Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Succesiune notar versus instanta ...

Montaj aer conditionat in balcon ...

joc idem Half Life gratis

PC game stream catre Nvidia Shiel...
 Pompa de apa HEPU ?!

Vreau o masina electrica de tocat...

Cum ajunge remorca de tir inapoi ...

Alt "Utilizator nou" pe T...
 ULBS INFORMATICA

Index preturi

Boxa membrana tweeter infundata

Am nevoie de poze cu un curcubeu
 Whisky for Mac

Xiaomi 14 Gpay

Izolare zid exterior de scandura

Dezinstalare drivere W11 23H3
 

Placare cu polistiren

- - - - -
  • Please log in to reply
1882 replies to this topic

#829
adihaiduc

adihaiduc

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 27.01.2008
Salutare la toti!
Am reusit sa parcurg topicul integral pentru ca am zis ca nu vreau sa ridic o problema pentru ceva ce poate s-a discutat aici.
Am doua probleme care am incercat sa le analizez si care probabil ca va trebui sa le rezolv dar as dori un "advise" din partea celor mai experimentati.

Am o casa P+M de aproximativ 160 mp utili,  din caramida porobrick grosime 30 cm, izolata cu polistiren de 5 cm la exterior + plasa. Am folosit adeziv CT85 atat la lipirea polistirenului cat si a plasei. Am ferestre termopan din pvc, cu sticla low-e, iar acoperisul este bramac. Am incercat sa folosesc materiale standard, deci nu am facut rabat de la calitate. Am izolat soclul de beton cu polisitiren extrudat de 3, in pardoseala de parter am pus sub sapa extrudad de 2, iar tavanele la parter si mansarda le-am inchis cu vata minerala si rigips (la parter vata de 5, la etaj vata de 10 cu folie aluminiu).

Locuiesc din iunie 2008 in casa si pot sa spun ca nu am simtit deloc umezeala iar racoarea a fost un element permanent toata vara, chiar daca aceasta vara nu a fost asa de calda.
Acuma insa, odata cu venirea frigurilor am observat ca la mansarda temperatura ambianta este mai mica cu cel putin un grad jumate fata de parter. Am constatat aceasta diferenta mai ales intr-o seara cand vantul a batut foarte tare si am simtit foarte frig in camera care dorm. Deoarece momentan am incalzire cu gpl (trebuia sa vina gazul dar am luat tzeapa) va dati seama ca am un cost cu incalzirea de minim 1200 ron/luna si asta fara sa ridic temperatura mai mult de 22 grade pe temostat!

Avand in vedere aceste elemente si realizand din postarile precedente ca 30% din caldura se pierde prin acoperis, m-am gandit sa fac o izolare suplimentara a podului cu vata minerala de 10 cm sau sa fac o placare cu extrudat de 3 cm. Avand in vederea aceasta prima problema as vrea sa stiu daca un strat de vata minerala simpla este suficienta sau e nevoie si cu folie, iar daca ar fi polistirenul extrudat cum sa ifie fixat? podul este acoperit complet cu scanduri dar acest spatiu nu am de gand sa il folosesc. M-am mai gandit si sa umplu spatiul dintre capriori cu spuma poliuretanica rigida dar cred ca ar fi prea costisitor si nici nu cunsoc firme in zona. Cu spray nu cred ca merita.

In ideea ca aceasta prima problema o rezolv si tot simt ca in casa nu apar imbunatatiri, am de gand sa plachez cel putin peretele dinspre nord si nord-est cu inca un strat de polistiren de 5. Intrebarea este daca pot sa fac aceasta placare peste polistirenul existent?(fixat bineinteles cu dibluri); din pacate nu am avut bugetul pentru a pune de la inceput polistiren de 10 <_<) . Daca folosesc adezivul ct84 express e ok?

multumesc pentru orice sfat
Numai bine, Adi

Am uitat un aspect de descris. Fiind mansarda, partea inclinata a tavanului se compune din urmatoarele, pornind de la interior: rigips, vata minerala de 10 cm cu folie, astereala, folie si tigla bramac. Aceasta zona mi se pare a fi cea mai expusa si cel mai greu de modificat. Ce izolatie suplimentara as putea pune aici?
Mrs, Adi

Edited by adihaiduc, 31 January 2009 - 00:24.


#830
savelcristian

savelcristian

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 31
  • Înscris: 06.11.2006
Va rog sa-mi permiteti sa dau cateva sfaturi si informatii,pentru ca lucrez in domeniu si ma consider un om informat.
-Pentru: enemy2day si CRG.Pretul la termosistem,aplicat exact cum spune producatorul(nu dupa ureche),este de 25 lei/mp,inclusiv schela.Pretul la tencuiala decorativa este de 17 lei/mp,inclusiv schela.
-Pentru :pana daniel.Parerea mea este ca izolatia mansardei d-voastra este bine facuta si nu trebuie sa o modificati.In ceea ce priveste podul casei,va sugerez sa aplicati un strat de vata minerala de 5 cm ,peste care puteti bate placi de OSB,ca varianta mai ieftina.De asemenea trebuie verificat daca s-a izolat bine portiunea de imbinare a termosistemului cu acoperisul.Acolo se foloseste spuma pentru o izolare perfecta.

#831
enemy2day

enemy2day

    Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 391
  • Înscris: 04.12.2008
merci de sfat...deci 27 ron nu e chiar departe de adevar...acu...sa vina caldura sa pot sa ma apuc d treaba...

#832
raduk

raduk

    Instalatorul de Iași

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,330
  • Înscris: 30.09.2007
@ adihaiduc: Nu cunosc conductivitatea termică a cărămiziilor folosite de tine, dar dacă este măcar 0,25 (ca la P...M), atunci polistirenul folosit la termosistem ar fi trebuit să fie (pornind de la o evaluare grosieră) de minim 8 cm.
La acoperiș, cei 10 cm de vată sînt, clar, insuficienți. Nu am auzit/văzut/citit (încă ;) ) despre o soluție de termoizolare a acoperișurilor cu polistiren, de oricare ar fi el (expandat sau extrudat), cu atît mai mult de una combinată. La partea înclinată este clar (mai puțin tipul foliilor folosite), dar care sînt straturile din pod?

#833
GC5

GC5

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 34
  • Înscris: 16.04.2008
poate sa-mi spuna si mie cineva care material este mai bun pentru izolare perete caramida dintre neopor si vata minerala bazaltica, eventual valori coeficienti termici versus densitate pentru amandoua . Multumesc

#834
is-yzy

is-yzy

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 186
  • Înscris: 29.11.2007

View PostGC5, on Feb 7 2009, 15:03, said:

poate sa-mi spuna si mie cineva care material este mai bun pentru izolare perete caramida dintre neopor si vata minerala bazaltica, eventual valori coeficienti termici versus densitate pentru amandoua . Multumesc

despre neopor http://www.practicma...span-20952.html
valorile vatei minerale (sticla sau bazaltica) le agsesti pe site-urile producatorilor. bazaltica are un coeficient mai bun dar muuult mai scumpa decat vata de sticla.

#835
raduk

raduk

    Instalatorul de Iași

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,330
  • Înscris: 30.09.2007

View PostGC5, on Feb 7 2009, 15:03, said:

poate sa-mi spuna si mie cineva care material este mai bun pentru izolare perete caramida dintre neopor si vata minerala bazaltica, eventual valori coeficienti termici versus densitate pentru amandoua. Multumesc
Unde/cum vrei să faci termoizolarea?
O comparație nu se prea poate face, pentru că nu se poate compara o materie primă cu un produs finit.


View Postis-yzy, on Jan 19 2009, 20:51, said:

daca am perete de BCA de 30cm, polistiren de 15 cm pe afara este OK sa pun si vata minerala de 5 cm pe interior? [...]
Ce decizie ai luat pînă la urmă?

Edited by raduk, 08 February 2009 - 14:40.


#836
is-yzy

is-yzy

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 186
  • Înscris: 29.11.2007
cel mai sigur la mansarda va aparea vata pe interior dar de 10cm (zona verde). Voi prelungi vata de pe sarpanta pe perete si pentru a  "infunda" eventuala punte termica formata de sarpanta cu zidul (acesta nu e mai inalt de 90cm). La parter, nu stiu...probabil pe peretii de la Nord. Dar 5cm de vata nu aduc un aport semnificativ la izolatie.

Attached Files


Edited by is-yzy, 08 February 2009 - 16:19.


#837
raduk

raduk

    Instalatorul de Iași

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,330
  • Înscris: 30.09.2007
Am găsit, pentru cazul tău, un post dintr-o pagină anterioară:

View Postblimpyway, on Jan 12 2009, 13:19, said:

[...] In diverse materiale si calcule care am observat ca la o casa izolata binisor prin pereti trece 1/3 din caldura sau mai putin. Astfel chiar daca dublezi  izolatia peretelui (fara a umbla la celelalte pierderi) economia realizata va fi de vreo 16% (1/6) din total. Acum prin peretele dublu izolat va trece 1/5 din caldura si daca dublezi inca odata izolatia sa facandu-l ca la mama caselor pasive vei scadea cu inca 10% consumul.
Deja cand ponderea pierderilor prin zid ajunge sub 25-30% din total, mai bine cauti cum sa reduci restul de 75% (acoperis, subsol, geamuri, aerisire) - nu zidul e problema principala.
Nu știu dacă l-ai citit, dar îți dă răspunsul corect (cel puțin așa cred eu) la dilema ta referitoare la izolarea suplimentară cu vată minerală.


Cît privește izolarea cu vată, sînt destul de multe de spus... dar mai bine ne "vedem" pe topicul tău (apropó, mai pune ceva poze noi pe-acolo  :) ), că-s pățit cu "off-topic"-ul. ;)

Edited by raduk, 08 February 2009 - 23:04.


#838
cct

cct

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 59
  • Înscris: 18.12.2007
Sal, am si eu o intrebare: am o casa la rosu si as vrea sa o izolez. Desi unii mesteri mi-au spus ca nu mai trebuie izolata (deoarece zidul e din caramida de 38 cm), as dori totusi sa fac acest lucru. Care credeti ca ar fi o solutie mai buna? O izolare partiala (peretii dinspre nord-est si nord-vest) sau totala? In alta ordine de idei, stie cineva niste preturi la dalmatianul de 8 cm de la Caparol? Multumiri anticipate.

#839
is-yzy

is-yzy

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 186
  • Înscris: 29.11.2007
izoleaza total! Iarna viitoare iti vei boteza centrala termica "greierasul de serviciu". Vezi si celelalte suprafete. Preturi? Mergi la orice magazin care comercializeaza asa ceva. Dalmatianul asta are o conductivitate termica  de 0,035 W/m2 K. Unii dintre concurentii sai au acceasi performanta la o densitate de 25kg/m3. Probabil ca permeabilitatea la vapori este mai buna si atunci este de preferat. Dar trebuie sa faci raportul performanta/pret.

Hmmm...pe site dalmatianul are valori ale conductivitatii termice diferite: 0,034 si 0,035. Dp meu de vedere: reclama nesimtita. Nu dau date tehnice la modul concret. Dar e doar parere personala.

#840
CRG

CRG

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,959
  • Înscris: 30.08.2005
dalmatina e mult mai scumpa decat expandatul de toate zilele. Ca sa ma exprim mai "ieconomic", procentul de crestere pret e mai mare decat economia suplimentara fata de un expandat normal. => nu se merita.

#841
raduk

raduk

    Instalatorul de Iași

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,330
  • Înscris: 30.09.2007

View Postcct, on Feb 10 2009, 23:57, said:

[...] zidul e din caramida de 38 cm [...]
Dacă este cărămidă P
Spoiler
M, atunci poți pune liniștit 8 cm de EPS.

#842
babymanh

babymanh

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 32
  • Înscris: 28.10.2006
Am si eu o intrebare,poate ma ajuta cineva cu un raspuns.Mi-am pus peste mansarda vata minerala bazaltica de 15 cm,sub vata am pus folie de aluminiu.Acum as vrea sa pun in loc de rigips pe tavan polistiren expandat de 5cm.Nu stiu daca e bine sau nu,daca mai trebuie sa pun o folie (bariera de vapori) sub polistiren,pe lemn adica,sau sa-mi pun totusi rigips ca e mai sigur.As vrea sa pun polistiren pentru ca il am deja.Multumesc.

Edited by babymanh, 12 February 2009 - 18:29.


#843
is-yzy

is-yzy

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 186
  • Înscris: 29.11.2007
polistiren si atat? Dupa aia il tencuiesti sau cum faci? Chiar daca pui si rigips ca ultim strat parerea mea e sa renunti la polistiren.

#844
babymanh

babymanh

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 32
  • Înscris: 28.10.2006

View Postis-yzy, on Feb 13 2009, 09:31, said:

polistiren si atat? Dupa aia il tencuiesti sau cum faci? Chiar daca pui si rigips ca ultim strat parerea mea e sa renunti la polistiren.
Eu as vrea sa fac in ferul urmator sa pun polistirenul pe lemn prins cu holzsuruburi si ceva saibe de plastic mari asemanatoare cu diblurile ce se pun pe exteriorul cladirilor,peste polistiren plasa si tencuiala.eventual sub polistiren o folie alu-pz ceva combinatie de plastic cu aluminiu.As face chestia asta sa nu mai dau bani pe rigips si sa fie mai cald,sa nu iasa caldura prin pod.

#845
raduk

raduk

    Instalatorul de Iași

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,330
  • Înscris: 30.09.2007
Atunci, nu-ți mai rămîne decît să folosești și spuma poliuretanică și celuloza... ca să ai cea mai completă variantă de termoizolare. ;)

#846
savelcristian

savelcristian

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 31
  • Înscris: 06.11.2006
Nu este o solutie buna,pentru ca in timp vor aparea fisuri serioase.Cea mai buna solutie este izolarea cu un strat de 5 cm de vata minerala(chiar daca ati folosit alti 15 cm),schelet metalicDin profile,folie anticondens(obligatoriu) si apoi gips cartonul.

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate