Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Imagini gratuit sau contra cost i...

Fisuri beton de egalizare

Reincepe mineritul in UE

Playlist melodii radio - unde?
 P0335 senzor arbore cotit - senzo...

Avocatul Poporului vs European Om...

Recomandari firme pentru draperii...

Receptie Eutelsat 5 West. Este po...
 Poti receptiona semnal de la mai ...

Cabluri HDMI 2.1 de 4m-5m care sa...

Zoom comparat cu Google Meet

Monitor/Display wireless?
 Pornire greoaie dupa cateva zile ...

De la un proiect scris in python ...

Audi A4 B9 quattro 190 CP!

Tepari la pariuri pe TikTok
 

legatura intre un cablu de rds si unul de romtelecom

- - - - -
  • Please log in to reply
13 replies to this topic

#1
djlove

djlove

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 654
  • Înscris: 09.11.2005
salut!Problema mea este ca am un apartament in care este tras prin pereti cablu tv si cablu de romtelecom, cu iesiri in fiecare camera. Mi-am facut abonament la RDS si vreau sa leg cablul de cel de la Romtelecom.Am auzit ca se poate face legatura intre un cablu rds si unul de romtelecom, dar nu stiu cum trebuiesc legate firele.Vreun specialist pe forum :D ?

#2
bluehunt

bluehunt

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 957
  • Înscris: 22.03.2004
vrei sa legi firele si sa ai si telefon de la rds si de la romtelecom pe acelasi fir sau vrei numai telefon de la rds pe firul pe unde aveai romtelecom inainte ?

daca vrei numai telefonia de la rds, tai firele langa priza romtelecom, si le legi cu firele de telefonie de la rds.
daca le vrei pe ambele pe acelasi fir, cred ca e un pic cam imposibil.

#3
worm

worm

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,806
  • Înscris: 21.06.2002
RDS foloseste pt telefonie din cablul UTP perechile maro si albastru pt telefonie doua cate doua. astea trebuie sa le legi la vechile fire de telefonie ce le ai.

#4
bluehunt

bluehunt

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 957
  • Înscris: 22.03.2004
eu am legat doar 2 din cele 4 fire ramase.

#5
djlove

djlove

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 654
  • Înscris: 09.11.2005

View Postbluehunt, on Mar 21 2007, 01:52, said:

vrei sa legi firele si sa ai si telefon de la rds si de la romtelecom pe acelasi fir sau vrei numai telefon de la rds pe firul pe unde aveai romtelecom inainte ?

daca vrei numai telefonia de la rds, tai firele langa priza romtelecom, si le legi cu firele de telefonie de la rds.
daca le vrei pe ambele pe acelasi fir, cred ca e un pic cam imposibil.


vreau telefon si internet de la rds prin firele de la romtelecom trase prin pereti

#6
bluehunt

bluehunt

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 957
  • Înscris: 22.03.2004
atunci sper ca ai fost prevazator cand ai tras firele prin pereti si ai tras 6 fire nu numai 2.

#7
djlove

djlove

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 654
  • Înscris: 09.11.2005

View Postbluehunt, on Mar 21 2007, 17:26, said:

atunci sper ca ai fost prevazator cand ai tras firele prin pereti si ai tras 6 fire nu numai 2.

pai nu le-am tras eu, asa am cumparat apartamentul...deci daca sunt 6 fire se poate?cum?

daca nu sunt 6 fire si sunt numai 4(parca atatea au firele de la romtelecom chiar daca folosesc numai doua) se poate lega macar internetul de la rds?

#8
bluehunt

bluehunt

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 957
  • Înscris: 22.03.2004
daca sunt 4 fire, da, se poate lega internetul.

#9
djlove

djlove

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 654
  • Înscris: 09.11.2005

View Postbluehunt, on Mar 21 2007, 23:07, said:

daca sunt 4 fire, da, se poate lega internetul.


imi explici te rog cum sa fac

#10
bluehunt

bluehunt

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 957
  • Înscris: 22.03.2004
nu stiu cum sta situatia exact la tine acolo.
presupunem cazul normal in care ce de la rds au bagat firul utp intr-o priza cu 2 mufe: 1 pentru telefon, 1 pentru internet.

1. desfaci priza in care intra cablul de la rds si vezi ce culori corespund caror pini.
2. schimbi prizele din perete cu prize pentru cablu utp.
3. conectezi firele de pe cablul de la rds cu firele care trec prin pereti astfel incat la priza din perete sa ai aceeasi corespondenta ca la priza de la rds.

exemplu concret (am luat o culoare aleator, pentru ca mi-e lene sa ma duc sa ma uit la priza mea sa vad cum mufeaza cei de la rds)

sa presupunem ca la priza de la rds vezi firul albastru la pinul 3.
in momentul in care legi firul albastru de la rds la unul din firele din perete, vei lega in asa fel incat acel fir va duce la pinul 3 al prizei.


P.S.1 dupa ce legi toate firele si ai net la prizele din perete, sa nu te astepti sa poti conecta 2 calculatoare simultan la internet din 2 prize diferite.

P.S.2 cred ca mult mai elegant ar fi daca la intrarea in casa bagi cablul de la rds intrun router wireless si renunti la fire (asta in cazul in care nu ai nevoie de un LAN rapid in casa)

#11
tudor_turcu

tudor_turcu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,377
  • Înscris: 12.09.2003

View Postbluehunt, on Mar 21 2007, 20:07, said:

daca sunt 4 fire, da, se poate lega internetul.
Daca prin pereti are cablu telefonic normal cu 4 fire (folosit la RJ-11 ) o sa-l poata folosi (la aceeasi calitate) in locul cablului folosit pentru internetul de la RDS (care e UTP CAT 5) doar daca are mult noroc - cele 4 fire din cablul de de telefon nu sunt rasucite suficient sau chiar deloc...

#12
bluehunt

bluehunt

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 957
  • Înscris: 22.03.2004
sunt convins ca o sa aiba o degradare vizibila a calitatii, dar daca omul tine neaparat, n-ai ce-i face :)

#13
masha

masha

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 86
  • Înscris: 19.03.2007
In cazul in care ai cumparat apartamentul recent si cel care l-a renovat a facut retea in casa.....ai sanse....Dar cum se pune problema, pe cele 2 fire ale romtelecomului nu te poti lega...ele vin din nisa de pe casa scarii, parter sau etajul 5 si ajung la tine in casa, dupa usa sau pe un hol, de multe ori, la fiecare etaj, firul tau mai are cel putin un nod, o jonctiune (mostenire de la specialistii romtelecom).... :D

Pentru router wireless la intrarea in casa a utp-ului, ei nevoie de 220V, adica o priza scoasa din tablou, adica fir pe perete...mai bine lasa utp-ul asa..sau pozeaza-l in canal de cablu mic.... ;)

#14
bluehunt

bluehunt

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 957
  • Înscris: 22.03.2004

View Postmasha, on Apr 5 2007, 09:22, said:

Pentru router wireless la intrarea in casa a utp-ului, ei nevoie de 220V, adica o priza scoasa din tablou, adica fir pe perete...mai bine lasa utp-ul asa..sau pozeaza-l in canal de cablu mic.... ;)

eu am priza pe hol, si de aceea am zis de router acolo.

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate