Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cost abonament clinica privata

Tremura toata, dar nu de la ro...

Renault Android

Recomandare bicicleta e-bike 20&#...
 Bing-Content removal tool

Nu pot accesa monitorulsv.ro de l...

Cum sa elimini urmele de acnee?

Wc Geberit
 Routere detinute in trecut si in ...

Teii din fața casei

E-Mail in serie prin Excel si Out...

Modul alimentare rulou/jaluzea ex...
 Recuperare fișiere dupa form...

Aplicatii stress test RAM

Asigurare auto hibrid

Asus B550M - PC-ul nu porneste di...
 

De la bloc la casa

- - - - -
  • Please log in to reply
50 replies to this topic

#1
meeshu

meeshu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 67
  • Înscris: 15.03.2006
Am deschis acest topic in ideea ca experienta mea va fi de ajutor celor care citesc acest forum si ca eventual cei care se regasesc in vreuna din situatiile de mai jos vor putea gasi o solutie sau cere un sfat.
Incerc sa va prezint - cat mai succint, dar in acelasi timp suficient de detaliat - aventura prin care am trecut din momentul in care am decis impreuna cu sotia mea sa ne cumparam/construim o casa pe pamant.
Asadar acum 4 ani am inceput cautarile pentru o casa sau pentru un lot de pamant. Dupa mai multe luni de cautare pe internet, prin ziare si prin vizite la targurile de case am ajuns la concluzia ca o casa de-a gata intr-un cartier rezidential "intruneste" cel putin trei contraargumente solide pentru acea vreme: costul excesiv, peste bugetul nostru, oferta prea saraca si nu in ultimul rand amplasarea (distanta fata de centru, lipsa de infrastructura si/sau servicii publice).
Am ajuns la concluzia ca o alta varianta ar fi sa cautam fie o casa mai veche, fie un lot de teren, de preferat cu utilitati. Pe aceasta noua directie am plecat evident de la faza rasfoitului ziarelor si trecand prin site-urile de internet, agentiile imobiliare si alte surse de informare am ajuns inclusiv la etapa in care bateam cartierele care ne interesau la pas si intrebam din poarta in poarta daca stiu vreun teren/casa de vanzare.
In final am gasit un teren cu o casa demolabila intr-un cartier bucurestean in plina transformare, unde casele vechi se imbina cu constructii noi, majoritatea destul de "cuminti". Totul s-a petrecut dupa scenariul fulger vazut, placut, cumparat.
Insa abia acum au inceput problemele, multe dintre ele cauzate de buna credinta, naivitatea, tineretea si lipsa de experienta care ne caracteriza atunci.

#2
meeshu

meeshu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 67
  • Înscris: 15.03.2006
Primul obstacol a fost cel al utilitatilor. Intrucat noi nu activam nici macar adiacent in domeniul ce tine de case, constructii, samd ne-am bazat atat pe cele spuse de vanzator cat si pe opiniile unor cunoscuti. Totusi, daca teava de gaze sau alimentarea cu apa erau destul de vizibile chiar si pentru un ochi profan, in privinta canalizarii (ma refer aici la racordul in curte) am inceput sa avem dubii, dar abia dupa ce semnasem contractul  :nonobad: . Dupa cateva saptamani de incertitudine, timp in care am apelat inclusiv la cei de la Apa Nova unde ni s-a spus ca nu ne pot da aceasta informatie intrucat ei nu au evidenta clara a caselor racordate la canalizare, desi exista un contract cu ei). am reusit sa mergem cu un specialist care ne-a calmat.
A inceput apoi o etapa decizionala destul de lunga in privinta solutiei de adoptat: consolidarea si extinderea casei vechi sau constructia alteia noi. Evident ca teoretic, fiecare are avantajele si dezavantajele ei, lasand insa la o parte investitia ceva mai mare in cazul unei case de la zero, evident ca aceasta varianta este de preferat intotdeauna.
Dupa multe discutii contradictorii, dar constructive, cu cunoscuti, cu familia, intre mine si sotie, nu reusisem totusi sa alegem solutia optima. Insa timpul trecea, iar preturile urcau constant.
In cele din urma am decis sa obtinem parerea unor specialisti (lucru care trebuia sa se intample de altfel de la inceput!). Asa am aflat din doua surse independente ca vechea cladire (construita in anii '40) nu va suporta de la sine o extindere pe verticala, chiar numai sub forma unei mansarde si ca vor trebui lucrari de consolidare care ar costa aproape cat o noua constructie. Acesta a fost elementul decisiv care a inclinat balanta in favoarea unei case noi.

#3
meeshu

meeshu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 67
  • Înscris: 15.03.2006
....ma gandesc sa povestesc in mai multe etape, nu dintr-o bucata, caci ar deveni plictisitor sa stai sa citesti o polologhie de 3 pagini....

Revenind, dupa ce am cazut de acord sa demolam casa veche si sa construim una noua am gasit destul de repede un model de casa care ne-a placut si am pornit in cautarea unui arhitect.
La recomandarea unei prietene am luat legatura cu o persoana care detine o firma de consultanta in domeniu, ocupandu-se atat de obtinerea avizelor si autorizatiilor cat si, in subsidiar, de proiectare. Discutiile initiale au fost incurajatoare pentru noi, insa de fiecare data cand se punea problema costurilor aveam parte de surprize, in sensul ca la fiecare intalnire aflam de noi si noi taxe, cu toate ca dorinta noastra fusese din start sa stim cat mai concret la ce trebuie sa ne asteptam. Pe de alta parte, individa insista mereu sa semnam contractul; in plus, atmosfera oarecum neprofesionala de care aveam parte in biroul ei (asistam la certuri cu odrasla pe tema nazbatiilor pe care le facea la liceu, sau faptul ca trebuia sa ne strecuram uneori pe langa cainele de mari dimensiuni, dar din fericire, destul de blajin al patroanei) si chiar faptul ca tot timpul eram nevoiti sa asteptam pentru ca intarzia la intalniri a produs o oarecare reticenta, desi ne bazam intr-un fel pe recomandarea prietenei (de a carei buna credinta nu ma indoiesc). In cele din urma instinctul ne-a spus ca nu e cazul sa continuam pe aceasta directie, insa deja pierdusem destul de mult timp.
Din fericire, la recomandarea aceleiasi prietene am intalnit o familie de arhitecti cu care am colaborat perfect in ceea ce priveste partea de proiectare.
Insa din noua alte probleme......

#4
meeshu

meeshu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 67
  • Înscris: 15.03.2006
Cu arhitectii ne-am inteles sa se ocupe de efectiv tot ceea ce tine de proiectare, obtinere de avize, depunerea documentatiei si obtinerea autorizatiilor de constructie si demolare.
Totul a mers extrem de rapid: am semnat contractul, au facut primele schite, ne-am dat acordul cu mici modificari, si in nici doua saptamani aveam certificatele de urbanism. Unde.....soc si groaza....ni se cerea dreptul de proprietate asupra terenului.
Ne uitam imediat pe contractul de vanzare cumparare si constatam ca acesta se referea direct numai la casa, in timp ce la teren mentiona ca urma prevederile legii 18/91. Sotia mea care a facut contractul pe numele ei si care fusese impreuna cu vanzatorul la notar, mi-a spus ca la momentul respectiv a intrebat notarul ce semnifica acel paragraf si primise raspunsul ca aceasta e o "formulare standard".
Am pornit imediat in cautarea cailor de actiune. Am studiat legea 18, am vorbit cu avocati, cu notari; asa am descoperit ca terenul nostru fusese preluat de stat in anii '80 in urma unei contract de vanzare-cumparare al casei (si conform unei legi comuniste terenurile nu puteau fi transmise prin acte de vanzare-cumparare ci numai prin mosteniri, astfel ca la vanzarea casei terenul trecea automat in proprietatea statului). Legea 18/91 a "reparat" aceasta aberatie, insa in sensul ca proprietarii de drept ai casei aveau dreptul sa isi ceara titlul de proprietate asupra terenului, acesta nefiind acordat automat o data cu abrogarea legii din timpul comunismului.
Primul pas a fost sa depunem o cerere la primaria de sector. Aceasta ne-a cerut toate actele de vanzare cumparare (pe care din fericire o parte le aveam, o parte le-am obtinut de la administratia fiscala) plus cateva avize de la primaria generala de la Directia juridica. Toate acestea au necesitat destul de mult timp, cam 3 luni de alergaturi si mici interventii, insa dupa ce le-am obtinut am rasuflat usurati, crezand ca in sfarsit dosarul e complet.
De la primarie insa, dosarul de restituire a titlului de proprietate este mai intai avizat de o comisie speciala care se constituie doar de doua ori pe luna, si daca primeste aviz favorabil este trimisa la prefectura. Aici, o alta comisie analizeaza dosarul si daca totul este in ordine aproba cererea, dupa care trimite inapoi dosarul la primaria de sector pentru emiterea certificatului de proprietate.

#5
aeon

aeon

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,487
  • Înscris: 05.08.2002
uhh, deja m-am apucat sa completez chestionarul pentru emigrare in Canada

#6
Nicanor

Nicanor

    S t a l k e r

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,326
  • Înscris: 13.03.2003
saracii de voi! saracii de noi...
ca sa va incurajez , uite am o colega de birou care tot asa a demolat si acum pune deja placa. 1 an si jumatate de la start, o groaza de nebuneli dar si economii. acum a intrat oarecum mai in linie dreapta, lucrarile merg de la sine.

#7
ecou

ecou

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 877
  • Înscris: 30.07.2004

View Postaeon, on Apr 3 2007, 17:09, said:

uhh, deja m-am apucat sa completez chestionarul pentru emigrare in Canada
Asta nu este decat un bonus in sprijinul unei decizii din ce in ce mai necesare privind evolutia evenimentelor din acest moment.
Oricum, ca sa aducem si o nota optimista si mai aproape de subiectul casa/constructii aud ca PMB-ul s-a pus cu tunurile pe Apa Nova. Ca nu este vorba decat de o neintelegere la nivel de "comisioane" (a se citi "spagi") nu conteaza, momentan din toate aceste sicanari cred ca vor fi cativa norocosi care isi vor vedea rezolvate solicitarile ceva mai repede decat in mod "normal".

#8
Nicanor

Nicanor

    S t a l k e r

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,326
  • Înscris: 13.03.2003
...am uitat sa va spun, colega mea a slabit 15 kilograme, asa ca nu mai aruncati banii pe nutritionisti, apucati-va de fundatii :)
asteptam continuarea...

#9
meeshu

meeshu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 67
  • Înscris: 15.03.2006
Nu incerc sa creez un film politist dar postez in functie de timpul meu.

Dupa vreo trei luni primim de la prefectura o instiintare ca dosarul a fost retrimis la primaria de sector pentru completare. Adica pentru o dovada ca statul a preluat terenul in anii '80. Desi acest lucru era evident in contractul de vanzare cumparare de atunci prin mentiunea facuta de notarul de stat, ni se cereau dovezi suplimentare.
Am mers in audienta la subprefect pentru a intelege de fapt ce vroiau de la noi. Ni s-a spus ca o copie dupa registrul de transcriptiuni din anii '80 (actualul registru de cadastru) ar putea fi de folos. Cu foarte mare greutate am obtinut aceasta copie si evident cu un consum de timp, de bani si nervos considerabil.
Am depus actul respectiv si de la cabinetul subprefectului am primit asigurari ca totul se va rezolva. In decembrie anul trecut am mers din nou in audienta; atunci am aflat ca directia juridica strambase din nas, dar intr-un final isi daduse avizul favorabil. Si desi nu ne asteptam sa se mai intample ceva inainte de sarbatori, cu o zi inainte de Craciun ordinul de emitere a titlului de proprietate a fost semnat de prefect si trimis catre primaria de sector.
In sfasit, in ianuarie anul acesta am primit titlul de proprietate si am putut depune documentatia pentru obtinerea autorizatiilor de demolare si constructie.
Proiectul de arhitectura si celelalte avize erau gata inca din septembrie, dar fara titlu nu puteam face nimic.
Chiar cand speram ca nu se mai poate ivi nici o problema, de la primarie aflam ca intre timp expirase contractul cu firma de salubritate, iar primarul a refuzat sa semneze autorizatia de constructie. Alti bani, alta distractie.
Dar maine vom intra in posesia ambelor autorizatii si speram ca dupa sarbatori sa incepem constructia.

#10
Dana_H

Dana_H

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,264
  • Înscris: 27.11.2005
@ meeshu: incep sa ma consider norocoasa (pana la un punct) citind ce-ai scris....bafta in continuare si sa mearga lucrurile mai usor :)

@ Nicanor: din pacate, 'efectele colaterale' pot fi si mai rele decat cateva kilograme date jos :mellow:

#11
porphyrogenitus

porphyrogenitus

    priveste profund

  • Grup: Validating
  • Posts: 23,297
  • Înscris: 30.10.2005
tare imbirligata povestea. Am mai intilnit cazuri ciudatele,dar asta e chiar de publicat in revista. Daca la autorizare au aparut astfel de evenimente ciudatele, sa vezisantieru'  :lol: cum o sa mearga. Sau poate toti norii negri s'au risipit si abia acum o sa ai norocu' sa intri pe linie dreata. Asteptam impresii :).
Hai sa povestesc si io o mica ciudatenie.

-Un bisnitar de terenuri a facut un PUD ca sa lotizeze si sa vinda terenuri mai mici, aprox 500 mp fiecare.
-PUD'ul se sutine in primarie se aproba, bisnitaru incepe si vinde.
-Beneficiaru' meu, dl "P", cumpara un lot si o jumatate din alt lot, adica omu' dorea un teren mai mare.
-Vine cu documentele la mine, adica: CVC, cadastru refacut si ridicarile topo. Ma apuc sa'i fac certificatu'....se duce domnu' curier la primarie, depune fara probleme
- Dupa 3 saptamini iese CU, vizat de primarie cu "vizat spre nechimbare" (nici beneficiaru', nici noi nu stiam de existenta PUD'ului, iar cei din primarie, nici atit )
-Ne apucam sa facem proiectu' conf. cu reglementarile din CU. Discutii, intilniri, convingeri, certuri intre soti, etc....toata munca pe care o implica un astfel de "eveniment".
-Redactam proiectu' si'l depunem la Acord Unic...dupa 4 saptamini iese Acordu' Unic. Totu' super ok pina acum.
-Ridicam acordu' unic si ne ducem la primariesa depunem, adica la 50 m distanta ca e vb. de primaria sect. 6, unde ambele institutii sunt invecinate.
-La primarie, un nene primeste documentatia si ne da bon de registratura. Super ok.
-Dupa 4 saptamini se duce colegu' meu de birou (ca era lucrarea lui) la primarie sa intrebe de soarta autorizatiei. Era in zona.
-Nenea inspectoru' ii spune ca vrea PUD'ul, si'i explica ca pt. acest teren s'a elaborat un PUD (pt. prima oara auzisem asta). Colegu' meu ii explica ca in CU nu se specifica de vre'un PUD. Nenea inspectoru' ii spune ca "a fost o greselala de redactare". Colegu' meu ii spune ca in baza acestei erori, beneficiaru' are dreptu' sa dea primaria in judecata, Nenea raspunde ca "DA, daca vreti aveti dreptu' sa ne dati in judecata" :).
-Facem o cerere sa primim o copie dupa PUD si pe care urma s'o anexam la dosaru' de autorizatie.
-Trec 3 saptamini si ne dau aia din primarie plansa cu reglementari din PUD
-Surpriza maxima :), lotul nostru era mai mare decit lotul initial prevazut in PUD, dar respectam in rest toate reglementarile scrise in acesta.
-Inspectoru' NU este deacord cu asta si cere refacerea PUD'ului conf. cu realitatea din teren. Desi fusese greseala primariei, tot noi trebuia s'o rezolvam.
-Contactam autoru' initial al PUD'ului sa refaca PUD'ul. Se reface PUD'ul si se depune la avizare.
-Dupa 3 saptamini se avizeaza PUD'ul si anexam reglementarile la doasaru'de PAC.
-Intre timp, se platisera toate taxele: Taxa Acord Unic (25 mil), Taxa Autorizatie (35 mil) si Taxa pe timbru de arhitectura (vre'o 3 mil).Toate taxele fusesera platite inainte de 1 ianuarie 2007 si toate dosarele fusesera depuse cu 6 luni inainte de 1 Ianuarie 2007, adica prin vara.
-Beneficiaru' se duce sa ridice autorizatia. Surpriza totala, primaria cerea diferenta celor 3 taxe pe motiv ca autorizatia se ridica dupa 1 ianuarie 2007 si ca taxele s'au modificat intre timp, adica au crescut cu 300 % :). In total o diferenta de vre'o 100 de mil, adica 3000 E doar pe taxe.
-Lucrarea a durat 2 ani cu totu', beneficiaru' a fost furat pe fata de primarie si si'au batut joc de ele in toate privintele. N'au gasit nici o eroare proiectata, absolut nici una, s'au legat doar de cu totu' alte documente necesare autorizarii, numai de proiect nu s'au legat.

La un moment dat, pe parcursu' desfasurarii evenimentelor, am fost chemat la primarie sa ridic "Avizu' de Urbanism" eliberat in urma sustinerii noului PUD. M'am prezentat la d'na cu pricina (sefa serviciului de urbanism), mi'a dat avizu' si am intrebat'o unde sa'l duc. Raspunsu' a fost "la biroul de autorizatii". O intreb "unde este, la ce camera?". raspunde: " la d'na de vis a vis :), adica la fix 2 m distanta de ea  :D . Am luat avizu' m'am intors 90 de grade si l'am pus pe birou' cu pricina, unde o tanti la anexat la dosaru' de autorizatie. I'am multumit respectuos, i'am urat o zi buna si am plecat. 2 ore de stat in trafic la dus, 2 ore la intors ca sa fac o rotatie de 90 de grade cu o hirtie A4 in mina.

Dupa parerea mea, in sistem sunt numai laturi de oameni, niste scursuri ordinare care nu fac altceva decit sa zaca in spatele celei functii si sa stea cu mina intinsa la spaga. Niste golani. Nu am gasit primarie pina acum sa nu fie "mobilata" cu astfel de jigodii imputite. Asta'i un caz oarecare. Cred ca pot sa scriu romane pe tema asta.

#12
meeshu

meeshu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 67
  • Înscris: 15.03.2006
Pe langa toate frecusurile birocratice am avut parte si de un vecin "binevoitor" care a intarziat destul de mult sa-si dea acordul de alipire la calcan. Spre ginionul meu omul lucreaza in domeniul structurilor de rezistenta si mi-a conditionat acordul de studiul geo. Oricum eram obligat prin certificatul de urbanism sa concep atat studiu geo pentru situatia demolarii constructiei vechi cat si pentru alipirea la calcan a noii constructii, insa ideea ca nu pot realiza ceva in propria mea curte daca individul nu are chef sa spuna "da" mi-a rascolit putin mai mult orgoliul. M-am calmat totusi repede intrucat conform legii in caz de refuz nu exista decat o singura cale de actiune, cea judecatoreasca.
As putea spune chiar ca am avut si putin noroc pentru ca la doar o saptamana dupa ce si-a dat acordul notarial, toate televiziunile au prezentat o stire cu o casa al carei perete se prabusise din cauza celui care construia alaturi.
Si a propos de acorduri, primaria de sector mi-a solicitat declaratii notariale de la toti vecinii, adica doi laterali si doi din spatele curtii. A cam fost cam exces de zel intrucat pe cei doi de la hotarul de nord al curtii nu ii afecteaza in nici un fel noua constructie (limita de proprietate este la 30 m de peretele casei).

#13
meeshu

meeshu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 67
  • Înscris: 15.03.2006

View Postpunkt, on Apr 4 2007, 12:15, said:

tare imbirligata povestea. Am mai intilnit cazuri ciudatele,dar asta e chiar de publicat in revista. Daca la autorizare au aparut astfel de evenimente ciudatele, sa vezisantieru'  :lol: cum o sa mearga. Sau poate toti norii negri s'au risipit si abia acum o sa ai norocu' sa intri pe linie dreata. Asteptam impresii :).
Hai sa povestesc si io o mica ciudatenie.

Stiu, toata lumea mi-a spus ca partea cea mai dificila va fi construirea propriu-zisa. Sincer, anul trecut prin toamna cand vedeam ca la prefectura este un fel de gaura neagra unde nici macar o informatie nu poti obtine daca nu te duci in audienta(!!!) am decis impreuna cu sotia mea ca daca pana la sfarsitul anului nu rezolvam problema titlului de proprietate vom renunta la teren in favoarea cuiva cu nervii mai tari (si cu pile mai mari). Totusi Mosu' ne-a facut cel mai frumos cadou din viata noastra, desi pana nu am vazut documentul in fata ochilor (abia in ianuarie) va spun sincer ca nu am crezut. Si daca vedeti cum arata acel ordin al prefectului va ingroziti: un text de 2 paragrafe pe o coala A4 simpla, fara nici un element de securizare, doar cu sigla color a prefecturii. Un copil de scoala elementara ar fi avut mai multa fantezie!
Este de mentionat faptul ca toata aceasta tevatura care a durat aproape doi ani s-a desfasurat fara nici o interventie (nu cred ca un buchet de flori sau un platou de prajituri intra la aceasta categorie) pentru simplul fapt ca nu am gasit pe cineva care sa stie pe cineva care sa aiba pe cineva  care sa cunoasca pe altcineva cu o pila la prefectura......Concluzia noastra a fost ca prefectura este STAT IN STAT, daca aveti treaba acolo mai bine va lipsiti.
Trebuie sa fiu cinstit si sa recunosc totusi ca stand pe holurile prefecturii in asteptarea audientei am auzit de cazuri si mai si, de oameni care bateau la usi de prin '90 tot asteptand sa li se restituie ce li se cuvenea, sau altii care primisera loturile de teren ciopartite, de genul 200 mp undeva intre blocuri unde nici o primarie nu ar fi dat acordul nici macar pentru un garaj.

Promit sa postez mai departe cu alte intamplari (sper fericite! :naughty: ) din timpul constructiei.

Edited by meeshu, 04 April 2007 - 12:51.


#14
porphyrogenitus

porphyrogenitus

    priveste profund

  • Grup: Validating
  • Posts: 23,297
  • Înscris: 30.10.2005
-citeste cu atentie textu' subliniat din acest certificat de urbanism!
- Ai nevoie de acordu' vecinului, doar daca prin interventia ta, este nevoie de luarea unor masuri la casa invecinata. Acest lucru se stabileste doar printr'o EXPERTIZA TEHNICA. Deci, nu conteaza ce vrea vecinu', conteaza ce parere are expertu'....

Attached Files

  • Attached File  cu.jpg   498.29K   157 downloads


#15
Mosotti

Mosotti

    Geniu umil

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 33,295
  • Înscris: 21.04.2004
e simplu: ar trebui sa fie TOTI IMPUSCATI :)

#16
meeshu

meeshu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 67
  • Înscris: 15.03.2006

View Postpunkt, on Apr 4 2007, 13:07, said:

-citeste cu atentie textu' subliniat din acest certificat de urbanism!
- Ai nevoie de acordu' vecinului, doar daca prin interventia ta, este nevoie de luarea unor masuri la casa invecinata. Acest lucru se stabileste doar printr'o EXPERTIZA TEHNICA. Deci, nu conteaza ce vrea vecinu', conteaza ce parere are expertu'....

corect, doar ca la mine in CU scrie foarte simplu: "Acord notarial proprietari vecini pentru cuplare la calcan si refacere imprejmuire teren pe hotar (str. A nr. b si c si str. X nr. y si z)"
Asadar fara "daca"; evident ca in situatia in care nu aveam nevoie de acordul pentru lipire la calcan nu m-ar fi interesat nici numele vecinului, dar asa a trebuit sa ma dau cu zaharelul pe langa el (bine ca nu a fost nevoie sa "intervin" si la el, ca dupa cate am patimit nu stiu cum ar fi iesit toata povestea...)

#17
alegros

alegros

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 485
  • Înscris: 29.05.2006
Imi pare sincer rau de toate necazurile voastre prin care defapt suntem nevoiti sa trecem cu totii (mai mult sau mai putin),care ne inhamam la o asemenea treaba (ca doar traim in Romania) dar in final sigur va merita sacrificiul iar obstacolele intalnite si depasite vor fi uitate si vom fi niste fericiti :peacefingers: ....cel putin asa sper, poate ca am eu acum o stare de buna dispozitie mai accentuata pentru ca azi, in sfarsit, dar neasteptat....am obtinut autorizatia de constructie!!!!!! :coolspeak:  :worthy:  :w00t: .....bafta multa va urez si voua pentru ca eu am avut din belsug  :peacefingers:

#18
meeshu

meeshu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 67
  • Înscris: 15.03.2006

View Postalegros, on Apr 4 2007, 21:39, said:

Imi pare sincer rau de toate necazurile voastre prin care defapt suntem nevoiti sa trecem cu totii (mai mult sau mai putin),care ne inhamam la o asemenea treaba (ca doar traim in Romania) dar in final sigur va merita sacrificiul iar obstacolele intalnite si depasite vor fi uitate si vom fi niste fericiti :peacefingers: ....cel putin asa sper, poate ca am eu acum o stare de buna dispozitie mai accentuata pentru ca azi, in sfarsit, dar neasteptat....am obtinut autorizatia de constructie!!!!!! :coolspeak:  :worthy:  :w00t: .....bafta multa va urez si voua pentru ca eu am avut din belsug  :peacefingers:

HA HA HA....ce coincidenta, si noi tot ieri am primit autorizatia de constructie....YUPEEEEEE!

Acum revenind cu picioarele pe pamant, am din nou o problema: cu arhitectul am discutat sa amplasam casa la 5 m de limita de la strada a proprietatii. Dupa ce a depus documentatia pentru autorizatie mi-a spus ca a fost o problema cu amplasamentul si ca primaria a cerut sa ne aliniem la casa vecinului asa cum aparea in cadastru. Acea casa insa nu mai exista, vecinul reconstruind un alt corp de cladire, tot pe limita de proprietate (la care eu ma alipesc la calcan) insa cu cativa metri mai in spate.
Arhhitectul mi-a zis doar ca trebuie sa refaca el niste schite pentru ca a fost greseala lui, dar ca ramane asa cum am stabilit, adica la 5 m. Apoi m-am uitat si eu in CU si acolo mi se spune ca amplasarea se face la 4 m de limita de proprietate.
Ieri cand am intrat in posesia autorizatiei si a dosarului aferent am observat intr-adevar ca arhitectul modificase schema amplasarii si casa era pozitionata la 4 m.
Arhitectul m-a linistit si mi-a zis ca nu e nici o problema, ca pot face la 5 m. E ok?

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate