Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Presbiopia - la 43 ani ?

Termen transcriere autovehicul

Cazare Timisoara pe 4-5 zile

Primele zile ale internetului per...
 Ditra 25

Casti USB-C ptr A-54

Aplicatie medicala / asistent med...

De ce vor atația politicieni...
 ERR_ADDRESS_UNREACHABLE

Legea 18/1968 Se mai aplica?

Digi conectare 2 routere prin fir

Succesiune notar versus instanta ...
 Montaj aer conditionat in balcon ...

Cont curent mulți valuta far...

Sugestii plan casa

Experiente cu firme care cumpara ...
 

Gratar de gradina

- - - - -
  • Please log in to reply
908 replies to this topic

#325
radu_bog_cocorin

radu_bog_cocorin

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 486
  • Înscris: 08.08.2008
Salutare. Intrrebare cum sa "lipesc" caramizile pentru cuptor/gratar? Multibat sau mortar refractar? Voi, cum ati procedat? multumesc

#326
PoeOvidiu

PoeOvidiu

    Sunt de la țară și îmi place așa.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,568
  • Înscris: 07.12.2014
Multibat. Refractarul daca nu il arzi la timp o sa se inmoaie la prima ploaie. Pentru gratar/ceaun rezista bine si un mortar din apa, var ciment si nisip.
Daca e cuptor de paine se foloseste pamant galben si tehnica de zidire adecvata iar deasupra lui se face acoperis pentru a nu ploua pe el.

Edited by PoeOvidiu, 28 August 2017 - 08:16.


#327
radu_bog_cocorin

radu_bog_cocorin

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 486
  • Înscris: 08.08.2008
multumesc frumos. o sa arate cam ca cel din attch

#328
roPopa

roPopa

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,269
  • Înscris: 21.01.2011
din cunostintele mele (eu asa am facut) nu se pune refractar intre caramizile "de sustinere" adica aprox 99 % din constructie pt ca e constructie.
eu am pus mortar refractar numai la lipirea caramizii de tip samota in interiorul arzatorului.
in rest multibat.

#329
bobitzaaa

bobitzaaa

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,192
  • Înscris: 23.02.2007
Baga o poza sa vedem cu arata al tau :)

#330
roPopa

roPopa

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,269
  • Înscris: 21.01.2011
atasat poze si din "timpul lucrului" si cu finalul.
Attached File  fier.jpg   366.8K   193 downloadsAttached File  IMG_20170831_072455.jpg   122.88K   204 downloads

#331
Florinman_86

Florinman_86

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 78
  • Înscris: 27.01.2011
Va salut iubitori de BBQ.
Am finalizat constructia unui gratar, eu cu ideile, mesterul cu executia.
Cum nu prea mai gasesti oameni bine informati, am citit dupa ce a terminat gratarul.
Am urmatoarele probleme:
Se incinge foarte rau blatul dedesubt.Este din beton armat si are cca 3-4 cm.Ma gandesc sa dublez fundul focarului cu caramida refractara de 6 cm Acum este placat cu 3 cm.
Am aceeasi problema.Captuseala s a realizat cu caramida de samota, preparata fara silicat de sodiu, si s a desprins dupa 3 utilizari.Rezultatele cu AK fire de la Isomat sunt ? Stiu ca s a discutat aici de acest produs.
Fumul se intoarce un pic inapoi.Voi pune un capac la cos dupa ce il mai inalt un pic.
Voi face si un acoperis dar nu stiu daca reusesc anul acesta.Ce imi recomandati pt protectie? Lac de piatra?
Revin cu poze imediat ce gasesc butonul de upload care nu apare pe nicaieri....

Edited by Florinman_86, 03 September 2017 - 12:31.


#332
dell99

dell99

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,998
  • Înscris: 29.09.2008
Langa butonul de post mai este unul cu "more reply options". Click acolo si apoi da choose file , apoi atach file.

Edited by dell99, 03 September 2017 - 12:45.


#333
Florinman_86

Florinman_86

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 78
  • Înscris: 27.01.2011
Am revenit cu pozele, eram pe varianta simplificata si nu aparea.Am desprins caramida refractara care era ft subreda si astept si sfaturile voastre.

Attached Files


Edited by Florinman_86, 03 September 2017 - 13:06.


#334
bobitzaaa

bobitzaaa

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,192
  • Înscris: 23.02.2007
Ca sa nu se incinga blatul, ar trebui sa il izolezi, de exemplu. O varianta ar fi sa pui un izolator intre blat si samote. De exemplu skamotec-225.
Eu as fi realizat intreaga zona pana unde incepe cosul de fum din samota. Sectiunea la cos in interior sa fie de 40x40.

#335
Florinman_86

Florinman_86

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 78
  • Înscris: 27.01.2011
Multumesc de sfaturi,le voi urma.
Referitor la sectiune, este tardiv acum, voi incerca cu o caciula de inox sa vad daca se schimba tirajul.Sa folosesc AK 9 pt lipire samota?

Edited by Florinman_86, 04 September 2017 - 19:28.


#336
radu_bog_cocorin

radu_bog_cocorin

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 486
  • Înscris: 08.08.2008
Salut. Azi a venit mesterul si s-a apucat de treaba. Poze maine dimineata.

Edited by radu_bog_cocorin, 04 September 2017 - 22:19.


#337
radu_bog_cocorin

radu_bog_cocorin

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 486
  • Înscris: 08.08.2008
si a inceput ... nebunia :-)

Attached Files



#338
bobitzaaa

bobitzaaa

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,192
  • Înscris: 23.02.2007

 Florinman_86, on 04 septembrie 2017 - 19:27, said:

Referitor la sectiune, este tardiv acum, voi incerca cu o caciula de inox sa vad daca se schimba tirajul.Sa folosesc AK 9 pt lipire samota?
Incearca inainte cu tabla, e mai ieftina. Intreaba la un magazin specializat ce adeziv e potrivit la tine. Daca ai sa folosesti material izolator, flacara directa nu trebuie sa bata pe el. Adica il pui intre placa ta de beton si un rand de samote peste care faci focul.

#339
cristobob

cristobob

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,475
  • Înscris: 06.01.2014

 radu_bog_cocorin, on 05 septembrie 2017 - 10:57, said:

si a inceput ... nebunia :-)
Aoleeeo, ce-ai facut? Divulgi secrete de-ale meseriei? Sa vezi ce-o sa-ti faca specialistii de la sobe si seminee Posted Image . Ca le furi painea, ca invata si altii. Valeuuu.
Sanu zici ca nu ti-am spus.Posted Image

#340
radu_bog_cocorin

radu_bog_cocorin

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 486
  • Înscris: 08.08.2008
nici chiar asa :-)

#341
cleopatra81

cleopatra81

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 123
  • Înscris: 07.11.2009
Unde ai gasit meseriasul si cat te costa cu totul?
Si eu caut pe cineva sa-mi faca
Multumesc

 radu_bog_cocorin, on 05 septembrie 2017 - 10:57, said:

si a inceput ... nebunia :-)


#342
radu_bog_cocorin

radu_bog_cocorin

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 486
  • Înscris: 08.08.2008
Din ce zona sunteti?

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate