Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Presbiopia - la 43 ani ?

Termen transcriere autovehicul

Cazare Timisoara pe 4-5 zile

Primele zile ale internetului per...
 Ditra 25

Casti USB-C ptr A-54

Aplicatie medicala / asistent med...

De ce vor atația politicieni...
 ERR_ADDRESS_UNREACHABLE

Legea 18/1968 Se mai aplica?

Digi conectare 2 routere prin fir

Succesiune notar versus instanta ...
 Montaj aer conditionat in balcon ...

Cont curent mulți valuta far...

Sugestii plan casa

Experiente cu firme care cumpara ...
 

BAXI, Westen: centrale termice, accesorii

* * * * - 1 votes
  • Please log in to reply
1664 replies to this topic

#1189
florin71_skoda

florin71_skoda

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 18,070
  • Înscris: 02.01.2008

 nikolas176, on 21 martie 2017 - 13:02, said:


Ai probleme cu vana cu 3 cai care-ti scapa pe caldura cind centrala face apa calda ?
Sau ai probleme cu presostatul si centrala nu-ti mai face apa calda ?

Vana cu 3 cai este una, iar presostatul hidraulic ACM este alta. Membrana pe care o cauti face parte din presostatul hidraulic.

#1190
nikolas176

nikolas176

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 21.03.2017
merci....mult, incerc sa ma edific...

Am sa incerc sa ma fac mai inteles.....am schimbat garnitura presostat si nu am rezolvat nimic, am inteles ca mai trebuie schimbat kit-ul din vana cu 3 cai, pt. a nu fi schimbata vana in totalitate (care este mult mai scumpa) si o ultima operatiune spalarea chimica a schimbatorului de caldura. De ce am apelat la un ajutor din partea voastra, deoarece fiecare piesa pt. a fi comandata si identificata mai usor are un cod, de aceea vroiam un cod pt. kit-ul de reparatie a vanei cu 3 cai sau daca nu exista poate fi si pt. vana respectiva.Mentionez ca de ajutor mi-ar fi si pasii care se fac la curatarea vanei cu 3 cai. Multumesc anticipat pt. sprijin.

#1191
florin71_skoda

florin71_skoda

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 18,070
  • Înscris: 02.01.2008

 nikolas176, on 22 martie 2017 - 13:39, said:

Am sa incerc sa ma fac mai inteles .....am schimbat garnitura presostat si nu am rezolvat nimic,  ....

Dar ce anume vroiai sa rezolvi ?

Nu ai cum sa te faci inteles, atita timp cit nu incerci sa-mi spui exact ce vrei sa faci si ce probleme are centrala de fapt. Deocamdata tot ce am inteles, ar fi faptul ca tu vrei neaparat sa schimbi niste piese, aparent fara sa fie nevoie. Le schimbi nu ca trebuie neaparat schimbate, ca le schimbi ca asa ai inteles ca ar trebui.



 nikolas176, on 22 martie 2017 - 13:39, said:

.....  am inteles ca mai trebuie schimbat kit-ul din vana cu 3 cai, pt. a nu fi schimbata vana in totalitate (care este mult mai scumpa) ....

Poate ca o fi la fel ca si atunci cind ai inteles ca trebuie schimbata membrana si dupa ce ai schimbat-o, sa dovedit ca ai schimbat-o degeaba. Posted Image

---------------
Kitul de care vorbesti tu, de fapt nu exista, asa ca nici cod nu are
Dar daca tot intrebi de kituri, poti comanda mai multe "kituri", care impreuna sa-l insumeze pe ala de care vorbesti tu. Conform pozei de mai jos, trebuie cumparate minim 3 kituri, ca sa schimbi tot ce-i in vana:

Attached File  vana 3 cai.png   302.91K   57 downloads

Insa totate componentele ce fac parte din aceste kituri, sunt componente de alama, care nu se strica niciodata si drept urmare nu ai ce ce sa schimbi la ele, cu exceptia a doua amarite de garnituri de cauciuc. Asa ca daca le schimbi, o sa le schimbi si pe astea degeaba.

Tot ce se schimba in mod normal in vana cu 3 cai sunt 2 oringuri, de dimensiune 13,6 x 2,7mm (cele notate 363) , pe care le poti gasi la orice magazin care vinde si oringuri (exemplu Dedeman). In cazul in care nu gasesti exact dimensiunea originala, poti cumpara linistit unele de 13x3mm sau chiar de 12x3mm. Ca si pret, ar trebui sa fie sub 1 leu bucata.
Daca vrei neaparat sa cumperi originale, codul este: 5405390

Edited by florin71_skoda, 22 March 2017 - 20:24.


#1192
nikolas176

nikolas176

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 21.03.2017
Multumesc pt. sprijin... sper sa se rezolve. Referitor la email-ul meu cred ca am precizat ca in momentul cand dau drumul la apa calda menajera, ea este foarte "calie" si se duce pe caldura. Ca remediere specialistii au spus ca poate fi membrana presostat care a fost schimbata, ori vana cu 3 cai care din cauza apei si a depunerilor de calcar pistonul din interior numai culiseaza cum trebuie si nu in ultimul rand o spalare chimica a schimbatorului de apa calda.

#1193
florin71_skoda

florin71_skoda

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 18,070
  • Înscris: 02.01.2008

 nikolas176, on 29 martie 2017 - 12:05, said:

... cred ca am precizat ca in momentul cand dau drumul la apa calda menajera, ea este foarte "calie" si se duce pe caldura. ....

Pai nu ai precizat nimic pina acum. Daca ai fi precizat, era mult mai simplu.

In 90% din cazuri problema ta este de la mizerie adunata in vana cu 3 cai. Doar in 10% din cazuri este de la membrana presostat, care este facuta dintr-un cauciuc mai prost si se umfla in timp.
Problema nu are nici o legatura cu calcarul, ca are legatura cu mizeria provenita din radiatoare si trebuie pur si simplu curatata vana cu 3 cai si oringurile alea 2 de care vorbeam mai sus. Daca pistoanele nu ar culisa de la depuneri de calcar, atunci aveai calcar depus pe axul pistoanelor, iar in acest caz trebuia sa-ti picure intre presostatul hidraulic si vana cu 3 cai. (ori tu nu ai spus ca-ti curge pe undeva apa)

Ai putea sa dai jos preventiv presostatul si sa verifici daca curge sau nu vana pe la ax, inainte sa te apuci de lucru. Nu-i deloc greu. Trebuie doar sa slabesti 2 suruburi si sa tragi de presostat in fata. In poza din postul precedent, se vede unul din alea 2 suruburi si este notat 121. Daca cumva curge apa pe la axul vanei, sau vezi depuneri de calcar, atunci trebuie sa cumperi si piesa in care se infileteaza surubul 121. Din pacate nu se gaseste separat si va trebui sa cumperi kitul notat 120 (SANITARY PLUG ASSEMBLY) care are codul 5646190.
Daca nu curge apa pe la ax, sau nu vezi depuneri de calcar, atunci este suficient sa cumperi cele 2 oringuri si sa desfaci vana ca sa o cureti de mizerie. Nu trebuie neaparat cumparate oringurile, dar ar fi pacat sa demontezi toata vana si dupaia sa descoperi ca ar trebui totusi schimbat unul din cele 2 oringuri ca este prea uzat, si sa nu ai cu ce.

#1194
nikolas176

nikolas176

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 21.03.2017
Merci....sper sa o scot la capat..

#1195
unicalachica

unicalachica

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 08.12.2016
Buna ziua am centrala Baxi Ecofour 24F si de aproape 6 ani nu am mai folosito. Inainte stiam sa o reglez pe programul de vara adica sa numai incalzeasca centrala doar sa ramana apa calda. In momentul de fata numai imi aduc aminte cum se programeaza. Ma poate ajuta cineva cu informatii. Va multumesc. O zi frumoasa.

#1196
florin71_skoda

florin71_skoda

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 18,070
  • Înscris: 02.01.2008
Apesi de mai multe ori butonul de pornit/oprit

Attached File  afisaj ecofur.png   132.38K   5 downloads

Daca apesi de mai multe ori butonul din dreapta jos, pe afisaj o sa apara sau o sa dispara simbolul radiator si simbolul robinet.
- Daca ai "aprins" doar robinetul, atunci va face doar apa calda.
- Daca ai "aprins" doar caloriferul, atunci va face doar caldura
- Daca ai "aprins" robinetul + caloriferul, atunci va face si apa calda, dar si caldura.

#1197
unicalachica

unicalachica

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 08.12.2016
Multumesc mult pentru raspunsul prompt si pentru ajutor o sa urmez intructiunile oferite .

#1198
aditeo_yahu

aditeo_yahu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 37
  • Înscris: 15.01.2011
Salut. Am si eu probleme cu apa calda menajera la o baxi westen energy 280 fi. De ceva vreme (cateva luni) face apa calda cand vrea ea, cateodata deloc (saptamana asta), si atunci o mai ajut repornind-o, dand drumul pe iarna putin si apoi trecuta pe vara iar. Si cand face ACM, vine destul de fiebinte, probabil si pt ca am dat temperatura mai mare. Cam are personalitate, nu stiu cum sa ma inteleg cu ea. De mai mult timp, cam de anul trecut, face zgomot cand porneste centrala, destul de tare si urat, cred ca scartie pompa sau ceva.
Nu stiu ce sa verific si ce sa schimb ca sa functioneze iar normal, cum a facut in ultimii 10 ani, fara intretinere.
Dupa ce am revazut postul #612 de aici ( https://forum.softpe...2#entry14157614 ) cu aparent aceasi problema, am verificat ce l-a sfatuit Florin, am dat drumul la 2 robinete si a pornit instant. Cu un singur robinet nu vrea. dar m-am uitat la cuiul de la microintrerupator si mergea "uns" nu greu, si pare curat langa el, nu a curs apa. Am facut ceva poze, o sa le atasez. Microintrerupatorul arata altfel decat cel de la cealalta centrala 240 fi, fiind doua centrale care deservesc casa. data trecuta am avut probleme cu centrala de 240, primul post e #626. Microintrerupatorul de la centrala 280 e intradevar altfel decat la cea de 240, in sensul ca lamela nu e paralela cu presostatul si vine cumva oblica. Cand am atins usor acea lamela a cazut o bucatica din ea, se vede in poza un dreptunghi alb mic pe capacul verde, era deja desprinsa si statea aiurea. Nu imi dau seama ce e defect, ce sa fac ca sa mearga ACM ca inainte, nu sa dau drumul la 2 robineti.

Intre timp a mai aparut o problema si la centrala 240, cand am desfacut capacul ca sa compar microintrerupatorul ei cu cel de la 280fi, am observat ca iar a inceput sa curga apa (cred ca de curand) pe la cuiul ce iese din presostat, presostat ce l-am schimbat acum 4 ani cu ajutorul lui florin, dupa ce un nene mi-a spart capacul presostat cand a incercat sa scoata piulita rupta de la cui. Se vede in poza picatura de apa ce sta sa cada si ca e urma de apa langa cui. Nu prea stiu cum sa rezolv problemele.

Multumesc.

ps-am atasat imagini dar nu am reusit sa public postul, incerc fara poze acum

incerc iar sa pun poze dar nu prea stiu cum..


multumesc

#1199
aditeo_yahu

aditeo_yahu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 37
  • Înscris: 15.01.2011
Rezolvat multumita lui Florin. Sanatate maxima pentru el si intreaga familie!!!
Urmare sfaturilor lui, la centrala de 280 am schimbat membrana presostat si am curatat cuiele si interiorul presostat unde sta membrana ( cod baxi 5405330) si acum merge perfect, iar la cea de 240 am schimbat piulita (ansamblu ghitaj tija - cod baxi 5630250 ) si am curat cuiele si filetul in care intra piulita si interior presostat unde sta membrana, si acum merge perfect.

#1200
mylanezu

mylanezu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 26
  • Înscris: 28.08.2007
Salut baieti, am si eu o centrala Westen Quasar D care imi mananca nervii. Am observat ca atunci cand dau drumul la apa calda, baga caldura si in calorifere chiar daca incalzirea este oprita din centrala, apare doar robinetul pe ecran. Este o problema tehnica sau trebuie configurata din acel meniu cu F-uri unde se seteaza tot felul de parametrii?  Nu am gasit nici unde ce inseamna F17 si F18. Are ceva daca opresc din robinet turul pt calorifere(nu as vrea sa merg pe varianta asta la infinit) pana la remediere sau asa este normal? Va multumesc frumos.

#1201
florin71_skoda

florin71_skoda

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 18,070
  • Înscris: 02.01.2008
Ce spui tu nu se poate, deoarece ai o centrala cu schimbator bitermic. In timpul functionari pe apa calda (ACM), pompa din centrala ta nu se invirte. Drept urmare nu are cum sa-ti ajunga caldura in calorifere (agent termic).
Ce spui tu ar fi posibil, doar daca te tot joci cu robinetul de apa calda (ACM). Ar putea fi posibil, deoarece la fiecare oprire a robinetului de apa calda, pleaca pompa 2-3 secunde, ca sa raceasca centrala. Plecind pompa, automat teava de tur de sub centrala ar trebui sa se incalzeasca pe o distanta de ~1m. Dar daca tu te tot joci cu robinetul de ACM si-l tot deschizi si inchizi la intervale scurte de timp, atunci ar fi posibil ca pina la urma agentul termic sa ajunga pina la primul calorifer.

#1202
snapady

snapady

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 04.09.2011
Buna, apartamentul in care stau cu chirie are o centrala Baxi eco 3 240fi, nu stiu de cati ani aproximativ 6-7 ani are centrala, acum cateva zile brusc nu a mai scos apa calda, am desfacut-o si am verificat tot ce se putea inclusiv am sos vana cu 3 cai si am desfacut-o bucati, am curatat-o ,uns-o si reasamblat-o la loc. centrala porneste pe calorifere normal si scoate apa calda pentru a le incalzi dar imediat cum pornesc si apa calda la robinet se aprinde acest senzor rosu si taie flacara de la arzator, si cum o opresc ea se reparinde si incalzeste caloriferele. ea porneste si cu caloriferele oprite doar cand dau drumul la apa dar nu face flacara doar pompa si ventilatorul pornesc si se aprinde acest senzor care din cate am cautat pe net este un debimetru. care ar putea fi problema tinand cont ca pe incalzire merge normal si pe apa de la robinet nu?(am verificat si motorasul de la vana cu 3 cai si merge )

Attached Files


Edited by snapady, 13 July 2017 - 18:43.


#1203
carbaSTAN

carbaSTAN

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 247
  • Înscris: 28.06.2017
am desfacut-o si am verificat tot ce se putea

cheama un meserias.

sa ai sutacul la tine

#1204
codroot67

codroot67

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 311
  • Înscris: 21.02.2007
senzor apa calda, probabil defect

#1205
dcr

dcr

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,016
  • Înscris: 01.05.2004
Ledul care se aprinde este confirmarea faptului ca ai comanda pe ACM, deci este bine ca se aprinde. Esti sigur ca porneste ventilatorul cand dai drumul sa faca ACM?

#1206
Neaceasca85

Neaceasca85

    Muzeul Lampilor

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 88,725
  • Înscris: 14.10.2008
Centrala eco domle, doreste ca vara sa folosesti panoul solar (le urasc). Posted Image

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate