Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Avocatul Poporului vs European Om...

Recomandari firme pentru draperii...

Receptie Eutelsat 5 West. Este po...

Poti receptiona semnal de la mai ...
 Cabluri HDMI 2.1 de 4m-5m care sa...

Zoom comparat cu Google Meet

Monitor/Display wireless?

Pornire greoaie dupa cateva zile ...
 De la un proiect scris in python ...

Audi A4 B9 quattro 190 CP!

Tepari la pariuri pe TikTok

Banca imi cere justificativ fondu...
 schema pcb ELECTRA CIM150 PAS

Probleme stomac

Sfat achizitie bicicleta oras

Canalele Sky Showtime 1 și S...
 

Slovenia

- - - - -
  • Please log in to reply
242 replies to this topic

#1
fotojunior

fotojunior

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 861
  • Înscris: 02.05.2006
Salutare,
A fost cineva sa viziteze Pestera Postojnska din Slovenia.
Am auzit ca este minunata. Am intrat pe net la siteul oficial si am observat ca sunt multe pachete turistice. Vreau unul cat mai complet, pe care il recomandati? De preferat ar fi sa o vizitez pe jos si nu cu trenuletul, am observat ca se fac deplasari si cu barca in interior. A fost cineva in Adventures Caves visits - Postojna Cave, Pivka Cave and the Black Cave? Va rog sa imi dati cat mai multe detalii, caci plec in Aprilie si vreau sa fiu cat mai informat.
Multumesc

http://www.postojnsk...?cat=71&lang=en

#2
abancor

abancor

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,076
  • Înscris: 07.07.2006
Hehe, coincidenta, si eu o am in plan pentru o tura anul asta, prin iunie! Dar culmea, agentia de turism inca nu a reusit sa intre in contact cu hotelul de acolo, deci inca nu stiu unde o sa stau.

Am vazut si eu pe site ofertele lor! Mi-au facut pofta, dar din pacate eu nu voi avea prea mult timp, iar fii-mea are abia 4 ani, si s-ar plictisi daca as plimba-o o zi intreaga prin mai multe pesteri. Prin urmare eu m-am hotarit la Pestera Postojna si expozitia de fauna cavernicola.

Eu zic ca merita sa vezi cit mai multe, cu adventure, sa te bage pe unde e mai dificil. Du-te si la castelul ala din zona, are o pestera linga el. Oricum, experienta e destul de artificiala, ca in toate pesterile amenajate, dar merita, mai ales daca alegi turul mai "extrem"!

#3
DeathRipple

DeathRipple

    communist vampire

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,937
  • Înscris: 11.08.2002
daca nu ma insel, una dintre iesirile pesterii da in castel, a fost un prieten anu' trecut p-acolo. e si la mine in plan, da' pt jumatea lu' august. mai multe detalii atunci ;)

#4
rvic77

rvic77

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,129
  • Înscris: 03.12.2004
Au fost ai mei, s-au suit intr-un trenulet si au trecut cu viteza cam 15 min prin catava galerii. E  lumina ca la metrou, lor le-a placut, dar sa fim seriosi cu spiritul de aventura, asta e comert 100%  :D

#5
cristin2106

cristin2106

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 48
  • Înscris: 25.01.2007
Am fost in Slovenia in 2004.
Am vazut si Pestera si a meritat din plin. Plimbarea cu trenuletul prin pestera este, de asemenea foarte frumosa. Fiind una din cele mai mari pesteri din lume consider ca a fost o idee chiar foarte buna acest trenulet.
Despre iesirea pe langa castel nu stiu nimic. Eu cand am fost (sfarsitul lui iunie) am iesit prin apropierea intrarii in pestera si toata lumea la fel.
Din pacate nu am mai avut timp sa vizitam si castelul. Data viitoare.

Ce am mai vazut in slovenia si recomand: Maribor, Liubliana (urcati in turnul castelului si o sa vedeti o panorama foarte frumoasa a orasului) si nu in ultimul rand statiunea montana de langa Maribor Pohorje (cred ca asa se numea.)

Daca mai aveti intrebari legate de locurile vizitate de mine in Slovenia cu mare placere.

#6
kerkyra

kerkyra

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,505
  • Înscris: 14.03.2006
As vrea anul acesta un sejur + circuit in Italia. La intoarcere, este prevazuta o vizita la aceasta pestera. In program scrie: "5 km se parcurg pietonal si cu trenuletul". Cam ce o insemna?    <_< Probabil ca nu e prea mult timp alocat.
Poate a mai fost cineva in aceste conditii si aflam mai multe, eventual si ce costuri presupune (intrare, trenulet), ceva poze...

#7
artemisa24

artemisa24

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 373
  • Înscris: 04.04.2006

View Postkerkyra, on Mar 15 2007, 18:54, said:

As vrea anul acesta un sejur + circuit in Italia. La intoarcere, este prevazuta o vizita la aceasta pestera. In program scrie: "5 km se parcurg pietonal si cu trenuletul". Cam ce o insemna?    <_< Probabil ca nu e prea mult timp alocat.
Poate a mai fost cineva in aceste conditii si aflam mai multe, eventual si ce costuri presupune (intrare, trenulet), ceva poze...
eu am fost in pestera acum 2 ani. este destul de interesant, chiar merita. nu mai tin minte cat a durat drumul cu trenuletul dar a fost destul de palpitant. dupa ce te dai jos din trenulet, urmeaza un traseu mai deosebit, ca sa spun asa, pe jos. du-te daca ai ocazia, nu ai ce sa regreti. cat despre pret, nu imi mai aduc aminte...
UN SFAT: imbraca-te cat mai gros, este destul de curent acolo. eu nu m-am prea putut bucura deoarece am tremurat din plin...si incalta-te cu ceva care nu aluneca

Edited by artemisa24, 15 March 2007 - 21:31.


#8
nicupetchescu

nicupetchescu

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 22
  • Înscris: 09.03.2007
Vara trecuta am vizitat pestera Postojna. In drumul spre tarmul liguric, am dormit o noapte la Postojna la un BP foarte curat si ieftin asa ca nu puteam pierde ocazia de a vizita pestera, cae mai lunga din Europa aprox.23km si foarte spectaculoasa.Intrarea cam scumpa 18 euro dar cu reducere pt.studenti la 1/2 dar merita.Mai sunt si pachete combinate ce includ pestera si castelul din apropiere sau o plimbare cu barca pneumatica prin pestera dar la astea nu stiu preturile. Mergi cu un trenulet cam 20 minute dupa care mergi pe jos cu ghidul in functie de ce limba straina vrei( engleza,franceza,spaniola,germana etc), totul dureaza cam 1,45h.
Atentie este foarte rece in pestera si alunecos pe jos.

#9
abancor

abancor

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,076
  • Înscris: 07.07.2006
Nu e cea mai lunga din Europa. Cred ca cea mai lunga din Europa nici macar nu e in calcare, ci in gips. E in Ucraina.

Si in Romania avem pesteri mai lungi de 23 km.

#10
DeathRipple

DeathRipple

    communist vampire

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,937
  • Înscris: 11.08.2002
probabil e cea mai lunga din europa de tipul ei (care e tipul ala, nu stiu). dar ma voi documenta sigur pt vara asta.

#11
Phx'

Phx'

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 868
  • Înscris: 16.10.2005
Am vizitat aceasta pestera in 2005 si intr-adevar a meritat. Se merge cu trenuletul si apoi pe jos, cam 1.5 ore totul, dar e deosebita.

#12
NHT

NHT

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 235
  • Înscris: 08.08.2006
Am fost eu in 2006. Pestera e frumoasa pentru turistii obisnuiti.
Daca iti plac Cetatile Ponorului, Scarisoara, etc, de pe la noi, o vei gasi frumoasa dar comerciala.
Intrarea este parca in jur de 15 euro/pers. Dar nu mai stiu sigur...
Mergi cu trenuletul citeva minute si apoi ajungi la un peron unde se string ghizii pe diferite limbi...
Urmeaza o plimbare pe jos pret de citeva zeci de minute. Apoi din nou trenuletul pina la iesire.
Haine mai groase pt tine si in special pt copii. Daca uiti poti inchiria un fel de palton rusesc.
Eu am intrat din Croatia, drumul e unul de munte cu vit. max 80 km/h. Dar se merge cu 80km/h, nu ca la noi. inclusiv autocamioanele.
Dar daca ai mai fost pe afara cu masina nu-ti spun ceva nou.
Anul asta cred c-ai scapat si de banii lor. acum parca au intrat in zona euro.
oricum poti plati in euro, dar de obicei nu au si marunt si te potvovesti cu o gramada de firfirei pe care ai motiv sa-i dai la bere la iesire :)
drum bun

#13
ice cube

ice cube

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 333
  • Înscris: 02.12.2005
Pestera a fost descoperita prin 1911 si cred ca am retinut ca este cea mai mare din Europa. In pestera este o temperatura constanta de 8 grade C, deci este cam frig. Luati-va o haina, ca altfel ori dardaiti, ori platiti 3 Eur de persoana ca sa inchiriati o pelerina. Intrarea este 18 Eur de persoana. Reducere pentru studenti, elevi, la 13 Eur. N-am vazut chestii de alea cu plimbatul cu barca. Poate or fi. Ramai impresionat de ce inseamna exploatarea comerciala. Sunt sute de persoane simultan in pestera. Vizita dureaza cam o ora si jumatate si se desfasoara asa cum s-a spus, cu trenuletul si pe jos. Ca o comparatie, ganditi-va la Pestera Ursilor, dar la dimensiuni mult mai mari. Cea mai mare sala care se viziteaza are 40m inaltime si o suprafata de cca. 3000 mp. O perioada s-a incercat sa se tina concerte in acea sala, dar au trebuit sa renunte din cauza umiditatii.
Castelul de care vorbiti este la Predjama, la 9 km de Postojna. Este deasupra unei pesteri, care n-are nici o legatura cu pestera de la Postojna. Intrarea la castel 9 Eur si daca vreti sa vedeti si pestera castelului mai platiti ceva. Eu n-am mai intrat, ca mi-ajunsese cealalta si pentru mine era mult doua pesteri in aceeasi zi. De altfel, ce mai putea sa spuna o amarata de pestera fata de colosul celalalt?
Daca tot ajungeti la pestera, merita vazut si castelul. E interesant, asa incastrat in stanca, cum sta el acolo, de prin secolul XII zic ei, dar atestat din acte e numai din XIII.
Incepand cu anul acesta, Slovenia nu mai are moneda nationala, moneda valabila fiind Euro.
Si la pestera si la castel se poate plati cu cardul.
Cazare puteti gasi la tot felul de pensiuni in zona. Pe mine m-a costat 18Eur de persoana si, asta, in plin sezon - iulie.
In pestera fotografiatul este interzis, dar tot timpul auzeai tacanit de aparate si vedeai flashuri, iar ghizii repetau ca pe banda, din timp in timp ca fotografiatul este interzis. Probabil datorita acusticii, ei vorbeau, ei auzeau.
Incerc sa va postez si eu niste poze. Nu sunt prea reusite, intrucat spatiul era foarte mare pt. a folosi blitul, asa ca le-am facut cu timp de expunere mare si sunt cam miscate, dar asa, orientativ. Si una cu castelul, ca sa puteti sa-l recunoasteti daca va sare in fata, prin surprindere.
Sorry, vad ca nu ma descurc sa pun pozele.

Edited by ice cube, 24 March 2007 - 00:28.


#14
ice cube

ice cube

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 333
  • Înscris: 02.12.2005
Na, ca am reusit. Se pare ca erau prea mari.

Attached Files


Edited by ice cube, 24 March 2007 - 00:37.


#15
tudor301

tudor301

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 7
  • Înscris: 01.04.2007

View Postkerkyra, on Mar 15 2007, 19:54, said:

As vrea anul acesta un sejur + circuit in Italia. La intoarcere, este prevazuta o vizita la aceasta pestera. In program scrie: "5 km se parcurg pietonal si cu trenuletul". Cam ce o insemna?    <_< Probabil ca nu e prea mult timp alocat.
Poate a mai fost cineva in aceste conditii si aflam mai multe, eventual si ce costuri presupune (intrare, trenulet), ceva poze...


Eu am vizitat aceasta pestera in 2004 la intoarcerea din circuitul pe Italia(oferta Omniei).Cei 5 km se parcurg jumatate cu trenuletul si jumatate pietonal.Cred ca toata vizita a durat aprox 1- 1 1/2 h.Este interesanta.Noi am nimerit la ghidul de limba italiana care a fost un dragut si ne-a pemis sa facem si fotografii. Din cate imi aduc aminte am platit doar biletul de intrare. In afara de pestera nu s-a mai vizitat nimic in zona.

#16
diciulina

diciulina

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 186
  • Înscris: 10.05.2007
Doresc sa stau 2 zile in Slovenia, sa vizitez Ljubljana, Pestera Postojna...
Imi poate recomanda cineva o cazare ieftina si buna in zona Pesterii?
As dori sa fac o rezervare prealabila.

Multumesc

#17
octa74

octa74

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 98
  • Înscris: 10.11.2006

View Postdiciulina, on Jul 30 2007, 11:22, said:

Doresc sa stau 2 zile in Slovenia, sa vizitez Ljubljana, Pestera Postojna...
Imi poate recomanda cineva o cazare ieftina si buna in zona Pesterii?
As dori sa fac o rezervare prealabila.

Multumesc
Gasesti cazare peste tot, nu cred ca e o problema. Eu am stat la o pensiune langa Bled, am ajuns acolo spre seara, n-a fost nevoie de nici o rezervare.

#18
mojito

mojito

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 75
  • Înscris: 24.07.2007

View Postdiciulina, on Jul 30 2007, 11:22, said:

Doresc sa stau 2 zile in Slovenia, sa vizitez Ljubljana, Pestera Postojna...
Imi poate recomanda cineva o cazare ieftina si buna in zona Pesterii?
As dori sa fac o rezervare prealabila.

Multumesc

iti recomand sa ai grija. un italian care venea spre romania a fost oprit de 2 "politisti" sloveni. i s-a pus cutitul la gat si jefuit. made in slovenia. eu merg in italia numai prin austria.

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate