Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Depanare telecomanda IR

[email protected]

Recomandare telefon premium
 Xiaomi Redmi Note 11 versiunea st...

memorie 8gb

Indicatorul mouse este centrat in...

Dilema instalare puffer cu o sesp...
 Sfat SRL sau PFA

Pozitii LED sau Bec incandescent....

MyheritageDNA - transport probe

Up Multibeneficii
 Baterie sau redresor? Care e defe...

Preot filmat cand fura bani cu um...

Implementarea unei scheme de nota...

Sfat Achizitie auto mai "spor...
 

Small business server issue

- - - - -
  • Please log in to reply
11 replies to this topic

#1
AcidMan

AcidMan

    Acid Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,650
  • Înscris: 08.09.2003
Am un win2k Small business server.
L-am instalat fara probleme, am instalat placa de retea si am vrut sa instalez Acitive Directory. Am incercat sa utilizez wizard ul de pe CD cu set up server dar mi-a dat o eroare legata de inexistenta sau nesetarea placii de retea. Am inercat cu set up your server din Administrative tools si am ales set up Active directory + DNS (ca nu vrea fara) si mi-a dat o eroare legata de imposibilitatea setarii DNS pe server. Ar putea fi cauza faptul ca mi-a gasit si intalat placa de retea dupa ce s-a instalat complet pe PC?

#2
Tyby

Tyby

    blue balls

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 15,263
  • Înscris: 29.11.2001
hmmmm ... interfata aia e configurata si functionabila? Merge in retea?

incearca cu Start - run - dcpromo

daca nu vrea, fa un copy-paste, un print-screen (sau ceva de genul asta) la mesajul(ele) de oroare si pune aici ...

#3
AcidMan

AcidMan

    Acid Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,650
  • Înscris: 08.09.2003
S-ar putea sa fie deoarece placa de retea nu a fost detectat la instalarea SO si dupa ce s-a instalat complet?

O sa incerc sa fac un reinstall si sa vad cum merge. de asemenea o sa incerc sa nu il pun ca domain controler ci ca server in workgroup, desi asa o sa pierd din serviciile de care aveam nevoie.
O sa incerc si print screen.

#4
Tyby

Tyby

    blue balls

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 15,263
  • Înscris: 29.11.2001
Da, poate fi asta cauza, dar e remediabila ... trebuie exact mesajul de oroare insa ... sa shtiu cu ce ne luptam ...

ce servicii zici tu ca ai nevoie si le pierzi?

#5
AcidMan

AcidMan

    Acid Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,650
  • Înscris: 08.09.2003
Pai nu stiu daca DNS ul se va mai seta. eu chiar aveam nevoie de un domain controller + Active Directory. Sa fiu sincer n-am mai lucrat Win2K server +Exchange + ISA de cateva luni... deh acuma am alt profil dar trebuie sa impresionez pe cineva cu "cacofonie" cunostintele mele si vroiam sa il calaresc in noaptea asta, sa imi reintru in mana.. nu ma descurc teoretic dar merge foarte bine practic
Daca e, pe seara o sa revin cu imagine...

#6
AcidMan

AcidMan

    Acid Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,650
  • Înscris: 08.09.2003
am rezolvat-o. am setat ca si conexiune Dial up ul, am facut un test.local ca nameserver si am dat disable la placa de retea.. onboardul lu' VIA masii ... trebuie sa im caut realteck ul in dulap.
Totusi poate se mai loveste cineva de problema asta, asa ca postez si imaginea.

Attached Files



#7
Tyby

Tyby

    blue balls

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 15,263
  • Înscris: 29.11.2001
HA! Super faza MS ... mai ales daca MERGE reteaua, e de pus in pozele cu prosti ... Poza e cea clasica de NIC lipsa, dar nu l-am intalnit decat in lipsa placilor fizice, si doar in vreo 2 cazuri ... Era problema de drivere (unu) si de placa (celalalt) ...

#8
AcidMan

AcidMan

    Acid Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,650
  • Înscris: 08.09.2003
O sa cumpar o placa de prin 99 ca sa o vada la install deoarece cu networka adapter - Dial Up stau 5 minute sa booteze...  Asta in conditiile in care are ultimul SP.
Culmea e ca un 2000Server simplu a mers...

#9
Tyby

Tyby

    blue balls

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 15,263
  • Înscris: 29.11.2001
Placile bazate pe RTL 8139x, Intel, 3 COm sunt recunoscute de 2000 ... Recomad un AT 2500 TX - e ieftin si bun ... si merge garantat ...

Oricum, cu AD activat, Win 2000 Server sta mai mult la bootare ... Am avut servere care la prima bootare au stat si cate 30 de minute ... Un time de 5-6 minute pe o masina medie e normal ... nu cred sa scoti mai putin ...

#10
AcidMan

AcidMan

    Acid Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,650
  • Înscris: 08.09.2003
Fa alta proba. Au am testat. Aveam 2 servere 2K si ambele erau NS uri de ex 10.10.10.1 si 10.10.10.2. Am oprit 10.10.10.1 si sa vezi cat a stat 2 ul la bootare ... plus ca AD erau redutante pe celedoua masini.

#11
Tyby

Tyby

    blue balls

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 15,263
  • Înscris: 29.11.2001
pai, daca inteleg bine, e normal sa faca asa ... depinde de configuratia celor doua DCuri ...

#12
AcidMan

AcidMan

    Acid Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,650
  • Înscris: 08.09.2003
:drac:
Ba da... dar sta ca dracu acolo

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate