Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Imaginea nu poate fi redata - Ero...

"Mafiotii" revin in forta...

Branșament gaze 2024 sau pom...

Lamurire bec led h7
 Preturi momeala ? (dar care e sme...

Realizare tavan fals rigips

Alternative pod Giurgiu - Ruse

Cat spatiu stocare aveti in total...
 Reflux

Centrale termice compacte

Portofoliu incepator pe Bursa New...

Probabil inselatorie pe OLX
 Istoric Google

Copil cu temperament sangvinic

ADA TEL SERVICES

inlocuire bara fata clio 4
 

IP-uri publice

- - - - -
  • Please log in to reply
7 replies to this topic

#1
vlad.turbuleasa

vlad.turbuleasa

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 28
  • Înscris: 20.05.2006
As dori sa deschid acest topic pentru ca de curand am primit 1 clasa de IP-uri publice de 16 ip-uri si nu reusesc cu distributia IPCop nici cum sa le routez ...am incercat sa pun SuSE dar banuiesc ca calculatorul e cam slab: AMD DURON 1300 512 DDR 80GB HDD PLACA VIDEO 128. Nush ce sa ma fac ca am si 1 bucata de banda GARANTATA care vine pe fibra si plactesc un car de bani pentru ea si nu reusesc sa o descurc :( ...cineva imi poate da un ajutor pentru aceste IP-uri publice sa ma indrume cum sa le dau de capat? ...multumesc anticipat!

#2
dr_paul

dr_paul

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 413
  • Înscris: 28.08.2006
ar trebui sa angajezi pe cineva la fata locului pt asta
si routarea propriu zisa o poate face si un pentium nu trebuie cine stie ce configuratie fitzoasa

2 - sau 3  :unsure: la mana.. nu as recomanda sa pui interfata grafica pe un router dedicat

Edited by dr_paul, 12 February 2007 - 01:59.


#3
malone6x6

malone6x6

    Active thinker

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,651
  • Înscris: 09.02.2005
Asa ceva cauti? :drac:

http://www.firewall....picp-12999.html

#4
alicumircea

alicumircea

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 476
  • Înscris: 11.06.2004
la Suse ai 2 solutii.... ori folosesti yast-ul si creezi un DMZ foarte usor. Setezi interfetele de retea. Cea externa cu ip-ul de la isp, gw si dns, iar cea interna care in yast o asignezi la DMZ cu primul ip din clasa ta de 16 si mask-ul. Bifezi enable IP forward si setezi porturile care vrei sa fie deschise pe DMZ, iar apoi setezi firewall-ul sa se initializeze la fiecare boot. A 2-a solutie este sa opresti de tot firewall-ul ("rcSuSEfirewall2 stop"), te asiguri ca nu se va reporni in init 3, modifici continutul fisierului /etc/sysctl.conf sa arate asa:
# Disable response to broadcasts.
# You don't want yourself becoming a Smurf amplifier.
net.ipv4.icmp_echo_ignore_broadcasts = 1
# enable route verification on all interfaces
net.ipv4.conf.all.rp_filter = 1
net.ipv4.ip_forward = 1
# enable ipV6 forwarding
#net.ipv6.conf.all.forwarding = 1
Si iti va merge routarea. Si in cazul acesta setezi la fel interfetele de retea. Singura problema in cazul asta este ca routerul ramane fara firewall.

Ar mai fi si o a 3-a solutie, sa iti construiesti tu firewall-ul. Un bun punct de plecare ar fi aici: http://iptables-tuto...s-tutorial.html dar este destul de dificil si trebuie multa rabdare ca sa iasa bine. In fond in acest mod vei ajunge la acelasi rezultat ca si la prima solutie, dar cu mai multa bataie de cap.
Oricum, atentie ca din cele 16 ip-uri 3 le vei pierde.

Edited by alicumircea, 13 February 2007 - 10:10.


#5
vlad.turbuleasa

vlad.turbuleasa

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 28
  • Înscris: 20.05.2006
Ceva mai direct si mai concret nu ma puteti ajuta adika niste linii de comanda sau in interfata grafica ce si unde trebe sa setez!

Ce am reusit e sa fac Interfata interna sa aibe IP-real si sa se vada din INTERNET dar restul IP-urilor nu reusesc ...oare dc? :(( ....HELP PLS!

#6
josephro

josephro

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 341
  • Înscris: 25.10.2002

Quote

Ceva mai direct si mai concret nu ma puteti ajuta adika niste linii de comanda sau in interfata grafica ce si unde trebe sa setez!

Mai concret decat ti-a zis omu' ala mai sus nu prea exista.Daca vrei intra cineva dintre nou remote si-ti face treaba, nu vrei asa ?
Avand in vedere ca esti incepator puteai sa citesti stick-urile de la inceputul forumului.Plus ca mai simplu decat IPCOP nu stiu unde gasesti.

Esti genul clasic care se apuca de treaba fara sa stie ce urmeaza.La ce dracu' ai platit fibra aia daca nici macar nu stii cu ce se manaca un server ? Baga mana in buzunar si plateste pe cineva la inceput macar.In ritmul asta o sa platesti mult si bine degeaba.

P.S. : Sa ma scuze moderatorii dar m-am enervat :D

#7
vlad.turbuleasa

vlad.turbuleasa

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 28
  • Înscris: 20.05.2006

View Postjosephro, on Feb 18 2007, 00:59, said:

Mai concret decat ti-a zis omu' ala mai sus nu prea exista.Daca vrei intra cineva dintre nou remote si-ti face treaba, nu vrei asa ?
Avand in vedere ca esti incepator puteai sa citesti stick-urile de la inceputul forumului.Plus ca mai simplu decat IPCOP nu stiu unde gasesti.

Esti genul clasic care se apuca de treaba fara sa stie ce urmeaza.La ce dracu' ai platit fibra aia daca nici macar nu stii cu ce se manaca un server ? Baga mana in buzunar si plateste pe cineva la inceput macar.In ritmul asta o sa platesti mult si bine degeaba.

P.S. : Sa ma scuze moderatorii dar m-am enervat :D

Ideea e urmatoarea IPCOP = linux pt 10-20 computere fara IP-URI REALE! ... daca nu vrei sa ajuti nu ma ajuta da-mi pace am citit mai multe penet si incerc sa fac anumite schimbari ...eu nu prea am inteles acolo sus cum si ce fiind ca ori ce comanda de acolo am pus-o si am cautat si fisierul nu l-am gasit deci in concluzie trebuie sa fie o comanda de gen iptable add DNAT sau SNAT ... nu ceream ceva mai simplu ....si nu-s genu de om am facut 3 server IPCOP si am lucrat pe vremuri in Slackware dar asta era acuma 4-5 ani (am lucrat = am instalat HTBtools , DHCP , firewall ) si pls daca nu vrei sa ma ajuti lasa pe altii ca sigur o sa gasesc pe cineva!!!

#8
vlad.turbuleasa

vlad.turbuleasa

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 28
  • Înscris: 20.05.2006
Nu vreau sa supar pe nimeni da ce era asa geru ca totusi am gasit si cei care vor avea nevoie sa gaseasca si ei la randul lor ce trebuie sa faca daca au IP-uri reale si router linux sub linie de comanda:

x.x.x.x = ip-ul prin care se face routarea
   y.y.y.y = celelate ip-uri
    
   Se seteaza la eth0 (interfata dinspre internet ) ip_real (x.x.x.x cel prin care se face routaea), gateway de la ISP, dns
   Se seteaza la eth1 (interfata dinspre lan) ip=y.y.y.y gateway : x.x.x.x, dns
   La clienti se seteaza ip = y.y.y.y+i (in continuarea ip-ului care a fost pus pe eth1) gatway : y.y.y.y(ip-ul pus pe eth1), dns
   Se dau urmatoarele comenzi:
    
   echo 1 > /proc/sys/net/ipv4/ip_forward

Ce era asa mare lucru ? :-? bafta tuturor care incearca LINUX-ul !!

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate