea sa se faca fara subtitrare.Zgomotele de bici si icnetele de durere se aud in marea parte a filmului ca intr-o agonie,obsesiv si disociat de imagine.Spectatorul devine un martor de la distanta al evenimentelor, reusind sa inteleaga partial ceea ce vede.Ca si cum ai vedea dintr-un balcon un accident: vezi ce se intampla, auzi franturi de discutie si astepti sa vezi ce urmeaza.Distanta de la balcon la strada este de fapt masura timpului scurs, care distorsioneaza informatia pe care o avem.Filmul nu umple golurile.Pastrand comparatia cu accidentul vazut din balcon,iti dai seama ca nu "distanta" conteaza: vezi ca din masina este scos un mort.Ceea ce stim este ca Iisus a fost batut, umilit, torturat si ca oamenilor nu le-a fost destul.Filmul te obliga sa asisti cu ochii larg deschisi la aceasta crima :"la spalatul pe maini", la pretul celor 30 de arginti, te invita sa meditezi asupra unor fapte care au schimbat sensul lumii.
Maia Morgenstern este si ea o Fecioara Maria deosebita, atipica:mai putin suava, mai aspra , mai neconventionala.Cu siguranta, dupa Iisus a avut cel mai greu rol din film.In ciuda replicilor putine, prezenta si imaginea ei sunt incarcate de sens si emotie.Ca spectator ramai impregnat de aceasta prezenta care traverseaza intregul film ca o lumina calda, discreta, somptuoasa.Un rol greu prin maniera in care a fost conceput filmul, dar reusit ,dupa parerea mea, creatia unei actrite de mare clasa!

#2
Indianu

Indianu

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,322
  • Înscris: 21.08.2003
ai vazut filmul la cinema sau unde?

#3
vladc

vladc

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,923
  • Înscris: 19.09.2002
gandeste-te si tu ...

#4
Masterboy

Masterboy

    Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 5,908
  • Înscris: 24.06.2002
Pe Maia in buletin cum o cheama pina la urma, Morgenstern sau Morgenstein ???

#5
wildsnake

wildsnake

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 66
  • Înscris: 06.01.2004
Morgenstein

#6
KLAMATH

KLAMATH

    Moderator

  • Grup: Members
  • Posts: 479
  • Înscris: 17.04.2002
Baieti, daca n-aveti nimic de spus on topic....abtineti-va.
Filmul e pur si simplu cutremurator. Si parca e putin spus....

Dian30....versiunea vazuta de tine include si "His blood be on us and on our children....etc" ?

#7
wildsnake

wildsnake

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 66
  • Înscris: 06.01.2004
Acest film nu trebuie ratat.Faceti tot posibillul sa il vedeti.Filmul la mine s-a terminat acum 10 min si inca ma mai gandesc la scenele alea de cruzime care te pun sa meditezi aspra acelor fapte adica a faptelor pe care Iisus le-a suferit pentru omenire.

#8
Nozavi

Nozavi

    Retired Veteran

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,576
  • Înscris: 13.01.2003

Quote

Originally posted by Masterboy
Pe Maia in buletin cum o cheama pna la urma, Morgenstern sau Morgenstein ???

Morgenstern!!!! De unde ati scos-o si cu Morgenstein? Uitati-va si pe imdb, ca nu-si permiteau ei asemenea gafe!

Un film de nota 10 despre Iisus a fost, dupa parerea mea, cel al lui Zeffirelli! Stiu ca nu e tocmai corecta comparatia, dar chiar si asa filmul are destule... hibe!
Cum poti recomanda un film ce emana o violenta excesiva? Daca asa arata filmul ideal din punctul tau de vedere... Filmul denota o mentalitate gen "bataia e rupta din Rai", adica daca vrei sa il faci pe om sa inteleaga ceva, ai grija ca el sa inteleaga acel lucru the hard way, iar asta..... :nu: Din punctul meu de vedere singura crima din acel film e violenta!
Asa cum am spus si in threadul Ultimul film vazut, m-a deranjat... exclusivismul cu care a fost tratat persoanjul Iisus, ceilalti apeland mai degraba la mimica si lacrimi pentru a-si exprima starile! Si asta intra intr-un oarecare contrast cu realismul intentionat
Filmul devine unul nepermis de subiectiv: replici antisemite (pe care traducatorii americani au avut grija sa le evite elegant), evenimente si personaje alterate, daca nu chiar fictive....  :nu:

#9
Diane

Diane

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,799
  • Înscris: 06.12.2003

Quote

Originally posted by C#
Dian30....versiunea vazuta de tine include si "May his blood be on your hands....etc" ?


   In Sfanta Evanghelie dupa Matei,capitolul 27,   se gasesc scrise urmatoarele:

"22 .Si Pilat le-a zis: Dar ce voi face cu Iisus, ce se cheama Hristos?Toti au raspuns: Sa fie rastignit!

23 .A zis iarasi Pilat: Dar ce rau a facut? Ei insa mai tare strigau si ziceau: Sa fie rastignit !

24 .Si vazand Pilat ca nimic nu foloseste, ci mai mare tulburare se face, luand apa si-a spalat mainile inaintea multimii, zicand: Nevinovat sunt de sangele Dreptului acestuia.Voi veti vedea.

25 .Iar tot poporul  a raspuns si a zis :Sangele Lui asupra noastra si a copiilor nostri."


Ultimele cuvinte erau subtitrate in versiune originala a filmului in limba engleza:  "His blood be on us and on our children "

Se pare ca la presiunea si insistentele unor lideri si grupuri evreiesti Mel Gibson a inlaturat subtitrarea in limba engleza dar a lasat sa se aude aceste cuvinte strigate de poporul evreu in limba aramaica.Asa ca putini inteleg.Evreii considera aceste cuvinte periculoase putand alimenta antisemitismul.Oricum pozitia evreiasca fata de Noul Testament este cunoscuta.

Evident ca versiunea vazuta de mine nu contine subtitrarea in limba engleza cu acele cuvinte.

#10
Diane

Diane

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,799
  • Înscris: 06.12.2003

Quote

Originally posted by nozavi
Cum poti recomanda un film ce emana o violenta excesiva? Daca asa arata filmul ideal din punctul tau de vedere... Filmul denota o mentalitate gen "bataia e rupta din Rai", adica daca vrei sa il faci pe om sa inteleaga ceva, ai grija ca el sa inteleaga acel lucru the hard way, iar asta..... :nu: Din punctul meu de vedere singura crima din acel film e violenta!


    Nozavi, fugi si-ti cauta un desen animat, dar vezi pe care-l alegi !Filmul asta lasa-l pentru cand mai cresti un pic(nu te supara acum ;) )Un lucru cred ca ai putea totusi si tu sa intelegi: personajul acestui film este  fiul Domnului.Restul sunt oameni!Citeste Biblia si ai sa vezi ca ce este scris acolo se vede si in film.E urat, dar asta este adevarul.Intelegi?

#11
arty

arty

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 8,563
  • Înscris: 09.12.2001
Diane, da cu FURACIUNEA ce zice domnul tau isus cristos? pro/contra/se abtine ?

eu n'am citit biblia, vad ca matale esti expertu'...

#12
arty

arty

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 8,563
  • Înscris: 09.12.2001
altfel spus.. pe unde e "Sa nu furi" in biblie? sau nu este...

daca poti da versetele, ar fi cool...

#13
sabian

sabian

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,649
  • Înscris: 06.07.2003
Ei bine, vad ca spiritele s-au incins. :) Dupa parerea mea de ateu care a citit Biblia, cred ca filmul e supra realist si reuseste foarte bine ca in cuvinte putine si esentiale sa exprime ceea ce Biblia scrie. Degeaba acuza evreii de antisemitism. Asa a fost, asa s-a intimplat, iar M. Gibbson n-a pus nimic de la el. Cred ca, istoric, evreii ar trebui sa accepte, mai ales ca Iisus era...evreu. Iar cruzimea din film reflecta cruzimea timpului. Si nu numai, scenele de violenta sint si o parabola la suferintele omenirii pe care Iisus le suporta cu stoicism. La inceputul filmului spune Iisus: "Te gindesti ca te vor uri? Pe mine m-au urit primul" si cred ca asta spune multe. Si din cind in cind trebuie sa ne mai amintim sa fim mai buni, sa nu fim trufasi, sa ne iubim aproapele si sa ne tinem departe de ispite, nu? Iar rabinii care il condamnau pe Iisus in cor, fariseii, nu stiu de ce da' imi seamana foarte mult cu popii nostri care isi fac semnul crucii si injura ca la usa cortului, ca sa nu mai vorbesc de restul lucrurilor pe care le fac.

#14
arty

arty

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 8,563
  • Înscris: 09.12.2001
mda, ochiul citeste insa filtrul personal nu lasa ce nu convine.

hai di-an....
hai di-an....
'meghebeee....
'ceordineee....

"te rog nu te lega de ochelarii mei, sunt de 'ntelectual"

cofa e colea.. poftitzi va rog,   :yeah baby

#15
Diane

Diane

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,799
  • Înscris: 06.12.2003

Quote

Originally posted by arty
altfel spus.. pe unde e "Sa nu furi" in biblie? sau nu este...

daca poti da versetele, ar fi cool...



Arty, tu esti mai catolic decat Papa!Eu cu constiinta stau bine, tu?...am uitat, tu nu ai probleme dintr-astea, esti pragmatic si lucid.Acum de exemplu ai realizat ca poate am dat o gaura bugetului american.Tin sa te linistesc: bugetul american nu va suferi pierderi din cauza mea.Iti ajunge de-o masina model nou?Sau o ai deja?

#16
arty

arty

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 8,563
  • Înscris: 09.12.2001
eu? eu ateu... cu principii... sti tu, aia care nu pun botu' la orice

nu e vorba de cine ia gaura...
ci e vorba de oamenii care una zic si alta fac... in cazul asta, tu

daca furi filme, taci naibii si nu mai fa pe desteptul/desteapta

te citez "Cred ca fara credinta in Dumnezeu am trai ca animalele.Unii chiar traiesc asa."

Mai e nevoie sa formulez sau reiese?

#17
arty

arty

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 8,563
  • Înscris: 09.12.2001
Probabil ca in Biblie va invata ca de la aia care au ai voie sa furi... nu? sau cazurile in care furtul este permis... cu 7 anexe...

Sti, luciditatea si pragmatismul meu pe care il condamni, de fapt cred ca'l invidiezi... nu stiu, s'ar putea sa gresesc.

Acu revenind la film.... nu pricep de ce un film in care iti arata moarea violenta a cuiva este si va fi considerat un film bun. ne ascundem dupa degete. isus a murit pe cruce, doja ars si ciopartit, altii inecati, spanzurati, decapitati, etc...

facem un audit si dam stele? sa vedem care a fost mai violent? care a fost mai nevinovat? care a fost mai regretat? WHO CARES, what's done is done....

aia care au murit ca niste soareci in trenurile de la madrid.... de ce nu se fac filme despre supliciul si viata fiecaruia? sau soldatii rusi care au murit ca niste sobolani in submarinul ala? aia's mai prejos?

isus sh'a asumat un rol de leader si n'a avut nici un backup. idei bune a avut, insa vorba aia, de idei bune ne e plin podul. concurenta i'a tras'o instant.. cum era si firesc de altfel si asa isus a ramas in istorie. asta e pe scurt povestea. oae de cate ori se multiplica cu alte personaje si alte intamplari? de milioane de ori? si ? invatam ceva? nope....

ne impreunam mainile intr'u rugaciune... da domane o viata mai buna....

what about... DOING IT ?????????

#18
Diane

Diane

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,799
  • Înscris: 06.12.2003

Quote

Originally posted by arty
eu? eu ateu... cu principii... sti tu, aia care nu pun botu' la orice

nu e vorba de cine ia gaura...  
ci e vorba de oamenii care una zic si alta fac... in cazul asta, tu

daca furi filme, taci naibii si nu mai fa pe desteptul/desteapta

te citez "Cred ca fara credinta in Dumnezeu am trai ca animalele.Unii chiar traiesc asa."

Mai e nevoie sa formulez sau reiese?


  Sunt plina de pacate Arty...recunosc.Si nu pot sa ma abtin sa o fac pe desteapta :) .Ai si tu dreptate!

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate