Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Telefon pentru fotografii

Username la inregistrare

Șina ghidaj + lanț Husq...

Alegere CPU + Motherboard + Memorie
 Fara centrale de apartament peste...

Boiler casa vacanta - sistem goli...

program conversie documente EXCEL...

Problema ștergatoare
 Cod CAEN activitati birou

VAG și Renault se gandesc sa...

Bolboroseala circuit apa calda me...

Ghete calduroase de oras?
 programel care sa ajute votul in...

Acte persoana din Anglia

Acumulatori camera de supraveghere

Zgomot de fond boxe laptop

vreau sa obtin un efect de poza rupta...

- - - - -
  • Please log in to reply
16 replies to this topic

tEo

tEo

Senior Member

• Grup: Senior Members
as dori sa obtin un efect de poza rupta. stie cineva un program de editare grafica in care pot obtine asa ceva? un filtru?
multumesc anticipat

alex 33033

alex 33033

Member

• Grup: Members
photoshop cred ca face asta si mult mai mult
:)

c1p0

c1p0

Member

Efect de poza rupta se poate face sigur cu Paint Shop Pro. Si cu Photoshop, insa nu stiu sigur. Ma refer sa faci treaba asta din 2, 3 clickuri, ca daca stam sa o luam asa, mai cu toate programele de editare imagini mai serioase, daca esti rabdator, poti obtine orice ;)

dacuburebista

dacuburebista

Still Active Member

simplu:

se imprima o coala a4 cu o culoare oarecare

se rupe hirtia in forma dorita

se scaneaza

se aplica in Photoshop peste imaginea dorita

ura!

tEo

tEo

Senior Member

@dacu'burebista
multam, la asta nu m-am gindit...

oricum, credeam ca este vreun plugin, ceva...

Ares

Ares

Active Member

Este... Ai in Xenofex 2 efectul de Rip Open (parca asa-i spune)
Uite aici: http://www.alienskin...2/xx2_main.html

Bogdan123

Bogdan123

Junior Member

Iti recomand www.autofx.com .

tEo

tEo

Senior Member

multam... acum descarc demo-ul de xenofex... si vizitez autofx!

tchocksoo

tchocksoo

Member

daca ai fireworks:
deschizi poza
effects>alien skin splat LE>edges
apoi in fereastra filtrului:
settings>thick lines si
edge mode>torn paper
feature size intre 20-40
margin pixels cat mai mic chiar 0
cu edge with incerci tu pana iti place

uite aici o  mostra (am dat shadow ca sa se vada marginea bine)

tEo

tEo

Senior Member

@tchocksoo

este exact ceea ce voiam! multumesc!
apropo, cu ce versiune de fireworks ai "rupt" poza? e nevoie de vreun plugin separat sau e inclus?

Idiotus

Idiotus

Member

Asta se poate face in 10 minute in Photoshop fara nici un plug-in. Daca vrei, intrebi si zic si cum... Nu mi-am pus mintea acum sa scriu un tutorial, dar mi se pare ca se poate face destul de simplu. Si mai mult, se poate obtine un efect mai realist decat de la un plug-in.

tEo

tEo

Senior Member

@Idiotus
chiar te rog...

Idiotus

Idiotus

Member

Incepi cu un document nou, RGB, 800px x 800 px cu bakground transparent.
E important sa ai paleta Layers pe ecran. Daca nu este, apasa F7. Daca apesi de mai multe ori, vei vedea ca apare si dispare.
Vei vedea ca implicit ai un layer gol care se numeste layer 1. Apasa pe tastatura "d" pentru a reseta culorile de background si foreground.Pentru a umple layer 1 cu alb, apasa Shift BackSpace.
Acum urmeaza sa adaugi un pic de textura la hartie.
Dai un Filter/Noise/Ad Noise de 30. Apoi filter/Blur/Motion Blur de 60 cu unghi 0. Chestiile astea nu cred ca sunt batute in cuie. Acum le-am inventat si precis mai merge si altfel, dar e bine sa folosesti exact valorile pe care ti le spun pentru a ajunge la acelas rezultat ca si mine. Apoi poti sa te joci cu ele cum iti place tie. :)
De exemplu de la aiureala asta pe care o ai acum pe monitor, poti sa obtii usor o textura metalica numai cu un filtru de iluminare si un usr blur. Dar tu vrei hartie rupta... sa vedem cum se poate face...
Selectezi niste culori pentru background si foreground mai deschise si am zis eu sa fie mai verzui...
Eu am folosit pentru Foreground
R=171
G=234
B=151
Iar pentru Background:
R=120
G=168
B=63

Acum poti sa aplici Filter/Render/Diference Clouds.
Vei obtine o textura violeta. Nu e atat de importanta culoarea pentru ca se  poate schimba foarte ushor

Apoi dai un filter/ Texture/ Craquelure cu setarile: 69/2/0 (de sus in jos :P )
Acum dublezi layer 1. Adica dai click dreapta pe el si alegi duplicate layer (de exemplu). Layer 1 copy  trebuie sa-l ai selectat. Schimbi modul de combinare in multiply (in paleta layers dai click pe Normal si din lista alegi Multiply). Acum dublezi si layerul acesta. schimbi modul layerului "layer 1 copy 2" in Overlay. Cu acest layer selectat, alegi Image/ajustments/ Invert.
Sau Ctrl+I.
Ar trebui sa ai o textura destul de bine conturata, insa destul de tzipatoare.
Acum dai Layer/Flaten Image.

Acum Filter/Other/High Pas
Acum faci un layer nou si il pui in modul color.
Alegi culoarea de foreground R=50 G=50 B=50 si dai fill.
Deranjaza faptul ca arata mai mult a piatra decat a hartie... Acum ar merge un blur Gausian de 1.5 pe Background. Apoi dubleaza Layer 1. Schimba modul de combinare in Linear dodge si pune opaciatea la 80.
Din nou flaten Image.
Asta a fost pentru a obtine o textura de hartie. Poate gasesti tutoriale mai simple, pentru asta... dar atat ma duce pe mine mintea.
Acum hai sa o rupem sa vedem ce iese...

Deschizi paleta Channels. Creezi un canal nou. Alpha 1. Este plin cu negru by default. Daca nu, umple-l tu. Faci o selectie patrata astfel incat sa ramana in afara o margine de 30-50 pixeli. (Esti pe canalul Alpha1 !!!).
Umplii selectia cu alb. Ar trebui sa fie un patrat sau dreptunghi sau ce ti-a iesit tie cu o bordura neagra.
Acum alegi Filter/Distort/Ripple cu setarile 999 medium.
Acum dai Filter/Blur/Gausian blur de 8.
Acum Filter/Artistic/fresco cu 0 0 3
Acum Image/Adjust/Levels si modifici din 255 in 136. Vei scapa de tonurile de gri.
Acum dai invert (Ctrl+I).
Dupa care cu Ctrl+click pe Alpha 1 vei obtine o selectie. Cu selectia activas mergi in paleta layers si da click pe background. Apasa Ctrl+J (New Layer from selection).
Acum mai faci un layer nou. Apesi Ctrl+Shift+[, apoi umplii cu alb. Vei obtine ca o kestie rupta. pe layerul nou pe care il ai. Acum  selectezi layerul cu textura de hartie. Poti sa-l denumesti "Hartie".
dai dublu click pe layerul hartie. Din layer style aplici un drop shadow, un outer glow si ce-ti mai place tie, numai sa nu strici efectul. Poti sa pui un color overlay cu ce-ti place mai mult...
Daca nu-ti place inca modul in care arata ruptura, poti sa stergi cu o pensula artistica. vezi si tu ce gasesti. Sa deformezi mai ciudat, poti sa intrii il Liquify si sa te joci un pic, dar nu exagerat.
Peste povestea asta aduci pozele care iti trebuiesc si le pui in modul overlay. Asa pastrezi textura.
Scuze ca m-am lungit...

Idiotus

Idiotus

Member

Poza o poti vedea la ftp://odro:[email protected]

tEo

tEo

Senior Member

multumesc si tie... imediat  ce am un pic de timp liber, o sa incerc sa vad ce iasa
apropo, nu pot vedea poza

tchocksoo

tchocksoo

Member

da nu se vede poza si nu pot sa spun daca e mai bun sau  nu efectul si iarasi nu pot sa spun daca e ce-tzi trebuie pentru ca la un numar mare de poze cred ca te chinui cu photoshopul.

Idiotus

Idiotus

Member

http://www.odro.as.ro/index.htm
Asta cred ca o sa mearga ;)

Si toata povestea necesita doar canalul alpha pe care il faci si il folosesti pentru oricate poze daca le ai pe aceeasi dimensiune, pentru a taia  din poza cat vrei si cum vrei.
in imagine se pot schimba multe la poza aia... culoarea de hartie a ramas cam gri... Nu am incercat sa o fac altfel... Pana la urma a fost doar un test pentru a obtine un efect.
Se mai poate incerca in Photopaint care are filtre destul de deshtepte. Numai ca eu l-am uitat. N-am mai lucrat in el de 3 ani, desi variantele 10 si 11 sunt destul de reusite...
Pe de alta parte, daca te prinzi cum merg filtrele din PS nu prea mai ai nevoie de alte filtre... decat pentru cazuri speciale. Eu pana acum m-am descurcat numai cu ce are PS-ul. Si daca stii sa-l folosesti, poti realiza orice efect. in fond e standard industrial in industria de grafica publicitara...

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate