Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Ori nu stie sa numere, ori nu sti...

Austria - confiscarea masinii pen...

Licenta Windows 10
 TRUMP: Un vis american -2017

Ozempic

Sectii ale politiei chineze in Ro...

Viteza net Wifi de 5 ori mai mica...
 Alegere cablu tv

2l combustibil plafonat in Ungaria?

Recomandare TV Oled-Led

Rabla pentru electrocasnice si pr...
 The SKA Project(Square Kilometre ...

Sfat achiziție bicicleta

Samsung Galaxy Tab S6 - Chrome nu...

Intrebare despre pizza, marime si...
 

Slackware 9.1

- - - - -
  • Please log in to reply
8 replies to this topic

#1
sah556

sah556

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 23
  • Înscris: 25.08.2003
Vreau sa instalez Slack 9.1
Am deja instalat Xp ul si inca ceva partitii. Practic am deja 2 partitiii primare (xp si extinsa). Partitia de xp am deplasat-o cu 150 de mb de la inceput, ca sa fac loc de o partitie de boot care sa fie in primii 1024 asa cum faceam la red hat. Insa la slack nu stiu cum sa ii declar cu cfdisku ca vreau ca pe partitia aia sa puna /boot si pe cealalta care o voi pune la capatul hdd sa fie retul.
Apoi daca prima de 150 o pot face primara, a doua daca o fac primara nu mai pot face swap, si aiar nu e bine.
Dati-mi va rog un sfat sau o solutie...

#2
Antaris

Antaris

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 497
  • Înscris: 04.01.2002
Nu face partitie de boot.Muta si tu partitiile de win mai incolo si lasa 3000 MB la inceput.Este suficient pentru Slack si este cu mult inainte de cilindrul 1024.Instalezi Lilo in MBR.Este mult mai eficient.Partitia de swap poti sa o faci  logica si poate sa fie oriunde.

#3
Seven[BERE]

Seven[BERE]

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 758
  • Înscris: 06.11.2002
Salut.

Poti sa folosesti /boot in partitia aia:

1. in primul rand sa fie ext2
2. in setup cand iti cere mount-point-urile ii spui ca in /boot este /dev/hda1 (de ex.)

swap-ul poate fi oriunde.
loader-ul eu il pun in MBR tot timpul (de , obisnuinta)

bye
PS: revino daca mai ai probleme

#4
sah556

sah556

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 23
  • Înscris: 25.08.2003
pt Antaris: doresc sa fac o partitie linux de boot pentru ca daca mut prea mult partitia de xp am vazut ca xp incepe sa mearga tare prost,adica sesizabil mai greu.

pt Seven: incercasem aceasta metoda insa cand sa finalizez instalarea la Lilo imi da ca nu poate fi instalat ca e o eroare. am banuit ca nu am facut io partitiile calumea ca la tipuri ma exista una F0 parca de tip boot si am incercat si cu aia da nu merge.
Cum sa fac sa mearga ca la partitia primara am dat sa fie /boot iar cealalta nu mai este primara si am pus restu. Insa nu stiu daca asa se face. Practic am dat instalare pe partitia extinsa aia mai mare si dupa care el a sesizat ca mai am una mai mica si m-a intrebat mount pointu si am ales /boot ca altfel nu stiu.
Se poate specifica sa fie partitia primara /boot din cfdisk? eu nu am reusit

#5
Pittick

Pittick

    DIE HARD!..over and over again

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,500
  • Înscris: 04.01.2002
mie unul cand faceam "mishculatzii" cu partitia XP-ului, mutari si alte alea, nu-mi mai boota ...nusht de ce...

#6
sah556

sah556

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 23
  • Înscris: 25.08.2003
Deci tot nu am reusit sa fac o partitie de boot de pe care sa poata si boota slackwareu ca daca incerc sa o montez pe aia de 150 mb din primii 1024 sectoare, nu se mai instaleaza lilo ca da o eroare. A mai pus cineva Slackware cu o partitie de boot???

Daca da ajutati-ma si pe mine

#7
Seven[BERE]

Seven[BERE]

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 758
  • Înscris: 06.11.2002
Eu am pus slack-ul cu toate partitiile (swap, /var si restu) toate fiind logice.
N-a avut nici o problema. Tot timpul am pus lilo in MBR.

La mine a mers. Ar fi trebuit sa mearga cu lilo in MBR si /boot pt. partitia mica.
Mai multe  ... nu stiu ce sa-ti zic.

bye

#8
Antaris

Antaris

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 497
  • Înscris: 04.01.2002
XP-ul are multe ciudatenii.La mine nu au fost astfel de probleme.Incearca altceva.Lasa XP-ul in sa zicem 3 GB la inceputul hardului si restul faci numai partitii logice pentru win si pentru Linux.Pe aia de Linux sa o faci la inceputul partitiei extinse ca sa nu depasasca cilindrul 1024.Pune asa cum ti-am recomandat Lilo in MBR,este cel mai bine.

#9
sah556

sah556

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 23
  • Înscris: 25.08.2003
Va multumesc pentru ca ati raspuns la rugamintea mea, insa nu pot testa inca repartitionarea partitiei primare xp, am un back up pe 4 cd al partitiei primare si nu pot face inca nici o miscare care sa nu imi manance si o zi ca sa pun la loc. Fiind in sesiune inca nu imi permit. O sa revin dupa ce reusesc sa testez. Va multumesc

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate