Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
In Romania inflația este de ...

numarare mail yahoo

ambreiajul nou prinde tot mai sus

Spații mari in Word
 Impozite și contribuții...

Cum isi poate face acte o persoan...

La multi ani @Yoda!

La multi ani @karax!
 La multi ani @OvidiuNS!

Valabilitate asigurare mașin...

Legare lampa exterioara lipsa imp...

Gard intre vecini
 GR-1 - primii roboti umanoizi pro...

Geaca piele Elon musk

Interpretare radiografie

Parere apartament Crangasi/Giulesti

Cum schimb numarul serial in windows 2003?

- - - - -
  • Please log in to reply
7 replies to this topic

kml

kml

Member

• Grup: Members
Partea buna e ca "enterprise" din care fac parte s-a hotarat, in sfarsit, sa treaca la windows 2003 server.
Partea si mai buna a fost ca mi-au trimis toate imaginile de win2k3.
Partea proasta e ca mi-au trimis licenta doar pentru win2k3 r2 pe 32 de biti.
Partea buna e ca am un server pe 64 de biti (2 procesoare fizice dual-core si ht) si ar fi fost pacat sa pun varianta pe 32 de biti.
Partea proasta e ca am folosit la instalare un numar serial pe care mi l-a recomandat prietenul Google (un GPSN - General Public Serial Number)
Partea buna e ca ieri am primit, in sfarsit, licenta pentru varianta x64.
Partea proasta e ca prietenul Google n-a stiut sa-mi spuna cum sa schimb serialul.

Acum, intrebarea e evidenta: cum il schimb? (fara reinstall, ca asta o banuiam si eu; nu merge nici varianta cu msoobe.exe)

Nic

Nic

Junior Member

View Postkml, on Feb 16 2007, 09:23, said:

Partea buna e ca "enterprise" din care fac parte s-a hotarat, in sfarsit, sa treaca la windows 2003 server.
Partea si mai buna a fost ca mi-au trimis toate imaginile de win2k3.
Partea proasta e ca mi-au trimis licenta doar pentru win2k3 r2 pe 32 de biti.
Partea buna e ca am un server pe 64 de biti (2 procesoare fizice dual-core si ht) si ar fi fost pacat sa pun varianta pe 32 de biti.
Partea proasta e ca am folosit la instalare un numar serial pe care mi l-a recomandat prietenul Google (un GPSN - General Public Serial Number)
Partea buna e ca ieri am primit, in sfarsit, licenta pentru varianta x64.
Partea proasta e ca prietenul Google n-a stiut sa-mi spuna cum sa schimb serialul.

Acum, intrebarea e evidenta: cum il schimb? (fara reinstall, ca asta o banuiam si eu; nu merge nici varianta cu msoobe.exe)

Daca nu merge cu niciun program pe care il poti gasi pe net, de ce nu incerci un telefon la Microsoft. Uneori e solutia cea mai simpla si rapida.

worm

worm

Senior Member

• Grup: Senior Members
exista un tool cu care merge sa schimbi serialul. cel putin ala l-am mai folosit si a functionat cu succes. da-mi un PM si ti-l pot trimite.

FadeToBlack

FadeToBlack

Active Member

Din cate stiu varianta Enterprise e mai pretentioasa si nu permite schimbarea serialului.

kml

kml

Member

Din pacate, se pare ca ai dreptate. Mai astept o zi, doua, dupa care reinstall. Ce mi-e cel mai groaza e instalarea pe sata care-mi cere discheta (drive A:) in conditiile in care serverul nu are nici macar controller floppy. Si windowsu' nici nu vede stick-urile ca unitati floppy, indiferent de setarile din bios. Si asa mai departe...

worm

worm

Senior Member

• Grup: Senior Members
ti-ar fi util un floppy pe USB. eu am asa ceva: http://www.smartdisk.../floppydisk.asp

kml

kml

Member

Intamplarea face sa am floppy pe usb, de la un laptop mai vechi. Si tot intamplator am gasit si discheta cu driverul sata-ahci. Chiar in acest moment se face reinstall la sistem. Adevarul e ca imi trebuie o jumatate de zi sa instalez sistemul, insa am pierdut o saptamana cautand sa schimb numarul serial... Dar placerea e mare.
Deci, din punctul meu de vedere, cazul s-a inchis.

Alin Faur

Alin Faur

New Member

Salutare,

Dupa cum vad, ai declarat deja problema rezolvata, insa imi permit sa-ti impartasesc din cunostintele mele, poate pentru o utilizare ulterioara.
E o chestie putin off-topic (adica nu stiu sa-ti indic cum sa schimbi cheia de licenta :) ), dar poate fi la indemana in momentul in care aplici solutia "de backup", si anume reinstalarea.

Eu folosesc nLite (http://www.nliteos.com/), un tool free, care este in stare sa "injecteze", in kit-ul de instalare al Windowsului, drivere pentru tot felul de dispozitive (hdd, retea, etc.), aplicatii necesar a fi instalate automat (pachetul office...) si poate chiar sa creeze un kit de instalare "unattended", care sa nu necesite interventia ta (asta inseamna ca stie sa formateze singur hdd-ul, sa introduca cheia de licenta, sa configureze contul de administrator, sa "dea toate next-urile", etc.).

Ti-l recomand, cel putin pentru a te lamuri cu ce te poate ajuta.

Alin F.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate