Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Problema proiector Epson - diafra...

Inchiriere apartament sistem real

iPhone XS telefonul functioneaza,...

La multi ani @alin632!
 Temperatura in depozite vama 5...

nota constatare compania municipa...

Inca un fost vechi comunist ajung...

Ce argumente au cei care susț...
 Recomandare auto 6k euro

Vreau sa trimit o bicicleta Timis...

Ceva studenti Academia Fortelor A...

Reflectoare mobile pentru vreme n...
 Acord vizionare...?

Afecteaza in vreun fel piata munc...

Urticarie de contact cu hainele ?

Modificare tocator de crengi

instalare programe pe slackware 11.0

- - - - -
  • Please log in to reply
12 replies to this topic

zero13ro

zero13ro

New Member

• Grup: Members
salut

am un laptop si am instalat recent Slackware 11.0. Nu am avut probleme cu instalarea am IP static am configurat din setup-ul linuxului net-ul am bagat tot ce trebe dar.....surpriza.... nu mi-a instalat placa de retea. Cand intru in control paneul lui la network nu vede adapteru si imi deschide o ferestra pop-ul sa imi aleg ce distributie am si acolo apar cam toate. Nu am bifat nimic acolo si am intrat frumos sa caut driver. Cum la laptopuri gasesti din parti ce iti trebe pt windows dar apoi pe linux intr-un final ma gasit pe site-ul de la intel un driver cu extensia tar.gz. Cum il instalez? Din cate am vazut e arhiva.
Si a 2-a intrebare cate extensii are frate linuxu asta din cate am auzit tar.gz e pt distributii gen red hot
la un ifconfig mi-a setat default adresa de loopback 127.0.0.1 si un subnet 255.255.255.0

am mai avut inainte si un Fedora core 5 care culmea a gasit placa de retea si nu au fost probleme dar l-am scos pt ca crapa la detectarea PCMCIA.

pls daca stie cineva sa posteze

multam

Edited by zero13ro, 31 March 2007 - 02:55.

Grunt

Grunt

Junior Member

Red Hot? :|

.tar.gz e universal. Inseama tar gzip si o dezarhivezi cu "tar xzvf nume.tar.gz". Presupun ca e sursa, asa ca daca gasesti inauntru un "configure", ruleaza-l, dupa care incerci un "make", apoi, ca root, "make install".

Pentru a doua intrebare - cate extensii are linuxul? Pai, extensia nu e semnificativa, ca in Windows. Pot sa am fisiere executabile cu extensia .txt sau fisiere text cu extensia .exe. Si arhiva pe care ai mentionat-o, .tar.gz ar merge dezarhivata chiar daca ii dai extensia .pdf.

nightfever

nightfever

Senior Member

• Grup: Banned

.tar.gz e universal. Inseama tar gzip si o dezarhivezi cu "tar xzvf nume.tar.gz". Presupun ca e sursa, asa ca daca gasesti inauntru un "configure", ruleaza-l, dupa care incerci un "make", apoi, ca root, "make install".

insa nu toate au fisier pt configure...

OriginalCopy

OriginalCopy

I'm harmful, fear me please! :))

• Grup: Senior Members
linux (multe sisteme unix in general) nu depind de extensii. Linux e in stare sa detecteze ce sunt majoritatea fisierelor uitandu-se in ele. Acele arhive contin (in general) codurile sursa care trebuiesc compilate ("traduse" din cod-text in cod-binar) cu comenzile mai sus amintite. Linux ar putea detecta ca e o arhiva .tar.gz, dar nu si daca intr-adevar ea contine cod-sursa. Trebuie sa o dezarhivezi si sa te uiti in directorul nou creat. Daca are un fisier "configure" si "Makefile", plus cateva fisiere de genul "*.c", "*.cpp" sau alte extensii tipice unor limbaje de programare, atunci acele fisiere sunt compilabile. in 99% din cazuri exista si fisierele README si INSTALL pe care ar trebui sa le citesti pentru instructiuni exacte.

zero13ro

zero13ro

New Member

multam pt posturi

am gasit dupa ceva cautari un How to install si in el e cam asa

To build a binary RPM* package of this driver run 'rpmbuild -tb
<filename.tar.gz>'. Replace <filename.tar.gz> with the specific file name
of he driver.

NOTES: For the build to work properly it is important that the currently
       running kernel MATCH the version and configuration of the installed
       kernel source. If you have just recompiled your kernel, reboot the
       system and choose the correct kernel to boot.

RPM functionality has only been tested in Red Hat distributions.

1. Move the base driver tar file to the directory of your choice. For
   example, use: /home/username/e100 or /usr/local/src/e100.

2. Untar/unzip the archive by entering the following, where <x.x.x> is the
   version number for the driver tar:

tar xfz e100-<x.x.x>.tar.gz

3. Change to the driver src directory by entering the following, where
   <x.x.x> is the version number for the driver tar:

cd e100-<x.x.x>/src/

4. Compile the driver module:

make install

The binary will be installed as below:

/lib/modules/<kernel_version>/kernel/drivers/net/e100/e100.[k]o

The install location listed above is the default locations. It may
   not be correct for certain Linux distributions. For more information,
   see the ldistrib.txt file included in the driver tar.

5. Install the module:

modprobe e100

6. Assign an IP address to the interface by entering the following, where
   <x> is the interface number:

ifconfig eth<x> <IP_address>

7. Verify that the interface works. Enter the following, where <IP_address>
   is the IP address for another machine on the same subnet as the interface
   that is being tested:

ping <IP_address>

si acum seria de intrebari
1 ce este ala RPM cu ce se ocupa el
2 sa inteleg ca tre sa dezarhivez tar.gz inainte de taote
3 ce imi puteti spune despre make install

daca ar putea cineva sa imi explice pas cu pas cu intalez placa asta de retea dupa instructiunile alea tinang cont ca sunt cam incepator

multam

Edited by zero13ro, 31 March 2007 - 12:37.

Grunt

Grunt

Junior Member

1. RPM = un fel de pachet de programe compilate, pe care il poti instala folosing un packet manager, cum Mandriva are de exemplu rpmdrake. E ca un fel de installer din Windows, insa mult diferit.

2. Normal.

3. "make install" e o procedura prin care se instaleaza programele in Linux. "make" citeste dintr-un fisier cu numele "Makefile", si executa tot ce gaseste in sectiunea "install" a sa. Daca te uiti in fisierul cu pricina, o sa vezi exact ce operatii se executa.

zero13ro

zero13ro

New Member

salut

slackware 11.0 nu are RPM din cate am citit si conform instructiunilor de mai sus ale placii de retea ei spun ca au testat daor pe distributii red hot
stiti vro alternativa a installerului RPM pe slack 11.0?

mersi

OriginalCopy

OriginalCopy

distributia se numeste "Red Hat", nu "red hot". Sub slack trebuie sa iei codul sursa nu rpm-urile, si sa le compilezi tu manual. Poti inregistra ce fisiere sunt instalate cu un logger de genul paco. In loc sa dai pur si simplu "make install", dai:

paco -lD "make install"

Citeste manualul dupa ce compilezi si instalezi http://paco.sourcefo.../downloads.html

OriginalCopy

OriginalCopy

ah, mai exista si www.linuxpackages.net. Sunt pachetele (sub windows: kiturile, installerele, programele de instalare) ce contin deja programe compilate. nu trebuie decat sa rulezi pkgtool in directorul cu .tgz-urile dorite. Tine minte totusi, pkgtool nu verifica dependentele de alte programe, ci pur si simplu instaleaza ce-i spui.

reallove

reallove

Member

...fara sa par interesant , iti sugerez sa instalezi mai bine o distributie mult mai 'prietenoasa' cu un incepator ..cauta prin topicurile sticky de la inceput si o sa vezi .
Succes !

yotis

yotis

Junior Member

Salut!

O alternativa destul de prietenoasa la rpm, pe Slack am gasit in swaret (hxxp://swaret.sourceforge.net).
Daca nu vrei sa ai de-a face cu surse si compilari te-ar putea ajuta in unele situatii.
E usor de folosit!
Bafta!

cianura

cianura

Senior Member

View Postyotis, on Apr 13 2007, 14:38, said:

Salut!

O alternativa destul de prietenoasa la rpm, pe Slack am gasit in swaret (hxxp://swaret.sourceforge.net).
Daca nu vrei sa ai de-a face cu surse si compilari te-ar putea ajuta in unele situatii.
E usor de folosit!
Bafta!
Desi swaret-ul imbunatateste oarecum managementul de pachete, nu se compara cu un tool de genul yum, up2date, sau de prin Debian. Slackware e sta f prost la managementul pachetelor si un incepator va avea multa bataie de cap chiar si folosind swaret. tgz-urile din slackware nu sint nici pe departe rpm-urile si deb-urile.

OriginalCopy

OriginalCopy

tgz-urile din Slackware nu sint nici pe departe rpm-urile si deb-urile.
intr-adevar, dar nici nu vor sa fie. Slackware este o distributie foarte frumoasa care nu face decat ce-i spui. Avantaj: ai totul sub control dar (dezavantaj:) e greu de mentinut.

Una peste alta, slackware te sprijina sa inveti despre diferitele scule/programe/librarii/toastere/s.a.m.d. si interdependentele dintre ele :-)

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate