Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
RPL2021: Instructiuni auto-recenzare

Info Coronavirus/Vaccin vs. Fake News

Ajutor pentru refugiatii ucraineni

Formatare conditionata tabel exce...
 Misiune sub acoperire pentru stat...

PV obligatoriu pt toate construct...

Este obligatoriu sa am PFA daca...

Pui Caprioara
 Descriere PC in retea in W 10

Operatiune terorista in Belgrad

Adeziv pt vata Mapei Mapetherm AR...

Recomandare monitor cu tuner TV
 tcl,hisense,hiaomi sunet cu fidel...

Chimist vs Biochimist vs Inginer ...

Chestionar medicina - Nutriție

La multi ani @GaBogdan!
 

Instalatii ELECTRICE

- - - - -
  • Please log in to reply
339 replies to this topic

#19
geni

geni

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 23
  • Înscris: 19.02.2006

 7omca7, on Aug 2 2007, 01:02, said:

Salut,

Aveti idee cat m-ar costa un bransament pe o distanta de 250 m .
(monofazat si trifazic) ?

Multumesc,
Catalin
Mai multe detali.Daca se poate o copie dupa avizul de racordare(pt.solutia data deelectrica)si zona undeseface.

#20
7omca7

7omca7

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 159
  • Înscris: 12.07.2003

 geni, on Aug 5 2007, 20:18, said:

Mai multe detali.Daca se poate o copie dupa avizul de racordare(pt.solutia data deelectrica)si zona undeseface.

Din pacate nu am asa ceva inca.
Dar vroiam sa stiu estimativ la ce sa ma astept. Sa spunem ca e o line dreapta de 250 m.
Mai mult de 3000 Euro ?

Multumesc,
Catalin

#21
marcemilian

marcemilian

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 14.08.2007

 7omca7, on Aug 7 2007, 21:55, said:

Din pacate nu am asa ceva inca.
Dar vroiam sa stiu estimativ la ce sa ma astept. Sa spunem ca e o line dreapta de 250 m.
Mai mult de 3000 Euro ?

Multumesc,
Catalin
cam 16 - 18 milioane monofazicul si aprox. 30 milioane trifazicul ( gasesti exact tarifele pe www.electrica.ro) aici intrand taxa de bransare, contract, contor si 1 stalp. Stalpii se pun la 45-50 m distanta. Daca nu e zona rezidentiala sau buricul targului poti pune stalpi de lemn inca aici nu vb. de capitala (  :D  ). Ceilalti stalpi necesari ai faci rost de unde potzi si tu( aproximativ 5 mil/ bucata), firme gen ( energo-montaj, energo-petrol, AISE...) atata tot ca respectivii sa vina sa-i si planteze ca nu potzi tu manual ( trebuie trailer pt. transport si macar o automacara). Ti-am propus aceasta varianta deoarece cea oficiala e mult- mult mai scumpa. Si varianta zisa de mine e agreata...deci sa nu crezi ca e la negru! Bafta.

#22
CristiM

CristiM

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 86
  • Înscris: 10.11.2005
Salut,

Am o problema cu instalatia electrica la o casa de la tara. In unele prize din casa nu pot baga nimic in priza pentru ca imi sare, culmea, nu siguranta din panoul meu electric ci siguranta generala de pe peretele exterior al casei. Mi-au fost trase circuite separate pentru lumini si pentru prize, iar cu luminile nu am nici un fel de problema. In panou am sigurante automate bistabile cu protectie pe ambele fire. Am masurat doua dintre prizele cu probleme, si am curent atat intre faza si nul cat si intre faza si impamantare. E normal sa fie asa? Cand introduc orice consumator in aceste prize, imi sare siguranta generala. Mai mult, pana nu scot acel consumator din priza, nu pot inchide siguranta la loc.

Are cineva vreo idee care ar putea fi cauza? Multumesc.

#23
trestie-de-balta

trestie-de-balta

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,505
  • Înscris: 24.01.2007

 CristiM, on Sep 30 2007, 12:55, said:

Salut,

Am o problema cu instalatia electrica la o casa de la tara. In unele prize din casa nu pot baga nimic in priza pentru ca imi sare, culmea, nu siguranta din panoul meu electric ci siguranta generala de pe peretele exterior al casei. Mi-au fost trase circuite separate pentru lumini si pentru prize, iar cu luminile nu am nici un fel de problema. In panou am sigurante automate bistabile cu protectie pe ambele fire. Am masurat doua dintre prizele cu probleme, si am curent atat intre faza si nul cat si intre faza si impamantare. E normal sa fie asa? Cand introduc orice consumator in aceste prize, imi sare siguranta generala. Mai mult, pana nu scot acel consumator din priza, nu pot inchide siguranta la loc.

Are cineva vreo idee care ar putea fi cauza? Multumesc.



iti sare siguranta pentru ca face scurt intre nul si impamantare care cred ca e tot faza legata aiurea.
banuiesc ca ai consumatori cu stecher suko
incearca cu o lampa de control si daca nu-ti da afara, asta e problema
mai poti incerca cu un consumator gen radio sau casetofon. astea n-au impamantare la stecher.

Edited by trestie-de-balta, 30 September 2007 - 17:43.


#24
CristiM

CristiM

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 86
  • Înscris: 10.11.2005

 trestie-de-balta, on Sep 30 2007, 18:41, said:

iti sare siguranta pentru ca face scurt intre nul si impamantare care cred ca e tot faza legata aiurea.
banuiesc ca ai consumatori cu stecher suko
incearca cu o lampa de control si daca nu-ti da afara, asta e problema
mai poti incerca cu un consumator gen radio sau casetofon. astea n-au impamantare la stecher.

Siguranta sare indiferent daca bag in priza un stecher shuko sau unul normal. Am incercat cu o lampa de control si nu imi sare siguranta. Lampa de control se aprinde si intre faza si nul dar si intre faza si masa. Care crezi ca ar fi problema?

#25
istratei

istratei

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,680
  • Înscris: 25.11.2004
siguranta care sare este cu protectie diferentiala ?
nulul de protectie trebuie sa fie separat de cel de lucru. cel mai probabil sunt legate  undeva in doza de legatura sau tablou.

#26
nutumdp

nutumdp

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 250
  • Înscris: 07.08.2006
Aceasta problema am avut-o si eu! Imi sarea siguranta de afara chiar numai cu TV-ul in priza. Am sunat la RENEL si au venit. Au desfacut panoul si au anulat 2 fire!!!!!!. Totul in 2 min. De atunci nu am mai avut nici o problema!

#27
CristiM

CristiM

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 86
  • Înscris: 10.11.2005
S-a rezolvat si la mine intre timp. A venit cel care mi-a facut instalatia electrica si a verificat si era o legatura gresita in panoul de sigurante. Merci pentru sfaturi.

#28
byrev

byrev

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 121
  • Înscris: 14.12.2005

 CristiM, on Oct 2 2007, 21:46, said:

S-a rezolvat si la mine intre timp. A venit cel care mi-a facut instalatia electrica si a verificat si era o legatura gresita in panoul de sigurante. Merci pentru sfaturi.

meseriasii ;) ...

Daca se aprinde lampa de control intre faza si impamantare ese foarte bine. Cu cat rezistenta de impamantare este mai mica cu ata mai bine, inseamna ca impamantarea a fost facut'a f corect !

Daca nu ai tensiune intre impamantare si faza atunci impamantarea este egala cu ZERO !

Intre null si impamantare nu trebe' sa ai diferenta de potential  (ZERO VOLTI)

#29
titix

titix

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 14
  • Înscris: 26.02.2007
Daca tot si a rezolvat omul problema, ma folosesc si eu de threadul lui.
Situatia: masina de spalat bagata intr un prelungitor (din ala de 100 de mii).
Prelungitorul bagat in priza de langa baie.
Spal o masina de haine. La a doua, trec pe lang priza si miroase a plastic incins. Opresc masina, scot prelungitorul din priza. Cam topit saracu. Nici priza nu a scapat tocmai teafara.

Acum intrebarea mea este: problema este de la reteaua apartamentului, de la prelungitor, de la masina de spalat sau din alta parte?
E de ajuns sa schimb prelungitorul sau priza? Instalatia e varza?

Nu ma pricep de nici un fel, asa ca as aprecia orice ajutor.

Multumesc

#30
DanCld

DanCld

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,221
  • Înscris: 25.11.2003

 titix, on Oct 8 2007, 14:26, said:

Spal o masina de haine. La a doua, trec pe lang priza si miroase a plastic incins. Opresc masina, scot prelungitorul din priza. Cam topit saracu. Nici priza nu a scapat tocmai teafara.
Masina de spalat trage aprox 10-12A (2500-2600W) de la priza. Daca prelungitorul si priza sunt no names din comert e posibil ca in zona de contact sa se incalzeasca destul de mult, de aici contacte imperfecte, de aici se incalzeste si mai rau, si asa mai departe. Pana la flama, fum de plastic ars si siguranta sarita nu mai e prea mult. Eu am rezolvat o problema de genul asta la modul radical, circuit nou de la tablou (spart perete, canal flexibil, conductori de cupru de 2.5mm), priza luata din sursa certificata (fabricata in Germania, nu Turcia sau China) si prelungitor facut cu mana mea din componente luate tot din surse certificate. Si cu asta am cam terminat problemele!

#31
titix

titix

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 14
  • Înscris: 26.02.2007
:( exact de ce ma temeam mai mult.
Nu ar fi de ajuns sa pun o priza noua, eventual ceramica, si un prelungitor mai de calitate?

Speram sa incep cu renovarile in primavara, nu acum :(

Multumesc pentru raspunsul atat de rapid :)

#32
X-plane

X-plane

    ANTICOMUNIST.

  • Grup: Validating
  • Posts: 7,838
  • Înscris: 15.03.2006

 CristiM, on Sep 30 2007, 21:33, said:

Siguranta sare indiferent daca bag in priza un stecher shuko sau unul normal. Am incercat cu o lampa de control si nu imi sare siguranta. Lampa de control se aprinde si intre faza si nul dar si intre faza si masa. Care crezi ca ar fi problema?


Electricianul care a facut lucrarea a incurcat firele. A legat impamantarea in loc de nulul de lucru. Din acest motiv sare protectia diferentiala generala.

#33
sunflowergirlo

sunflowergirlo

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 30
  • Înscris: 08.10.2007

 DanCld, on Oct 8 2007, 14:37, said:

Masina de spalat trage aprox 10-12A (2500-2600W) de la priza. Daca prelungitorul si priza sunt no names din comert e posibil ca in zona de contact sa se incalzeasca destul de mult, de aici contacte imperfecte, de aici se incalzeste si mai rau, si asa mai departe. Pana la flama, fum de plastic ars si siguranta sarita nu mai e prea mult. Eu am rezolvat o problema de genul asta la modul radical, circuit nou de la tablou (spart perete, canal flexibil, conductori de cupru de 2.5mm), priza luata din sursa certificata (fabricata in Germania, nu Turcia sau China) si prelungitor facut cu mana mea din componente luate tot din surse certificate. Si cu asta am cam terminat problemele!


Salut,
As vrea si eu sa schimb instalatia electrica in casa si vroiam sa te intreb de unde ti-ai procurat materialele de care spui (din ce magazin sau magazine), ai lucrat cu firma sau cu un nene electrician si unde ai gasit omul/oamenii cu care ai lucrat?
Si as vrea sa mai stiu la cat te-a dus lucarea si cam cat a durat.

Mersi

#34
DanCld

DanCld

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,221
  • Înscris: 25.11.2003
Am lucrat singur cu materiale luate din Brico și transportate cu mașina din avatar. A trebuit doar să împrumut de la cineva o daltă pneumatică să fac un "șanț" în perete între tablou și priza nouă, din fericire a fost vorba doar de 2.5 metri și de perete de BCA  :peacefingers:  Îi dădeam de cap cu dalta și ciocanul însă nu în 5 minute ci în vreo 3 zile. A, și să dau 5 ron la vecinu' să îmi care până sus un sac de 40kg de policompozit de zidărie pentru refacerea peretelui.

Oricum, per total am avut nevoie de:

* canal de cablu (tub flexibil) - am făcut prostia să iau de 9mm, nu îmi repeta exemplul că îți blestemi zilele până bagi conductorii, ia mai lat, măcar de 12
* conductori de cupru de 2.5mm, eu am luat pe 3 culori să nu mă încurc (roșu, albastru și galben-verde și am legat roșu la fază..... etc)
* siguranță automată de 20A - eu aveam deja tablou "nou" și mai aveam fix un locaș în cutie
* un soi de "contactori" cu 3-4 "găuri" pentru a nu lega românește conductorii, se bagă conductorul dezizolat în câte o gaură și gata, ai contactul făcut și garantat nu ia foc și rezistă la câți amperi scrie pe drăcia aia de plastic
* priză nouă, doze noi
* dibluri cu șurub de tip "L" să imobilizezi canalul de cablu în "șanț" și să stea bine zidăria - unii folosesc pur și simplu sârmă băgată într-un diblu, eh, tehnici
* policompozit de zidărie să umplu găurile
* glet de ciment alb pentru finisaj
* vopsea

Ca scule folosite:

* dalta pneumatică împrumutată
* o mașină clasică de găurit cu percuție
* șurubelniță electrică (după gust)
* clește de dezizolat, șurubelnițe normale, etc

Nu cred că am trecut de 300ron cu toate investițiile, a trebuit să cumpăr mai multe materiale fiindcă așa se vindeau, la cantități mari, probabil ieșeam mult mai ieftin dacă aș fi putut să cumpăr doar 3 metri de canal flexibil de cablu sau de conductor electric. Per total am terminat cam într-o săptămână. Și nu, nu mă ocup cu de-astea de obicei, am un job full-time și nu vreau să mă reprofilez  :peacefingers:

#35
istratei

istratei

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,680
  • Înscris: 25.11.2004

 titix, on Oct 8 2007, 14:51, said:

:( exact de ce ma temeam mai mult.
Nu ar fi de ajuns sa pun o priza noua, eventual ceramica, si un prelungitor mai de calitate?

Speram sa incep cu renovarile in primavara, nu acum :(

Multumesc pentru raspunsul atat de rapid :)

schimba priza , stecherul .prelungitorul il faci singur.
cumperi cablu 3x 2.5mm2 cat ai nevoie , stecher,   prizele am vazut in brico (probabil si in alta parte) cu 3,4sau 5 locuri.
la prize nu conteaza ca sunt ceramice sau nu , conteaza doar calitatea lamelelor de contact. pentru masini de spalat sau alti consumatori seriosi nu lua din piata.

#36
DanCld

DanCld

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,221
  • Înscris: 25.11.2003
Poveste de adormit copiii  :notangel:

Aseara a inceput sa-mi clipoceasca un bec de la lampadar cand am dat drumul la televizor si a pus si nevasta-mea ceva la microunde. Toate 3 au in comun faptul ca sunt pe acelasi circuit, circuit asupra caruia am intervenit anul trecut in sensul ca in doza am pus 2 prize pe circuitul nou iar conductorii pentru restul casei i-am pus "pe direct" la circuitul vechi cu 2 cleme de 16A cu surub. Pe una dintre clemele astea am scos-o aseara neagra, topita. Circuitul nou era exact cum l-am lasat acum un an cand am facut operatia descrisa mai sus. Deci... ghici ciuperca ce-i?

Problema apartamentelor comuniste are un nume rar folosit acum, "INTENG", conductori de aprox. 2mm de aluminiu prinsi cate 2-3 intr-o izolatie groasa, ziditi pur si simplu in perete. Cine s-a uitat vreodata in vreo doza a remarcat faptul ca acesti conductori sunt dezizolati pe 3-4cm si inaditi impreuna, "romaneste", cu forta, profesionist, sa nu ii mai scoti de acolo decat prin procedeul numit...."taiere"  :lol:  Treaba gandita cu cap: curentul trece, aluminiul se incalzeste, se dilata - si nu numai pe latime cat si pe lungime; o suprafata mare de contact asigura faptul ca tot timpul amperii se vor plimba linistiti de la un conductor la altul. Problema reala apare insa la prize (si marginal la intrerupatoare) unde trebuie sa bagi maxim 1cm de conductor in spatele unei saibe pe care o strangi cu un surub. Daca vorbim de masina de spalat si de 12A, conductorul se dilata in saiba aia si incepe "sa se plimbe". Din cateva cicluri incalzire-racire mobilitatea devine accentuata, suprafata superficiala a conductorului se deformeaza si gata contactul imperfect! Mai o flama, mai un plastic topit, eventual particule fine de fum de plastic se pun si pe conductorul deja compromis - si deja scena devine cunoscuta: priza perforata, conductor innegrit.

Si inlocuiesti priza; dar conductorul nu mai are suprafata perfecta si deja ai premizele unui contact imperfect. Poate unii au remarcat deja ca prizele incep sa se arda din ce in ce mai des - gen prima tine 1 an, a doua numai 6 luni, a 3-a chiar mai putin. OK, mai tai din conductor, dar la un moment dat nu mai ai de unde tai fiindca - ups, conductorul e zidit in perete.... Si ajungi ca mine sa pui mana pe baros  :rolleyes:

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate