Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

probleme vizionare netflix

Ajutor alimentare plita inductie

Recunoasteti aceasta boxa
 partitionare ssd 1T laptop Asus

Recomandare enclosure usb 3.0 to ...

Stropire planseu beton

Am neaparat nevoie de firma SRL/P...
 Recomandare Aer conditionat pentr...

Decojire/dezlipire tencuiala deco...

Anvelope all season

Probleme laptop HP
 Golf 5 1.4 MPI GPL

Tulcea - parcare pazita neinundab...

Caldura mare, mon cher!

Zi de nastere la capitala,88 de p...
 

Electromures

- - - - -
  • Please log in to reply
28 replies to this topic

#1
kitzsteinhorn91

kitzsteinhorn91

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 137
  • Înscris: 06.02.2007
Imi poate da si mie cineva o schema electronica de la un amplificator Electromures Amplituner Stereo Delia ?

#2
geos

geos

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,100
  • Înscris: 04.12.2003

View Postkitzsteinhorn91, on Apr 9 2007, 08:24, said:

Imi poate da si mie cineva o schema electronica de la un amplificator Electromures Amplituner Stereo Delia ?

daca te foloseai de functia search gaseai schema aici http://forum.softped...t...16&hl=Delia

#3
kitzsteinhorn91

kitzsteinhorn91

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 137
  • Înscris: 06.02.2007
Am facut rost de schema ! Multumesc Geos ! I-am schimbat ieri condensatorii de filtare, finalii, si i-am inlocuit mufele DIN cu unele RCA. I-am inlocuit becurile de la scala cu LED-uri si i-am lungit banda tuner-ului de la 66MHz la 88MHz - 108MHz. Aveam probleme cu canalul stang, distorsiona foarte tare ! Acum merge bine ! Daca aveti amplificatoare sau alte scule Electromures sau Unitra, va astept pe acest Topic !!!  :coolspeak:

#4
kitzsteinhorn91

kitzsteinhorn91

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 137
  • Înscris: 06.02.2007
Doresc sa cumpar Casetofon Electromures sau Unitra in stare perfecta de functionare dar si optica ! De asemen as dori sa cumpar si un Amplificator Unitra tot in aceeleasi conditii de calitate ! Pentru contact: kitzsteinhorn91    yahoo.com sau pe ID de messenger !

Edited by mister_rf:
Anunturile se pun pe aria Promo sectiunea Bursa...

Edited by mister_rf, 12 April 2007 - 09:31.


#5
Albert-M

Albert-M

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 23
  • Înscris: 07.12.2005

View Postkitzsteinhorn91, on Apr 10 2007, 21:00, said:

Am facut rost de schema ! Multumesc Geos ! I-am schimbat ieri condensatorii de filtare, finalii, si i-am inlocuit mufele DIN cu unele RCA. I-am inlocuit becurile de la scala cu LED-uri si i-am lungit banda tuner-ului de la 66MHz la 88MHz - 108MHz. Aveam probleme cu canalul stang, distorsiona foarte tare ! Acum merge bine ! Daca aveti amplificatoare sau alte scule Electromures sau Unitra, va astept pe acest Topic !!!  :coolspeak:
  salut , am si eu un amplif. delia si vreau sa trag si eu banda 88MHz - 108MHz , imi ajuti sa fac sau nu ai o schema , sau ori ce ,

#6
ionioni2000

ionioni2000

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 367
  • Înscris: 18.08.2004

View Postkitzsteinhorn91, on Apr 10 2007, 22:00, said:

Am facut rost de schema ! Multumesc Geos ! I-am schimbat ieri condensatorii de filtare, finalii, si i-am inlocuit mufele DIN cu unele RCA. I-am inlocuit becurile de la scala cu LED-uri si i-am lungit banda tuner-ului de la 66MHz la 88MHz - 108MHz. Aveam probleme cu canalul stang, distorsiona foarte tare ! Acum merge bine ! Daca aveti amplificatoare sau alte scule Electromures sau Unitra, va astept pe acest Topic !!!  :coolspeak:
Vreau si eu sa-i "lungesc" banda!!! spre CCIR 88-108!!
CUM???

#7
mister_rf

mister_rf

    freelancer

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,889
  • Înscris: 22.10.2002
Citeste  de exemplu aici:
http://forum.softped...t...525&hl=CCIR
sau se cumpara un convertor  de banda OIRT -CCIR

#8
ionioni2000

ionioni2000

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 367
  • Înscris: 18.08.2004

View Postmister_rf, on Jun 19 2007, 23:07, said:

Citeste  de exemplu aici:
http://forum.softped...t...525&hl=CCIR
sau se cumpara un convertor  de banda OIRT -CCIR
Am mai auzit si in alta parte ca "manevra" asta ar fi fost reusita prin reacordarea
a trei trafuri pe ferita (rotire miez reglabil). Schema prezentata cu CI LA1185 si 11 cond in picoF si 4 bobine
nu se stie de care, depaseste nivelul meu.
Daca cineva stie sigur ca solutia folosind doar reacordarea nu merge, mai bine
imi spune, ca sa ma las pagubas linistit.
Multam.

#9
lowpy

lowpy

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,190
  • Înscris: 29.01.2012

View Postkitzsteinhorn91, on 10 aprilie 2007 - 21:00, said:

I-am schimbat ieri condensatorii de filtare, finalii, si i-am inlocuit mufele DIN cu unele RCA. I-am inlocuit becurile de la scala cu LED-uri si i-am lungit banda tuner-ului de la 66MHz la 88MHz - 108MHz. Aveam probleme cu canalul stang, distorsiona foarte tare !

Imi dau seama ca topicul este foarte vechi dar am o problema similara. Pe unul din canale se aude un fasait de fundal care devine deranjant la volume peste 40-50%. Daca am inteles bine efectul ar fi cauzat de condensatorii de filtrare. Este vorba de C301 si C302 sau mai sunt implicati si alti condensatori in partea de filtrare?

Multumesc anticipat!

#10
Mircel

Mircel

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,014
  • Înscris: 01.10.2005

View Postlowpy, on 22 iunie 2017 - 22:26, said:

Pe unul din canale se aude un fasait de fundal
Pe toate sursele?
Doar pe radio?
Doar pe Mag?

#11
lowpy

lowpy

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,190
  • Înscris: 29.01.2012

View PostMircel, on 23 iunie 2017 - 11:17, said:

Pe toate sursele?
Doar pe radio?
Doar pe Mag?
Eu remarcasem zgomotul pe intrarea de magnetofon unde am legata iesirea de la PC.

Acum ca ai intrebat am facut o verificare pe ambele canale cu toate intrarile (fara sa fie semnal pe vre-una din ele) si situatia e cam asa:
1. Pe canalul drept la orice intrare se aude fasaitul de care spuneam
2. Si pe canalul stang se aude un fasait combinat cu un barait dar numai cand duc volumul in zona 90-100%
3. Mi se pare ca exista si o diferenta de volum intre canalul drept si cel stang (dreptul pare mai incet decat stangul)

#12
Mircel

Mircel

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,014
  • Înscris: 01.10.2005
Măsoară cu un ESR-metru toate condensatoarele electrolitice. Dacă n-ai, schimbă toate condensatoarele electrolitice din circuitele de filtrare ale tensiunilor de alimentare.
Trece-l pe Picup și scurtcircuitează ambele intrări.
Apoi pe Mag.
Concluzii.

#13
lowpy

lowpy

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,190
  • Înscris: 29.01.2012
Nu detin un astfel de instrument. Ne fiind electronist de meserie, electronica e doar un hobby ocazional pentru mine asa ca dotarea si cunostiintele in domeniu sunt limitate.

Stiu ca la anumite scule hi-fi la inlocuirea condensatoarelor electrolitice se opteaza pentru  condensatoare mai "de firma" ca sa zic asa. Crezi ca in cazul aparatului de fata se cere utilizarea unor astfel de condensatoare sau sunt ok orice condensatoare care se gasesc in mod uzual?

Prin scurtcircuitare te referi la legarea linilor corespunzatoare semnalului de pe cele 2 canale (stanga, dreapta) la masa?

Multumesc din nou!

#14
Mircel

Mircel

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,014
  • Înscris: 01.10.2005

View Postlowpy, on 23 iunie 2017 - 20:24, said:

sunt ok orice condensatoare care se gasesc in mod uzual?
Da, folosește ce găsești pe piața.

View Postlowpy, on 23 iunie 2017 - 20:24, said:

Prin scurtcircuitare te referi la legarea linilor corespunzatoare semnalului de pe cele 2 canale (stanga, dreapta) la masa?
Legi 5 cu 2 și apoi 3 cu 2 la mufa Picup și apoi  la mufa Magn.

Attached Files


Edited by Mircel, 23 June 2017 - 20:40.


#15
lowpy

lowpy

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,190
  • Înscris: 29.01.2012
Scuze pentru intarziere, dar nu am mai avut timp sa ma ocup de statie. Am verificat si in scurt, iar comportamentul este acelasi.

Am incercat sa desfact partea frontala dar m-am blocat la selectorul de canale pe axul caruia este infasurat firul cu care se face reglajul. Care este procedura corecta la desfacerea acestei parti in asa fel incat sa nu rup firul si sa il mai pot monta corect la final?

#16
Mircel

Mircel

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,014
  • Înscris: 01.10.2005

View Postlowpy, on 28 iunie 2017 - 20:26, said:

m-am blocat la selectorul de canale pe axul caruia este infasurat firul cu care se face reglajul.
La ce te referi? Fa o poza.

Revin la algoritm:
Dezlipeste C401 si C402, (doar la un capat). A disparut zgomotul?

Edited by Mircel, 29 June 2017 - 08:32.


#17
lowpy

lowpy

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,190
  • Înscris: 29.01.2012
Ma refer la firul/cablul folosit la selectia canalelor/reglajul frecventei de receptie radio.
Sunt la lucru acum, dar am schitat pe o poza gasita pe net butonul pe care nu pot sa-l scot (in elpisa mare) si locul in care firul este infasurat de 2-3 ori in jurul axului acestui buton (elipsa mica). Asta a fost punctul la care m-am blocat la desfacerea aparatului pentru ca nu stiu cum se procedeaza corect la desfacerea si reasamblarea sistemului de reglaj in asa fel incat sa nu se piarda corespondenta intre scala indicatoare si frecventa efectiva.
Fara sa desfac partea asta nu am aces la placa aplificatorului ca sa pot lucra la condensatori.

Attached Files



#18
Dobrin_M

Dobrin_M

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,528
  • Înscris: 19.02.2015

View Postlowpy, on 29 iunie 2017 - 08:50, said:

nu stiu cum se procedeaza corect la desfacerea si reasamblarea sistemului de reglaj in asa fel incat sa nu se piarda corespondenta intre scala indicatoare si frecventa efectiva.
Fara sa desfac partea asta nu am aces la placa aplificatorului ca sa pot lucra la condensatori.
False probleme!
Învârți să fie acul la un capăt de scală și pe o hârtie desenezi traseul firului, inclusiv poziția arcului întinzător, numărul de spire pe axul potențiometrului și sensul de înfăsurare. La montare respecți desenul, eventual corectezi poziția acului de scala în funcție de un post a cărei poziție o cunoști.
În altă orgine, uscarea electroliticilor de filtraj provoaca brum, nu fâsâială cum ai auzit tu și cum văd că susțin și alții ce te sfătuiesc să-i înlocuiești.
Mai prost este că, în mod evident, n-ai niciun fel de cunoștințe și nici aparatură, deci ești cam depășit de situație.
Cel mai simplu în cazul tău este sa folosești un alt amplificator cu care să urmăreși traseul semnalului de la intrare spre ieșire ca să-ți dai seama de zona responsabilă, sau cu un condensator cuplat cu un capăt la masă, plimbat pe traseul semnalului, dar chiar și așa... pentru asta tot ar trebui să înțelegi ceva din modul de funcționare al acelei scheme.
Să zicem că depistezi că zgomotul e produs chiar de către etajul final. Mai departe ce faci???
Părerea mea e să apelezi totuși la cineva care are cunoștințele necesare și are și timp de pierdut/chef să mai repare așa ceva.

View PostMircel, on 29 iunie 2017 - 08:31, said:

Revin la algoritm:
Dezlipeste C401 si C402, (doar la un capat). A disparut zgomotul?
Nu trebuie dezlipit niciun condensator, ci ștrapată intrarea AF-urilor la masă (cosele 20/21/22) ca să-și dea seama daca zgomotul provine din finali sau de dinaintea lor.

Edited by Dobrin_M, 29 June 2017 - 13:19.


Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate