Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Intrebari srl nou

Amenintat cu moartea de un numar ...

La multi ani @AndReW99!

Alegere masina £15000 uk
 TVR vrea sa lanseze o platforma d...

Strategie investie pe termen lung...

Modulator FM ptr auto alimentat p...

orange cablu f.o. - internet fara...
 Robinet care comuta traseul

A fost lansata Fedora 40

Samsung S24 plus

Imi iau un Dell? (Vostro vs others)
 Abonati Qobuz?

transport -tren

Platforma electronica de eviden&#...

Cot cu talpa montat stramb in per...
 

Terenuri in jurul Bucurestiului

- - - - -
  • Please log in to reply
763 replies to this topic

#721
ideasbox

ideasbox

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 209
  • Înscris: 06.01.2007

View Posttoaderfl, on Jun 4 2008, 16:47, said:

O.K.
of topic :Pana la urma ai cumparat teren? Nu de alta dar am eu de vanzare in Cernica ;)
Pe unde in Cernica? Poti detalia? Mersi.

#722
dcg

dcg

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,154
  • Înscris: 22.11.2003
Cauta topicurile pornite de user si gasesti.
Uite aici:
http://forum.softped...t...=396038&hl=

#723
Lukkkkas

Lukkkkas

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 161
  • Înscris: 14.01.2007
Dupa cateva luni de cautari, am gasit in apropierea Clujului un teren de 4000 mp pe un platou cu fata la o padure de brad. O singura problema...e extravilan cu destinatie faneata. Am inteles ca se poate construi pe el cabana pe piloni situatie in care nu necesita autorizatie. Intrebare...ce se intelege prin "constructie provizorie"?...doar nu o sa bag 20000E in ceva ce poate fi daramat in 10 ani.
Apa este , iar curentul cred ca se poate rezolva prin panouri solare respectiv energie eoloana (fiind un platoru vantul bate cu putere tot timpul).
O ultima intrebare se leaga de protejarea de fulgere...e platou si cea mai aproiata casa se afla la aprox 500 de m...mai sunt stalpi de inalta tensiune la aprox 300 m. Exista pericolul sa fie trasnita o constructie in aceste conditii?.


Iaka si panorama (ispita mare ...aprox 1 oiro mp)

Attached Files



#724
blimpyway

blimpyway

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,954
  • Înscris: 03.11.2005
vezi ca mai sunt topicuri in care s-a discutat. Si pe mine m-a intersat problema, iti spun doar ce-am inteles, nu sunt o autoritate:  Este nevoie de autorizatie, numai ca de alt tip, nu din cea pentru constructie de locuinta, ci trebuie sa fie pentru o cladire cu destinatie acceptabila (dpdv al primariei) pentru a se construi in zona aia. Asta in multe cazuri include o casa de vacanta sau magazie cu locuinta temporara sau ceva de genu asta.

Cel mai bine e sa te interesezi direct  la primarie, te dai bine pe langa secretar/secretara si pui frumos problema, vezi ce te sfatuiesc ei.  Multi oameni daca-i iei cu binisoru si le ceri parerea se comporta corespunzator, adica reusesc sa fie serviabili.

Imaginea care ai pus-o e super, daca asa-i si in realitate, merita sigur.

Despre fulgere - de la Franklin incoace (a nu se confunda cu Frankenstein) cladirile cu paratraznet nu prea mai au probleme.

bafta.

#725
Mike_01

Mike_01

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 09.07.2008
Cum pot sa-mi construiesc o casa pe teren extravilan (teren proprietate cu acte in regula;CF) care este traversat subteran de o conducta de gaz metan de ø 12". Terenul nu este prea mare incat sa-mi permita sa ma departez cu mai mult de 10 m de traseul conductei.

#726
Lukkkkas

Lukkkkas

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 161
  • Înscris: 14.01.2007
Multumesc pentru raspuns, pozele sunt reale :-). Cat despre fulgere imi amintesc ca in armata la Campina unitatea era localizata pe un platou...si ...aveam paratrasnete sub forma de stalpi din 20 in 20 m...cu zecile ...o fi fost probabil mult fier si armament localizat pe platou...dar totusi, la ideea unui stalp cu paratrasnet pe langa paratrasnetul obisnuit parca tot nu as renunta in conditiile date. Am sa ma interesez direct la primarie...din pacate tre sa ma duc direct acolo la telefon nu raspund niciodata.

#727
dixie

dixie

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 161
  • Înscris: 07.04.2005
Buna tuturor,
am urmarit cu mare interes topic-ul asta si stau si ma minunez ce preturi se avanseaza, de 150 - 200 euro m2. Pai nu stiu cum sa va spun, dar de unde atatia bani din salariu? Doar daca mai vinzi cate ceva ajungi la sume de astea puse la banca. In fine, detalii.

O intrebare pentru voi ca sunt multi care au umblat destul - am de ales intre doua terenuri 1000 m2, unul in Corbeanca Ostrat vizavi de Paradis, unul in Buftea, ambele la 90euro. Cel din Corbeanca are case pe langa, are si utilitati la 2-3 case distanta (celelalte loturi sunt goale), la cel din Buftea utilitatile sunt mai departe. Pana la urma intre cele 2 zone nu e mare distanta (nu stiu cat e in km) dar parca Buftea e mai orasel... mai o piata, mai o pizzerie...

Dupa ce discutii aveti voi aici ar trebui sa cumpar super rapid, vad ca aveti discutii de 200 e m2. Dar totusi va intreb... Cum vi se pare?

Multam

#728
gecs

gecs

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 795
  • Înscris: 12.02.2008
Cred ca merita sa-ncerci sa-ntrebi la primarie daca in conditiile pe care le-ai descris se poate construi fara autorizatie, sau cu autorizatie provizorie si ce implica asta. Cinstit, nu stiu ce presupune autorizatia provizorie atunci cand e pe terenul al carui proprietar esti - atunci cand e pe ternul concesionat apartinand statului, sigur asti la mana unui functionar de la primarie. Stiu insa ca celebrul London Eye (roata aia gigantica din Londra) e facuta pe autorizatie provizorie - asta nu inseamna ca in Romania sunt aceleasi prevederi ca in UK, mai degraba nu, dar un drum la primarie si o intrebare bine tintita nu pot decat sa te ajute sa stii cum stai si ce posibilitati ai. Succes!

Edited by gecs, 10 July 2008 - 21:59.


#729
dandee650

dandee650

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 8
  • Înscris: 28.06.2008
Ce parerere aveti despre zona Cernica, mai exact Tanganu. Am vazut ca au niste preturi relativ decente; ca zona nu este cine stie ce dar am vazut drumuri asfaltate, curent electric iar gazele sunt in perspectiva. Problema este ca terenuriel au deschideri relativ mici (mai mici de 20ml iar media este pe undeva pe la 15). Aveti ceva informatii sau pont-uri !!! Multumiri anticipate !!

#730
porphyrogenitus

porphyrogenitus

    priveste profund

  • Grup: Validating
  • Posts: 23,297
  • Înscris: 30.10.2005
Gazele sunt in perspectiva = cliseu. Peste tot ai sa auzi asta.

Din ce stiu, mare parte din zona Pantelimon-Cernica nu este inca reglementata urbanistic sau chiar daca au fost aprobate numeroase PUZ'uri, in realitate drumurile trasate nu exista.
Pe JURNAL este un user, don_king, care'si face o casa in zona Cernica, aproape de padure.

Ca si pozitie fata de Bucuresti, este o zona de apreciat, dar accesele sunt destul de greoaie si ma tem ca lucrarile la centura Bucurestiului vor agrava evenimentele din zona. Principalul acces este pe la Cora Pantelimon, o zona destul de circulata, uneori in exces. Sunt situatii cind de la Cora pina in Pantelimon (orasul ) se circula bara la bara. Sunt cam 2-3 km.

Zona Cernica se intinde pina aproape de autostrada. Poate exista si accese din zona A2-racord centura. E mai liber pe acolo (relativ). Cel putin iesirea din Bucuresti nu este atit de solicitata.

#731
CristiALF

CristiALF

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,223
  • Înscris: 02.10.2007

View Postdandee650, on Jul 31 2008, 11:30, said:

Ce parerere aveti despre zona Cernica, mai exact Tanganu. Am vazut ca au niste preturi relativ decente; ca zona nu este cine stie ce dar am vazut drumuri asfaltate, curent electric iar gazele sunt in perspectiva. Problema este ca terenuriel au deschideri relativ mici (mai mici de 20ml iar media este pe undeva pe la 15). Aveti ceva informatii sau pont-uri !!! Multumiri anticipate !!
Cernica e ok ca si zona cata vreme te impaci cu accesul in Bucuresti.
Deschidere de 15m este foarte ok dupa parerea mea.
Revenind oarecum ontopic, as dori sa fac o recomandare privitor la un teren/zona. NU, nu este terenul meu, nu il conosc pe proprietar (de altfel este prin agentie oricum), nu am nici un interes :). A fost un teren pe care eu l-am avut in vedere tot timpul ca si varianta de backup. Ma gandesc ca poate este cineva care isi cauta si poate e interesat: este vorba de Bragadiru, la intrare, cartierul Mihai Eminescu (cum vii dispre Bucuresti, imediat dupa podul de la intrare in Bragadiru se face in stanga, acela este cartierul (se vede foarte bine de pe pod, privind in stanga). Terenul este la aproape 200m distanta de pod (nu este galagie, nu va faceti probleme), are 450mp, deschidere 18m, nu se plateste nici o servitute, strada este lata de 6m cred (a Primariei mai mult ca sigur), este pus pietris pe ea (e foarte ok accesul), gazele si curentul sunt in fata terenului, cartierul este locuit, numai case noi, frumoase, aveti vecini. Pretul a mai scazut de cand stiu eu terenul, este acum pe la 130 EUR/mp (poate se mai reuseste o mica negociere, nu stiu), credeti-ma este un pret f bun si care merita. Eu nu am gasit alt teren mai bun in Bragadiru. Nu l-am luat din simplul motiv ca am dorit in Popesti, mai aproape de Bucuresti si pentru a evita cat mai mult sa fac naveta. Altfel, era ideal. Daca e cineva interesat, dati-mi PM si va dau un link/numar de telefon ceva.

#732
dandee650

dandee650

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 8
  • Înscris: 28.06.2008
Salut,

Poti sa-mi spui, prin intermediul sotiei, cum se calculeaza onorariul plus taxele pentru un contract de vanzare cumparare pentru un teren. Am auzit o groaza de variante. Si in plus poti daca poti sa-mi spui daca notari agreeati de banci au tarife mai mari fata de cei neagreati sau care nu se afla pe lista bancii respective

Multumiri anticipate !

View Postpunkt, on Jul 31 2008, 11:43, said:

Gazele sunt in perspectiva = cliseu. Peste tot ai sa auzi asta.

Din ce stiu, mare parte din zona Pantelimon-Cernica nu este inca reglementata urbanistic sau chiar daca au fost aprobate numeroase PUZ'uri, in realitate drumurile trasate nu exista.
Pe JURNAL este un user, don_king, care'si face o casa in zona Cernica, aproape de padure.

Ca si pozitie fata de Bucuresti, este o zona de apreciat, dar accesele sunt destul de greoaie si ma tem ca lucrarile la centura Bucurestiului vor agrava evenimentele din zona. Principalul acces este pe la Cora Pantelimon, o zona destul de circulata, uneori in exces. Sunt situatii cind de la Cora pina in Pantelimon (orasul ) se circula bara la bara. Sunt cam 2-3 km.

Zona Cernica se intinde pina aproape de autostrada. Poate exista si accese din zona A2-racord centura. E mai liber pe acolo (relativ). Cel putin iesirea din Bucuresti nu este atit de solicitata.


Eu am de gand sa cumpar in sat cu acces direct la un drum asfaltat deci reglementat de primarie. Si in plus gazele din cate am inteles sunt la intraea in sat. Ce mi se pare mai ciudat este ca langa teren sunt cateva darapanaturi de casa cu niste zlatari la propriu care si-au instalat caruta cu cortul din dotare chiar in curte.

#733
CristiALF

CristiALF

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,223
  • Înscris: 02.10.2007

View Postdandee650, on Jul 31 2008, 15:15, said:

Salut,

Poti sa-mi spui, prin intermediul sotiei, cum se calculeaza onorariul plus taxele pentru un contract de vanzare cumparare pentru un teren. Am auzit o groaza de variante. Si in plus poti daca poti sa-mi spui daca notari agreeati de banci au tarife mai mari fata de cei neagreati sau care nu se afla pe lista bancii respective

Multumiri anticipate !

La mine te refereai?  :huh:
Daca da, nu stiu ce legatura are sotia, nici nu am una :). Si nu iti pot spune nimic pentru ca inca nu am semnat Contractul V-C, si nici nu stiu diferentele de preturi intre notari. Stiu doar ca la valoarea terenului meu si banii care ii iau din banca, actele cu totul ma duc cam 57-58 milioane + evaluarea terenului inca vreo 6 mil.

#734
GERULA2006

GERULA2006

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,831
  • Înscris: 26.08.2006
eu am un teren in Branesti iar accesul este destul de facil in comparatie cu alte iesiri din oras.se aude ca se vor face iesiri si din autostrada.

#735
LED

LED

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,716
  • Înscris: 10.04.2006
Iesiri din autostrada...unde? In Pasarea? Aceeasi idee s-a vehiculat cand a inceput constructia, ca s-au ingramadit toti sa cumpere de parca il prindeau pe dracu' de coada.

Asta e o alta duma aruncata de vreo agentie imobiliara sau de vreun baiat destept care si-a luat prea multe terenuri in zona. Poate, poate pune careva botul.

#736
MirelaLucia

MirelaLucia

    Senior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 4,433
  • Înscris: 11.01.2007

View PostGERULA2006, on Jul 31 2008, 17:00, said:

eu am un teren in Branesti iar accesul este destul de facil in comparatie cu alte iesiri din oras.se aude ca se vor face iesiri si din autostrada.

Nu au cum sa faca iesiri din autostrada spre Branesti, pentru ca distanta fata de Bucuresti este foarte mica. O autostrada are fixate iesiri ( exituri) la anumite distante ( exista un minim stablit pentru ele) astfel ca fluxul de masini sa aiba o miscare eficienta. Daca ar fi multe iesiri , ar fi si multe treceei de pe o banda pe alta spre aceste si din aceste iesiri, ceea ce ar frana viteza de pe autostada.

Distantele mici intre exituri, se intalnesc la benzile suspendate din jurul oraselor mari ( gen centura nastra ) sau cele care trec suspendate prin oras, atat.

Chestia cu Branestiul e o cacialma.

Flerul me imi spune ca pana si Autostrada Bucuresti Brasov, se va lega de cea Bucuresti Constanta tocmai la prima iesire de pe autostrada , adica la Fundulea.

In zona  Fundulea si mai in stanga ei, sunt oameni grei care au cumparate hectare intregi de terenuri si nu au nici un gand sa le vanda. Oare si le-au cumparat de prosti?

#737
porphyrogenitus

porphyrogenitus

    priveste profund

  • Grup: Validating
  • Posts: 23,297
  • Înscris: 30.10.2005
Pe A2 exiturile sunt doar pt. localitatile ce poarta titulatura de oras sau spre alte orase mai mari cum ar fi Slobozia si Calarasi.

Autostrada B-Bv este considerata o extensie A2 si vor exista mai multe exituri in preajma Bucurestiului. Cred ca zonele vizate sunt Colentina, Pipera si Moara Vlasiei. Mai sunt 10 ani pina atunci, nici A2 nu'i finalizata.

Edited by punkt, 01 August 2008 - 09:55.


#738
turbo trabannt

turbo trabannt

    gogule, probleme mah? no, stai sa termin berea asta

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,519
  • Înscris: 18.05.2006

View Postpunkt, on Aug 1 2008, 09:53, said:

Pe A2 exiturile sunt doar pt. localitatile ce poarta titulatura de oras sau spre alte orase mai mari cum ar fi Slobozia si Calarasi.
ai idee pe mandretea aia de centura noua cum e proiectul? zic si eu ca fiecare localitate ar trebui sa aiba musai o iesire.

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate