Eroare pozitionare GPS
Last Updated: Mar 22 2007 16:35, Started by
catalin18
, Mar 18 2007 17:45
·
0

Posted 18 March 2007 - 17:45

Salut,am si eu o intrebare:am fost intr-o calatorie prin zona Moreni(dimbovita) si pe traseul Tirgoviste-Moreni-Filipesti ma pozitiona tot pe linga drumul calculat,adica eu mergeam pe cimp dupa cum imi arata gps-ul.Dar numai in zona aia,de ce?Am calatorit mult si nu am mai patit chestia asta.Nu am specificat softul cu care navighez:miomap v3.2.Multam.
|
Posted 18 March 2007 - 18:24

Salut,
Probabil ca pe harta actuala nu este specificat drumul pe care ai fost tu. Ce fel de drum era ? (european, national, judetean, comunal, etc)
Salut,am si eu o intrebare:am fost intr-o calatorie prin zona Moreni(dimbovita) si pe traseul Tirgoviste-Moreni-Filipesti ma pozitiona tot pe linga drumul calculat,adica eu mergeam pe cimp dupa cum imi arata gps-ul.Dar numai in zona aia,de ce?Am calatorit mult si nu am mai patit chestia asta.Nu am specificat softul cu care navighez:miomap v3.2.Multam. |
Posted 19 March 2007 - 16:53

Drumul este judetean,problema e ca drumul marcat pe care trebuia sa fiu era pe linga masina mea pe harta si eu mergeam pe linga drumul meu,si cind si cind ma mai punea si pe drum.
|
Posted 19 March 2007 - 19:25

stai linistit.este de la soft.cartografiere proasta.
exact asa am patit si eu pe drumul care merge spre Pestera Dambovicioara. ba eram prin munti, ba pe drum... |
Posted 22 March 2007 - 16:35

Sau nu e de harta. Nu toate aparatele GPS au aceleasi performante, chiar daca se lauda ca pot sa urmareasca 12-16-20 de sateliti simultan; semnalul poate fi bruiat de copaci, de nori, de dealuri, de tabla masinii etc; mai sunt si aparate care cand pierd semnalul de la satelit continua extrapolarea coordonatelor in functie de ultima pozitie cunoscuta, viteza, directia si sensul de deplasare oferindu-ti iluzia ca e "still on track". Un aparat civilizat ar trebui sa te avertizeze relativ repede asupra problemei sau macar sa iti raporteze eroarea
![]() |
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users