Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Cum se numeste filmul

Castrarea cocosului (clapon)

Instalație ornamentala lumin...
 probleme conectare wifi de pe tel...

Probleme cu alegerea facultatii

Cont Facebook spart

Modul GSM cu numarator de impulsuri
 Leduri de 12v la polițe de s...

Intrerupator bec

Recomandari Colagen

Recomandari Ciocolata Neagra 70-85%
 TVSat GO

Targuri de Craciun

Comutator radiator "Somogyi&#...

Durere os sacru / coccis
 

Care este NUMELE LUI DUMNEZEU?

- - - - -
 • This topic is locked This topic is locked
3140 replies to this topic

#55
alehandro

alehandro

  Junior Member

 • Grup: Members
 • Posts: 31
 • Înscris: 13.04.2008
La cine s-a referit Eminescu in poezia ''Eu nu cred nici in Iehova''?Nu cumva la numele lui Dumnezeu!?

#56
Utanu

Utanu

  Member

 • Grup: Members
 • Posts: 379
 • Înscris: 06.09.2007
Eu am o biblie ortodoxa veche de 150 de ani si in ea scrie ,unde scrie in astea noi Domnul, Iehova. Se pare ca pe parcurs au scos numele lui Dumnezeu din biblie pe motivatia ca este prea Sfant ca sa il mai lase scris si l-au inlocuit cu Domnul. ( Este chiar din perioada cand a trait Eminescu )

Edited by Utanu, 19 April 2008 - 22:59.


#57
viatavesnica

viatavesnica

  New Member

 • Grup: Members
 • Posts: 10
 • Înscris: 18.11.2008
Attached File  yehova.JPG   33.3K   12 downloads
CUM ESTE tradus Psalmul 83:18 în Biblia ta? Iată cum este redat el în Traducerea lumii noi: „Ca să știe că tu, al cărui nume este Iehova, numai Tu ești Cel Preaînalt peste tot pământul“. Și alte traduceri ale Bibliei folosesc o redare asemănătoare. Dar multe altele înlocuiesc numele Iehova cu titluri precum „Domnul“ sau „Cel Veșnic“. Ce crezi că ar trebui folosit în Psalmul 83:18: un titlu sau numele Iehova?
Acest verset menționează un nume. În originalul din ebraică, limba în care a fost scrisă cea mai mare parte a Bibliei, apare un nume propriu unic: יהוה (YHWH). În limba română, acest nume a fost redat deseori prin „Iehova“. Apare însă acest nume într-un singur verset biblic? Nu. În textul original al Scripturilor ebraice, el apare de aproape 7 000 de ori!
Cât de important este numele lui Dumnezeu? Să ne gândim la rugăciunea model lăsată de Isus Cristos. Iată primele ei cuvinte: „Tatăl nostru care ești în ceruri, să fie sfințit numele tău“ (Matei 6:9). Mai târziu, Isus s-a rugat lui Dumnezeu astfel: „Tată, glorifică-ți numele“. Dumnezeu i-a răspuns din cer: „L-am și glorificat și îl voi glorifica din nou“ (Ioan 12:28). Evident, numele lui Dumnezeu este foarte important. Atunci, de ce au scos unii traducători numele lui Dumnezeu din Biblie, înlocuindu-l cu anumite titluri?
Se pare că există două motive principale. Primul: Mulți susțin că acest nume nu trebuie folosit pentru că în prezent nu se mai cunoaște pronunția lui inițială. În ebraica veche cuvintele erau scrise fără vocale. Prin urmare, nu se știe cu certitudine cum pronunțau oamenii din timpurile biblice YHWH. Însă este acesta un motiv să nu mai folosim numele lui Dumnezeu? Nimeni nu știe cu exactitate cum se pronunța numele Isus în timpurile biblice. Probabil, Ieșua sau Iehoșua. Totuși, astăzi, oamenii din întreaga lume rostesc numele lui Isus în diverse moduri, în funcție de pronunția obișnuită în limba lor. Simplul fapt că nu știu cum se pronunța acest nume în secolul I nu-i împiedică să-l folosească. Dacă ai face o călătorie în străinătate, s-ar putea să constați că și numele tău se pronunță diferit în altă limbă. În concluzie, faptul că nu știm cum se pronunța numele lui Dumnezeu în vechime nu ne îndreptățește să nu-l folosim.
Al doilea motiv pentru care unii au scos numele lui Dumnezeu din Biblie este legat de o veche tradiție a evreilor. Mulți dintre aceștia susțin că numele divin n-ar trebui folosit niciodată. Ei aplică greșit o lege din Biblie care spune: „Să nu iei în deșert Numele DOMNULUI [Iehova, NW], Dumnezeului tău; căci DOMNUL [Iehova, NW] nu va socoti nevinovat pe acela care va lua în deșert Numele Lui“. — Exodul 20:7.
Această lege interzice folosirea greșită a numelui lui Dumnezeu. Însă este interzisă oare și folosirea lui într-un mod respectuos? Nicidecum. Scriitorii Bibliei ebraice („Vechiul Testament“) erau toți bărbați fideli care aplicau în viață Legea dată de Dumnezeu israeliților din antichitate. Ei foloseau frecvent numele lui Dumnezeu. De exemplu, ei l-au inclus în mulți psalmi, care erau intonați de mulțimi de închinători ai lui Iehova. În plus, Dumnezeu chiar le-a poruncit slujitorilor lui să-i invoce numele, iar cei fideli au respectat această poruncă (Ioel 2:32; Faptele 2:21). Așadar, creștinii din prezent nu ezită să folosească în mod respectuos numele lui Dumnezeu, așa cum a făcut, cu siguranță, și Isus. — Ioan 17:26.
Traducătorii Bibliei care înlocuiesc numele lui Dumnezeu cu diverse titluri fac o mare greșeală. Ei lasă să se înțeleagă faptul că Dumnezeu este o forță impersonală și distantă, deși Biblia îi îndeamnă pe oameni să cultive „intimitate cu Iehova“ (Psalmul 25:14, NW). Gândește-te la cel mai bun prieten al tău. Cât de strânsă ar fi prietenia voastră dacă n-ai ști nici măcar cum îl cheamă? În mod asemănător, cum se pot apropia oamenii de Dumnezeu dacă nu știu că numele lui este Iehova? În plus, cei ce nu folosesc numele lui Dumnezeu nu cunosc semnificația deosebită pe care o are acest nume. Dar care este semnificația numelui divin?
Dumnezeu însuși i-a explicat fidelului său slujitor Moise semnificația numelui său. Când Moise l-a întrebat pe Dumnezeu care este numele său, Iehova i-a răspuns: „Mă voi dovedi a fi ceea ce mă voi dovedi a fi“ (Exodul 3:14, NW). Prin urmare, Iehova poate deveni orice este necesar pentru a-și duce la îndeplinire scopurile.
Să presupunem că și tu ai putea deveni orice ți-ai dori. Ce-ai face pentru prietenii tăi? Dacă unul dintre ei s-ar îmbolnăvi grav, ai putea deveni un medic priceput și l-ai vindeca. Dacă altul ar suferi o pierdere financiară, ai putea deveni un binefăcător bogat pentru a-l ajuta să-și rezolve problema. Dar adevărul este că nici unul dintre noi nu poate deveni tot ceea ce-și dorește. Pe măsură ce vei studia Biblia, vei constata cu surprindere că Iehova devine orice este necesar pentru a-și îndeplini promisiunile. El își folosește cu bucurie puterea în folosul celor care îl iubesc (2 Cronici 16:9). Cei care nu știu cum îl cheamă pe Dumnezeu nu pot cunoaște aceste fațete extraordinare ale personalității sale.
Este evident, așadar, că numele Iehova ar trebui folosit în Biblie. Faptul de a-l folosi fără reținere în închinarea noastră și de a-i cunoaște semnificația ne ajută să ne apropiem de Tatăl nostru ceresc, Iehova.
Attached File  yehova.JPG   33.3K   12 downloads
pentru mai multe informatii : http://viatavesnica.tr.gg

#58
overseas

overseas

  Guru Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 35,474
 • Înscris: 09.01.2007
Dumnezeu se identifica prin mai multe nume si titluri in Biblie, YHWH fiind unul din cele mai proeminente.
Totusi, obsesia unor secte de a-l identifica numai cu unul din nume si a diviza crestinatatea in functie de utilizarea acestui nume este o obsesie eretica. SI care frizeaza practicile magice. La fel de bine cu a te adresa lui Dumnezeu cu YHWH, poti spune 'Doamne care ai facut cerul si pamantul' sau 'care l-ai trimis pe Fiul tau Isus'.
In Ioan 17, Isus spune:
6 Am făcut cunoscut Numele Tău oamenilor, pe cari Mi i-ai dat din lume. Ai Tăi erau, și Tu Mi i-ai dat; și ei au păzit Cuvîntul Tău.
7 Acum au cunoscut că tot ce Mi-ai dat Tu, vine dela Tine.
8 Căci le-am dat cuvintele, pe cari Mi le-ai dat Tu. Ei le-au primit, și au cunoscut cu adevărat că dela Tine am ieșit, și au crezut că Tu M'ai trimes.
......................
26 Eu le-am făcut cunoscut Numele Tău, și li -L voi mai face cunoscut, pentruca dragostea cu care M'ai iubit Tu, să fie în ei, și Eu să fiu în ei.``

Oare Isus venise sa le spuna ca pe Dumnezeu il cheama YHWH ? Nu, pentru ca evreii deja stiau asta. Desi evreii cunosteau numele lui Dumnezeu, ei nu cunosteau caraterul lui Dumnezeu. Isus asta a facut, s-a intrupat si le-a prezentat caracterul Tatalui prin minunile sale. Textul spune ca transmiterea 'numelui' lui Dumnezeu insemna transmiterea invataturilor sale.
Daca ideea de 'nume' al lui Dumnezeu se reduce la YHWH, de ce Isus spune ca va continua sa le descopere acest 'nume' apostolilor ? Ca nu era un nume prea lung...

Teoria senzationalista cu numele unic de YHWH este de aceeasi origine cu speculatii gen Codul lui da Vinci. Si duce la aberatii gen 'Dumnezeu nu te asculta daca nu-i nimeresti numele'...

#59
zexelica

zexelica

  Nebisericos relaxat

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 34,617
 • Înscris: 30.01.2007
Da, de acord. Cum sa aiba nume cineva care nu are inceput? Cine sa-L fi numit?

#60
jeremiah

jeremiah

  Senior Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 2,230
 • Înscris: 01.12.2008
De aceea poporul Meu va cunoaște Numele Meu; de aceea va ști, în ziua aceea, că Eu vorbesc și zic: Iată-Mă!(Isa. 52, 6).

Același, despre care Moise spunea: Cel ce se numește EU SÎNT , m-a trimis la voi (Exod 3, 14), Se prezintă cu aceleași cuvinte poporului Israel, pe muntele Sinai: Atunci Dumnezeu a rostit toate aceste cuvinte poporului Israel, și a zis;EU SÎNT Domnul (Iahveh), Dumnezeul tău (Elohim), care te-a scos din țara Egiptului, din casa robiei. (Exod 20, 1-2). În proorocul Isaia este subliniată această denumire în mod deosebit:  EU, Domnul (Iahveh), Cel dintîi și același pînă în cele din urmă veacuri. (Isa. 41, 4). EU SÎNT Domnul (Iahveh), acesta este Numele Meu; și slava Mea n-o voi da altuia, nici cinstea Mea idolilor. (Isa. 42, 8).  EU, Eu sînt Domnul (Iahveh), și afară de Mine nu este nici un Mîntuitor că EU sînt Dumnezeu. (Isa. 43, 11-12). ; Așa vorbește Domnul, Împăratul lui Israel și Răscumpărătorul lui, Domnul oștirilor: EU SÎNT Cel dintîi și Cel de pe urmă, și afară de Mine, nu este alt Dumnezeu. (Isa. 44, 6). EU Domnul, am făcut toate aceste lucruri.(vers. 24). În capitolul 45 se spune:  EU SÎNT Domnul, și nu mai este altul, afară de Mine nu este Dumnezeu EU SÎNT Domnul și nu este altul. (vers. 5-6).  EU, EU SÎNT Cel dintîi, și tot Eu sînt și Cel de pe urmă, Mîna Mea a întemeiat pămîntul și dreapta Mea a întins cerurile. (Isa. 48, 12-13).

În tot Vechiul Testament au existat oameni care au cunoscut Numele Domnului și L-au chemat și L-au lăudat pe Dumnezeu în acest Nume. Trecerea la Noul Testament este descrisă la fel de clar: ...și-i vei pune numele Isus (Mat. 1, 21). EL a fost născut ca Salvator care este Hristosul, Mesia, Domnul (Luca 2, 11). Dar El a primit Numele, așa cum era obiceiul, în ziua a opta, cînd trebuia tăiat împrejur (Luca 2, 21).

#61
Mosotti

Mosotti

  Geniu umil

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 33,277
 • Înscris: 21.04.2004
http://forum.softped....php?showuser=1

catalin sau monitox

#62
ionass

ionass

  Junior Member

 • Grup: Members
 • Posts: 235
 • Înscris: 06.02.2007

View Postzexelica, on Nov 18 2008, 21:54, said:

Da, de acord. Cum sa aiba nume cineva care nu are inceput? Cine sa-L fi numit?


Ba da are un nume, ca doar de-aia ne-a facut dupa chipul si asemanarea sa.

Si ne-a spus si numele Lui.Iar Numele Lui este Isus Christos

#63
zexelica

zexelica

  Nebisericos relaxat

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 34,617
 • Înscris: 30.01.2007

View Postjeremiah, on Dec 3 2008, 16:07, said:

Același, despre care Moise spunea: Cel ce se numește EU SÎNT , m-a trimis la voi (Exod 3, 14)
Se vede ca nici macar bunul simt sa studiezi versurile nu ai.

Te rog sa-mi arati cuvantul "qara" (Strong's #7121) unde este in textul aramaic.
Ai o doctrina pe care nici nu ai verificat-o cu textul lasat de Dumnezeu sa ne fie calauza. Copiezi din brosurile bisericii tale, ca toti cei ce apartin uneia.

#64
jeremiah

jeremiah

  Senior Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 2,230
 • Înscris: 01.12.2008
Revelatia nu vine prin studiul Bibliei in diferite limbi ....ci vine prin DUHUL LUI DUMNEZEU !

11. Fraților, vă mărturisesc că Evanghelia propovăduită de mine, nu este de obârșie omenească;
12. pentru că, n-am primit-o, nici n-am învățat-o de la vreun om, ci prin descoperirea lui Isus Hristos. :coolspeak:

#65
zexelica

zexelica

  Nebisericos relaxat

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 34,617
 • Înscris: 30.01.2007
Ti-am pus o intrebare de meserie, iar daca ai fi avut placerea sa studiezi, nu sa repeti mantrele bisericii tale, le-ai fi aflat imediat.

#66
jeremiah

jeremiah

  Senior Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 2,230
 • Înscris: 01.12.2008

View Postzexelica, on Dec 30 2008, 17:49, said:

Ti-am pus o intrebare de meserie, iar daca ai fi avut placerea sa studiezi, nu sa repeti mantrele bisericii tale, le-ai fi aflat imediat.

si eu iti dau un raspuns de "meserie "..si daca ai avea bunul simt ..l-ai aplica ...

12. Încolo, fiule, ia învățătură din aceste lucruri; dacă ai voi să faci o mulțime de cărți, să știi că n-ai mai isprăvi, și multă învățătură obosește trupul. :rolleyes:
13. Să ascultăm dar încheierea tuturor învățăturilor: Teme-te de Dumnezeu și păzește poruncile Lui. Aceasta este datoria oricărui om. :)
14. Căci Dumnezeu va aduce orice faptă la judecată, și judecata aceasta se va face cu privire la tot ce este ascuns, fie bine, fie rău.

#67
zexelica

zexelica

  Nebisericos relaxat

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 34,617
 • Înscris: 30.01.2007
Deci, degeaba.... Meserie nu stii, ci numai mahala si eschive cnd vine vorba de probarea afirmatiilor  :lol:
Hai, ca era mai misto la tine la biserica de demonstrat: doar spuneai sec: "versul se refera la" si te credeau toti!

Minciuna are picioare scurte, asa ca mai bine citesti Scriptura decat sa mergi la biserica aia a ta falsa.

#68
jeremiah

jeremiah

  Senior Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 2,230
 • Înscris: 01.12.2008
iti dai seama de inferioritatea ta ...esti doar un lut fara revelatie ....

nici la polemica nu te tine ....

fiecare nas isi are nasul ....

habar nu ai de SCRIPTURA ...lasa pe altii sa se ocupe ,care au fost insarcinati de DUHUL LUI DUMNEZEU ...nu ai nici o chemare ptr asa ceva .. B)


p.s....apropo de mahala ...nu va intrece nimeni pe voi miticii ...

vezi ca sunteti inferirori si uman si intelectual celor din ardeal !

Edited by jeremiah, 31 December 2008 - 13:30.


#69
zexelica

zexelica

  Nebisericos relaxat

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 34,617
 • Înscris: 30.01.2007

View Postjeremiah, on Dec 31 2008, 13:28, said:

iti dai seama de inferioritatea ta ...esti doar un lut fara revelatie ....

nici la polemica nu te tine ....

fiecare nas isi are nasul ....

habar nu ai de SCRIPTURA ...lasa pe altii sa se ocupe ,care au fost insarcinati de DUHUL LUI DUMNEZEU ...nu ai nici o chemare ptr asa ceva .. B)


p.s....apropo de mahala ...nu va intrece nimeni pe voi miticii ...

vezi ca sunteti inferirori si uman si intelectual celor din ardeal !
Bravo, bravo! Guru tau, "Brănhel visatoru' care nu-i acasa"  :lol: te-a invatat sa studiezi, observ!!!!  :lol:  "N-ai cu cine!"  :lol:
Zicea cineva ca brănhănel seamana cu ala micu' din Benny Hill  :lol:  :lol:

Edited by zexelica, 31 December 2008 - 14:14.


#70
jeremiah

jeremiah

  Senior Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 2,230
 • Înscris: 01.12.2008
mai bine sa semene cu un comediant de clasa ...decat cu unul facut la apelul bocancilor ...gen becali sau vanghelie ....2 personaje sinistre care va sunt emblematice voua din capitala hotilor ! :D

#71
adi_m

adi_m

  Member

 • Grup: Members
 • Posts: 683
 • Înscris: 25.12.2008

View Postzexelica, on Nov 18 2008, 14:54, said:

Da, de acord. Cum sa aiba nume cineva care nu are inceput? Cine sa-L fi numit?

  El  insusi   asa cum  ai  luat tu  numele"zexelica"...

#72
Shaazyz

Shaazyz

  Member

 • Grup: Members
 • Posts: 334
 • Înscris: 17.12.2008
...alooo,bre ce paranghelie "shmanah ciodh katerinca"cu eferescentza 'telecta de vasta cunoshtinta simbi(cool)ha/otica ...
Auziti:voi toti cei ce blufati haotic cu sensul notiunilor mesiano caldo-haldeica,hai poftiti la "extemporal;voi pretindeti ca -L cunoasteti in Duh si Adevar,pe CEL CE ESTE VESHNIC VIU..sa vedem pe care dintre voi il recunoaste "AVA"..
Va propun un test: incolonati-va (evident cu tot arsenalul cunostintelor,dobandite,revelate,mostenite..)  cu credinta,si incredintare ,pas de cutezanta in REPUBLICA ISLAMICA IRAN..acolo,prezenti in trup cu acest "har"de cunostinte elevate..strigati in orice limba doriti numele D-zeului..ce cu emfaza epigonica-l stipulati pe Forum.
Presupun ca-i faceti "sfinti"din...prima strigare,doar e scris"Mergeti in toata lumea shi...."parca-l vad pe Sf PETRU (cel autentificat de Duhul Sfant)palind de admiratie ,privind cutezanta voastra in dictie shi  logopedie .. el cu trei mii de suflete dintr-o simpla fraza;voi cu tomuri kilometrice, nu putine plagiate ;) ...ce mai doar il cunoasteti pe EL
Apropoo,va fac constienti:REPUBLICA IRAN recompenseaza in public, shi cu public numeros pe toti cei cu valietati de "guristi"mesianici.Daca D-zeu va recunoaste (ca doar voi il cunoashteti pe..nume)se rupe streangul daca nu..huta-huta..
Multzi narozi se comportau alambicat shi aproape animalic de groaza fricii mortii;blestemand,implorand si ..circ.PACAT nimeni si nimic nu -i salva....
Dar pe voi ,care-L cunoasteti mai mult va "grozaviti"ca-L reprezentati ..nu aveti de ce va'ngrijora.Deci,curaj si"pliscul"mare in... IRAN. :D
Indrazniti?!?!??????

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate