Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Schimbare adresa DNS IPv4 pe rout...

Recomandare Barebone

Monede JO 2024

Suprasolicitare sistem electric
 CIV auto import

Mutare in MOZAMBIC - pareri, expe...

Scoatere antifurt airtag de pe ha...

Magnet in loc de clește pent...
 Cumparat/Locuit in apartament si ...

Pot folosi sistemul PC pe post de...

Sokol cu distorsiuni de cross-over

Filtru apa potabila cu osmoza inv...
 Kanal D va difuza serialul “...

Upgrade xiaomi mi11

securitate - acum se dau drept - ...

Farmacia Dr Max - Pareri / Sugest...
 

Pietre la rinichi

- - - - -
  • Please log in to reply
287 replies to this topic

#199
horatiu81

horatiu81

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 68
  • Înscris: 29.07.2009
In primul rand, tehnica ESWL utilizeaza unde de soc de inalta presiune, nu ultrasunete.
Apoi, decizia rezolvarii problemei trebuie luata in functie de mai multe caracteristici: amplasarea (si localizarea cat mai precisa) a pietrei, forma (si, eventual) natura ei etc.
De exemplu, cu cat piatra este mai spre periferia renala (sau in ureter, in urma migrarii) s-ar recomanda tehnica ESWL.
Totusi, chiar intre medicii urologi nu exista consens in privinta utilitatii tehnicii ESWL.
Sfatul meu: incearca si opinia unui al doilea medic urolog.

#200
Costin45

Costin45

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 274
  • Înscris: 03.02.2010
Salut!
  Am facut o ecografie la abdomenul inferior si urologul a spus ,ca totul este normal.
  Acasă  am citit si eu ecografia si va rog,sa-mi dați un răspuns la cele scrise in continuare:
-  Rinichi stâng - limita corticala medulara,ușor stearsa ;depozit caliceal inferior si bazinetul FLO de aproximativ7-9 mm.
-  Ambele uretere nu se vizualizează sub joncțiune.
-Vezica urinara cu aspect de"vezica de lupta"conținut relativ neomogen.
-Ejaculari ritmice bilaterale la examenul Doppler.
Multumesc anticipat!

#201
Cata2o06

Cata2o06

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 9
  • Înscris: 21.12.2015
As avea si eu o problema cu rinichii, cred. Problema se prezinta in felul urmator:la un moment dat mergand cu nepotica mea in brate pe strada m-am trezit cu o durere in partea dreapta atat de puternica incat am ajuns la spital la urgente dar ajungand acolo m-a lasat durerea si cum era aglomerat am plecat acasa. Dupa o perioada m-am trezit cu niste junghiuri in vezica urinara care radiau pe organele genitale si dupa alte zile am inceput sa fac colici renale. Am mers am facut ecografii, tomograf si nu a iesit ca as avea calculi. Un urolog mi-a prescris niste antibiotice si lithoren. Am facut tratamentul si am mai scapat de colici dar nu definitiv. Am mai facut dar erau suportabile. Acum cateva zile am facut un drum cu masina de cateva sute de km si seara dupa ce am ajuns acasa m-am trezit cu niste colici infernale. Am 3 zile si tot continua, am facut iar ecograf si nimic, nu se observa nimic in neregula. Cum se poate sa fac colici fara a avea calculi. Va rog, daca se poate un raspuns, o parere.

Edited by Cata2o06, 18 February 2016 - 21:25.


#202
piff5475

piff5475

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 17
  • Înscris: 23.09.2013
cei care a-ti facut NLP, care sunt senzatiile (durerile) dupa operatie?  Am de facut saptamana viitoare operatie NLP al Tg Mures si nu stiu la ce sa ma astept dupa interventia chirurgicala. Am 2 pietroaie in acelasi rinichi. Unul coraliform de 3,5 cm in bazinet si unul in calice de 2 cm.
MULTUMESC!

#203
theoss

theoss

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 518
  • Înscris: 29.03.2007
in tg mures unde anume mergeti? un nume de dr bun va rog de acolo?

#204
piff5475

piff5475

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 17
  • Înscris: 23.09.2013
eu merg la Clinica de Urologie Tg Mures. la Dr Porav - specialist in NLP. Sper sa fie bine. Nu stiu la ce sa ma astept dupa interventie

Toti de la urologie sunt medici buni. Majoritatea sunt intre 40-50 ani, dornici de a face lucruri marete. Asta este impresia mea (inainte de operatie NLP).  Eu sunt din CJ si merg sa ma operez la Tg Mures. Voi comunica si dupa interventia NLP trairile mele de acolo.

#205
theoss

theoss

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 518
  • Înscris: 29.03.2007
cand te operezi? asteptam pareri

#206
piff5475

piff5475

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 17
  • Înscris: 23.09.2013
luni sau marti saptamana viitoare.

#207
ffm

ffm

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 860
  • Înscris: 23.01.2015
Ureteroscopie flexibila cu litotritie laser a facut cineva de pe aici?

#208
vasiuca2

vasiuca2

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 10
  • Înscris: 20.07.2017
In judetul suceava este un izvor de apa care distruge pietrele la rinichi . Fara bani si fara plata ,garantat efect intr o luna . Precizez ca eu am avutvpiatra de 3 cm.

#209
molioa

molioa

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 10
  • Înscris: 05.03.2012

Vizualizare mesajvasiuca2, pe 22 iulie 2017 - 07:06, a scris:

In judetul suceava este un izvor de apa care distruge pietrele la rinichi . Fara bani si fara plata ,garantat efect intr o luna . Precizez ca eu am avutvpiatra de 3 cm.
Salut!
Poti da detalii despre locatia izvorului, cum se poate ajunge, daca e la liber sau privat izvorul. Cum se face cura cu apa? Multumesc.

#210
rugvlad

rugvlad

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 02.07.2008
Salutari. Si mama mea si tatal meu a avut pietre la rinichi. Tata avea o piatra undeva in jur de 1.2 cm, dar nu mai tin minte exact. Amandoi au scapat de ele cu ceai de radacina de patrunjel. Tata nu credea, dar pana la urma a incercat si cand a fost la medic i-a gasit doar nisip. Tinuse doar o luna sau doua dieta asta cu ceai. Incercati. Ce aveti de pierdut?

Reteta: la 3 litri de apa se adauga 1 kg de radacina de patrunjel (nu pastarnac). Se fierbe pana scade la jumatate. Se bea o cana de ceai inainte de masa cu 30 de minute. Cate 3 cani pe zi. Doua luni daca aveti pietre mari. Faceti si o pauza. Si mergeti sa va verificati la o luna. Sanatate!

#211
crystygye2019

crystygye2019

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 8
  • Înscris: 13.07.2018
Sunt la a doua criza.

Prima criza: intr-o dimineata m-am dat jos din masina in mijlocul drumului, am stat in vine 2 minute cu dureri, mi-am revenit, am mers mai departe. Seara cand m-am pus in pat si am stat 30 min am intrat in criza. A trecut criza dupa 1 ora, am fugit la urgente apoi, a doua zi ecografie nu era nimic (da, la floreasca nu avea ecograf si a trebuit sa imi fac a doua zi singur) ; a doua seara iara criza dar 80% durerea fata de cealalta si am scapat cu pumni de calmante de alea 2 zile criminale + inca 5 zile de durerile de dupa.

A doua criza: (am facut un tratament cu lithoren cu 1 luna inainte gen preventie pentru viitor..).
Nu beau deloc alcool din cauza problemelor in familie, dar am fost in parc, am mancat un gratar si zic na 1 bere. Beau doar maxim 5 beri pe an gen. Imi era sete, cu mici, etc am dat peste cap berea aproape.

Urmatoarea seara m-am trezit noaptea la 3 cu o durere enorma si am intrat in criza: am crezut ca dupa 1 ora de suferinta se va oprii durerea ca data trecuta si va fi ca si cum nu as mai avea nimic. Din pacate am fost un idiot. De data asta nu s-a oprit nimic.

INVATARE DE MINTE: sa nu faceti ca mine, frica ca sunati ambulanta, ca trece, ca etc. Pune mana pe telefon, suna la 112 IMEDIAT (nu ca mine dupa 1 ora jumate de dureri groaznice). A venit ambulanta, eu stiam ce am, el si-a dat seama instant, toata lumea a inteles in 30 de sec situatia, a rupt 2-3 fiole intr-o seringa de 3 ori mai mare ca alea normale, mi-a bagat in fund fara sa am habar nici cand a bagat acul si mi-a zis in 30 min incepe sa te lase. In 30 min a inceput sa ma lase, in 40 de min dormeam si sforaiam. Daca nu imi era frica sa sun la ambulanta, in 40 minute de cand incepea criza probabil dormeam ca un prunc si nu sufeream ca un idiot 2 ore si stateam in balta de transpiratie.

Prima data nu am vomitat. A doua oara am vomitat de 2 ori = 1 data la 20 min dupa injectie , a doua oara, a doua zi la pranz (doctorul de pe ambulanta era mirat cum de nu vomitasem deja la cum era de terminat/pana si asistentului de pe ambulanta ii era mila de cum aratam).

TRATAMENT:
1 No spa si 1 piafen la 6 ore primele 2-3 zile cand durerile sunt groaznice.
Cand durerile sunt mai ok gen dupa primele 48 de ore in general (in functie de situatie), la 12 ore 1 no spa si 1 piafen. Personal 48 de ore bag calmante maxim, apoi reduc. (daca ai crize indelungate intreaba medicul).
-->> tratament dat cu reteta de medicul de pe ambulanta / mi-a spus clar ca injectia ma ajuta 3-4 ore. In timpul ala sa trimit pe cineva dupa pastile.

Cand esti in criza de rinichi NU BEA LICHIDE MULTE si nu lua ROWATINEX! Asculta medicul ala ca stie ce zice! Macar citeste prospectul la medicamente! DUPA CRIZA bei multe lichide gradual, nu te ineci si incepi rowatinexul; dar nu cand esti in criza (daca bei multe lichide cand esti in criza, mai rau iti faci). Iti iei medicamentele cu un minim de apa si ai rabdare cateva ore.

Personal primele aproape 36 de ore am stat DOAR pe no spa si piafen. Ceaiuri si lichide moderat nu exagerat ca durerile erau mari. Cateva guri odata, dormeam, ma trezeazam, dureri pastile, iara somn si tot asa. Zombie am fost, 2 zile fara mancare si pumni de no spa si piafen si reprize de somn cu dureri, transpiratii, etc. Dabea mancam 3cm de paine la pastile fortat.

Dupa 36-48 ore am trecut la 1 no spa si 1 piafen dimineata cand ma trezesc si odata seara inainte sa dorm. Am putut sa mananc ceva normal.
Pe langa calmante adaug 10 picaturi de ROWATINEX de 3 ori pe zi cu ceva dulce, eu prefer (miere), unchimiu pune pe miezul de paine (in familia mea toti barbatii au facut la rinichi), cred ca poti sa pui si pe un biscuite oreo, doar sa iei + CYSTONE 2 pastile de 2 ori pe zi supliment natural. Astea doua ROWATINEX si CYSTONE, pe langa ca reduce inflamatia peste tot, reface tot pe "traseu" si automat te ajuta automat sa scapi de dureri ca o mare parte din ele vin din inflamatii; medicamentul  si suplimentul dizolva pietrele si nisipul. Da, dizolva! nu ca ceaiul! Acum nu o lua razna si crede ca va dizolva piatra de 5cm.

In general a 3-4 zi ma simt bine, ma pot plimba, manca, functiona 70%.

Termin ROWATINEX si CYSTONE, iar calmantele le iau 1 saptamana indiferent ca trece de tot, reduc doza doar.

Tratementul include si ECOGRAF cat se poate de repede. Costa 70-100lei aprox peste tot, nu dureaza mai mult de 15 minute. Practic cauti sa vezi daca mai ai pietre sau nisip. Sa stii cum stai. Piatra se poate ascunde si in prostata si poate fi vazuta doar pe radiografie. Daca va recomanda ecograful sa faceti radiografie la pelvis, sa o faceti ca e maxim 50lei si sunteti sigur ca nu se ascunde nimic acolo.

Ecografia este obligatorie. Ca o faci dupa 3-5 zile ca ti-ai revenit repede din criza, nu conteaza. In general elimini tot, dar dupa cum vedeti pe aici, multa lumea cara caramizi in rinichi, nu pietre. Nu stii ce a plecat si daca a ramas ceva. Fa ecografia si daca au ramas pietre consulta medicul sa vezi ce faci cu ele!

PREVENTIE: afla ce faci gresit! Personal am facut un set de analize: la mine a fost acidul uric seric ridicat mult timp, am intrat la regim dar prea tarziu + beau prea putina apa si beam cola/pepsi chiar daca era zero fara zahar.
Din nefericire am intrat la regim cand era prea tarziu. Zilnic beam cam 1,5l de lichide pe zi maxim la 80kg.

Acum am trecut la 2,5-3litri de APA PLATA la temperatura camerei garantat pe zi si dieta + O SA beau 1-2 beri odata la 2 saptamani.

Personal, deocamdanta, sunt un caz fericit care intra in crize cu pietre mici si nisip si le elimina si nu ajung la spital. Fac criza si elimin aproape tot. Nu va jucati cu chesti auzite pe net gen ulei de masline cu lamaie de la care poti murii din cauza unui blocaj in cazul in care nu ajungi la urgente rapid.

Ganduri de final: Nici urina unui extraterestru nu iti va garanta ca nu vei mai face pietre, nisip sau crize. ACCEPTA ca probabil vei face iar si nu mai baga toata rahaturile in tine. Mergi la medic, spune-i problema, fa un set de analize de sange si urina si vezi cum e dieta, consumul de lichide, etc si ajusteaza conform.

Personal, dupa cateva preventii incercate (lithoren, ceaiuri de 5 tipuri, etc), recunosc, ca metoda de preventie doar berea cred ca e singurul care ajuta cu adevarat si da afara rapid.

Tot ce am scris este ce am patit eu. Tratamentul cu calmante este dat de medicul de ambulanta, celalalt tratament de medic la cabinet.
Nu spun sa faceti ca mine si nici ca altii. Va recomand ambulanta la criza si medic dupa. Dar poate va ajuta ceva din informatiile astea pe moment la durere.

Multa sanatate tuturor!

Edited by crystygye2019, 28 June 2019 - 12:31.


#212
Adriano2010

Adriano2010

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 185
  • Înscris: 02.10.2017
Fratele meu are o piatra la rinichi si a avut o criza ieri si a ajuns la urgente. L-a lasat acasa azi noapte, durerile s-au redus si dupa a mancat putin dar a vomitat foarte mult si acum e iar la spital pentru hidratare. Problema e ca aici nu e nici un urolog pana luni. Piatra are 9mm si e la rinichiul stang. Se recomanda ESWL pentru spargerea ei sau ar trebui doar ceva tratament?

Multă sănătate tuturor

Edited by Adriano2010, 03 August 2019 - 09:17.


#213
Ramuran

Ramuran

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,790
  • Înscris: 16.01.2017
Se recomanda sa mergi la un urolog bun, nu-ti da nimeni nici un tratament serios fara consultatii si analize. Pietrele sunt de mai multe tipuri ca si compozitie chimica, apar in diferite locuri in rinichi si ca urmare tratamentul e specific situatiei.
Pietrele la rinichi sunt recidivante, nu mai scapi de ele daca nu urmezi regimul alimentar recomandat.

#214
Adriano2010

Adriano2010

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 185
  • Înscris: 02.10.2017

 Ramuran, on 03 august 2019 - 12:44, said:

Se recomanda sa mergi la un urolog bun, nu-ti da nimeni nici un tratament serios fara consultatii si analize. Pietrele sunt de mai multe tipuri ca si compozitie chimica, apar in diferite locuri in rinichi si ca urmare tratamentul e specific situatiei.
Pietrele la rinichi sunt recidivante, nu mai scapi de ele daca nu urmezi regimul alimentar recomandat.

Am mers la urolog și i sa recomandat operația prin uretroscop cu laser, deoarece piatra este sus pe canal, piatra are 9mm, dar în cel mai rău caz dacă nu se poate și piatra ajunge înapoi în rinichi prin spate și ii face operația în spate. . Ce nu îmi place a zis ca e posibil sa ii monteze o sonda care sa o scoată după 3 săptămâni. A zis ca nu se poate cu ESWL din cauza infecției la rinichi

Ce păreri aveți? Sa facă sau nu operația și sa caute alt urolog?

Edited by Adriano2010, 05 August 2019 - 18:26.


#215
Y0samiteSam

Y0samiteSam

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,240
  • Înscris: 22.04.2005
Astazi am fost si eu astazi la nefrolog si mi-a gasit o piatra de 6 mm. Am primit tratament:
*Cistone - 4 tablele pe zi (2 dimineata si 2 seara) - timp de 3 luni
*Kellagon - 2 tablele pe zi dimineata - timp de 3 luni
*Rawatinex - 2 capsule pe zi (1 dupa amiaza si 1 seara) - timp de 3 luni
Concluzia este ca trebuie sa iau astea 3 medicamente timp de 3 luni. Ma uit acum la ele si par atat de multe pastile.

Edited by Y0samiteSam, 16 August 2019 - 15:22.


#216
Adriano2010

Adriano2010

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 185
  • Înscris: 02.10.2017

Vizualizare mesajY0samiteSam, pe 16 august 2019 - 15:21, a scris:

Astazi am fost si eu astazi la nefrolog si mi-a gasit o piatra de 6 mm. Am primit tratament:
*Cistone - 4 tablele pe zi (2 dimineata si 2 seara) - timp de 3 luni
*Kellagon - 2 tablele pe zi dimineata - timp de 3 luni
*Rawatinex - 2 capsule pe zi (1 dupa amiaza si 1 seara) - timp de 3 luni
Concluzia este ca trebuie sa iau astea 3 medicamente timp de 3 luni. Ma uit acum la ele si par atat de multe pastile.

Salut. Sa le iei ca să scapi de piatra asa, nu știu ce tip de piatra e, pentru anumite tipuri de piatra ar putea sa iti treacă cu ceai din rădăcina de patrunjel. Sanatate

https://topremediina...a-prima-ceasca/

Edited by Adriano2010, 18 August 2019 - 15:56.


Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate