Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Problema pornire

Inlocuire "pornire cu cheie&#...

Peleti amestecati cu boabe porumb...
 Reparatie acoperis din sindrila b...

Multifunctional color 1000 RON max

Nu merge sunetul pe cablu

Am și eu un porcușor ca...
 Black Friday Pro pentru echipamen...

Amplificatoare IPRS Baneasa (cod ...

Montare Jante noi si problema de ...

Rabla pentru becuri.
 Permis suspendat 3 luni

Calculatorul nu mai afiseaza

Recomandare piersic

Sfat instalare termosemineu lemne
 

Discutii despre Fujifilm S6500fd

- - - - -
  • Please log in to reply
1597 replies to this topic

#145
skin311

skin311

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,201
  • Înscris: 26.11.2006
pe s5600 am poze in rafala mai multe de 3 doar pe modul auto. n-are si asta o functie de genul?

#146
SuperDuper

SuperDuper

    Inactive

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,294
  • Înscris: 25.04.2006

View Postalexandru_m, on Jun 2 2007, 04:24, said:

Singura problema e ca in "Long Period" face cam o poza la 1,7 - 2 secunde.
Mda, nu am gasit cum sa il pacalesc sa faca rafala continuua. Probabil ca la modurile cu 3 tine pozele (alea 3) in bufferul intern rapid (face rescriere doar in buffer), la modul continuu trebuie sa le salveze pe card sau memoria flash interna si asta ia mai mult timp. Nu inteleg insa cum la S5600 poate face rafala continuua... Rezolutia mai mica poate - pozele S6000 au 3MB pe high... la rata maxima de scriere a xD dureaza aproape 1 secunda scrierea.

Edited by SuperDuper, 02 June 2007 - 14:40.


#147
ursamajor

ursamajor

    Anonymous

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,320
  • Înscris: 08.12.2005
Cum am spus, le-am scris un mail ălora de la support Fuji Japan. Cu ideile menționate anterior, inclusiv posibilitatea unui mod rafală serios, nu kaka-maka, la 2 secunde o poză. Ăsta e un impediment major, după mine. Cu Canonul făceam lejer 3-4 / secundă, continuu. Avea 5 MP și tot 3 MB poza. Așa proaste sunt xD-urile astea? Boii, aș fi inclus și suport SD.

#148
SuperDuper

SuperDuper

    Inactive

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,294
  • Înscris: 25.04.2006

View Postursamajor, on Jun 2 2007, 08:55, said:

Cum am spus, le-am scris un mail ălora de la support Fuji Japan. Cu ideile menționate anterior, inclusiv posibilitatea unui mod rafală serios, nu kaka-maka, la 2 secunde o poză. Ăsta e un impediment major, după mine. Cu Canonul făceam lejer 3-4 / secundă, continuu. Avea 5 MP și tot 3 MB poza. Așa proaste sunt xD-urile astea? Boii, aș fi inclus și suport SD.
Daca la S5600 mergea, nu vad de ce la S6000 nu ar merge. Am incercat sa pun pe hi-speed shooting si pe focalizare continua si tot asa merge - totusi este sub 2 secunde...
SD necesita licente (SanDisk) si Fuji/Olympus au ales calea creearii unui nou standard bazat e fostele carduri open spec Compact Card. O decizie asemanatoare cu cea a Sony...

Edited by SuperDuper, 02 June 2007 - 15:01.


#149
SuperDuper

SuperDuper

    Inactive

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,294
  • Înscris: 25.04.2006
Din testele facute in reviewuri:

Quote

As we've seen with most xD cameras the S6000fd manages a respectable, but hardly class-leading write performance for JPEGs; somewhere around 1.6MB/s at best, which explains the long delay you get after a 3 shot burst. Raw write speed is actually a lot better, managing around 3.6 MB/s - which goes to show that at least some of the fault lies with the in-camera JPEG processing.
Sigur, cine vrea action camera trebuie sa se uite la DSLR-uri, si nici alea nu sunt toate la fel.
Pesonal, cand vreau multiframe in viteza folosesc Last3 (din acelasi menu). Si setand eventual HiSpeed Shooting pe ON (din menu) pentru a nu face refocus intre cadre - daca este posibil.

#150
ursamajor

ursamajor

    Anonymous

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,320
  • Înscris: 08.12.2005
Tipule, camera e una foarte bună, nu fi supărat. Aici încercăm să vedem ce hibe și ce puncte forte are.  Din punctul meu de vedere, cât se poate de obiectiv. :kisstogether:

Edited by ursamajor, 02 June 2007 - 20:30.


#151
alexandru_m

alexandru_m

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 249
  • Înscris: 21.05.2002
Parerea mea e ca una din cauzele pentru care "Long Period" e atat de lent este pentru ca intre cadre reface setarile cel putin pentru focus. La "Top 3" si "Last 3" trage fara sa mai refaca setarile.
SuperDuper spunea ca un xD type H ar avea 4MB/s rata de scriere, deci daca nu ar reface focusul, in long period ar putea obtine undeva pe la un cadru pe secunda.

#152
SuperDuper

SuperDuper

    Inactive

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,294
  • Înscris: 25.04.2006

View Postalexandru_m, on Jun 2 2007, 15:58, said:

Parerea mea e ca una din cauzele pentru care "Long Period" e atat de lent este pentru ca intre cadre reface setarile cel putin pentru focus. La "Top 3" si "Last 3" trage fara sa mai refaca setarile.
SuperDuper spunea ca un xD type H ar avea 4MB/s rata de scriere, deci daca nu ar reface focusul, in long period ar putea obtine undeva pe la un cadru pe secunda.
Aparatul se pare ca nu are o rata maxima de transfer la scrierea jpeg. Din testele facute pe dpreview, la modul RAW iese cam 3.5MB/s (dar fisierul este necomprimat, de 13MB) dar la jpeg este o viteza mai mica, cam de 1.5-2MB/s. Asta are insemna cam 1.5 secunde - exact cam cat este in realitate timpul intre 2 poze cu optiunea HiSpeedFocus din menu.
Oricum, mie imi este perfect suficienta optiunea Last 3... Face poze cu rata de cca 2.2FPS si pastreaza ultimele 3.

Edited by SuperDuper, 02 June 2007 - 22:06.


#153
ursamajor

ursamajor

    Anonymous

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,320
  • Înscris: 08.12.2005
Limitarea să fie hardware sau din carduri? Adică, cu alte cuvinte, să sperăm că vor ieși carduri mai rapide și aparatul să se "descurce" mai bine?

#154
SuperDuper

SuperDuper

    Inactive

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,294
  • Înscris: 25.04.2006

View Postursamajor, on Jun 2 2007, 16:06, said:

Limitarea să fie hardware sau din carduri? Adică, cu alte cuvinte, să sperăm că vor ieși carduri mai rapide și aparatul să se "descurce" mai bine?
Cred ca este o combinatie. Cu carduri de tip M scrierea este si mai lenta, dar cred ca peste un anume prag, deja viteza maxima a cardului nu mai conteaza - la scrierea jpeg. Procesorul face compresia, corectiile de WB, noise, sharpening, etc... Poate un nou firmware sa mai imbunatateasca ceva, desi, nu ma incred prea mult. Si nici nu vad in asta un neajuns... ce naiba, la ce vrei 100 de poze succesive?
La RAW, viteza de scriere pe card inca mai are loc de mai bine.

Edited by SuperDuper, 02 June 2007 - 22:14.


#155
ursamajor

ursamajor

    Anonymous

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,320
  • Înscris: 08.12.2005
"ce naiba, la ce vrei 100 de poze succesive?"

Supărăciosule. :D
Sigur că-mi doresc ce e mai bine pentru noua mea cameră. Oricum, îs mulțumit de ea, dar supărat că n-am card, încă!  :crybaby:
Ai nevoie, de pildă, la zoo, când pozezi o pasăre rară, o maimuță, un cal, un leu etc. și vrei să prinzi cea mai bună ipostază. E drept că poți și să faci 3 câte 3, cu pauza de rigoare dintre ele.
Noapte bună, că la noi e deja 23:30. Și Slovenia-România e 0-2. :)

Edited by ursamajor, 02 June 2007 - 22:32.


#156
passa

passa

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 37
  • Înscris: 20.02.2007
Pana la urma, hai sa fim seriosi. La pretul asta vreti sa aveti DSLR. Asta poate, atat costa si e facuta pentru cei care nu au bani sau care constata ca nu merita 1000E un DSLR bun pentru necesitatile lor. Eu zic ca are destule parti bune, are si parti rele tot destule :) dar parca mai putine. E lent asta e cvea mai mare problema, dar... e bine. E Point&Shoot totusi sau mai bine zis bridge. Mie imi place o am de peste 2 luni. Atunci era mai scumpa un pic, dar tot nu imi pare rau ca am achizitionato. Asa ca bucurativa de el si cat mai mult!!!
Si daca gasiti solutii la micile probleme sa ziceti la toata lumea!!

#157
SuperDuper

SuperDuper

    Inactive

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,294
  • Înscris: 25.04.2006

View Postpassa, on Jun 3 2007, 03:02, said:

Pana la urma, hai sa fim seriosi. La pretul asta vreti sa aveti DSLR. Asta poate, atat costa si e facuta pentru cei care nu au bani sau care constata ca nu merita 1000E un DSLR bun pentru necesitatile lor. Eu zic ca are destule parti bune, are si parti rele tot destule :) dar parca mai putine. E lent asta e cvea mai mare problema, dar... e bine. E Point&Shoot totusi sau mai bine zis bridge. Mie imi place o am de peste 2 luni. Atunci era mai scumpa un pic, dar tot nu imi pare rau ca am achizitionato. Asa ca bucurativa de el si cat mai mult!!!
Si daca gasiti solutii la micile probleme sa ziceti la toata lumea!!
Ai dreptate... si eu am micile mele nemultumiri/pasarici, dar pentru rezolvarea lor trebuie sa bag mana in buzunar dupa 2-3000$ - pentru a mentine aceeeasi gama de zoom si deschideri ale diafragmei pe un DSLR. Ceea ce insemna cam 10 camere ca asta - hmmm, nu merit inca. Poate mai incolo...

Edited by SuperDuper, 03 June 2007 - 14:05.


#158
andreimihnea

andreimihnea

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 16
  • Înscris: 27.05.2007
Salutare
Inca nu mi-am cumparat camera, acum am dat comanda pt card de memorie 1 GB H Fuji, de pe carduridememorie.ro.. 941 RON cu totul inclusiv transport
Aparat comand maine ..  nu prea mai sunt in stoc nici pe fotopedia .. nici pe digital mall.. am vazut ca pe www.cel.ro e o oferta noua vreo 920 RON, cred ca maine o sa sun sa vad...
De abia astept , o sa va anunt cand imi vine si bineinteles primele impresii :rolleyes:

#159
ursamajor

ursamajor

    Anonymous

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,320
  • Înscris: 08.12.2005
Stai liniștit că nici carduri n-au la CardShop, că m-au sunat pe mine de săptămâna trecută, de când am comandat.  ;) Cu aparatul, roagă-te să ai noroc.

#160
andreimihnea

andreimihnea

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 16
  • Înscris: 27.05.2007

View Postursamajor, on Jun 3 2007, 18:31, said:

Stai liniștit că nici carduri n-au la CardShop, că m-au sunat pe mine de săptămâna trecută, de când am comandat.  ;) Cu aparatul, roagă-te să ai noroc.

Am sunat la vreo 6 magazine online.... nici unul nu mai are in stoc acest model...  la emag vad ca a bagat la promotie cu 1 GB ( eu am facut comanda de 1 GB la card shop :death: ),dar nici ei nu au in stoc... cica nici importatorul nu mai are in stoc... cica spre sfarsitul saptamanii ... astept...  daca stie cineva pe unde as mai putea gasi aparatul sa imi spuna si mie, multumesc

#161
andreimihnea

andreimihnea

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 16
  • Înscris: 27.05.2007
Am dat comanda la emag acum 2 min... astept sa ma sune cineva de acolo, 985 RON cu un card de 1 GB cadou..
Va anunt cand primesc un semn de la ei

#162
pan_is

pan_is

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 20
  • Înscris: 13.05.2007

View Postandreimihnea, on Jun 4 2007, 12:55, said:

Am dat comanda la emag acum 2 min... astept sa ma sune cineva de acolo, 985 RON cu un card de 1 GB cadou..
Va anunt cand primesc un semn de la ei

Stii cumva ce tip are cardul de 1G (M sau H) ?

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate