Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Recomandare hidrofor

Montare balustrada exterioara

cea mai potrivita banca pentru ce...
 La multi ani @liviu_np!

Opel Insignia sau Renault Talisman

Parintii si cariera copiilor - ca...

Stand up sau autoironie, concetat...
 Antene gsm Medgidia

Criza alimentara, criza apei, cri...

achizitie auto nou de la dealer

Contor trifazic/pompa de caldura
 Prima masina - 0 experienta la vo...

e-distributie Muntenia s-a "m...

Livrare Hyundai i30 2022 cu DCT

Brother - Eroare scanare A9
 

Electromures

- - - - -
  • Please log in to reply
28 replies to this topic

#19
lowpy

lowpy

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,190
  • Înscris: 29.01.2012
Multumesc pentru indicatiile privind instalarea firului.

Asa cum spuneti si cum am precizat si eu mai devreme am cunostiinte limitate la capitolul electronica, dar sunt dispus sa invat cu bunavointa dumneavoastra. Am incercat sa apelez la un electronist dar am fost refuzat pe motiv ca de banii pe care ii dau pe depanare imi iau o alta statie second poate chiar mai buna decat Delia. Acesta fiind motivul pentru care am postat problema mea aici.

Apreciez mult indicatiile primite si sper ca nu deranjez cu intrebarile mele.

Intre timp am descoperit ca se poate desface partea inferioara a carcasei pentru a permite accesul la partea inferioara a placii dar trebuie sa achizitionez un set de tubulare mici pentru suruburile cu cap hexagonal care tin tablia protectoare. Dupa ce desfac capacul inferior voi face si  testul cu punerea la masa a intrarilor in etajul final.

Am mai observat ca R441 si in special R442 de la iesirea etajului final de amplificare sunt cam prajite (se vad in pozele atasate). Am masurat rezistenta echivalenta a circuitului pe fiecare canal la bornele R441 respectiv R442 si e diferenta mare: 42K vs 134K, deci rezistenta mai mare pe dreapta, canalul pe care se aude fasaitul mai deranjant. Cand reusesc sa ajung la partea de jos a placii le voi scoate sa le masor individual, dar banuiesc ca cel mai sanatos ar fi sa le schimb pe ambele. Din pacate cum sunt arse nu imi este clar care e valoarea lor. Pe schema apare 2,2 ohm, dar in caietul de service apar cu 10 ohm.
Rezistentele de putere 437, 438 arata si ele ca au fost cam incinse, dar 439 si 440 arata ok.

E posibil ca una din aceste rezistente sa fie cauza zgomotelor?

Attached Files

  • Attached File  R441.jpg   920.81K   24 downloads
  • Attached File  R442.jpg   952.58K   24 downloads


#20
lowpy

lowpy

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,190
  • Înscris: 29.01.2012
Am desfacut capacul si inlocuit cele 2 rezistoare prajite - R441 si R442. (Le-am masurat dupa extragere si unul avea 24K iar celalalt 41K) Nu am observat nici o imbunatatire dupa aceasta schimbare.

Am legat la masa intrarile in etajul final de amplificare. Ca rezultat se aude pe ambele canale un barait dar mult mai slab ca cel observat in testele initiale. In plus pe canalul drept se aude fasaitul (daca ajuta cu ceva e un zgomot alb asemanator unei cascade mari) si el mult mai slab, dar totusi mai puternic decat baraitul. Cand zic slab si la barait si la fasait vreau sa zic ca trebuie sa fiu cu urechea aproape de difuzor ca sa le aud. In configuratia asta am pus un osciloscop pe cele 2 iesiri. Pe canalul stang zgomotul se situeaza in jurul valorii de 22mV (cu o variatie de +- 4mV), iar pe dreptul la 120mV (+- 10mV).

E posibil ca sursa zgomotelor sa fie blocul de alimentare dat fiind faptul ca se regasesc in etajul final si se amplifica in montajul complet al amplificatorului?

#21
Mircel

Mircel

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,019
  • Înscris: 01.10.2005
Reciteste postul #12.

#22
Samy967

Samy967

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 30.04.2022
Salut!
Am o statie de amplificare stereo, produsa de Electromures cam prin 1990. Are 2x20W, egalizor grafic cu 5 frecvete, amplificatoare finale cu TDA 2030, comutarea surselor de semnal cu integrate MMC4011 si MMC4052.Are cineva schema electrica si poate sa mi-o transmita si mie?

Edited by Dany_Darke, 09 May 2022 - 21:02.


#23
Samy967

Samy967

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 30.04.2022
Poza cu statia de amplificare produsa la Electromures.

Attached Files



#24
un_el

un_el

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,940
  • Înscris: 24.11.2006

Vizualizare mesajSamy967, pe 09 mai 2022 - 20:51, a scris:

Salut!
Am o statie de amplificare stereo, produsa de Electromures cam prin 1990. Are 2x20W, egalizor grafic cu 5 frecvete, amplificatoare finale cu TDA 2030, comutarea surselor de semnal cu integrate MMC4011 si MMC4052.Are cineva schema electrica si poate sa mi-o transmita si mie?

Pe spatele carcasei sau partea inferioara a ei nu e nicio eticheta? Daca o desfaci nu e scris modelul pe placa electronica?
Ce probeleme ai cu ea? Poate se gasesc colegi de forum priceputi care au avut asa ceva si te pot ajuta!
Nu stiu ce sa-ti zic dar merita s-o repari/restaurezi doar daca esti pasionat de chestiile vintage. Umila mea parere, tu procedezi cum doresti...

Edited by un_el, 10 May 2022 - 10:40.


#25
Samy967

Samy967

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 30.04.2022
Salut.
Multumesc pentru interesul manifestat.
Interesul este doar pentru ca este o "chestie vintage". Modelul placîi este:
0855 00914 V1.0/91

Am cautat pe net, inclusiv dupa modelul placii, dar pana acum nu am gasit nimic.

Edited by Dany_Darke, 23 May 2022 - 21:28.


#26
un_el

un_el

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,940
  • Înscris: 24.11.2006
Daca nu spui ce probleme ai cu ea nimeni nu te va putea ajuta. Daca e un secret il poti pastra in continuare! :P

#27
Samy967

Samy967

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 30.04.2022
Buna
Nu este un secret. Statia are brum, fasait, auto oscilatii, nu pare a fi facuta in fabrica, pare a fi facuta in regim manufacturier, de amator, transformatorul nu pare a fi cel original(flux de scapari mare), pe fata statiei este scris"amplificator 2x20W; Egalizor grafic 2x5 benzi, pe spate scrie: amplficator 15201, etc.
In postul meu scriam ca doresc schema statiei a carui poza am prezentat-o. O solicit pentru a intelege ce a gandit fabricantul si la ce s-a ajuns in statia pe care o am.
Nu solicitam sfaturi pentru depanare, oricum multumesc pentru intentie. Prefer ca eventualele sfaturi, idei, discutii, etc. sa se poarte pe baza unei scheme concrete,pentru a se evita eventualele erori de intelegere despre ce se discuta.
Daca nu exista disponibila schema pe care o solicit nu este motiv de suparare. O sa incep sa scot schema electrica dupa cablarea placii de circuit imprimat. Speram sa evit o astfel de munca.
Mutumesc oricum pentru dorinta de a ajuta.
Multumesc si pentru eventualele informatii cu privire la respectiva statie.
O zi buna.


#28
Mircel

Mircel

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,019
  • Înscris: 01.10.2005

Vizualizare mesajSamy967, pe 24 mai 2022 - 21:20, a scris:

"amplificator 2x20W; Egalizor grafic 2x5 benzi, pe spate scrie: amplficator 15201...amplificatoare finale cu TDA 2030, comutarea surselor de semnal cu integrate MMC4011 si MMC4052
Ptr. AS15201 am găsit această schemă:                                Dar nu-i cu TDA2o3o. Nici MMC4011 si MMC4052 nu are.
https://elektrotanya...ownload.html#dl

Attached Files


Edited by Mircel, 24 May 2022 - 21:49.


#29
Samy967

Samy967

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 30.04.2022
Salut!
Multumesc pentru efort. Nu se potriveste cu ce este in realitate. Cred ca eticheta pe care scrie ampl.15201 a fost lipita la "misto". Schema de 15201 nu se potriveste cu placa de baza si piesele montate pe ea. Statia este realizata cu finali pe tda 2030, comutare si selectie surse cu MMC4011 si MMC4052, conditionare semnal si egalizor grafic cu 5 benzi cu AO-uri BM324.
Schemele pe care le-am gasit pana acum nu aveau tda 2030 in ampl.finale, MMC-uri si egalizor grafic cu 5 benzi realizat cu BM324.
Sper in continuare ca poate cineva care are schema va citii aces topic.
Am inceput sa scot schema de pe placa de baza.
O zi buna.

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate