Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

[Unde] gasesc paie pentru tub spray

Pane crocant

Nu functioneaza functia Sleep
 Masina de spalat rufe perfecta (o...

Ajutor turatie ventilatoare rgb c...

Ce riscuri sunt daca folosesc vop...

Trafo microunde
 Tethering Telefon -Xbox series S ...

Boxa Portabila - buget ~1.500 RON

Laser circular basculant cu glisare

Permis suspendat - intrebare
 Care a fost primul film din istor...

Inlocuire bloc pedalier

Sa-i actionez in judecata?

Google Stadia se Închide
 

o problema Slackware si Windows

- - - - -
  • Please log in to reply
24 replies to this topic

#1
TheTHEEF

TheTHEEF

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 170
  • Înscris: 22.03.2006
Am 2 HDD : 1 HDD Maxtor 40 Gb pe ATA si 1 HDD Seagate 250 GB S-ATA , problema e urmatorea : Pe HDD mic (Maxtor) mi-am pus Slackware 11 iar pe HDD mare (Seagate) mi-am pus WIndows XP SP2. Pana aici totul bine dar Daca pun ca primu HDD la boot sa fie HDD Maxtor imi apare sa-mi aleg Linux / Windows , daca aleg Linux merge daca aleg Windows NU merge . Ce as putea face sa rezolv aceasta problema . Multumesc . :death:

#2
worm

worm

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,806
  • Înscris: 21.06.2002
modifici bootloaderul de linux sa incarce windows de pe hdd-ul care trebuie. windowsul mai booteaza daca lasi doar HDD-ul ala in comp?

#3
TheTHEEF

TheTHEEF

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 170
  • Înscris: 22.03.2006
Daca schimb ordinea de HDD-uri de pe care sa buteze , windowsul porneste fara probleme. Ma poti ajuta cum sa modific bootloaderul de linux ca sunt slab la partea de linux .
Multumesc de raspuns

#4
landscape10

landscape10

    Banned by landscape10

  • Grup: Banned
  • Posts: 7,459
  • Înscris: 29.10.2005

View PostTheTHEEF, on Feb 11 2007, 13:04, said:

Daca schimb ordinea de HDD-uri de pe care sa buteze , windowsul porneste fara probleme. Ma poti ajuta cum sa modific bootloaderul de linux ca sunt slab la partea de linux .
Multumesc de raspuns
Ce bootloader ai? grub sau lilo?

#5
TheTHEEF

TheTHEEF

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 170
  • Înscris: 22.03.2006
bootloaderu e Lilo . Daca puteti sa ma ajutati sa-mi ziceti si ma schimb pe Slackware si fac totul de acolo . Daca e nevoie fa arat si poze si tot ce aveti nevoie :D

Multumesc inca odata

#6
landscape10

landscape10

    Banned by landscape10

  • Grup: Banned
  • Posts: 7,459
  • Înscris: 29.10.2005
Editezi /etc/lilo.conf care arata cam asa (asta e un exemplu luat de pe net)


boot=/dev/hda
map=/boot/map
install=/boot/boot.b
prompt
timeout=50
message=/boot/message
lba32
default=linux

image=/boot/vmlinuz-2.4.0-0.43.6
label=linux
initrd=/boot/initrd-2.4.0-0.43.6.img
read-only
root=/dev/hda5

other=/dev/hda1
label=dos

Vezi cum se numeste partitia unde ai windowsul si schimbi la default, in loc de default=linux, pui default=windows (numele label unde este instalat windows). De exemplu, in exemplul de mai sus in loc de default=linux, pun default=dos
Deci in general, te uiti la label, si pui la default.

Ca sa salvezi setarile, dai "lilo" apoi restart.

Edited by landscape10, 12 February 2007 - 12:30.


#7
TheTHEEF

TheTHEEF

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 170
  • Înscris: 22.03.2006
intru pe linux acum..sa vad daca reusesc . mersi pentru raspuns . revin daca reusesc sau daca nu :D

#8
TheTHEEF

TheTHEEF

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 170
  • Înscris: 22.03.2006

View Postlandscape10, on Feb 12 2007, 12:27, said:

Editezi /etc/lilo.conf care arata cam asa (asta e un exemplu luat de pe net)
boot=/dev/hda
map=/boot/map
install=/boot/boot.b
prompt
timeout=50
message=/boot/message
lba32
default=linux

image=/boot/vmlinuz-2.4.0-0.43.6
label=linux
initrd=/boot/initrd-2.4.0-0.43.6.img
read-only
root=/dev/hda5

other=/dev/hda1
label=dos

Vezi cum se numeste partitia unde ai windowsul si schimbi la default, in loc de default=linux, pui default=windows (numele label unde este instalat windows). De exemplu, in exemplul de mai sus in loc de default=linux, pun default=dos
Deci in general, te uiti la label, si pui la default.

Ca sa salvezi setarile, dai "lilo" apoi restart.

poate ca sunt eu prea prost si n-am inteles ce trebuie sa fac... pot sa pun aici cum arata Lilo meu si sa-mi zici exact ce trebuie sa modific?

Multumesc din nou de raspuns si sper ca nu te bat prea mult la cap :D

Edited by TheTHEEF, 12 February 2007 - 13:05.


#9
landscape10

landscape10

    Banned by landscape10

  • Grup: Banned
  • Posts: 7,459
  • Înscris: 29.10.2005

View PostTheTHEEF, on Feb 12 2007, 13:04, said:

poate ca sunt eu prea prost si n-am inteles ce trebuie sa fac... pot sa pun aici cum arata Lilo meu si sa-mi zici exact ce trebuie sa modific?

Multumesc din nou de raspuns si sper ca nu te bat prea mult la cap :D
Da, pune lilo.conf al tau si ti-l modific eu.

#10
TheTHEEF

TheTHEEF

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 170
  • Înscris: 22.03.2006

View Postlandscape10, on Feb 12 2007, 14:45, said:

Da, pune lilo.conf al tau si ti-l modific eu.

mersi .



# LILO configuration file
# generated by 'liloconfig'
#
# Start LILO global section
boot="/dev/hda"
message = /boot/boot_message.txt
prompt
timeout="1200"
# Override dangerous defaults that rewrite the partition table:
change-rules
  reset
# VESA framebuffer console @ 1024x768x32k
vga="790"
# Normal VGA console
# vga = normal
# VESA framebuffer console @ 1024x768x64k
# vga=791
# VESA framebuffer console @ 1024x768x32k
# vga=790
# VESA framebuffer console @ 1024x768x256
# vga=773
# VESA framebuffer console @ 800x600x64k
# vga=788
# VESA framebuffer console @ 800x600x32k
# vga=787
# VESA framebuffer console @ 800x600x256
# vga=771
# VESA framebuffer console @ 640x480x64k
# vga=785
# VESA framebuffer console @ 640x480x32k
# vga=784
# VESA framebuffer console @ 640x480x256
# vga=769
# End LILO global section
# Windows bootable partition config begins

other = /dev/sda1
label="Windows"
  table = /dev/sda
# Windows bootable partition config ends
# Linux bootable partition config begins

image = /boot/vmlinuz
  root = /dev/hda1
  label = Linux
  read-only
# Linux bootable partition config ends



daca ai nevoie de date sau altceva intreaba-ma ca sunt aici :D

Multumesc inca odata

Edited by TheTHEEF, 12 February 2007 - 15:02.


#11
landscape10

landscape10

    Banned by landscape10

  • Grup: Banned
  • Posts: 7,459
  • Înscris: 29.10.2005
Uite fisierul modificat. Dupa ce salvezi, dai lilo -v ca sa ia noile setari, apoi restart.



# LILO configuration file
# generated by 'liloconfig'
#
# Start LILO global section
boot="/dev/hda"
message = /boot/boot_message.txt
prompt
timeout="1200"
default=Windows
# Override dangerous defaults that rewrite the partition table:
change-rules
reset
# VESA framebuffer console @ 1024x768x32k
vga="790"
# Normal VGA console
# vga = normal
# VESA framebuffer console @ 1024x768x64k
# vga=791
# VESA framebuffer console @ 1024x768x32k
# vga=790
# VESA framebuffer console @ 1024x768x256
# vga=773
# VESA framebuffer console @ 800x600x64k
# vga=788
# VESA framebuffer console @ 800x600x32k
# vga=787
# VESA framebuffer console @ 800x600x256
# vga=771
# VESA framebuffer console @ 640x480x64k
# vga=785
# VESA framebuffer console @ 640x480x32k
# vga=784
# VESA framebuffer console @ 640x480x256
# vga=769
# End LILO global section
# Windows bootable partition config begins

other = /dev/sda1
label="Windows"
table = /dev/sda
# Windows bootable partition config ends
# Linux bootable partition config begins

image = /boot/vmlinuz
root = /dev/hda1
label = Linux
read-only
# Linux bootable partition config ends

Edited by landscape10, 12 February 2007 - 15:12.


#12
TheTHEEF

TheTHEEF

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 170
  • Înscris: 22.03.2006

View Postlandscape10, on Feb 12 2007, 15:10, said:

Uite fisierul modificat. Dupa ce salvezi, dai lilo -v ca sa ia noile setari, apoi restart.
# LILO configuration file
# generated by 'liloconfig'
#
# Start LILO global section
boot="/dev/hda"
message = /boot/boot_message.txt
prompt
timeout="1200"
default=Windows
# Override dangerous defaults that rewrite the partition table:
change-rules
reset
# VESA framebuffer console @ 1024x768x32k
vga="790"
# Normal VGA console
# vga = normal
# VESA framebuffer console @ 1024x768x64k
# vga=791
# VESA framebuffer console @ 1024x768x32k
# vga=790
# VESA framebuffer console @ 1024x768x256
# vga=773
# VESA framebuffer console @ 800x600x64k
# vga=788
# VESA framebuffer console @ 800x600x32k
# vga=787
# VESA framebuffer console @ 800x600x256
# vga=771
# VESA framebuffer console @ 640x480x64k
# vga=785
# VESA framebuffer console @ 640x480x32k
# vga=784
# VESA framebuffer console @ 640x480x256
# vga=769
# End LILO global section
# Windows bootable partition config begins

other = /dev/sda1
label="Windows"
table = /dev/sda
# Windows bootable partition config ends
# Linux bootable partition config begins

image = /boot/vmlinuz
root = /dev/hda1
label = Linux
read-only
# Linux bootable partition config ends


am facut setarile astea.. am dat lilo -v  ... am dat restart .... si .. :cursing:  ... am dat sa buteze Windowsul .. si scoatea niste sunete de pe placa de baza..  de genu .. ti ti ti ti ti .. nu continuu ....offf. nu credeam ca e asa greu :D


Mersi inca odata ca iti bati capu cu mine .

#13
landscape10

landscape10

    Banned by landscape10

  • Grup: Banned
  • Posts: 7,459
  • Înscris: 29.10.2005
Deci a mers sau nu? :)

#14
TheTHEEF

TheTHEEF

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 170
  • Înscris: 22.03.2006
nu :( facea biburile alea din placa de baza ...

#15
landscape10

landscape10

    Banned by landscape10

  • Grup: Banned
  • Posts: 7,459
  • Înscris: 29.10.2005

View PostTheTHEEF, on Feb 12 2007, 15:34, said:

nu :( facea biburile alea din placa de baza ...
Ia-ti , fa o partitie de linux si una de swap si instaleaza si linux si win pe acelasi hard. E mai simplu si mai comod.
Sau daca ai un ram decent iti instalezi linux sub VMWare.

Edited by landscape10, 12 February 2007 - 18:33.


#16
Strict

Strict

    Custom member title

  • Grup: Members
  • Posts: 5,226
  • Înscris: 07.08.2006
Încearcă așa.

1. înlocuiești în lilo.conf boot="/dev/hda" cu boot="/dev/sda"
2. rulezi lilo
3. resetezi calculatorul și schimbi ordinea hardurilor din BIOS.

Neapărat în ordinea asta, adică din Linux rulezi lilo înainte să faci schimbarea în BIOS.

Ar trebui să meargă.  Dacă am gresit ceva și nu mai pornește deloc sorry.

#17
landscape10

landscape10

    Banned by landscape10

  • Grup: Banned
  • Posts: 7,459
  • Înscris: 29.10.2005

View PostStrict, on Feb 12 2007, 20:16, said:

Încearcă așa.

1. înlocuiești în lilo.conf boot="/dev/hda" cu boot="/dev/sda"
2. rulezi lilo
3. resetezi calculatorul și schimbi ordinea hardurilor din BIOS.

Neapărat în ordinea asta, adică din Linux rulezi lilo înainte să faci schimbarea în BIOS.

Ar trebui să meargă.  Dacă am gresit ceva și nu mai pornește deloc sorry.

Ar trebui sa mearga, dar nu m-as risca :D

#18
TheTHEEF

TheTHEEF

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 170
  • Înscris: 22.03.2006
nici eu parca n-as vrea sa risc....:(

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate