Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

A picat forum.softpedia.com

bodycam protectie personala

Studiu de caz: samuraiul Yamaha/ ...
 Unde poti arunca pamant curat

Recomandare monitor pentru citit ...

Economie gaz ca urmare a automati...

Romania vs Schengen
 recomandare leptop

Probleme la browsing pe chrome

conectare 2 monitoare

Intel management engine
 Cum pot sa scot dintr-o mufa mama...

Sotie ce refuza sa-si ingrijeasca...

Electrician in Canada

spațiu transfer
 

VB 2005 - Random number generator

- - - - -
  • Please log in to reply
4 replies to this topic

#1
..:: CLAW ::..

..:: CLAW ::..

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 51
  • Înscris: 16.12.2006
Fiind incepator in Visual Basic, incerc sa testez diferite lucruri pentru a le invata (consider ca asa se invata cel mai usor). Astfel am intalnit o problema: incercand sa fac un mic generator de numere ( dupa ce am cautat pe Internet informatii) am ajuns la codul acesta:
Private Sub btn_generate_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles btn_generate.Click
Randomize(9)
TextBox1.Text = Int(1 * Rnd())
End Sub
Numai ca numarul generat este intotdeauna 0. Imi puteti explica va rog unde am gresit si ce trebuie sa fac?
Multumesc anticipat.

#2
teddycarebears

teddycarebears

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 247
  • Înscris: 18.02.2003
http://www.vbexplore...m_numbers_1.asp

#3
queensoft

queensoft

    Trust no one

  • Grup: Banned
  • Posts: 16,079
  • Înscris: 26.11.2005
TextBox1.Text = Int(1 * Rnd(123))
Trebuie sa scrii rnd(x), unde X>1
De fapt, nu ai help  ?!
Pui cursorul pe functia RND si apesi F1.
Uite, ai invatat 2 lucruri dintr-un foc !!!

#4
teddycarebears

teddycarebears

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 247
  • Înscris: 18.02.2003
in linkul care l-am dat scrie acolo ca rnd e o chestie misto DAR e intre 0 si 1 .... in felul asta se explica si motivul pentru care el primeste intr-una 0 ...

#5
xa3RO18

xa3RO18

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 154
  • Înscris: 15.01.2007
Radomize(9) initializeaza generatorul de numere aleatoare cu 9. Cum acesta se reinitializeaza la fiecare apel, functia va returna de fiecare data aceeasi valoare, adica 0, in acest caz. Sper ca nu gresesc...  :huh:

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate