Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Rename SQL column

Achiziționare tuner TV !

Din ce este facuta terasa asta?

Cum accesez site-ul CNAS ?
 Algoritm simplu de calculare al u...

Bitdefender Total Security ș...

casa verde 2024

Intrerupator cu N - doza doar cu ...
 Incalzire casa fara gaz/lemne

Incalzire in pardoseala etapizata

Suprataxa card energie?!

Cum era nivelul de trai cam din a...
 probleme cu ochelarii

Impozite pe proprietati de anul v...

teava rezistenta panou apa calda

Acces in Curte din Drum National
 

Encodare (conversie) din .mkv in .avi

- - - - -
  • Please log in to reply
57 replies to this topic

#1
enderlabs

enderlabs

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 728
  • Înscris: 09.08.2005
Salutare,

Mi-am cumparat de curand un Media Player HD, care din pacate  nu stie de fisire Matroska .MKV, dar citeste formate HD cum ar fi WMV 9, DivxHD, sau .TS.

Cu ce as putea encoda fisierele HD .mkv in fisiere .avi sau .ts fara a pierde din rezolutia HD. Sunetul nu ma intereseaza in mod deosebit.

Edited by enderlabs, 27 February 2007 - 11:50.


#2
priciu

priciu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 115
  • Înscris: 22.06.2006
si pe mine ma intereseaza chestia asta
pls help

#3
Mtz

Mtz

    Retired member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,545
  • Înscris: 01.12.2002
Mai intai verifica si tu daca iti citeste MP4 AVC. Fa un test cu Nero Recode alegand profilul HDTV-AVC atunci cand codezi un filmulet (de buna calitate) cu el.
Daca iti citeste, mai vedem.

enjoy,
Mtz

#4
WebMan

WebMan

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 364
  • Înscris: 16.01.2002
Sunt de făcut 3 pasi....

1. MKV Extract (Freeware), încarci file MKV și extragi DOAR PARTEA AUDIO (DTS / AC3)
2. RiverPast Video Cleaner Pro (Shareware), encodezi în file AVI (video only), cel mai indicat e să folosești noul DivX 6.5.1.1, care are suport HD (Sfat: controlezi cu Media Info ce bitrate are mkv-ul, după care, la encodare cu DivX 6.5.1.1 adugi 300 unități în plus ;) ).
De aici îți rezultă un file AVI, numai video.
3. AVI-Mux Gui (Freeware), încarci în el fișierul AVI + file audio extras prima oară după care le muxezi și.... VOILA, merge pe HD Player (eu personal am un KISS DP-600)

;)

Edited by Mtz, 31 March 2007 - 13:12.


#5
Mtz

Mtz

    Retired member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,545
  • Înscris: 01.12.2002
Ideea mea era alta. Ca sa scapi de conversia din H264 in avi care este consumatoare de timp si scade calitatea, pur si simplu sa schimbi containerul din MKV in MP4.
Din pacate deocamdata specificatiile MP4 nu includ ca audio si AC3 cum este de presupus ca are acel MKV ci doar AAC.
Nero lucreaza de ceva timp la implementarea AC3 in MP4, dar si acesta precum si alte chestii pe care le-au facut ei, va ramane ca standard privat (Nero) si nu se stie daca producatorii de playere vor accepta acest standard (bani de dat la Nero).
In cazul in care playerul stie sa redea MP4 ce contine H264 si AAC, ar trebui facuti urmatorii pasi:
- demuxare streamuri
- recodare AC3 in AAC cu Nero AAC Encoder (free). Aici. Tot la acea pagina vi se spune si de unde sa luati encoderul de nero deoarece acela este doar un GUI, precum si link catre doom9 unde se discuta despre program in engleza.
- muxare streamuri (H264+AAC) in container MP4 cu Megui de exemplu.

Pachetul de codare in AAC valabil la ora actuala este in atasament. Pentru viitoare update mergeti la linkul de mai sus.
Attached File  Nero_AAC_Encoder.zip   1.59MB   275 downloads

enjoy,
Mtz

Edited by Mtz, 31 March 2007 - 13:15.


#6
florinbss2

florinbss2

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 368
  • Înscris: 29.06.2006
Mtz are dreptate. Primul lucru care tr sa-l vezi este daca player-ul stie si codarea avc (h.264) intr-un container mp4 sau avi. Daca nu stie, obligatoriu va trebui sa faci reencodare. Dupa vreo 3 sau 4 o sa te plictisesti la cat timp dureaza plus ca vei pierde din calitate. Ghinion in cazul asta deoarece majoritatea filmelor de pe net le vei gasi cu acest codec (cu container mkv dar nu asta e problema). Da-ne macar modelul de player sa citim si noi specificatiile.

#7
WebMan

WebMan

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 364
  • Înscris: 16.01.2002
Voi, care vorbiți de playere HD care să știe h264, vorbiți din "povești nemuritoare"...
Eu de vreo 2 ani sunt băgat în HD, și chiar nu există (și probabil NU VA EXISTA) un player să citească mkv-uri (h264)...

Iar vorbiți de CALITATE la o transformare în AVI, când nu aveți habar...

Codecul DivX 6.5.1 are FULL SUPORT HD, deci nu se pierde nimic pe drum...
Adevărul e că de la un MKV la un AVI, nu pot spune CÂT se pierde, dar este ceva ceea ce ochiul UMAN nu va observa NICIODATĂ...

Vă spune UNUL care are peste 100 de releasuri HD (AVI, DivX 6.5.1) cu aparatură de calitate, TV Full HD și player DivX / DVD / HD Kiss DP-600 (considerat cel mai bun la ora actuală, probabil până la ieșierea noului model de la Lynksis, DP- 1600)

Deci, recapitulând:

NU EXISTĂ PLAYER HD care să citească h264 în nici un container....
Se ajunge la un compromis atunci:

Player DivX HD + TV ... SAU .... Cabluri prin casa, legate de la un PC spre un TV... SAU ... să vezi filmele în fața PC-urilor...

Depinde de BANI... la urmă....

@florinbss2:
Encodarea de la un MKV la AVI (la un film de o oră jumate) durează cam 2 ore.... Deci nu e de speriat....

#8
florinbss2

florinbss2

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 368
  • Înscris: 29.06.2006
Nici eu nu stiu sa existe playere (in afara de HD-DVD sau blu-ray care oricum sunt alta poveste) care sa stie decodarea h.264 indiferent de container. In ceea ce priveste pierderea de calitate la o reencodare din x.264 in divx nu ma contrazic fiindca exact o astfel de reencodare n-am facut. Dar am facut din 1920/1080 format ts compresat mpeg2 in 1280/720 compresat x264 si pe un Athlon64 3800 s-a facut cu 3-4 fram-uri pe secunda. Banuiesc ca nici cu divxhd nu as fi facut-o mai repede. Dar eu cred ca nu asta e problema. Din moment ce ai player HD, ai TV HD deci cel mai simplu e sa redai formatele HD care nu pot fi redate de player direct de pe PC. Sigur ai nevoie de un cablu mai lung si ca asta "merge prin casa" dar e cea mai comoda solutie.

#9
Aditz

Aditz

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 187
  • Înscris: 15.06.2005

View PostWebMan, on Mar 31 2007, 17:07, said:

Adevărul e că de la un MKV la un AVI, nu pot spune CÂT se pierde, dar este ceva ceea ce ochiul UMAN nu va observa NICIODATĂ...
Este o vorbă care spune "Never say never", e bine să fi mai rezervat în asemenea comentarii. Din câte am văzut nu a precizat ce material conține acel .mkv. MKV e un container foarte versatil și poate conține multe chestii.

View PostWebMan, on Mar 31 2007, 17:07, said:

Iar vorbiți de CALITATE la o transformare în AVI, când nu aveți habar...
Ar fi bine să te abții și de la astfel de remarci, nu de alta dar sunt unii care se pricep mai bine decât tine.

View PostWebMan, on Mar 31 2007, 17:07, said:

Codecul DivX 6.5.1 are FULL SUPORT HD, deci nu se pierde nimic pe drum...
Din câte știu eu DivX nu e looseless...

#10
Mtz

Mtz

    Retired member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,545
  • Înscris: 01.12.2002
Un search pe google cu H264 si Xbox sau PS3 mai poate oferi niste informatii. Ideea este simpla: odata ce un player poate reda BD sau HDDVD iar H264 face parte din specificatiile acestor standarde, teoretic ar trebui sa playeze orice H264 in containerul care ii convine cel mai mult MP4, .TS... Asa cum un un standalone SD poate playa VOB sau MPG de calitate DVD, tot asa ar trebui sa poata si respectivele playere. Totul se rezuma la container.

Intr-adevar DivX nu este loseless. Una e ce ti se pare ca vezi, alta e ceea ce poate codecul. :)

MKV era un format aproape mort pana la aparitia H264. Baietii de la Matroska s-au miscat repede stiind ca scena cauta solutii free pentru codare/muxare. La ora actuala exista producator de chipset care implementeaza acest container. Nu stiu daca va putea/dori sa implementeze si afisarea subtitrarilor in acest format.
Nero lucreaza si el la implemetarea AC3 cu H264 in MP4. Dupa aceea, nu va fi nevoie decat de un player care sa suporte asta si odata ce chipsetul a fost facut, vor urma si playerele. Pe langa Sigma, vor fi si altele. Si daca nero implementeaza AC3 in MP4, atunci playerele vor fi capabile de asa ceva. Intrucat MP4 de la nero suporta si subtitrari, eu nu m-as grabi pe partea cu MKV. Subtitrarile din MP4 sunt ca la DVD-Video si nu acceseaza fontul inclus in firmware fiind si ele tot "subpictures".

Faptul ca un user este mai "vechi" intr-un anumit domeniu nu inseamna ca le si stie pe toate. ;)

enjoy,
Mtz

Edited by Mtz, 02 April 2007 - 11:02.


#11
WebMan

WebMan

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 364
  • Înscris: 16.01.2002
@Aditz

Pot spune doar un lucru: nu știu EXPERȚII la MKV, doar că mă consider UNUL la encodare HD AVI, și crede-mă, caută pe Net, pot afirma că sunt MAI TARE ca faimosul CtlHD, care, la partea audio, lasă de dorit....
Într-adevăr. DivX nu este loseless, dar asta nu implică prea multe... Ceea ce POATE NU ȘTITI (tu și MTZ) este faptul că ACTUALELE playere HD, merg pe principiul clasicelor playere DivX, Film.avi + Film.sub, ceea ce ține de domeniul lui MTZ.

@MTZ

Este o TENTATIVĂ a unor POLONEZI de a face un player să citească și MKV, dar, de un an încoace nu se mai vorbește nimic...
Ceea ce spui tu, e perfect CORECT, numai că nu te-ai gândit la ... INTERESE, deci, tot posibilul să nu apară niciodată...

Oi fi eu un user mai "vechi", și NICIODATĂ nimeni nu le va ști pe toate, dar MTZ, dacă nu ai uitat cine sunt, poate sunt PIONERUL subtitrărilor românești.... Dacă nu primul, între primii 3 care au început asta.... Chestia e că ORICUM ar fi apărut, dar, poate că "bătrânețea" mea m-a făcut să fiu PRIMUL....

Nu uita.... Puiu ZONE

Edited by WebMan, 02 April 2007 - 12:00.


#12
Aditz

Aditz

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 187
  • Înscris: 15.06.2005
Un pic de modestie nu a omorât pe nimeni :D
@MTZ: și actualele playere se laudă că știu să redea filme codate MPEG4, dar este o minciună, sau mai bine zis doar o jumătate de adevăr. Multe din ele nu suportă toate facilitățile Xvid-ului, care de fapt se conformează standardului MPEG4 ASP. Și în cazul playerelor HD care suportă H264 probabil va  fi la fel, probabil nu vor avea suport pt high profile.

#13
priciu

priciu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 115
  • Înscris: 22.06.2006
salutare
as vrea sa cumpar un player care sa citeasc mkv(din strainatate)
am gasit ceva dar nu stiu daca citesc si mkv si nu as vrea sa dau bani degeaba Samsung HD-860, Philips DVP-5960, Panasonic DVD-S325
recomandati ceva

#14
Mtz

Mtz

    Retired member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,545
  • Înscris: 01.12.2002
N-ai inteles ca deocamdata niciun player nu citeste mkv?

enjoy,
Mtz

#15
priciu

priciu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 115
  • Înscris: 22.06.2006
pacat
eu chiar voiam unul
o sa mai caut
poate tot o sa gasesc :P

#16
sigma

sigma

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 452
  • Înscris: 08.03.2005
ideea este schimbarea containerului. AM si eu o mica problema...nu reusesc sa desfac mkv-ul in fisier video+audio+subtitrare.
Am incercat MKVExtractGUI

#17
sigma

sigma

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 452
  • Înscris: 08.03.2005

View Postsigma, on Jul 29 2007, 22:15, said:

ideea este schimbarea containerului. AM si eu o mica problema...nu reusesc sa desfac mkv-ul in fisier video+audio+subtitrare.
Am incercat MKVExtractGUI
si nu scoate la demux nici batut partea video, obtin numai audio+subtitrari.....nu gasesc butonul edit....
Multumesc anticipat!

#18
florinbss2

florinbss2

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 368
  • Înscris: 29.06.2006
Ai incercat si mkvmergegui?

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate